5 módszer a twitteres pénzkeresésre

A Twitter nem csupán egy olyan hely, ahol megoszthatod a fotóidat az ételeidről, vagy beszámolhatsz az edzéseidről. Alkalmas arra is, hogy egy kis extra jövedelmet termeljen számodra. Olvasd el, hogyan vezet el téged az PenzNindzsa.hu 5 módszeren keresztül a Twitteres pénzkeresésig.

Elsősorban: Mi az a Twitter?

5 módszer a twitteres pénzkeresésre

A Twitter egy közösségi háló, mely 2006-ban kezdte meg működését. Ami a Twittert megkülönbözteti a többi közösségi hálótól az az, hogy csupán 140 karakter áll a rendelkezésünkre, és igy egy kis kreativitás is szükséges egy-egy bejegyzéshez. Ma a Twitternek már több mint 3 millió felhasználója van, és a sokan közülük nem csak személyes célokra használják azt. A híres emberek a népszerűségük növelésére, az utazók a legújabb kalandjaik megosztására, a vállalkozások pedig az ügyfelekkel való kommunikációra használják a Twittert. Ez a módszer merőben más a többi pénzkeresési módszertől, de megéri figyelmet fordítani rá.

Ha van valami megosztandó érdekességed, vagy egy terméked melyet eladásra kínálsz, nagy valószínűséggel a Twitter neked is jól jöhet

1. Tweetelj , és add el a terméked

A Twitter egy alapvető platfrom a termékeid hirdetésére.

 • Van egy Etsy shop-od, melyben kézműves ékszereket árulsz?
 • Pénzt keresel a blogoddal  melyben házi készítésű kártyákat árulsz?
 • Vagy rengeteg karácsonyi ajándékod van, és nem tudsz várni mig eladod őket az Ebayen?

Akármilyen terméked is van, a Twitter mindenképp előnyös lehet számodra, ugyanis ráveszi az embereket, hogy megtekintsék a weboldalt és a termékedet.

A Twitter egy fontos része lehet a terméked marketingjének, ha megfelelően használod. Keress hasonló termékeket, nézd meg milyen hashtageket használnak, és használd te is azokat, vagy hasonlókat. Úgy is reklámozhatod a termékeidet, ha úgynevezett “ közösségi megosztási gombot “ adsz a Tweetjeidhez. Ezzel a módszerrel az emberek meg tudják osztani a saját oldalukon a bejegyzést, ezzel is terjesztve a termékedet és a promóciós szöveget.

De természetesen nem Tweetelhetsz minden nap egy linkkel mely a weboldaladra mutat.Mindezek mellett szórakoztató tartalmakat is meg kell osztanod, hogy sok követőt szerezz. Az például egy szuper ötlet, ha olyan kupon kódokon keresztül reklámozol, melyek kifejezetten az új vásárlóknak szólnak.

2. Tweet-elj azért, hogy hirdesd képesítéseidet

Az mindenképp pozitív hatást gyakorol számunkra, ha hirdetjük végzettségünket, képesítéseinket, ezáltal könnyebben “eladhatjuk magunkat”.

 • Például profi webdizájner vagy?
 • Egyedülálló kreatív képességeid vannak?
 • Vagy csak egyszerűen munkát keresel?

Saját magad, vagy képességeid hirdetése a Twitteren ingyenes, és mindenképpen hatékony módszer.

Sok profi arra használja a Twittert, hogy fenntartsa a kapcsolatot a többi, szakmában dolgozó személlyel. Ezáltal szereznek új kapcsolatokat, ismereteket, amelyeket később kamatoztatni tudnak, és ezáltal pénzt tudnak vele keresni.

Ráadásul a legutóbbi munkáid, remekműveid megosztása a Twitter-en felkeltheti különböző személyek figyelmét az egész világról. A Twitter egy nagyszerű platform a promócióra. Önmagad hirdetése könnyen szerezhet megrendeléseket, vagy akár munkát is.

Arra azonban figyelj, hogy a Twitter fiókod ne csak a munkáidról, és a tevékenységedről szóljon. Azt meg fogják unni az emberek. Tarkítsd a profilodat különböző figyelemfelkeltő, szórakoztató tartalmakkal, kérdésekkel, válaszokkal, vagy akár kvízekkel. Mindig keltsd fel az érdeklődést a profiloddal, hogy a látogatók visszalátogassanak máskor is.

3. Támogatott Tweet-ek

Sok híresség arra használta a Twittert, hogy egy kis extra jövedelemre tegyen szert. A sok millió ember aki követi Kim Kardashiant, Rihannát vagy Justin Biebert, lehetővé teszi számukra, hogy rengeteg pénzt keressenek csupán egy Tweettel.

Nem gyakori, hogy egy “normál” személy ennyi követőre tesz szert, de ha van egy népszerű weboldalad vagy blogod akkor biztosan elér az emberekhez a támogatott hirdetés, és ezáltal kereshetsz pénzt.

Ha egy vállalkozás szerint a te követőidet érdekelné az ő termékük, fel fognak keresni fizetett Tweet ügyben. Ez általában 1 vagy 2 Tweet hetente vagy kéthetente, szép fizetéssel. Az összeg attól függ, hogy hány követőd van, és hogy milyen üzletet kötsz velük. Néhány cég fizetésül hirdetést szolgál számodra az ő webhelyükön.

Amikor támogatott Tweet-et osztasz meg, egyértelműen közölnöd kell, hogy az hirdetés. Ha ezt nem teszed meg, akkor a követőid azt fogják hinni, hogy csak át akarod őket verni, és rájuk akarsz tukmálni valamilyen terméket.

4. Tweet-elj más vállalkozásoknak

Még, ha nincs is milliós követői táborod, – kereshetsz pénzt linkek tweetelésével. Ezt partnerprogramnak hívjak, és te partnerprogrami linkeket fogsz posztolni.

Tehát ha úgy gondolod, hogy a követőidet érdekelheti valamilyen termék, vagy termek típus, vedd fel a kapcsolatot a vállalkozással, és kérj tőlük egy partnerprogrami linket.

Ez után pedig megoszthatod a linket bárhol és bármikor. Minden egyes alkalommal mikor valaki rákattint a linkre és vásárol valamilyen terméket, te keresel egy kis profitot vele.

Könnyűnek hangozhat, de azért van néhány szükséges dolog:

5 módszer a twitteres pénzkeresésre

 • Azért legyenek valamennyire minőségi követőid
 • A követőid higgyenek az ajánlásaidban
 • A követőidet érdekelje a termék, ne csak azért kattintsanak rá, hogy megnézzék.

A partnerprogrami linkekből nem fogsz meggazdagodni, de ha amúgy is hirdetnél egy-egy terméket, miért ne kereshetnél belőle egy kis profitot? Elolvashatod ezt a cikket ha úgy gondolod, kereshetsz pénzt partnerprogrami linkekből.

Ne feledd, hogy a Twitter publikus. Tehát ha valamilyen véleményt, vagy kommentárt osztasz meg a vállalattal kapcsolatban, soha ne feledd, hogy azt a cég bármikor láthatja. Szóval ha egy céget reprezentálsz, mindig figyelj oda rá, hogy mit írsz, nehogy negatívan hangozzon az.

5. Árusítsad termékeidet tweetért

A “Pay with a tweet” (Fizess Tweettel) oldal  lehetőséget ad emberek számára arra, hogy ne pénzzel, hanem Tweettel vásároljanak bizonyos termékeket. Annak ellenére, hogy nem keresel pénzt ezzel, rengeteg ember láthatja a termékedet, és remélhetőleg néhány vásárol is belőle. Főleg az új termékeknél fontos, hogy az emberek halljanak róla, és jó hírneve legyen a terméknek.

Van néhány olyan cég is, akik szeretnék ha a termékük terjedéséről kapnának értesítést. Tehát mégegyszer: ha úgy gondolod, hogy a követőidet érdekli egy termék, vedd fel a kapcsolatot a céggel, és köss velük egyezséget, hogy fizessenek neked Tweet-enként.

Mindig figyelj arra, hogy írásban legyen az egyezségetek, és hogy tudd bizonyitani az elvégzett munkádat. Arra is figyelj, hogy ne válj hirdetőoldallá, mert akkor a követőid nem fognak téged tovább követni. Úgy kell kialakítanod a Tweet-jeidet, hogy ne legyen nyilvánvaló, hogy az reklám. Mert ha elveszíted a követőidet, akkor a lehetőséget is elveszíted a pénzkeresésre, valamint akár az egyezség is semmissé válhat.

A Twitteren működő dolgok

Ha szeretnél találni néhány követnivaló embert, vagy megosztani, “kedvencként megjelölni” egy-egy Tweet-et, akkor nézd meg a különböző Twitteres dolgokat. Az PenzNindzsa.hu talált néhányat:

5 módszer a twitteres pénzkeresésre

 • Idézetek! Főleg olyan idézetek, melyek motivációt és energiát adnak. Az idézetek által találhatsz olyan embereket, akik megosztják, vagy kedvelik a Tweet-edet.
 • A viccek, vicces képek, vagy cuki állatok mindig nyerő ötletnek számítanak.
 • Ha van egy még egy kis plusz időd, próbálj meg szerezni néhány kupont. Az emberek mindig szeretnek többet kapni.
 • Havonta egyszer, vagy gyakrabban próbálj meg egy nyereményjátékot szervezni. Közöld a követőiddel, hogy megosztással, vagy kedveléssel részt vehetnek a játékban. Ilyen módon könnyen híre mehet a Twitterednek, és ezáltal szerezhetsz új követőket.
 • Használj hashtageket! Mindig nézd meg, hogy melyek a népszerűek, és próbáld meg belevinni a Tweet-edbe.

Ellenőrzőlista a Twitteres pénzkereséshez

Nem fogsz meggazdagodni a Twitterből egy éjszaka alatt, de ha elegendő figyelmet és energiát fordítasz rá, idővel pénzcsinálógéppé válhat és elindulhatsz a gazdagság felé vezető úton.

 • A kulcs a Twitteres pénzkereséshez, hogy legyenek követőid. Ahhoz, hogy megszerezd őket szükséged lesz több Twitter fiókra, és egy kis kreativitásra.Mindig légy vicces, nyújts valami szórakoztatót és hasznosat a Tweetjeidben.
 • Jónak kell lenned önmagad reklámozásában. Mindig légy naprakész az új trendekkel kapcsolatban.
 • Ha csak reklámokat fogsz megosztani a Twittereden könnyedén elveszítheted a követőidet és ezáltal az esélyt is a pénzkeresésre. Folyamatosan olyan oldalt kell fenntartanod melyet az emberek szívesen olvasnak.
 • Nem könnyű a Twitteren pénzt keresni, de ha elengendő energiát és munkát fordítasz bele, akkor hozhat pénzt.

Ha úgy érzed, illik hozzád a Twitteres pénzkeresés, tekintsd még meg a Facebookos és az Instagramos pénzkeresésről szóló cikkünket is. A közösségi média lehetővé tette szinte mindenki számára, hogy pénzt keressenek online.

Scroll to Top