facebook pixel

Győzd Meg a Főnököd, Hogy Otthonról Dolgozhass!

Győzd meg a főnököd, hogy otthonról dolgozhass
Nem lenne jobb, ha nem kellene minden reggel megtenni azt a szokásos ingázást? Hogy az ebédedet a nap közepén, a saját konyhádban csináld? Hogy rugalmasabbak legyenek a hétköznapjaid, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az életed?

Az otthonról dolgozó emberek ezeket a kiváltságokat élvezik, valamint a kutatások kimutatták, hogy a cégeknek is jobb így, nemcsak az alkalmazottaknak. Az internet, a technológia és az online munkák során végbement fejlődéseknek köszönhetően az irodai környezet azáltal is elérhető, hogy az egyikben fizikailag is jelen kellene lennünk. Ennek ellenére sok alkalmazott nem mer beszélni a főnökével ezekről, főleg mert a főnökök sokszor nem értik, mennyivel jobb otthonról dolgozni.

Közvélemény kutatás kimutatta, hogy a dolgozó emberek a szerint a rugalmasság egy munka egyik legfontosabb dolog, viszont az alkalmazók csak 50%-a gondolta igy. Tehát a felettesed nem biztos, hogy magától felajánlja ezt, ezért kell beszelned vele erről.Egy közvéleménykutatás kimutatta, hogy a dolgozó emberek a szerint a rugalmasság az egyik legfontosabb dolog egy munkahelyen, viszont az alkalmazók csak 50%-a gondolta így.

Annak érdekében, hogy növeld az esélyeidet, kövesd az alábbi lépéseket a főnököddel.

Parantaaksesi mahdollisuuksiasi siitä, että työnantajasi ymmärtää ajatuksesi, noudata näitä ohjeita.

Askel 1: Tee Kotitehtäväsi

Mielőtt odamennél a főnöködhöz hogy beszélj vele az otthoni munkáról, fontos, hogy végezz egy kis kutatást. Nézz utána, hogy valaki a cégtől otthonról dolgozik-e, és hogy mik a kötelességei. Továbbá azt is hasznos lehet megtudni, milyen programot használnak a kommunikációra. Így felkészülten elmondhatod a főnöködnek, milyen programot használsz, amelyet munkára is hasznosíthatsz egyből.

Ha te lennél az első ilyen alkalmazott, nyomtass ki erről szóló papírokat. Nézz utána különböző programoknak, melyek távoli hozzáférést biztosítanak a gépedhez, mint például a GoToMyPC és a LogMeIn, melyekett felhasználhatsz a munkád során, így könnyebben el tudod magyarázni a főnöködnek, hogy hogyan is fogsz otthonról dolgozni.

Manapság nem kell szabadúszó munkákat keresned ahhoz, hogy otthonról szerezz jövedelmet. A vállalati munkát végző emberek is képesek lehetnek elérni a nagyobb rugalmasságot úgy, hogy havonta néhány napot otthonról dolgoznak. Ezt szintén érdemes arra, hogy megemlítsd a főnöködnek, különösen akkor, ha ezt számokkal is alá tudod támasztani.

Askel 2: Kerro Hyödyistä

Amikor a főnököddel beszélsz, fontos, hogy elmagyarázd, miért is lenne hasznos a cégnek, ha otthonról dolgoznál. Ne arról beszélj, te miért akarod, mert azt a főnököd valószínű megérti. Amit nem valószínű, hogy megért, azok az előnyök, amelyekben a cég részesülne. Itt van néhány hasznos dolog, amit felsorolhatsz a munkaadódnak:

1. Kasvu Tehokkuudessa

Kutatások azt mutatják, hogy azok az alkalmazottak, akik otthonról dolgoznak, produktívabbak, mint az irodai kollégáik. Egy kutatás azt mutatta ki, hogy egy utazási iroda alkalmazottainakteljesítménye 13%-kal nőtt, miután otthonról kezdtek el dolgozni, mert így kevesebb szünetet tartottak, és percenként több hívást tudtak fogadni, mivel kevesebb dolog terelte el a figyelmüket. Elmagyarázhatod a főnöködnek, hogy az otthoni munkával több figyelmet tudsz a munkádnak szentelni, és akar több órát is tudsz beleölni, mivel nem kell többé ingáznod a munkába.

2. Pienemmät Kulut

Sok cég a telekommunikációs modellre vált azért, hogy spóroljanak. Ilyen cég az Aetna. Az óriási biztosító cég alkalmazottainak 50%-a otthonról dolgozik, így iroda helyet és 78 millió dollárt takarítanak meg. Megpróbálhatod elsőként az otthoni munkát, így akár később több alkalmazott is az otthoni irodájában dolgozhat, így redukálva a fenntartási költségeket.

3. Vähemmän Menetettyä Työtä

Több kutatás azt mutatja, hogy azok az alkalmazottak, akik otthonról dolgoznak, kevesebb valószínűséggel fognak „hiányozni”, mint az irodai kollégáik. Ezzel meggyőzheted a főnöködet, hogy akkor is dolgozni tudsz, amikor beteg vagy, és így nem fogják elkapni a munkatársaid. Ha családod van, elmagyarázhatod azt is, hogy ennek ellenére ugyanúgy és ugyanannyit tudsz majd dolgozni, mint a munkahelyeden.

4. Vähemmän Vaihtuvuutta

Fontos egy cég számára, hogy a lehető legkevesebb alkalmazott hagyja ott a munkáját, viszont az otthoni munkával elégedettebbek lesznek az emberek, ez pedig kevesebb felmondáshoz vezet. Viszont vigyáznod kell, hogy ne félreérthetően mondd, különben a főnököd azt hiheti, ha nem engedi meg neked az otthoni munkát, akkor felmondasz. Állítsd be úgy, hogy ez akár egy próba is lehet, arról, hogy mennyire hatásos a telekommunikáció a cégnek. A jövőben több embert is be lehetne venni ebbe, ami hosszú távon kevesebb felmondáshoz vezet. Továbbá elmondhatod, hogy az otthonról dolgozó emberek elégedettebbek, ami jobb hangulathoz, morálhoz vezet náluk, annak ellenére, hogy nem egy tető alatt dolgoznak.

5. Kestävyys

Manapság sok cég fenntarthatósági irányelveket alkalmaz a bolygó és a hírnevük miatt. Ha a felettesed egyre „zöldebb” szabályokat és irányelveket szab ki, akkor érvelhetsz azzal, hogy ez tovább segíti a cég céljait. Az otthonról dolgozó alkalmazottak nem használnak benzint, így a cégnek kisebb lenne a szénlábnyoma. Továbbá ha egyre többen dolgoznak otthonról, a munkaadódnak kisebb irodára lesz szüksége, ami kevesebb víz- és áramfogyasztáshoz vezet.

Askel 3: Esitä Konkreettinen Ehdotu

Ha azt akarod, hogy a főnököd igent mondjon és megengedje, hogy otthonról dolgozz, akkor egy jól kigondolt tervet kell bemutatnod a dolgokról. Mindent foglalj írásba, hogy a főnököd átnézhesse. A tervedbe foglald bele a következő információkat:

  • Milyen napokon dolgoznál otthon (Mindennap? Heti 3 nap? Stb.)
  • Mikor jönnél be az irodába (Minden hétfőn? Személyzeti megbeszélésekre? Ügyféli időpontokra?)
  • Milyen forrást tudsz a cégtől használni, amit eddig is használtál? (Programok? Gépek? Stb.)
  • Mit lehet megvenni, hogy a telekommunikáció és a te sikered meglegyen, és ezeknek mi lesz az ára?
  • Hogy fogod végrehajtani a munkád feltételeit? (Kollégákkal együtt dolgozás? Papírok kitöltése? Stb.)

Írd meg úgy a terved, hogy ne legyen benne elírás, hiba. Csak egy esélyed van, hogy lenyűgözd az ötlettel a főnököd.

Ole niin tehokas kuin mahdollista ja jatka kotona työskentelyä

Győzd meg a főnököd, hogy otthonról dolgozhass

Habár a legtöbb kutatás azt mutatja ki, hogy az emberek produktívabbak, ha otthon dolgoznak, sok csábítás érhet. Nem pontosan a megszokott órarendedben vagy, és senki sem mondja meg, hogy eleget dolgozol-e. Ezt csak te tudod eldönteni.  Ezek a csábító dolgok sok emberben csökkentik a produktivitást, az otthoni munkának pedig pont, hogy nem ez a feladata.

Az otthoni munkavégzés egyáltalán nem jelenti azt, hogy semmit sem kell csinálnod, vagy hogy a bitcoinról tanulhatsz a céges munkaidődben. Hanem azt jelenti, hogy felelősségel elvégzed azt a munkát, amire vállalkoztál.

Több, különböző módja van annak, hogy növeld a produktivitásodat, ha otthonról pénzt keresni.

Nézd meg ezt a három cikket, amelyeket erről a témáról készítettünk:

Miután ezeket elolvastad, gond nélkül tudsz otthon dolgozni.

Sok sikert a főnököd meggyőzéséhez!

Scroll to Top