facebook pixel

Keress pénzt Magántanárként

Keress pénzt magántanárként
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Egy kis plusz pénzt szeretnél keresni egy kiránduláshoz vagy valamilyen más vásárláshoz, számlák kifizetéséhez, esetleg függetlenül akarsz otthonról dolgozni? Magántanárként pénzt kereshetsz, főleg, ha diák vagy oktató vagy, akinek valamilyen köze van olyan tantárgyakhoz, mint az angol, fizika vagy matematika. Ez még a te teljes munkaidős online munkáddá is válhat, ha azt akarod.

Ninja Metric Ikon

Nehézség

Közepes
Közepes

Idő

Közepes
Közepes

Jövedelem

Kicsi
Kicsi

Még a rossz gazdaság alatt is igény van a magántanárokra. A diákok közül az összes korosztálynak szüksége van segítségre a feladatok teljesítéséhez vagy a vizsgákra való készüléshez, es ezért a szülök képesek fizetni.
Ha a magántanárkodás jól hangzik, akkor olvass tovább, hogy megtudd, hogyan indulj el ezen a területen!

Miért legyél magántanár?

A magántanári munka sok előnnyel jár. Néhány előnye az online magántanárkodásnak:

Lehetőség a jobb megélhetésért

A magántanárok sokkal többet kereshetnek, mint a legtöbb ember. A diákodtól és a saját tapasztalatodtól függően akár óránként 20 dollár és 50 dollár között kereshetsz.

Egy esély, hogy jobbá tedd az önéletrajzod

A magánoktatás nagyon jól fog kinézni az önéletrajzodon, akár ha főállásban csinálod, akar nem. A diákjaid vagy a szüleik pedig jó véleménnyel lesznek rólad, így jó dolgokat hallhat a felettesed.

Saját órarended szerint dolgozhatsz

Eldöntheted te magad, mikor dolgozol ahelyett, hogy a főnököd által meghatározott időben menj be. Ez a magántanári állást kiválóvá teszi diákoknak, vagy teljes munkaidőben dolgozó embereknek.

Jó magántanár lennél?

Nem mindenki jó magántanárnak. Ahhoz, hogy megállapítsd, jó lennél-e, válaszold meg az alábbi kérdéseket:

Képes leszel nyomon követni a saját óráidat és pénzügyi dolgaidat?

Amikor valakinek dolgozol, akkor a bejelentett óráid alapján kapsz pénzt. A legtöbb esetben a fizetésedet egyszerűen átutalják. A magántanári munkához viszont nyomon kell követned a dolgozott óráidat és számlát adni a klienseidnek rendszeresen. A kapott pénzt is nyomon kell követned és a bankba kell menned, hogy betehesd.

Jól elvagy az emberekkel?

Egy magántanárnak felnőttekkel, tinédzserekkel és gyerekekkel kell dolgoznia. Jól kell kommunikálnod és jó hozzáállásod kell, hogy legyen. Sok türelem is kell azokhoz a diákokhoz, akiknek nehezen megy a tanulás, vagy akik mérgesek lesznek.

Fontos teendők, mielőtt magántanár leszel

Ha sikeres magántanár akarsz lenni, akkor az alábbiakat kell megtenned:

1. Be kell jelentened az adózás miatt

Ha pénzt kapsz magántanárként, akkor jövedelmi adót kell fizetned a kapott összegen. Országtól függ, hogyan zajlik a bejelentés. Célszerű egy könyvelővel beszélni, mielőtt belekezdesz.

2. Jó ötlet csináltatni egy háttérellenőrzést

Ha gyerekeket szeretnél tanítani, akkor célszerű egy háttérellenőrzést csinálni magadon, így megszerezve az erkölcsi bizonyítványt. Így nagyobb eséllyel találsz munkát, hiszen a szülők nyugodtabbak lesznek, hogy nem esik bántódása a gyereküknek.

3. Írasd alá a klienssel a szerződést

Ahhoz, hogy biztosra menj abban, hogy nincs semmilyen félreértés, készíts egy dokumentumot, ami összefoglalja, mit biztosítasz magántanárként, milyen gyakran találkoztok, meddig fognak tartani az órák és mi az ár. Tedd bele továbbá azt is, mikorra kell fizetni. Írasd és kertezd alá a dokumentumot a klienssel. Biztosíts neki is egy másolatot.

4. Konkurenciára tekintettel állítsd fel az árakat

Végezz egy kis kutatást, hogy a te tanulmányaiddal és tapasztalatoddal rendelkező emberek mennyit keresnek magántanárként.

Kliensek szerzése

Keress pénzt magántanárként

Többféleképpen találhatsz klienseket, tanulókat. Kitehetsz posztereket a környékeden, vagy hirdethetsz az újságban.

Terjeszd a hírt, hogy tanítasz közösségi oldalakon. Használd az internetet és állíts fel egy profi weboldalt, amely tartalmazza a szolgáltatásaidat, elmagyarázza a tapasztalatodat és biztosítsd az elérhetőségeidet, hogy más üzletek is kapcsolatba tudjanak lépni veled. Használhatod a közösségi média oldalakat, hogy bemutasd, mivel foglalkozol. Sok magántanár már sikeresen fordította oktatói tevékenységét passzív jövedelemmé azáltal, hogy videókat tesz közzé a YouTube-on, mely által bevételt szerez

Ha klienseid lesznek, gondolkodj el valamilyen jutalmon a meghívásért. Adhatsz egy ingyen órát akkor, ha egy már meglévő kliensed küld egy új klienst, vagy adhatsz neki egy kisebb ajándékot, mint például egy ajándék kártyát.

Oktatóként, magántanárként dolgozni egyfajta szabadúszó munka. Egy másik jó hely, ahol vevőket, klienseket találhatsz az a Fiverr weboldal. Itt többet olvashatsz arról, hogyan keress pénzt a Fiverr-en.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top