Keressünk pénzt a YouNow oldalon

Keressünk pénzt a YouNow oldalon

Nehézség:

gyors pénz

Szükséges idő:

pénzkeresés

Jövedelemszerzési:

pénzkereseti lehetőség

Átlag órabér

HUF

PenzNindzsa pontszám:

Kreativ és technikai pénzkereseti módszer a PenzNindzsa pontszám-n

Keressünk pénzt a YouNow oldalon

Képzeljünk el néhány 20 év körüli fiút, akik egy szobában beszélgetnek erről-arról. Hébe-hóba abbamarad a beszélgetésük, hogy válaszolni tudjanak a chat ablakon felugró kérdésekre a videó jobb oldalán. Ez a YouNow. Egy oldal, ahol élőben közvetítheted a mindennapjaidat.

Persze vannak tartalmasabb videók is, mint pl. amikor művészek élőben rajzolnak/festenek, közben a nézők kérdezhetnek pl. a technikákról, amit használ. De vannak egyéb művészi témájú közvetítések is zenészektől, vizuális művészektől. Ez is nagyszerű mód arra, hogy szabadúszóként pénzt keress.

Azonban a legtöbb videó átlagemberek hétköznapjaiból kiragadt néhány órát mutat be, néhány kommentárral.

Kérdés, hogy miért is akarnád megosztani az életedet másokkal ilyen módon? Bepillantást engedni az életedbe vezetés vagy reggelizés közben. Egyrészt, lehet, hogy egyszerűen csak élvezzük, hogy megoszthatjuk életünket másokkal, másrészt azért, mert ezzel a tevékenyéggel még kereshetünk is.

Ha sokan követik az élő stream-edet, akkor igen jól lehet keresni a YouNow-on.

Ez nem a YouTube

Az első dolog, amit észre fogsz venni, hogy ez egészen más mint YouTube videókat készíteni. Valójában a videód többé nem lesz megtekinthető.

A YouNow-on ugyanis élőben megy a dolog, nincs mód szerkesztésre, új felvétel készítésére, egyszerűen csak  felállítjuk a kamerát és már mehet is a műsor

Másfelől a YouNow-on nincsenek hirdetések. Ez nagy pozitívum a nézőknek, de a videósoknak nem annyira, hiszen a reklámok adják a bevételeket. Szóval akkor reklám nélkül hogyan lehet mégis keresni?

Ún. tippeket kaphatunk. Az egész bevételünk ezektől függ, és a tippekre való buzdítás nem megengedett az oldalon.

Az oldal a reklámmentesség mellett tette le a voksát, hogy a videósokra tudjunk fókuszálni.

Ez úgy megy, hogy a nézők coinokat kapnak, amikor csatlakoznak a YouNow-ra. Felhasználhatják ezeket, hogy a videósoknak tippeket adjanak. A YouNow a tippek 30%-át tartja meg, a többi a videósokat illeti.

Mennyit lehet keresni a YouNow-on?

Vannak olyanok, akik kizárólag a YouNow-on keresett pénzükből élnek. Pl. Tayser Abuhamdeh, aki azelőtt a tőzsdén dolgozott, 45 perc alatt keres 1000 dollárt a videóival. Könnyen meggazdagodhatsz ha ezt csinálod. Egy másik videós, egy egyetemi tanár, évi 73000 dolláros bérét cserélte le a YouNow-ért, amikor rájött, hogy a videózással kiválthatja ezt a bért.

Ahogyan már biztosan sejtjük is, azért szükség van néhány követőre és sok-sok stream-re, hogy ennyi pénzt keressünk. Abuhamdeh, aki korábbi jövedelmének háromszorosát keresi a YouNow-on 135.000 követővel büszkélkedhet és néha órákon át stream-el.

Egy másik módja annak, hogy sok pénzt keressünk a YouNow segítségével, hogy a videós szereplésünkkel váljunk ismertté.

A The New York Time előrejelzései szerint 2016-ban nem egy olyan film lesz, amelyben olyan színészek fognak játszani, akiket a közösségi hálókon keresztül ismerhettünk meg.

 duó “Benny és Rafi Fine”  saját TV show-ot kapott a YouTube-os sikerek után.

Egyre több TV reklám alkalmaz házilag készített videókat.

Függetlenül attól, kedveled vagy sem, valószínűleg már el is  felejtetted, hogy Justin Bieber is a YouTube-on tűnt fel.

Bár eddig a YouTube volt a fő táptalaja a különféle csillagok felfedezésének, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a YouNow hamarosan kiveszi a részét a tehetségkutatásban.

Hogyan lássunk hozzá

Hozzunk létre egy ingyenes profilt a YouNow-on, töltsük le az alkalmazást és kezdjünk el stream-elni.

Annak érdekében, hogy pénzt is keressünk, YouNow partnerré kell válnunk. Ez megköveteli, hogy

  •  Legalább hetente kétszer stream-eljünk
  •  Átlagosan 500 nézőnk legyen

Tartsuk be az alábbi szabályokat:

  •  Ne tegyél kárt magadban vagy másokban!
  •  Ne vetkőzz!
  •  Ne alkalmazz gyűlöletbeszédet vagy a megfélemlítést!
  •  Soha ne osztd meg elérhetőségeidet!
  •  Soha ne kérd a tippeket!
  •  Tiszteld a szerzői jogokat!
  •  Ne utánozd a többi felhasználót!

Meddig lesz YouNow?

Ha az internet sztárjává szeretnénk válni és egy rakás pénzt szeretnénk ezzel keresni, akár el is kezdhetjük megvalósítani álmainkat.

Júniusban a nézők 1,5-2 millió dollárt osztottak meg digitális tippek formájában, amiből az oldal megtartott 30%-ot. Mindazonáltal sokan szkeptikusak maradtak az oldalt illetően, ők úgy gondolják ez az üzleti modell nem fenntartható hosszú távon.

Ők úgy látják, hogy eljön majd az a pont, amikor a YouNow is kénytelen lesz rátérni a hirdetési modell mintájára, csak úgy mint a YouTube. Ha ez meg is történik, még akkor is kereshetsz, csak akkor majd a reklámokból.

Ha folytatják a jelenlegi modellel, de a nézők nem adnak már tippeket a videósoknak, akkor valószínűleg az oldal lehúzhatja a rolót.

Úgyhogy kezdünk el pénzt keresni most és csináljuk azt, amit a legtöbb YouNow videós: tartsuk meg a YouTube csatornánkat is. Hátha még jól jöhet az is.