facebook pixel

Íme Kriptovaluta Befektetés Remek Összefoglalója: Amiről Bárcsak Korábban Tudtunk Volna…

kriptovaluta befektetés
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Kétségtelenül már hallottál róla: digitális coin, azaz kriptovaluta; ez jelenleg a világ legmenőbb témája, tapasztalt befektetők és kezdők is azt szeretnék tudni, hogyan kell helyesen kriptovaluta befektetést létrehozni.

Sokan azt gondolják, hogy a kripto egy gyors meggazdagodást ígérő rendszer és átverés, míg sokan azt, hogy ez egy új forradalmi valuta, ami nagy áttörést ígér a pénzügy és a technológia terén is. Akármelyik is igaz, a valóság az, hogy a kriptovaluta jelen van, és jelen is marad.

Tehát miért is ne tekintsünk rá jövedelmező módszerként?

Ebben a cikkben megmutatjuk, mi a kriptovaluta befektetés folyamata, mit tegyél, hogy ez legyen a megélhetési forrásod, és hogyan legyél biztonságban mindeközben.

Nemcsak nagyon könnyű, de élvezetes és potenciálisan nagyon jövedelmező is!

Lehet, hogy elszalasztottam a lehetőséget?

Sok ember, aki a kriptovaluta befektetés iránt érdeklődik és digitális coin vásárlást tervez, talán azt gondolja, hogy lemaradt a nagy pénzkeresés lehetőségéről. Igaz, hogy a bitcoinnak volt egy meredek felfelé ívelése, aztán visszaesett, de ki tudja megmondani, hogy hányszor fog még csúcsokat döntögetni?

Ezenkívül a bitcoin csupán egy a létező több száz kriptovaluta közül. Talán hallottál már az ethereumról, a litecoinról és a rippleről. Ám ez csupán néhány példa a legnépszerűbbek közül a piacon, azonban hasznos lehet, ha rajtuk tartod a szemed.

Sok kriptovalutát cégek vagy magánszemélyek hoztak létre, akik maguk fejlesztik tovább a blokklánc technológiát, amit a bitcoin indított el 2009-ben.

Ez annyit tesz, hogy lehetnek olyan “felfedezetlen” kriptovaluták, amelyek felülmúlhatják majd az ethereumot, a ripplet, a litecoint vagy akár majd a bitcoint is a jövőben.

A kriptovaluta felé irányuló sok (gyakran rémült kormányok vagy pénzügyi intézmények által gerjesztett) negatív hozzáállás ellenére megváltoztak a pénzügyi piac és a technológia jövőbeni együttes fejlődésének irányvonalai.

Ez az oka annak, hogy sok befektető a változó trendek és volatilitások miatt továbbra is izgatott a kriptovaluta jövőjét illetően.

Lemaradtál tehát a lehetőségről, hogy kriptovalutába fektess és pénzt keress olyan veterán coinokkal, mint a bitcoin és a litecoin? Abszolút nem!

Vágjak bele azonnal?

kriptovaluta befektetes

A kriptográfia és a blokklánc technológia használatával megváltozott a szemléletünk a kriptovalutához kapcsolódó digitális biztonság, a decentralizált rendszerek és az információs tulajdonjog irányában.

Nagyon izgalmas kipróbálni különböző kriptovalutákat és abban reménykedni, hogy valami jó sül ki belőle , de sokkal többet profitálhatsz a beruházásodból, ha utánajársz a dolgoknak és megtanulod, hogyan kell okosan befektetni.

Ne aggódj, mi megmutatjuk neked, hogyan csináld.

A kriptovaluta befektetés: Így kezdj bele!

Ezeket a lépéseket hajtsd végre, hogy a kriptovaluta befektetés sikeres legyen:

befektetés kriptovaluta

Nézd végig a kiválasztott kriptovaluta történelmét: Ki alapította, mikor és hogyan hozták létre.

befektetés kriptovaluta

Olvasd el a fehér könyv jelentéseket is a kriptovalutáról.

kriptovaluta befektetés

Tanulmányozd az árának a mozgását, a változásokat, hogy megértsd a trendet, ami meghatározza, hogy általánosságban hogyan teljesít.

kriptovaluta befektetes

Mindig oszd meg a beruházásaidat (ne fektesd a tőkéd 100%-át ugyanabba a valutába).

befektetés kriptovaluta

Kezdj a legszokványosabb és legmegbízhatóbb valutákkal, mint például a bitcoin, litecoin, ethereum és ripple.

kriptovaluta befektetés

Állítsd be magadnak egy kriptovaluta pénztárcát a valutához, amivel kereskedni szeretnél.

kriptovaluta befektetes

Válassz kereskedési módszert, amivel megvásárolod a coinokat. Három lehetőséged van erre: kereskedési platform, közvetlen kereskedés vagy kriptovaluta bróker.

kriptovaluta befektetés

Dönts arról, milyen stratégiát alkalmazol: hosszú vagy rövid távú befektetést

Most részletesen átnézünk minden pontot lépésről lépésre, így könnyebb lesz eligazodni, hogy mi is a teendő.

Hogyan válaszd ki melyik kriptovalutába fektess be

kriptovaluta befektetés
otthon végezhető munkák

Történelem

Nézd meg, ki hozta létre a kriptovalutát:

Ezt a lépést nagyon fontos alaposan végrehajtani, győződj meg róla, hogy amit választottál az elismert és megbízható. Keresd meg a LinkedIn oldalukat és ellenőrizd a megbízólevelüket, ha szükségesnek érzed. Ez is a kriptovaluta befektetés része; ismerni, hogy ki áll mögötte és hogyan tudja elnyerni a bizalmadat.

kérdőív kavalkád

Fehér könyv jelentés

Minden jó és elismert kriptovaluta rendelkezik fehér könyvvel, amiben ismertetik mi az ő kriptovalutájuk, mi a terv, stratégia és cél vele kapcsolatban. Más szóval egy üzleti terv. Győződj meg róla, hogy a választott valutának van fehér könyve és publikus is…  és ami még fontosabb, OLVASD EL FIGYELMESEN.

A dokumentumban szerepelnie kell tiszta szándéknak, meghatározott stratégiának és elérhető céloknak, amit egy kitűzött dátumig szeretnének elérni.

Miért?

Mert ettől hiteles, törvényes és legfőképpen felelősségre vonható a vásárlók részéről. Információval szolgálhat számodra is, hogy miért inkább az egyik kriptovalutába fektess, mint egy másikba.

Amennyiben ez a fehér könyv hiányzik, vagy nem tűnik túl professzionálisnak, akkor ne fecséreld az idődet és az energiádat erre a kriptovalutára.

otthoni munkák

A kriptovaluta árának történelme

Ha megtaláltad azt a kriptovalutát, amibe szeretnél befektetni, akkor fontos, hogy előtte tanulmányozd az ártörténetét. A kriptovaluta árainak mozgása valamint a tőzsdei árak általában a piaci trendekhez hasonló mintázatot követnek.

Ez nem azt jelenti, hogy az árak ugyanakkor fognak emelkedni és csökkenni, hanem hogy a kriptovaluta árjelzők alapján befektetési stratégiát alakíthatsz ki.

Hogyan segít ez neked? A kriptovaluta árai gyorsabban csökkennek és emelkednek, mint a tőzsdei árak. Azonban, ha ismerjük az árváltozás történelmét, rálátást nyerhetünk az esetleges jövőbeli emelkedésekre és csökkenésekre.

Ezen lépések követésével megfontolt döntéseket hozhatunk a kriptovaluta vásárlási és eladási idejéről.

A profik kriptovaluta befektetés tippjei: Tanulj a legjobbaktól

kriptovaluta befektetes

Megosztás, megosztás, megosztás

Bármelyik tapasztalt befektető azt fogja tanácsolni neked, hogy “oszt meg a portfóliódat”, és ne csupán egyetlen fajta valutába fektess be. Miért? Azért, mert ha a valuta, amibe az összes pénzed fektetted megbukik, vagy csökken az értéke, akkor elveszíted az összes pénzedet.

Emiatt a legtöbb hozzáértő befektető kisebb összegekre osztja a tőkéjét, és különböző részvénybe, kötvénybe, vállalkozásba fektet. Így, ha az egyik vállalkozás el is bukik, a többiből szerezhetsz elég bevételt a portfóliód növeléséhez.

Ugyanez vonatkozik a befektetésre kriptovaluta esetén is: a megosztás a lényeg!

Képzeld csak el, mi lenne, ha akkor fektettél volna be, amikor a bitcoin az 5 millió forintos csúcsértéke körül volt 2017. decemberében. Értéke azóta 1,5 millióra csökkent, így a befektetésed 70%-át elveszítetted volna.

Azonban, ha lett volna mellé ethereum, ripple, litecoin vagy más kriptovaluta befektetés is, akkor az ezekből származó bevétel kompenzálhatta volna a bitcoin veszteséget.

Ha megosztod a kockázatot több kriptovaluta között, akkor jelentősen csökkented annak a veszélyét, hogy minden befektetésedet elveszítsd.

Győződj meg róla tehát, hogy jól osztod szét a befektetést a valuták között.

Kriptovaluták, amikkel érdemes belekezdeni

befektetés kriptovaluta

Ha még csak most tanulod, hogy mi az a kriptovaluta befektetés, ajánlatos a népszerűekkel kezdeni. Bár a piaci értékük magasabb, rengeteg elérhető információt találsz róluk. Egy kevésbé ismert valuta lehet, hogy olcsóbb, de valószínűleg nehezebb vele dolgozni.

Itt találsz információt azokról a coinokról, amikkel szerintünk érdemes belevágni:

Bitcoin

Valószínűleg az első és a legnépszerűbb a bitcoin. Háttér információként elmondhatjuk, hogy a bitcoin volt az első kriptovaluta és 2009-ben bocsátották ki. Mára a népszerűsége az egekben, az értéke viszont meglehetősen ingadozó.

Érdemes bitcoint vásárolni?

A 2017-es nagy infláció és csökkenés ellenére nagyon sok növekedési lehetőség áll még előtte. Még nem érte el a 21 millió maximálisan kibocsátható coinok számát. Továbbá a bitcoin előnyei a legnépszerűbb valutává teszik, ami azt jelenti, hogy érdemes több energiát befektetni, ez nem csupán egy múló hóbort.

Tehát vásároljak belőle?

Mindenképpen!

Ha először vásárolsz kriptovalutát, a bitcoin egy remek választás ahhoz, hogy megvesd a lábad. Igen, az értéke valóban magas kissé, 1,5 millió forint 1 BTC ára. Azonban rengeteg információt találsz róla, így egyszerűen nyomon tudod követni a főbb trendeket és jelzéseket.

Akár bányászhatsz is bitcoint, ha érdekel a pénzkeresés ezen módja.

A kriptovaluta világa nem csupán a kezdők, de a befektetők számára is izgalmas világ. Tehát, ha kezdésnek csupán vásárolni és eladni szeretnél kriptovalutát – nem pedig esetleges kockázatot vállalni a napi kereskedéssel, akkor a bitcoin remek választás lehet.

osztó

Ethereum

Az ethereum majdnem olyan népszerű, mint a bitcoin, de kicsit másként működik. Amíg a bitcoint egy digitális valutának fejlesztették ki, addig az ethereum más célt is szolgál: decentralizált appokat lehet benne létrehozni és futtatni, amelyek segítenek bevételhez jutni a különböző munkaformákból.

Ha a bitcoin vs ethereum összehasonlítást vizsgálod meg, akkor talán felmerül benned az a kérdés, hogy az utóbbinak miért nem olyan magas az ára, mint a bitcoinnak.

Magasabb a piaci igény a bitcoinra az ethereummal szemben. Bár az utóbbi nem növekszik olyan gyorsan, az elemzők szerint ez a jövőben változhat, hiszen egyre több appot szeretnének létrehozni vele.

Tehát kezdőként jó ötlet ethereumot vásárolni?

Igen! Lehet, hogy még nem a legalkalmasabb a napi kereskedésre, de nagyszerű hosszú távú befektetéshez. Vagy ha magad szeretnél appot készíteni, az ethereum blokklánc technológiájával valami nagyszerűt tudsz majd létrehozni!

osztó

Litecoin

A litecoin egyike a 4 legnagyobb kriptovalutának. Kijavítva a bitcoin hibáit, létrejött tulajdonképpen annak egy javított verziója, ami gyorsabb, de ugyanúgy biztonságos.

A piaci igény tekintetében még mindig a top kriptovaluták között található és tovább fejlődik. Néhányan úgy gondolják, hogy mivel azért hozták létre, hogy a bitcoin esetében felmerülő problémákat orvosolja, ezért megvan benne a lehetőség, hogy túlnőjön rajta.

Ha érdekel a kriptovaluta befektetés, a litecoint mindenképpen érdemes felvenni a listára.

osztó

Ripple

A negyedik legnépszerűbb kriptovaluta a piacon a ripple. Bár ez is kriptovaluta, inkább az egyedülálló digitális fizetésről ismert, ami egy konszenzusos protokollra épül, ami a kettős kiadás megelőzésére szolgál.

A struktúrájának 3 dolgot kell tudni végrehajtania:

kriptovaluta befektetes
Gyors tranzakciók
befektetés kriptovaluta
Alacsony tranzakciós költségek
kriptovaluta befektetés
Alacsony tranzakció-meghiúsulási ráta

Ez a beállítás egyszerűvé teszi a ripple határokon keresztülívelő tranzakcióját.

A struktúrája miatt főként akkor éri meg ripple-be fektetni, ha nemzetközi fizetőeszközként szeretnéd használni!

Hogyan vásárolj kriptovalutát

kriptovaluta befektetes

Természetesen, ha azt szeretnéd, hogy kriptovaluta befektetés tulajdonosa legyél, akkor először is ismerned kell, hogyan vásárolj kriptovalutát. Ehhez 2 dologra lesz szükséged:

Nézzük meg, mit is jelentenek ezek pontosan:

Kriptovaluta pénztárca

Az első dolog, amire szükséged lesz, mielőtt belevágsz, az egy kriptovaluta pénztárca. Ez pontosan az, aminek hangzik: egy hely, ahol a kriptovalutádat tárolod; pont úgy, mint a készpénzt a tárcádban.

Szükséged lesz rá, hogy a vásárlás, értékesítés, kereskedés során legyen hol tárolni a valutádat.

Számos különböző pénztárca típus létezik, de a legtöbb ember az online tárcával kezd, hiszen erre regisztrálsz be először, és ezt kapcsolod a tőzsdéhez is. Nagyszerűen megfelelnek kisebb összegekkel való kereskedésre.

Azonban, ha több tőkét fektetsz be a kriptovaluta portfólióba, vásárolhatsz egy biztonságosabb változatot is, ami kevésbé lesz kitéve hackerek támadásának.

Létezik szoftver pénztárca is, amit közvetlenül a számítógépre kell telepíteni, és offline tárolja a kriptovalutát. Választható hardver vagy papír pénztárca is, amik teljesen offline tárolják a kriptovalutát, így a feltörés esélye minimálisra csökkenthető.

Nehéz lehet eldönteni melyik pénztárca a legmegfelelőbb számodra, különösen, ha a lehető legbiztonságosabbat szeretnéd választani.

Tőzsdeválasztás

A következő teendőd az, hogy válassz egy kriptovaluta tőzsdét. Ez egy olyan felület, ahol egyaránt vásárolhatsz és értékesíthetsz valutát, valamint a hagyományos fizetőeszközzel is vásárolhatsz kriptovalutát.

Itt figyelheted meg azt is, hogyan váltakozik a kriptovaluta piaci ára.

Három típusa van a tőzsdének: kereskedési platform, közvetlen (direkt) kereskesés és a bróker.

kriptovaluta befektetes

Kereskedési felület

Ezt egy nyitott piacként kell elképzelni, ahol vásárolni és kereskedni lehet. Az eladók és a vásárlók megadják, mivel és milyen áron szeretnének kereskedni.

Minden tőzsdének van meghatározott tranzakciós díja, amit általában kriptovalutában adnak meg.

Győződj meg róla, hogy ez a díj nem túl magas, hiszen kiszabhatnak egy látszólag névleges kriptovaluta értéket… mi forintra átszámolva akár több tízezer is lehet.

Amint az ajánlatod egyezik valaki máséval, a kereskedés sikeresen befejeződik!

osztó
kriptovaluta befektetés

Közvetlen kereskedés

Peer-to-peer kereskedésnek vagy kölcsönzésnek is nevezik. Ebben az esetben közvetlenül egy másik személytől vásárolsz, tőzsde vagy bróker segítsége nélkül. Ilyenkor nem kell tranzakciós díjat fizetni, viszont az eladó a saját maga által megszabott áron adhatja el neked.

Azon befektetők számára, akik maguk is a kriptovaluta befektetés részesei szeretnének lenni, de valamilyen módon országos korlátozásba ütköznek, ez lehet a legjobb módszer.

osztó
befektetés kriptovaluta

Kriptovaluta bróker

Nagyon hasonlít a kereskedési felülethez, a legtöbb bróker felület úgy is néz ki. A különbség az, hogy itt a bróker adja meg a vételi és eladási árat, nem pedig az egyén.

Ha nem szeretnél belebonyolódni a legjobb eladási és vételi ér keresésébe, akkor a bróker a neked való megoldás. Viszont prémium jutalékot kell fizetni neki, így mindenképpen mérlegeld, hogy neked ez megéri-e.

Ha szeretnél többet megtudni a tőzsdéről, akkor olvasd el a kriptovaluta vásárlásról szóló cikkünket. Vagy akár rögtön vásárolhatsz is valamelyik valutából:

bitcoin
Hogyan vásárolj bitcoint
litecoin
Hogyan vásárolj litecoint
ripple
Hogyan vásárolj ripplet
ethereum
Hogyan vásárolj ethereumot
monero
Hogyan vásárolj monerot

Kriptovaluta befektetési stratégiák: Hosszú távú vagy napi kereskedés?

Egy olyan változékony piac számára, mint a kriptovalutáé, vajon a hosszú vagy a rövid távú befektetés a jobb?

Mindkét forma megfelelő lehet?

Igen. Mindkettő lehet olyan, mint a tőzsdei befektetés, attól függően, hogy mik az igényeid és az elvárásaid az online pénzkereséstől.

Mint ahogy korábban is említettük, a kriptovaluta piaci ciklusai hasonlóak a tőzsdei ciklusokhoz, azzal a különbséggel, hogy változékonyabbak és rövidebbek. A hosszú és a rövid távú interakciók is rövidebbek.

kriptovaluta befektetés

Ha még nem tudod pontosan hogyan működik a kriptovaluta befektetés és esetleg lassabban szeretnél haladni és hosszú távon gondolkozol inkább. Ez a legjobb módja megtanulni a kriptovaluta üzlet fortélyait és meghatározni, mi legyen a befektetési stratégiád a kriptovaluta kereskedéshez.

Ha már megtanultál néhány dolgot a kriptovalutáról, és szereztél tapasztalatot a hosszú távú kereskedelemben vagy esetleg a napiban is, akkor érdemes kipróbálni a rövid távú kereskedési stratégiát is.

Ha nem vagy biztos benne, hogy számodra melyik stratégia a megfelelőbb, akkor ez a néhány kérdés segíthet eldönteni a választ:

befektetés kriptovaluta

Egy meghatározott összegű profitra szeretnél szert tenni, vagy pedig előre meghatározol egy időpontot, hogy mikor add el a kriptovalutát?

Ha még nem határoztál el pontos célokat, akkor azt javasoljuk, hogy ezt mindenképpen pótold, mielőtt komolyan elkezdesz befektetni.

Igen, lehet, hogy bánni fogod, ha eladod, másnap pedig megduplázódik az értéke, de ugyanígy meg is mentheted magad a veszteségektől, ha az ellenkezője történik. Így egy állandó növekedést biztosíthatsz a portfoliód számára egy olyan piaci környezetben, ahol a trendek megjósolhatatlanok.

Az érzelmi és az impulzív vásárlás okozta a vesztét sok lelkes befektetőnek. Legyél szigorú és következetes a befektetéseiddel, és így sokkal nagyobb esélyed lesz a sikerre.

befektetés kriptovaluta

Mi a hosszú távú és mi a napi kereskedés időtartama?

A hosszú távú befektetés tarthat akár egy hétig, de akár egy hónapig vagy egy évig is attól függően, hogy melyik kriptovalutába invesztálsz. Akár a nyugdíjig is eltarthat.

befektetés kriptovaluta

Terv vagy profit?

A legtöbb befektető, aki a hosszú távú kereskedést választja, nagyon hisz a kriptovaluta tervében és céljában is.

Általában a valuta fehér könyvéből szerzett információ segít a befektetőknek eldönteni, hogy hosszú távra fektessenek-e be.

Bár az elsődleges cél a kriptovaluta befektetés kapcsán a pénzkeresés, a hosszú távú befektetés esetén figyelembe kell venni a valuta általános tervét is. Győződj meg arról, hogy amibe fektetsz az megbízható, és megéri ráfordítani az idődet.

Kriptovaluta bányászat: megéri?

befektetés kriptovaluta

Attól függően, hogy hol tartózkodsz, a kriptovaluta befektetés kapcsán érdemes elgondolkozni a bányászaton is. A kriptovaluta bányászat során csatlakozhatsz egy csoport bányászhoz annak érdekében, hogy egyesítsétek az erőforrásaitokat, mint a feldolgozási teljesítmény, tárhely, iroda, az elektromos áram költségei; így biztosítva a tranzakciók megerősítését és a blokklánc biztonságát.

Egyedül is dolgozhatsz, ám az az igazság, hogy ebben az esetben a bányász központ általános költségei nem térülnek meg a végére. Ha szabadúszóként bányászol, akkor feltétlenül szükséged lesz megbízható (és olcsó) elektromos energiaellátásra és nagy teljesítményű számítógépekre.

Ha pedig nem tudsz, vagy nem szeretnél ilyen messzire menni, akkor fontold meg a felhő alapú bányászatot. Ez egy bányászati adatközpontot használ és bérli a bányász felszerelést. A szoftver és a hardver telepítve van, tehát csupán a felhő bányászati díjat kell kifizetned.

Néhány gondolat a végére

Néhányak számára ijesztő lehet a kriptovaluta befektetés, de ez határozottan egy kaland. A technológia újraformálódik az idő előrehaladtával! A kriptovaluta piac nem változékonyabb, mint a hagyományos tőzsde, és utána kell nézned melyik típusú befektetés és stratégia a legjobb számodra. De megéri kriptovalutába fektetni? Abszolút! És még nem késő most belevágni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top