Keress pénzt a saját Alkalmazásoddal

App Ninja Metric Ikon

Nehézség

Alacsony
Alacsony

Idő

Alacsony
Alacsony

Jövedelem

Kicsi
Kicsi
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Nehéz, de tartós pénzkeresési módszer.

Van egy jó alkalmazásötleted, de nem vagy benne biztos, hogy minden szükséges technológiai háttered megvan hozzá, hogy meg is valósítsd?

Mi úgy gondoljuk, hogy semmi akadálya nem lehet annak, hogy az ötlet meg is valósuljon, mindegy, hogy rendelkezel-e a szükséges képzettséggel, s akár még jól is kereshetsz vele.

A PenzNindzsa.hu pontszám megmutatja, hogyan csináld.

A koncepció kidolgozása

mobil applikáció készítése

Az első lépés nem más, mint egy jó ötlet. Kezdd azzal, hogy végiggondolod, milyen alkalmazást is az, amelyet szeretnél fejleszteni. Gondolj arra, hogy mi az, amire a legtöbb embernek szüksége van. Például első körben gondolj azokra, akik körülötted élnek. Ha egy turisták által kedvelt városban laksz, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Szintén gondolhatsz olyan dolgokra, amelyek a személyes érdeklődési körödbe esnek. Meglehet, hogy rajongsz a kávéért, és számos olyan helyet ismersz a világon, ahova érdemes benézni. Miért is ne fejlesztenél egy olyan alkalmazást, amely a hozzád hasonló kávékedvelőknek ad útmutatást a legjobb kávé megtalálásához.

Számos olyan alkalmazás létezik, amelyik nem szorítkozik egyetlen helyre, városra, országra és mégis szinte mindig listavezető. Ilyenek például a Temple Run, A Draw Something vagy a Minecraft…

Megállapíthatjuk, hogy a játékalkalmazások népszerűbbek minden más alkalmazásnál, mivel az emberek hajlandósága, hogy pénzt adjanak ki egy alkalmazásért, nagyobb egy játék esetében, mint más alkalmazásoknál. Azt se felejtsük el, hogy a legtöbb jó játék híre szájról szájra terjed, s így nő a népszerűsége.

Akkor se add fel, ha az App Store-ban már találsz hasonló alkalmazást, mint amit kitaláltál. Ilyenkor kell egy kis kreativitás. Mi az, ami a te alkalmazásodban megvan, de máséban nincs. Esetleg  kávézó tulajdonosok mondanak véleményt kávékról az alkalmazásodban, akik azt is elárulják hova és mikor érdemes menni, s mik az igazi különlegességek és miért?

Próbálj meg olyan ötlettel előrukkolni, amelynek még nincs sok versenytársa a piacon. De ha semmi egyedi nem jut eszedbe, az sem baj, akkor azon kell agyalnod, hogy mi az, amit hozzá tudnál tenni a már meglévő népszerű alkalmazásokhoz.

Néhány megfontolandó dolog koncepcióalkotáskor:

Alkalmazás típusok

Számos típus létezik. Alább a legnépszerűbbeket soroljuk fel

Fejlesztés

Most, hogy már megvan az ötlet, nincs más hátra, mint kifejleszteni az alkalmazást. Az emberek nagy része azonbannem rendelkezik ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tudással. Talán szereztél némi tapasztalatot a szabadúszó munkák során, de akkor sincs semmi gond ha mégsem. Számos lehetőség áll a rendelkezésedre a kezdéshez.

Bár nem olcsó, de igazán megbízható módja a dolognak, ha profi fejlesztőkkel dolgozol. Például az AppBooker nevű oldalon találhatsz is ilyen embereket. Csak írd be az országod nevét, valamint, hogy az alkalmazás cégnek lesz vagy a te egyéni projekted, és az összeget, amit hajlandó vagy rászánni. Ezt követően az oldal felhozza azokat a jelölteket, akik megfelelnek a keresési feltételeidnek. A listában talált nevekre kattintva láthatod, hogy kiknek dolgoztak eddig és hogy mely területeken profik igazán a jelöltek.

Ehhez hasonló oldal az ún. The App Developers is. Itt is ki tudod választani, hogy szabadúszóként, vagy vállalatnak, esetleg egy ügynökségnek szeretnél fejlesztést igénybe venni. Itt találsz embereket mobil, tablet vagy számítógépes alkalmazások fejlesztésére is. Az árakról úgy tájékozódhatsz, ha megadod a részletes leírását az igényednek, majd ezt követően az érdekeltek árajánlatot fognak neked küldeni. Nyilvánvaló, hogy a projekt komplexitásától függ majd a kiajánlott ár is.

A fejlesztő kiválasztásánál az alábbiakat érdemes megfontolni:

Szeretnél plusz pénzt keresni?

Van egy listánk a legjobb Online Pénzkeresési módszerekkel.

Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egyet, és el is kezdhetsz pénzt keresni, még ma.

ninja a metrikák ikonnal

Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…
15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

ninja hulló pénzzel

Költség

Költened kell, hogy kereshess. Vagy valahogy így mondják. Na mindegy. Nem mindig van így, de erről majd később lesz szó. Most tegyük fel, hogy eldöntötted, felveszel valakit, aki segít a fejlesztésben.

Az alkalmazás paramétereitől függően az ár valahol 280.000 és 68.000.000 Ft. között lesz. Persze ez nagyon sok pénznek tűnik így elsőre, de gondolj arra, hogy ha bejön, akkor ennél sokkal, de sokkal többet is kereshetsz. Ráadásul a játékok, amiket a legdrágább lefejlesztetni, mindig a népszerűségi rangsorok elején landolnak

Természetesen lesznek olyan fejlesztők, akik all-inclusive árként 400.000 Ft-ot fognak megadni. Legyünk azonban figyelmesek és ne hagyjuk magunkat becsapni! Azt kapod, amiért fizetsz. Mi abban hiszünk, hogy inkább fizetünk többet, de aztán a végén olyan termék tulajdonosai leszünk, amiért másoknak is megéri majd fizetni. 400.000-et kiadni valami olyanért, ami senkit nem érdekel… Hmm, nem túl jó üzlet.

Ha van olyan része az alkalmazásnak, amelyet te magad is meg tudsz csinálni (pl. a design, grafikák), akkor jó sokat tudsz spórolni. Egy másik módja a költségek leszorításának az, ha a fejlesztőnek felajánlasz egy kisebb részesedést a későbbi bevételekből. Azért tegyük hozzá, hogy valószínűleg a legtöbb fejlesztő ebbe nem fog belemenni, kivéve, ha valami igazán nagyszerű lehetőséget látnak a projektedben.

Ha olyan extra kérésed lenne, hogy legyen az alkalmazás GPS kompatibilis vagy legyen benne közösségi média megosztási lehetőség, az általánosságban plusz 280.000 forintba,vagy többe kerül.

Plusz költség az értékesítés is, ez az App Store-ban 28. 000 Ft évente, de ezen ne fájjon a fejed, mert ez egy olyan költség, ami biztosan visszahozza az árát, hiszen az AppStore-ban rengeteg felhasználó ismerheti meg a termékedet.

Mennyit kereshetsz?

Miután a kereseted tökéletesen attól függ, hogy mennyire lesz népszerű az alkalmazásod és nyilván az ártól, amennyibe kerül, elég nehéz konkrét összeget mondanunk. Hacsak nem te vagy a következő Mark Zuckerberg, nem érdemes azonnal felmondanod a mostani munkahelyeden. A GigaOM Pro nevű oldal felmérése szerint, amelyben 352 személyt kérdeztek meg, átlagosan 280.000 Forintot kerestek az emberek egy hónap alatt. Azért nem rossz kiegészítés, igaz?

Vagy akár kifejlesztetheted a következő Angry Birds-t is és kereshetsz 6,5 milliót. Egy hónap alatt! Így kétségtelenül könnyű milliomossá válni.

Ahhoz, hogy kihozd a legtöbbet a dologból, kövesd az alábbi tippeket:

  •  Széles körben kérd ki az emberek véleményét az ötletedről, ne csak a közeli ismerősök között
  •  Kezdd kicsiben és küzdd fel magad
  •  Folyamatosan kövesd, hogy mik éppen a legnépszerűbb alkalmazások
  •  Jelenleg egyszerűbb iOS-es alkalmazással keresni
  •  Kérd meg az ismerőseidet, hogy értékeljék és kommenteljék az alkalmazásodat
  •  Készítsd el az alkalmazás tablet változatát is
  •  Ha az alkalmazás a mostani munkahelyedre épül, csak a saját weboldaladon reklámozd

Ha az App Store-ban fogsz értékesíteni, fontos tudnod, hogy 30%-a a bevételeidnek az Apple-é, a többi téged illet

Fontolóra veheted azt is, hogy ingyenes alkalmazást készítesz, ami a reklámokon keresztül fog profitot termelni, vagy akár az alkalmazáson belül is lehet vásárlásra buzdítani a felhasználókat. Így azért könnyebb az indulás is. Reklámozhatod az applikációdat a közösségi média oldaladon vagy akár az Instagramon is kereshetsz így pénzt.

Hogyan alkosd meg saját alkalmazásodat?

Mi van, ha nincs annyi pénzed, hogy felvegyél profikat? Aggodalomra semmi ok, számos egyéb lehetőség van. Például az alábbi oldalak segítségével már kezdheted is a munkát:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top