facebook pixel

Otthoni Munka – az Alapvető Útmutató

otthon dolgozik
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Hol kezdesz neki, ha otthonról akarsz dolgozni? Mire van szükséged, hogy elkezdhess dolgozni, és hogyan akarsz pénzt keresni otthonról? Nem túl sokan jönnek rá, hogy mennyire egyszerű otthonról pénzt keresni, ezért mi itt a penznindzsa.hu-nál elhatároztuk, hogy ezen változtatunk. Megtanítjuk neked, hogy mi az az otthoni munka. Köszöntelek az alapvető “útmutató az otthoni munkákhoz” cikkünkben.

Ahhoz, hogy elkezdhess otthonról dolgozni, szükséged lesz a következőkre:

személy, aki otthoni keresési módszereket keres

1. Tanuld meg, hogy az otthoni munka esetén milyen munkamódszerek alkalmasak a pénzkeresetre

annak eldöntése, hogy melyik módszert választja, és hogyan lehet pénzt keresni belőle

2. Döntsd el, melyik módszert választod, és azzal hogyan fogsz pénzt keresni

döntse el, hol dolgozzon, és végezze el az összes munkát

3. Határozd el, fizikailag hol szeretnél dolgozni, és készíts elő mindent, amire szükséged lehet

ismeri az otthoni munka előnyeit és hátrányait, és eldönti, hogy szeretné-e vagy sem

4. Győződj meg róla, hogy ismered az otthoni munka minden előnyét és hátrányát, így megbizonyosodhatsz arról, hogy valóban erre vágytál-e vagy sem

fogadja el a munkát

5. Vágj bele!

Ezen az oldalon részletes leírásokat olvashatsz el arról, hogy hogyan kezdj otthonról dolgozni és megtalálod ehhez a legjobb módszereket is. Megtalálod azt is, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy elkezdhess otthonról dolgozni, milyen eszközök segítenek a sikeredben, és mit ne csinálj semmiképpen.

Mit tudhatsz meg belőle

Emellett megtalálható lesz több válogatott bevétel szerzési módszer is, és megismertetjük veled az otthoni munka előnyeit és hátrányait. Ne feledd, hogy a penznindzsa.hu-n több mint 20 különböző jövedelem szerzési módszerről olvashatsz, amelyek mindegyike otthon végezhető munka. Az otthoni munka által megtalálhatod Önmagad.

Tekintsd meg az alább található táblázatot, hogy egy kis fogalmat nyerj arról, miről is fogsz itt olvasni.

Megígérjük, hogy képes leszel otthonról dolgozni miután elolvastad ezt az útmutatót

otthon végezhető munkák

A 4 legjobb munka, amivel otthonról kereshetsz pénzt

otthoni módszerekkel történő munka

Mielőtt elkezdhetnél pénzt keresni online, természetesen munkára van szükséged. Sajnos azért nem fizet nekünk senki, hogy az átlagos dolgainkat csináljuk otthon, és a bevétel szerzési módszerek között is lényeges eltérés lehet. Ezért fontos, hogy kiderítsük mit is szeretnél dolgozni. Tehát tekintsd meg azokat a módszereket, melyeket a penznindzsa.hu dolgozói a legjobbaknak tartanak:

1. Keress pénzt otthonról bitcoinnal

Make money from home with bitcoin

  PenzNindzsa # 1 method to earn money in 2020 in

Bitcoin makes money for people every day. It is part of a group of digital currencies, called cryptocurrencies, that generate waves in the way money is obtained and used.

You can be on the front line too!

Bitcoin has turned average people into millionaires. And the best part? You don’t have to be an investment banker and you don’t have to have a top degree to make money with bitcoin …

Read more

otthon végezhető munkák

2. Keress pénzt otthonról fizetett kutatásokkal

Keress pénzt otthonról fizetett kutatásokkal

Tudtad, hogy pénzt kereshetsz otthonról csupán azzal, hogy elmondod a véleményedet? A vállalatok mindig szeretnék fejleszteni a termékeiket és újakat létrehozni, így szükségük van a potenciális vásárlók véleményére, hogy milyen irányban haladjanak tovább. Ezért alakultak ki a fizetett kutatások és emiatt kereshetsz vele pénzt.

A vállalat fizetni fog neked egy néhány perces kérdőív kitöltésért. Bár nem ez a legjövedelmezőbb módja az extra pénzkeresésnek otthonról, de pár tízezer forintot kereshetsz vele havonta.

Nagyon egyszerű belevágni: Egyszerűen csak regisztrálj néhány honlapra, engedélyezd, hogy kapj értesítést az új kutatásokról, és amikor megérkeznek, töltsd ki őket. Bővebben olvashatsz arról hogyan keress pénzt fizetett kutatással itt.

kérdőív kavalkád

Fizetnek 1 és 3,3€ között a vizsgaért

Látogatás
kérdőív kavalkád

A Median 345-1700 huf-t fizet kérdőivenként!

Látogatás
kérdőív kavalkád

Keress akár 50 dollárt az első napján,
10–20 dollárt azután minden nap

Látogatás

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van

 • Számítógép
 • Internet kapcsolat

Hasznos linkek:

3. Dolgozz otthonról bloggerként

otthoni munka blogolással

Ez az otthoni munka valóban egy mindentől független módszer, és rengeteg türelmet igényel, de ez lehet a legjövedelmezőbb. A blogolás nagyon népszerű, és ennek számos oka van. Elsősorban szórakoztató, ezenkívül pedig felhívhatod magadra a figyelmet úgy, hogy közben pénzt is keresel. Másodsorban ez a munka teljesen független mindentől és mindenkitől. Bármiről írhatsz blogot anélkül, hogy a felettesed vagy bárki elszámoltatna róla.

Nagyon szép pénzeket lehet keresni a blogolással, de rengeteg tudást és időráfordítást is igényel ez a munka. Először is meg kell tanulnod weblapot készíteni, majd megtölteni azt értékes tartalommal, ezután pedig fontos hirdetést is találnod rá (ugyanis így fogsz vele pénzt keresni).

Mint már korábban említettük manapság nagyon egyszerű weboldalt készíteni, nem vesz igénybe túl sok időt. Ha rájössz, hogyan írj értékes, tartalmas cikkeket, akkor neki is kezdhetsz ennek a munkának.

A következő lépés a hirdetések kihelyezése az oldaladra. Itt veheted hasznát a partnerprogrami marketingnek (affiliate marketing), ami egy jó bevételszerzési módszer. Itt olvashatsz még a partnerprogrami marketingről.

Az előző két módszerrel ellentétben – amelyekkel gyorsan érhetsz el eredményt – a blogolással ez azért tovább tart. Azt javasoljuk, hogy vagy egy másik módszerrel párhuzamosan használd, amíg nem tudod teljesen kiváltani azt, vagy csak élvezd a folyamatot.

Amikor azonban már tudsz pénzt keresni a blogolással, passzív bevételre teszel majd szert. Ezt azt jelenti, hogy csak nézed, ahogy a pénz áramlik a számládra a munkád eredményeképpen. Ha szeretnél még olvasni arról, hogyan dolgozz otthonról bloggerként, akkor olvasd el a részletes útmutatónkat.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van

 • A computer or tablet/iPad
 • An internet connection
 • The graphs at IncomeNinjas.com
 • User account at BDSwiss

4. Hogyan keress pénzt kereskedéssel

Valószínűleg hallottad már, hogy a lehető legtöbbet kell a lehető legkorábban befektetni. Ennek oka az, hogy a befektetés vagy a kereskedelem egy újabb kiváló módszer a pénzszerzésre.

Valójában ez a pénzkeresés egyik legjobb módja, mivel a pénzed automatikusan növekszik anélkül, hogy bármit tennél. Passzívan!

otthon végezhető munkák

Útmutató kezdőknek

Ezért nem dolgozik mindenki otthonról

Rengeteg ember szeretne idegeskedés nélküli stresszmentes életet, valamint hogy ők maguk osszák be a saját idejüket. De hogyan oszthatnád be a saját idődet, ha fel kell kelned 7-kor, hogy beérj a munkába 8-ra, és csak délután 5-kor végzel? Nem lenne minden sokkal egyszerűbb, ha otthonról dolgozhatnál?

Anélkül, hogy általánosításokba bocsátkoznánk, elmondhatjuk, hogy a legtöbb ember, akinek 9-től-5-ig tartó munkaideje van, arra vágyik, hogy saját maga oszthassa be az idejét anélkül, hogy le lenne kötve egy munkahelyen. Sokan azt kívánják, hogy bárcsak otthonról dolgozhatnának, a túlnyomó többségnek ez nagyon megkönnyítené az életét.

De akkor miért nem hagyja ott mindenki a munkahelyét és dolgozik otthonról? Sajnos ez nem olyan egyszerű dolog a legtöbb ember számára.

Az otthoni munka első lépései ijesztőek lehetnek sok ember számára, és kihívást jelenthet a továbblépés: ha eddig kötött munkaidőben dolgoztál – irodában, boltban, vagy bárhol -, ahol napirended volt, egy olyan munka ahol a felelősség és a határok megszabása csakis a te felelősséged, furcsának és idegennek tűnhet. Akár azt is érezheted, hogy nehezen tudsz bármit is elvégezni.

Az ilyen munkák száma jelentősen megnőtt az utóbbi években, és ennek nyomós okai vannak: mivel az internet beivódott az idősek, fiatalok mindennapjaiba, egyre jobban használják ki az internet nyújtotta előnyöket és a lehetőségeket az extra pénzkereséshez.

otthon munkak

Ez a cikk segít megérteni, hogy mit is jelent az otthonról végzett munka és mik az előnyei, legfőképpen pedig azt, hogy hogyan vágj bele. Miután elolvastad ezt a cikket, eléggé felkészült leszel majd ahhoz, hogy el is kezdj otthonról dolgozni.

Itt kezdd!

A cikk legelején láthatod az otthoni munka legjobb bevételszerzési módszereit, és ezek remek kiindulópontok arra, hogy az otthoni munka világában kipróbáld önmagad. Ha még nem találtad meg a számodra megfelelő otthoni pénzkeresési módot, ne csüggedj, összegyűjtöttünk számos további módot, amivel otthonról kereshetsz pénzt.

Azt ajánljuk, hogy ne csak egy módszert használj egyszerre. Ha több módszert használsz egyidőben, akkor a bevételed több forrásból érkezik, és a pénzösszeg is nagyobb lesz ezáltal. Ha szeretnéd, természetesen kipróbálhatod magad csupán 1 módszerben is.

Keress pénzt szabadúszóként

Eszedbe jutott már, hogy a tudásoddal, vagy egy könnyen megtanulható szakismerettel azonnal tudsz otthonról is pénzt keresni? Ez tényleg így van!

A vállalatoknál időnként előfordulnak olyan alkalmi munkák, amelyeket alvállalkozókkal vagy szabadúszókkal végeztetnek el. Szükség lehet cikkírásra, szövegírásra, webdesignra vagy egyéb olyan feladatra is, amelyhez diploma szükséges, mint például jogi, mérnöki munkák. Szabadúszóként a határ a csillagos ég!

Íme néhány legegyszerűbb ismeret, amivel szabadúszóként dolgozhatsz:

 1. Cikkírás
 2. Keresőmotor optimalizálás (SEO)
 3. Web design (erre a cikk további részében még visszatérünk)
 4. Programozás és szoftverfejlesztés
 5. Szövegírás (szintén foglalkozunk vele a későbbiekben)

A kezdéshez regisztrálj egy szabadúszó portálra, mint az Upwork vagy a Fiverr, készíts profilt és jelentkezz munkákra! Tudj meg többet arról, hogyan vágj bele, és olvasd el az útmutatónkat a szabadúszó munkákról.

Keress pénzt otthonról az Instagrammal

Az Instagram most az egyik legmenőbb közösségi média alkalmazás és még pénzt is kereshetsz vele! Eladhatod a már elkészült fotóidat, követőket és szponzorokat szerezhetsz.

Nemcsak rengeteg történet van arról, hogy emberek a semmiből 6-számjegyű jövedelemre tettek szert az Instagram segítségével, de rendkívül könnyű megtanulni a képek posztolását és a követők vonzását. Nézd meg az útmutatónkat arról, hogyan keress pénzt az Instagramon.

Keress pénzt otthonról a YouTube-bal

Akármerre nézel, mindenhol fiatal milliomosokba botlasz, akik a YouTube-ról szerezték a vagyonukat. Az emberek eleinte csak saját örömükre készítenek és tesznek fel videókat. Aztán végül közösségi finanszírozásból, termékek értékesítéséből és szponzorációkból jutnak pénzhez.

Őrület milyen gyorsan Youtube hírességgé válhatsz és kereshetsz ezzel pénzt. Használhatsz Google AdSense-t is, így pénzt kereshetsz, amikor a videód mellett található hirdetésre kattint valaki.

Készítettünk egy komplett útmutatót, amellyel lépésről lépésre áttekinthető hogyan kell pénzt keresni a YouTube-on: itt olvashatod el.

Keress pénzt fordítóként

Ha több nyelvet is beszélsz, kínálhatsz fordítási szolgáltatást mind cégeknek, mind magánszemélyeknek. Szövegek, weboldalak, audiófájlok és még további dokumentumok fordítását vállalhatod. És a legjobb, hogy ezt mind otthonról teheted! Az igény a fordítói szolgáltatásokra nap mint nap növekszik, ugyanis a világ egyre jobban globalizálódik; ez pedig neked is a hasznodra válik.

Igazából, ha fordítóként szeretnél dolgozni otthon, semmi másra nincs szükséged, mint egy számítógépre és internetre. Ha ez megvan, akkor számtalan weboldal kínál közvetítői szerepet a fordítók és az ügyfelek között. Szerintünk ez az otthoni munka egyik legjobb módszere!

Ha többet szeretnél tudni az online fordítói állásról, kattints ide.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

 • Legalább 2 nyelv ismerete
 • Számítógép vagy táblagép/iPad
 • Internetelérés
 • Word vagy hasonló szövegszerkesztő program
 • Külső billentyűzet

Hasznos linkek:

Keress pénzt otthonról webdesignerként

Mielőtt azt mondanád, hogy “Webdesign? Semmi tudásom és tapasztalatom nincs ebben a témában”, tudnod kell, hogy manapság 5 perc alatt el lehet készíteni egy weboldalt anélkül, hogy szakirányú tudásod lenne a témában.

Az utóbbi néhány évben a weblap készítés egy olyan dologgá vált, amit bárki meg tud valósítani egy pici kis számítógépes tudással is. Ez azt is jelenti, hogy olyanok is tudnak ebből pénzt keresni (vagy akár meg tudnak belőle élni), akik ezelőtt soha nem foglalkoztak hasonló dolgokkal.

Nagyon magas a kereslet a weboldalakra, használd ki! Egy átlagos weboldalt körülbelül 200 000 Ft és 750 000 Ft között árulnak, ami azt jelenti, hogy néhány eladás során is rengeteg pénzt kereshetsz. Ennél a munkánál sincs szükség másra, csak egy számítógépre és internetre.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

 • Egy jó számítógép
 • Egy jó internetelérés

Hasznos linkek:

Dolgozz otthonról, mint ügyfélszolgálati asszisztens

otthon munkak

Mikor felhívsz egy céget valamilyen kérdéssel, kéréssel, esetleg panasszal vagy bármivel, az első, akivel beszélsz az az ügyfélszolgálati asszisztens.

Lehetséges azonban, hogy az a személy, akivel mi beszélünk, a vonal túlsó végén a saját otthonában, az ágyában fekszik. Egyre több cég fogad fel független ügyfélszolgálati asszisztenseket, akik a saját otthonukból dolgoznak. Ezáltal a vállalat is pénzt takarít meg, mert nem kell fizetniük iroda díjat, takarítást stb. Számodra pedig nem lehet nehéz feladat telefonhívásokat fogadni, emailekre válaszolni, vagy esetleg chatelni a cég nevében.

Mint már korábban említettük, ez az otthoni munka távolról is végezhető, a fizetés viszont ugyanolyan jó, ha nem jobb, mint a fizikailag a munkahelyen lévő ügyfélszolgálati asszisztenseknek.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

 • Jó internetkapcsolat
 • Számítógép
 • Telefon
 • Egy jó fejhallgató (mikrofonos)
 • Szerződés egy céggel

Dolgozz otthonról mint virtuális asszisztens

Nagyon népszerű otthoni munka a virtuális asszisztencia. A virtuális asszisztens egy olyan személy, aki egy valós asszisztens szerepét tölti be – csak online, otthonról. Virtuális asszisztensként a világ bármely pontjáról dolgozhatsz, mivel minden munka gyakorlatilag az  interneten, telefonen, emailen, stb.-n keresztül végzendő. Innentől kezdve már csak rajtad áll, hogy honnan szeretnél dolgozni, és hogy mennyi pénzt szeretnél keresni. ( A jövedelem az elvégzett munka függvényében növekszik. )

Itt olvashatsz többet a virtuális asszisztensi állásról.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

Dolgozz otthonról szövegíróként

Ez az otthoni munka távmunkában is végezhető, akárcsak a többi. Ha van egy kis érzéked a szövegíráshoz, akkor szép pénzeket kereshetsz otthonról különböző szövegek írásával. A kereslet az írott tartalmakra az interneten nap mint nap nő. Ha a vállalkozások nem túl kreatívak, vagy nincs idejük szövegeket írni, akkor felbérelnek különböző szövegírókat, akik mindenfélee szöveget megírnak helyettük.

Még olyan emberek is lehetnek szövegírók, akiknek nincs túl sok tapasztalatuk, mert a természetes szövegekre mindig nagy a kereslet. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod ezt a munkát, nincs szükséged másra, mint egy számítógépre vagy táblagépre és internetelérésre. A keresési lehetőségek sem rosszak, ezért egyre többen dolgoznak szövegíróként.

Amikor szövegírásról beszélünk, olyan szövegekre gondolunk, amik az értékesítésre és a marketingre irányulnak. Ilyen például az emailek írása a vásárlóknak, az értékesítési oldalak, hirdetések és még sok más hasonló tartalmak szövegezése. Ezeket egyedi stílusban is el lehet készíteni, aminek a módját online megtanulhatod ingyen. A jó szövegírók akár 2,5 millió forintot is elkérhetnek egy oldalért, tehát kétségkívül jó kereseti lehetőség.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

 • Számítógép vagy táblagép/iPad
 • Internetelérés
 • Word vagy hasonló szövegszerkesztő
 • Jó billentyűzet

Hasznos linkek:

Taníts otthonról és keress vele pénzt

Az internet segítségével könnyedén tanulhatunk másoktól és akár taníthatunk is másokat. Általában nincs szükség másra, mint egy számítógépre és egy webkamerára, valamint egy elfogadható sebességű internetre és máris kezdhetsz dolgozni mint “oktató” vagy “tanár”.

Számtalan témában taníthatsz másokat, és mivel a tudás az egy jól megfizetett dolog, ezért kereshetsz is belőle szépen.

Ha például jól gitározol, akkor készíthetsz gitár kurzusokat. Ha több nyelven beszélsz, akkor készíthetsz kurzusokat mind gyerekeknek mind pedig felnőtteknek, és ha gondolod segíthetsz az iskoláskorú tanítványaidnak a házi feladatban. Ez a fajta munka egyre elterjedtebb, és a közeljövőben valószínűleg még jobban el fog terjedni a világban.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van:

 • Számítógép interneteléréssel
 • Jó fejhallgató (mikrofonnal)
 • Webkamera
 • Anyagok, amelyeket a diákjaidnak taníthatsz

Hasznos linkek:

  • Udemy.com– Itt pénzzé teheted a tudásodat

Egy kézenfekvő választás - válj önállóvá

Természetesen az is egy lehetőség, hogy önállóan boldogulj. Ezáltal te oszthatod be a saját idődet, és saját magad főnöke lehetsz. Felhívnánk azonban a figyelmedet, hogy az ilyen típusú munka veszélyes és rizikós lehet, de gyakran megéri.

Ha saját magadnak dolgozol, nincs maximális bevételed, és az általad termelt pénz nagy része megmarad neked. Többféle módon dolgozhatsz, de ha otthonról szeretnél, akkor nem kezdhetsz neki akárhogy. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mibe kezdhetsz bele:

 • Saját webáruház indítása
 • Fodrászat a saját házadban
 • Masszázs a saját házadban
 • Szabadúszó
 • Telemarketinges
 • Előadóművész
 • Grafikus
 • Könyvelő
 • Zenész
 • Konzultáns
 • Terméktesztelő

A felsorolt dolgok csak töredékei az összes lehetőségnek, és ha van egy kis kreativitásod, könnyen megtalálhatod a hozzád illőt. A valóságban minden a te saját elképzeléseden múlik, ha otthoni munkáról van szó.

Szükséges eszközök + ami jó, ha kéznél van (attól függően, hogy mit választottál):

 • Számítógép
 • Internetelérés
 • Telefon

Az otthoni munkakörnyezet kialakítása

Mikor már kitaláltad, hogy mit fogsz dolgozni otthonról, a következő lépés, hogy úgy alakítsd ki a munkaidődet, hogy a leghatékonyabban tudj dolgozni azokban az órákban. Megfelelő munkakörnyezetre van szükséged a megfelelő felszereltséggel, és fel kell készülnöd arra is, hogy néhány dolog teljesen más lesz, mint a 9-től 5-ig tartó munkában volt.

otthon munkak

A munkaállomásod otthon

A munkaállomásod otthon

Nem tudjuk eléggé kihangsúlyozni annak fontosságát, hogy legyen egy megfelelő munkaállomásod, ha otthonról dolgozol. Azt ajánljuk, hogy legyen egy külön szobád a munkára és a munkaállomásod kialakítására. Egy iroda vagy egy különálló munkaállomás növeli a hatékonyságot a munkában, és jobb benyomást ad rólad másoknak is. Mindenképp legyen egy kényelmes szék, egy íróasztal, zene (ha szereted ), és megfelelő világítás a szobában.

Ezen apróságok által úgy fogod érezni, hogy van egy  “munkahelyed” ami fontos, mert el kell tudnod különíteni a munkát a magánélettől attól függetlenül, hogy mindkettő ugyanott zajlik.

A munkaállomásod kialakítása természetesen nagyban függ attól, hogy mit dolgozol. Nagy különbségek lehetnek például egy művész és egy piackutató munkaállomása között. De természetesen az a lényeg, hogy te jól érezd magad, valamint hatékonyan és kényelmesen tudj dolgozni.

Azonban van néhány dolog, ami szerintünk elengedhetetlen, ha az ember otthon dolgozik. Összegyűjtöttünk néhány dolgot

A Egy jó íróasztal

Azt ajánljuk, hogy legyen egy külön asztalod csak a munkára. Sokan az ebédlőasztalt, vagy a TV asztalt használják munkára is, de szerintünk ez nem jó. Ha van egy saját íróasztalod csak a munkára, akkor egy helyen tarthatsz mindent. Ha épp most készülsz íróasztalt vásárolni, akkor azt ajánljuk, hogy állítható magasságút vásárolj. Hidd el, nagyon rossz nem megfelelő testtartásban dolgozni.

B Egy jó számítógép

Nincs rosszabb egy lassú számítógépnél, vagy amelynek a ventilátora hangosabb, mint egy repülőgép leszálláskor. Olyan számítógéped legyen, amelyen lehet is dolgozni! Gyakran nem elegendő egy táblagép vagy iPad, mert a rájuk elérhető szoftverek korlátozottak.

C Stabil internetkapcsolat

Az otthoni munkák döntő többsége az interneten végzendő, és valamilyen szinten kommunikálnod kell a külvilággal is, ezért jó, ha van egy stabil internetkapcsolatod.  Meglátod, hogy a teljesítményed is jobb lesz egy gyors és stabil interneteléréssel. Az otthon végezhető munkák világában az optikai kábeles internetet ajánljuk, amennyiben lehetőséged van rá.

D Hangszóró vagy fejhallgató

Valószínűleg több órát is el fogsz tölteni a munkaállomásodon, ezért olyanná tedd azt, ami tetszik neked. Legyen olyan hangrendszered, amellyel le tudsz játszani néhány csodálatos zenét. Beszerezhetsz egy fejhallgatót is, de virtuális asszisztensként, szabadúszóként és más munkakörökben dolgozva, szükséged lesz arra, hogy másokkal kommunikálj, ezért olyan headsetet vásárolj, melynek része egy jó mikrofon is. Egy kamerával felszerelt számítógéppel pedig videohívásokat is lebonyolíthatsz.

E Egy pohár víz

Ez egy buta ajánlásnak tűnhet, de hidd el, hogy egy pohár víz sokkal kreatívabbá tehet és növelheti a teljesítményed. Munka közben gyakran megfeledkezünk az evésről és az ivásról. Ha viszont mindig van egy pohár víz a munkaállomásodon, akkor fogsz is inni, amely jót fog tenni a koncentrációdnak.

Itt találhatsz otthon végezhető munkákat

 otthon dolgozik

Sokan ott rekednek meg az otthoni munka témában, hogy munkákat kell keresniük. Sajnos ahhoz, hogy otthonról dolgozz nem elég az, hogy csak ülj és azokat a dolgokat csináld, amelyeket szeretsz, majd várj a csekkre… az otthoni munka nem erről szól.

Ahhoz, hogy valaha is otthonról dolgozz, az elvégzett munkádnak kell, hogy legyen értéke, és olyan munkákat kell keresned, melyben megfizetnek munkádért. Szerencsére számos olyan portál létezik, melyek közvetítő szerepet töltenek be a munkavállalók és a munkaadók között. Ezek a portálok segítenek a munkavállalóknak munkát találni, ezáltal jó helyek lehetnek számodra, ha egy kis pénz akarsz keresni. Az alábbiakban felsoroltunk néhány kiváló helyet.

Otthoni munka – itt találhatsz otthonról végezhető munkákat:

elválasztó kép

Az otthoni munkavégzés előnyei és hátrányai

A rendes állásokhoz hasonlóan, az otthon végezhető munkáknak is megvannak az előnyei és hátrányai. Itt láthatod a mellette és az ellene szóló érveket, melyeket összegyűjtöttük.

otthon munkak

Otthon végezhető munkák előnyei

1 Rugalmas munkaidő

Ha elkezdesz otthonról dolgozni, akkor hamarosan ráeszmélsz, mekkora szabadságot nyújt ez a számodra, és hogy milyen jó is az, hogy saját magad osztod be a munkaidődet. Ez akkor is igaz, ha közben utazol, mert a munkádat ugyanúgy el tudod végezni akkor is, ha máshol vagy, vagy máshol élsz.

2 Nincs ingázás

Biztosan találkoztál már olyannal, aki munkájából adódóan nap mint nap araszol a dugóban az otthona és a munkahelye között, és mást sem lát, mint idegességet és udvariatlanságot az utakon. Vagy mondjuk egy tömött vonaton zötykölődik, és már megint nem talált ülőhelyet magának. Ha otthonról dolgozol, akkor ezeket kikerülheted, ami minden bizonnyal nagy előny.

3 Bármit viselhetsz

Mivel otthon vagy, nincs megszabva számodra semmilyen munkahelyi öltözködési szabály, pontosan azt viselheted, amit csak szeretnél, és amiben otthonosan érzed magad. Ha úgy gondolod, hogy te a pizsamádban végzed legjobban a munkádat, akkor viseld azt! Senki nem fogja azt mondani, hogy ez helytelen.

4 Több időt tölthetsz a családoddal és a barátaiddal

Az otthoni munka egyik legnagyobb előnye minden bizonnyal az, hogy több időt tölthetsz a családoddal, barátaiddal. Ha otthonról dolgozol, a saját idődet menedzseled, ezáltal te szabhatod meg, hogy mikor és mennyi időt töltesz a munkával, a többi időt pedig arra fordíthatod, amire szeretnéd. Az otthon végezhető munkák végzése mellett lesz időd elmenni a gyermeked előadására is, stb.

5 Az otthoni munka során te alakíthatod ki a saját munkakörnyezetedet

Ha otthon végezhető munkákat csinálsz, akkor te alakítod ki a munkakörnyezetedet, te döntöd el, hogy a ház melyik részén szeretnél dolgozni. Teljesen rajtad áll, hogy milyen dolgokat viszel be az irodádba, milyen széken ülsz, és hogy milyen zenét hallgatsz.

6 Nincs külső zavaró tényező

Ha otthon dolgozol, akkor ritkán zavarnak a külső tényezők, ami bizonyára növeli a teljesítőképességet. Nincsenek kollégák, akik megállítanak “ csak egy pillanatra “, és ezáltal megzavarva téged a munkaritmusodban. Az otthon végezhető munkák során esetleg a család zavarhat meg, de ezt néhány rövid beszélgetéssel meg lehet oldani.

7 Pénz takarítasz meg

Mint már korábban is említettük, otthon végezhető munkák esetén kikerülheted a hangulatfüggő ingázó tömeget és az utazási költségeket, és ezzel nem csak időt, hanem az utazási költségeket is megtakaríthatod. Emellett, ha otthonról dolgozol, a saját ételeidet eszed, így nem kell vásárolnod a drága gyorskajákat. Az otthon végezhető munkák során akár diétázásra is lehetőséged van, ami azért egy munkahelyen nehéz lenne.

Az otthoni munkavégzés hátrányai

Mint ahogy vannak előnyei, az otthoni munka hátrányokkal is jár. Itt megtalálhatod azokat a hátrányokat, melyek szerintünk hozzátartoznak az otthon végezhető munkákhoz.

1 A szeretteid többet fognak elvárni tőled

Az egyik legnagyobb hátránya az otthon végezhető munkáknak, hogy a családtagjaidnak különböző elvárásai lesznek veled szemben. Hirtelen ott lesz körülötted a család, és azt fogják gondolni, hogy akkor te most időmilliomos vagy, ezért ráérsz bármire.

Mások számára nehezen lehet megérthető, hogy te dolgozol miközben otthon vagy, viszont muszáj ezt elmagyarázni nekik, hogy ne zavarjanak folyamatosan.

2 Kevesebb közösségi kapcsolat

Ha az otthonod a munkahelyed, akkor nincsenek kollégák, akikkel nap mint nap találkozol. Ezáltal egy picit elszigeteltté válsz a külvilágtól. Nehezebb így fenntartani a barátságokat a régi munkatársakkal. Ezentúl egyedül ebédelsz, és nincs több sörözés munka után.

3 Túlterheltté válhatsz

Ez az a pont, ami tükrözi az otthoni munka valódi hátulütőjét. Ha otthon dolgozol, nem különül el annyira a munka és a szórakozás. Egy rendes munkahelynél a munka előtt és munka után teljesen szabad vagy, itt viszont nem. Itt mindig “ szolgálatban “ vagy.

Nehéz lehet teljesen ellazulni, és elfelejteni a munkát 100%-osan. A legfontosabb tipp talán az, hogy készíts egy menetrendet és tartsd magad hozzá. Ez segít elkülöníteni a munkákat egymástól, és találsz időt a kikapcsolódásra.

4 Az otthoni munka során elkényelmesedhetsz

Fennáll annak a veszélye, túlságosan kényelmessé válik számodra az otthoni munka. Otthon rendkívül kényelmes környezetben vagy, csábítóan közel az ágyad, és nagyon egyszerű csak ráülni a kanapéra és nézni a TV-t. Mint már említettük, nagyon fontos, hogy legyen egy elkülönített irodád, vagy egy munkára alkalmas külön helyed, munkaállomásod

elválasztó kép

Egy utolsó gondolat az otthoni munkáról - Mire jó?

Akkor is, ha már otthonról dolgozol, vagy még csak gondolkozol rajta, bízunk benne, hogy ez az ‘Útmutató az otthon végezhető munkákhoz’ segített valamennyire.

Egy utolsó gondolat az otthoni munkáról - Mire jó?

Reméljük sikerült felhívnunk a figyelmedet az otthoni munka számos előnyére. Ezek közül is kiemeltük legfontosabbakat:

 • Több szabadság
 • Nagyobb rugalmassá
 • Lehetőség, hogy bárhol bármit dolgozhass
 • Több idő jut a családra és a barátokra
 • Több időd lesz magadra, a hobbidra, a szenvedélyeidre

Mielőtt a végére érnénk, megkérünk téged, hogy végezz el egy rövid feladatot. Képzeld bele magad abba a helyzetbe, hogy otthonról dolgozol. Rajzold le magadban az álmaidban elképzelt életet és gondold át, mi mindent tudnál megvalósítani, ha nem kellene mindig egy irodába menned.

Többet látod a mosolygó gyermekedet, kényelmesen érzed magas a pizsamádban, vagy több időd van a kedvenc hobbidra? Gondolj az otthoni munka összes előnyére, és tegyél érte, hogy megvalósuljanak.

Minél többször képzeled magad elé azt, amit szeretnél elérni, annál nagyobb eséllyel kapod meg.

Ha van bármilyen ötleted, amely mások számára is segítség lehet, akkor kérünk téged, oszd meg velünk kommentben.

Azt kívánjuk, hogy neked is sikerüljön az otthoni munka, és keress vele sok pénzt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top