19 könnyű, otthonról végezhető munka, amit bárki kipróbálhat

munka otthonról
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Felejtsd el az élethosszig tartó kemény munkát… Tudd meg, hogyan dolgozhatsz otthonod kényelméből és fordíts egyet a dolgokon, hogy minden neked dolgozzon.

„De miért is olyan nagyszerű otthonról dolgozni?”-kérdezhetnéd.

 Te szabod meg, hogy mikor kelsz fel, mikor fogsz neki a feladataidnak és mikor tartasz szünetet. Te szabod meg, hogy kivel dolgozol, és mit vállalsz el. Te szabod meg és csakis te, hogy a mi a legjobb neked.

Az internet teljesen új lehetőségek tárházát nyitotta meg előttünk, amit bármikor igénybe vehetsz anélkül, hogy kilépnél az ajtódon. Nem számít milyen helyzetben vagy, milyen tanulmányi háttérrel rendelkezel, rád is vár egy tökéletes megoldás. Azért készítettük ezt a cikket, hogy segítsünk megtalálni azt.

Olvass tovább, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb megoldást, ebben a cikkben mindent megtudsz majd, kezdve attól, hogy mire lesz szükséged, illetve a 19 különböző módszernek az előnyeit és hátrányait.

Ahhoz, hogy elkezdhesd a következőket kell megtedd:
tanuljon otthonról munkát
1. Fel kell fedezned a lehetőségeket
döntsön a jövedelem módszeréről
2. Meg kell határoznod, hogy mi a legjobb számodra
készülj fel
3. El kell döntened honnan és hogyan fogsz dolgozni
az előnyök és hátrányok otthon dolgoznak
4. Meg kell ismerned és el kell fogadnod az otthoni munkavégzés előnyeit és hátrányait
fogadja el a munkát
5. Láss hozzá!

PONTOZÓ MÓDSZER

Itt láthatod, hogyan értékeljük ezeket a módszereket. Használd ezt útmutatóként a számodra legjobb módszer megtalálásához.

Teljes Idő

Két tényezőre Elindulás-ra és Fizetés-re alapozva:

A ‘Elindulás’ segít meghatározni, hogy mennyi ideig tart a felkészülés, mielőtt dolgozni kezdhetsz. Ehhez hasonlóan a ‘Fizetés’ meghatározza, hogy mennyi időbe telik, mielőtt pénzt kezdesz keresni az adott módszerrel.

Nehézség

Ez megmutatja neked, hogy mennyire lesz nehéz sikert elérni ezzel a módszerrel.

Várható Bevétel

Ez megmutatja, hogy mennyit kereshetsz, miután megtanultad az alapokat és elkezdted a munkát.

1. Legyél szabadúszó

otthoni szabadúszó munka

Egy gyors és kedvező megoldás arra, hogy bevesd a már meglévő képességeidet és otthonról kezdj el dolgozni.

Azokat nevezzük szabadúszóknak, akik felajánlják a képességeiket és szolgáltatásaikat különböző ügyfeleknek online, bizonyos összegű fizetségért cserébe. Rengeteg vállalkozás szokott szabadúszókat keresni, amikor egy „egyszeri” munkát szeretne elvégeztetni. Rengeteg a lehetőséged, nincs korlátok közé szorítva, hogy mit tehetsz meg.

Íme néhány népszerű szabadúszói munkakör:

 • Cikk írás
 • Keresőoptimalizálás (SEO)
 • Webdizájn
 • Programozás és szoftverfejlesztés
 • Szövegírás

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • Néhány perc alatt elkészíthetsz egy profilt olyan platformokon, mint az Upwork vagy a Fiverr.

Fizetés: Gyors

 • Kérheted az ügyfeled, hogy előre fizesse ki a teljes béred, vagy előleget adjon a projekt elkezdése előtt, vagy a teljes összeget a projekt végén fizesse ki.

Könnyű dolgod van, ha már rendelkezel értékesíthető képességekkel, egy portfólióval, amit megmutathatsz a potenciális ügyfeleknek, és tudsz sikeresen érvényesülni szabadúszóként.

Az általad nyújtott szabadúszói szolgáltatástól függ.

Követelmények:

2. Tölts ki fizetett kérdőíveket

Mindnyájan szeretjük megosztani a véleményünket, meglátásainkat másokkal. Sport, politika, divat… vagy bármilyen témában! De belegondoltál abba, hogy mi lenne, ha valaki fizetne azért, hogy elmondd a véleményed?

otthon fizetett felmérés

Sok vállalat fog fizetni a véleményedért cserébe. Ez részét képezi termékfejlesztési kutatásuknak, tehát ha beleillesz a célközönségükbe, a véleményed számukra értékes!

Persze ebből nem fogsz százezreket keresni, de idővel összegyűlhet és a bevételforrásod egy részét képezheti. Ami a legjobb benne, hogy nagyon egyszerű kitölteni a kérdőíveket.

Ezek a legjobb weboldalak, ha ki szeretnéd próbálni a kérdőívek kitöltését:

Mobrog

Fizetnek 1 és 3,3€ között a vizsgaért

Látogatás
Toluna

A Median 345-1700 huf-t fizet kérdőivenként!

Látogatás
kérdőív kavalkád

Csak 18+ Magyarországon élő férfi felhasználó

Látogatás

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • A regisztráció csak néhány percig tart.

Fizetés: Lassú

 • Várnod kell, amíg egy bizonyos összeg összegyűlt, hogy kivehesd a pénzed.

Egyáltalán nem nehéz, hogy bekerült a fizetett kérdőíveket kitöltők sorába.

Átlagosan 300 és 1500 forint között fizetnek egy-egy kérdőív kitöltéséért.

Követelmények:

3. Kezdj el blogolni

munka otthoni blog

Ehhez a módszerhez szükséged van némi türelemre, de a blogolás nagyon is kifizetődő. Blogolni nagyon szórakoztató, figyelmet szerezhetsz magadnak, építheted az önéletrajzod és sok más mindent miközben pénzt keresel.

Mindemellett független munka, mivel bármit csinálhatsz a blogoddal, anélkül hogy meg kellene felelned egy munkáltatónak, főnöknek.

Tudásra van szükséged a blogoláshoz különböző területeken, amelyeket időbe telik megtanulni. Tudnod kell, hogyan készíts weboldalt, hogyan írj jó tartalmakat és találj módot a pénzszerzésre a tartalmadból. Az egyik módja a pénzszerzésnek az affiliate marketing-en keresztül történik.

Kezdj el termékeket és szolgáltatásokat reklámozni, és szerezz jutalékot azáltal, hogy csatlakozol egy társult (affiliate) programhoz.
ShareASale
 • Nagyon aktív affiliate marketing portál
 • Új termékeket tesznek fel minden nap
 • A kifizetés mindig időben érkezik
MaxBounty
 • A legismertebb CPA reklámozó vállalatok világszerte
 • Több ezer kampányból és leányvállalatból áll
 • A hirdetők és a leányvállalatok megtérülésének maximalizálására specializálódott

Az előző két módszerrel ellentétben a blogolásból sokkal később tudsz elkezdeni pénzt szerezni. Azt javasoljuk, hogy egy másik módszer mellett végezd, és élvezd a folyamat minden apró lépését.

A blogolás előbb-utóbb egy passzív bevételi forrássá válik, ha jól csinálod. Ez azt jelenti, hogy a pénz folyamatosan fog folyni a bankszámládra, miután te már elvégezted a munka nehezét.

Elkezdheted blog karriered bármellyel ezek közül a platformok közül:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Elkezdeni blogolni csupán néhány percbe telik, de minőségi tartalmat készíteni sokkal több időt vesz igénybe.

Fizetés: Lassú

 • A bloggerek általában affiliate marketingből élnek meg, ezt pedig időbe telik mire felépíted és helyesen csinálod.

A blogolás több mint a gondolataid kifejezése egy felületen. A tartalmad stratégiailag megfelelően kell legyen felépítve és eléggé érdekes kell legyen ahhoz, hogy hűséges olvasókört és szponzorokat vonzz magad köré.

Nagyszerű tartalommal, magas követő/olvasószámmal és megfelelő módszerű pénzre váltással el tudsz érni több mint másfél millió forintos bevételt is havonta!

Követelmények:

4. Kereskedj kriptovalutákkal

A kriptovaluta ezreket tett elképesztően gazdaggá. Most ez sokkal nehezebbé vált, de a megfelelő eszközökkel, még mindig egyszerű lehet elsajátítani, hogyan szerezz 30%+ profitot (vagy még annál is többet) havonta!

A részvény- és devizapiacokhoz hasonló kriptovaluta kereskedelem mégis egyedi, mivel az árak gyorsan mozognak. Ez lehetőséget ad a kereskedőknek, hogy hatalmas nyereségre tegyenek szert, amit semmilyen más piac nem képes nyújtani.

Kezdőként ne aggódj amiatt, hogy mindent megérts. Van egy teljes kriptovaluta ismertetőnk, ami segíthet az elindulásban.

A kereskedés az egyik legismertebb formája a kriptovalutákkal történő pénzkeresési lehetőségeknek. Kereskedj ezeken a platformokon és keress több pénzt!
Profitfarmers
Kedvenc eszközünk
 • Félautomata kereskedelem
 • Másolj szakértőket és algoritmusokat
Binance
 • Kereskedj több mint 150 féle kriptovalutával
 • Lehetőség a hitelkártyával történő kriptovaluta vásárlásra
NAGA
 • Közösségi befektetési hálózat
 • Felhasználóbarát kereskedő platform

A legegyszerűbb módja annak, hogy elkezd, ha egy kereskedő szoftvert használsz.

Szerencsédre, nemrég felfedeztünk egy olyan szoftvert, amely intelligens algoritmusokat és programkódokat használva automatizálja a teljes kereskedési folyamatot.

Nincsen tanulási görbe, azonnal, már a legelső naptól kezdve nyereséget szerezhetsz. Magunk teszteltük, és el is olvashatod itt az ismertetőnket.

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

Fizetés: Gyors

 • A tranzakciók azonnal történnek, így a nyereséget azonnal ki lehet utalni.

Időt kell szánni a tanulásra. Használhatsz kereskedési szoftvereket és ezt a gyorstalpalót a kriptovalutákból, hogy megkönnyítsd a saját dolgod.

A kriptovaluta piac ingatag (Az árak gyakran változnak). Ez az ingadozás teszi lehetővé egy kereskedőnek, hogy 100%-os vagy ennél is nagyobb nyereséget szerezzen alig egy óra alatt!

Követelmények:

5. Építs közösségi média követőbázist az Instagrammon

munka otthonról Instagram

Az Instagram jelenleg egyike a legnépszerűbb és legmenőbb közösségi média felületeknek. A napi több mint 500 millió felhasználóval rengeteg lehetőséged nyílik arra, hogy észrevegyenek, felépítsd a közönséged és pénzt keress!

Sorolunk néhányat a pénzkeresési ötletek közül:

 • Legyél ismert egy bizonyos piaci szegmensen belül (fitnesz, utazás, stb.) és a közzétett tartalmad legyen minőségi (ez a legjobb módja a követők és potenciális szponzorok szerzésének)
 • Legyél affiliate értékesítő és vedd rá a követőidet, hogy a linkre kattintsanak vagy megvegyék az általad reklámozott termékeket.
 • Adj el termékeket az Instagram segítségével
  • A munkatervezési rémálom elkerülése érdekében igénybe veheted a magyar SendOwl dropshipping szolgáltatásait. Köztes közreműködőként vannak jelen a vásárlási folyamatban, hogy eljuttassák a termékeket a szolgáltatódtól a vevődig.
 • Használd az Instagramot, hogy reklámozd a többi vállalkozásod, vagy az egyéni csatornád.
Olyan platformot keresel, ahol reklámozásokat (kikiáltásokat) vásárolhatsz, eladhatod a fiókod és influenszer lehetsz az Instagramon?
Azt javasoljuk, hogy regisztrálj ezeken az oldalakon:
Vásárolj reklámozást
Add el az Instagram fiókodat
Influencer Marketing

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Egy Instagram fiók elkészítése néhány percet vesz csupán igénybe. Ennek ellenére, egy hűséges követőbázis kialakítása több hónapnyi időbe kerül, ha nincs egy bombabiztos terved.

Fizetés: Lassú

 • A bevételeid nagy része szponzoroktól, affiliate reklámokból vagy Instagramon történő eladásokból származik. Könnyebb többet tanulni erről akkor, amikor már több követőd van.

Követőket szerezni, akik majd vásárlókká válnak, több időbe telik, akkor is, ha megfelelő stratégiát követsz.

Minél több követőd van, annál többet keresel a szponzorok és affiliate partnerségek által

Követelmények:

 • Olvasd el az alábbi útmutatót az Instagramon történő pénzszerzésről.
 • Nyiss egy üzleti fiókot.
 • Válassz egy szegmenst és esztétikai irányt/stílust.
 • Kezdj el tartalmakat közzétenni.

6. Készíts YouTube videókat

otthoni munka a YouTube-on

Manapság, mintha szinte minden héten valaki YouTube milliomossá válna. A legtöbben úgy kezdik el, hogy videókat készítenek arról, amit szeretnek és egy idő után pénzt kezdenek szerezni ezekből a nézettség szám pénzzé tételének köszönhetően valamilyen módon.

Őrület, hogy milyen gyorsan YouTube celebbé lehet válni, és lehet elkezdeni pénzt keresni vele. Használhatsz még ezen kívül Google AdSense hálózatot, hogy passzív bevételt szerezz, amikor a nézőid a videód alatt megjelenő reklámokra kattintanak.

A YouTube-ról származó bevételszerzés egy álommunka sokaknak, leginkább a kreatív típusú embereknek.

Ha rendelkezel legalább ezer feliratkozóval, íme néhány módszer, hogyan kereshetsz pénzt:

 • Termékek eladásával és olyan dropshipping szolgáltatás, mint a SendOwl használatával
 • Ha csatlakozol egy YouTube partnerségi programhoz és jutalékot kapsz minden egyes videód alatt lejátszott reklám után.
 • Jutalékokból, amelyeket az után kapsz, ha a nézőid a megjelent reklámra kattintanak.
 • Szponzortermékek reklámozásából.
Tedd sikeressé a Youtube csatornádat azzal, hogy feliratkozol ezekre a nagyszerű YouTube által nyújtott eszközök használatára.
vidIQ

Segít több megtekintést szerezni a YouTube-on

Canva

Segít létrehozni YouTube indexképeket és sablonokat

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • A regisztrálás pár perc csupán. Viszont az első videód elkészítése és megvágása/szerkesztése sok időbe telik majd.

Fizetés: Lassú

 • Ahhoz hogy a reklámokért fizessenek neked, legalább ezer feliratkozóval és 4000 óra nézettséggel kell rendelkezned. Ez hónapokba vagy évekbe telhet.

Minőségi tartalmak létrehozásához sok erőt és energiát kell befektetned; az emberek nem fognak rossz minőségű videókat megnézni.

A reklámoknak az értéke 60 forint minden néző után. Szorozd ezt be az ezer feliratkozóval, akik megnézik a reklámot a videódon és 60.000 Ft-ot kapsz. Minél több feliratkozóval és minél nagyobb nézettséggel rendelkezel, annál többet tudsz keresni

Követelmények:

7. Készíts fordításokat

Több nyelven beszélsz folyékonyan? Ha igen, kereshetsz pénzt belőle otthonról, szabadúszói munkákat vállalva!

Állandó szükséglet van fordítókra egy olyan világban, amelyben egyre fontosabb lesz a nemzetek közötti kommunikáció. Csak egy számítógépre és internetkapcsolatra lesz szükséged az elején!

Találhatsz munkákat fordítói oldalakon, amelyek fix béreket fizetnek. De jobban tudod irányítani a bevételeid mennyiségét, ha reklámozni kezded a szolgáltatásaidat a következő oldalakon:

A saját oldaladon!

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • Hozz létre egy fiókot és posztolj a képességeidről!

Fizetés: Gyors

 • Ez az ügyfeleddel való megállapodástól függ. Általában akkor fizetnek ki, miután elvégzed a munkát

Egyes szövegek nehezebben fordíthatóak le, ezért több időt kell rájuk szánnod, mint általában

A bevételed nagysága több mindentől függ. Például, függ a nyelvpártól, amiben a fordítást végzed, a dokumentum típusától és a tapasztalataidtól.

Követelmények:

 • Nézd meg a tippjeinket, amelyek segíthetnek pénzt keresni szabadúszói fordításokból.
 • Gyakorolj, hogy folyékonyan beszélj legalább két nyelvet.

8. Készíts weboldal dizájnokat

Mielőtt ezt gondolnád: „Webdesigner? De nincsen képesítésem és használható tudásom hozzá!”  Tudd, hogy igenis lehetséges kevesebb mint 5 perc alatt létrehozni egy weboldalt bármilyen kódolási tapasztalat nélkül is.

Az elmúlt néhány év alatt, a weboldal készítés olyasmivé vált, amit bárki meg tud csinálni. Ez azt jelenti, hogy tapasztalat nélkül is bele lehet vágni weboldalak készítésébe úgy, hogy meg is lehet élni belőle.

Hatalmas igény van az olyan weboldalakra, amelyekből profitálni lehet. A legtöbb weboldal ára 200.000 és 800.000 forint között mozog, tehát ha csak néhányat adsz is el, az nagyon gyorsan rengeteg pénzt jelent.

Ha úgy érzed, készen állsz rá, reklámozd a képességeidet a következő platformokon:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Lassú

 • Használhatsz „fodg és vidd” típusú szoftvereket, hogy oldalakat építs fel mindössze néhány perc alatt. Viszont ha több pénzt szeretnél keresni, be kell fektess némi időt abba, hogy többet megtudj a webdizájn-ról. Az online kurzusok hossza egytől négy hónapig terjed.

Fizetés: Lassú

 • Általában az elkészülés szakaszaiban fizetnek (4 szakaszba osztva) ügyféltől függően.

Számos készségre van szükség ahhoz, hogy jó webdesigner legyél, mint például az, hogy értsd az UX / UI-t, a grafikai tervezést, a SEO és a programozási nyelvet.

A kezdők 12 és fél millió forintnak megfelelő összeget is kereshetnek egy év alatt. A tapasztalt weboldal tervezők 15 és fél millió és 30 millió forintnyi összeg között vagy ezen felül is kereshetnek.

Követelmények:

 • Tudj meg többet a webdizájnról (kurzusokat is végezhetsz itt: Webdesignsuli)
 • Legyen egy működőképes számítógéped.
 • Legyen egy jó internetkapcsolatod.
 • Gyakorolj és készítsd el a saját weboldalad a blogod létrehozásával

9. Legyél virtuális asszisztens

A virtuális asszisztens (V.A) egy távmunkát végző, alkalmazott egyén, aki különböző feladatokat lát el egy vagy több vállalatnak. Az, hogy te szabod-e meg az órákat, amikor dolgozol vagy sem, az a cégtől függ; nézz körül és válassz egy olyan ajánlatot, amely illik hozzád!

Keress ügyfeleket ezeken az oldalakon:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • Néhány percet vesz igénybe a regisztrálás és profil létrehozása.

Fizetés: Gyors

 • Általában órára szokták fizetni.

A virtuális asszisztensek általában adminisztratív és irodai feladatokat látnak el.

Egy átlagos virtuális asszisztens 1800 és 2200 Ft közötti órabérre számíthat, a tapasztaltabbak elkérhetnek 12.500 forintot is óránként.

Követelmények:

10. Értékesítsd a szövegírói tehetséged

keresni extra pénzt copywriter

Rövid, frappáns szöveg. Hatalmas csekkek…

Ez a lényege a szövegírásnak. A tartalomírással ellentétben, ahol információt és ötleteket osztasz meg, a szövegírás fő célja az olvasók irányítása bizonyos tevékenységek elvégzéséhez. Ez lehet a feliratkozásra való ösztönzés, vásárlásra, kattintásra való buzdítás vagy bármi, amit az ügyfeled el szeretne érni!

Nem kell top kategóriás író legyél ahhoz, hogy egy jó szöveget tudj írni, mivel itt a természetes beszélgetés stílusú nyelvezet működik a legjobban. Ezt kapd ki; egy tapasztalt szövegíró 3 millió forintot is elkérhet egyetlen sales oldalért cserébe!

Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor készíts egy weboldalt, ez a legjobb módja annak, hogy reklámozd a szolgáltatásaidat. De más módja is van annak, hogy ügyfeleket szerezz:

 • Vállalatok felkeresése közösségi médián keresztül
 • Közzéteszed a tehetséged a LinkedIn-en
 • Szövegírói Facebook csoportokhoz való csatlakozás.
 • Olyan weboldalakon való profil készítése mint a: Guru vagy Upwork.
WhitePress HU
Szeretsz írni? Legyél szabadúszó író a Whitepress-en, engedd, hogy megmutassák íráskészséged, és élvezd minden bevételed!

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • Értékesítsd a tehetséged szabadúszói platformokon egyetlen nap alatt.

Fizetés: Közepes

 • A fizetésed megkaphatod miután leadtad a munkád, előleget vehetsz fel, mielőtt elkezded, vagy kérhetsz inkább jutalékot minden eladás után, amelyet a te szöveged segített elő.

A szövegírásban fontos az érzelmek kiváltása, hogy az olvasót cselekvésre késztesse… Általában az a cél, hogy rávedd őket a vásárlásra anélkül, hogy erőltető hangvételt használnál. Ez okos szójátékok, értékesitési pszichológia és SEO tudás használatát jelenti.

Általában projektenként fizetnek, néha százalékot kapsz az eladásokból, amit az ügyfeled a szöveged felhasználásával ért el.

Követelmények:

 • Nézd meg ezt a három módszert, amelyek segítségével pénzt kereshetsz az írói tehetségednek köszönhetően.
 • Készíts saját weboldalt, amely megfelelhet egy portfóliónak is a szövegeiddel.
 • Készíts egy fiókot egy szabadúszói platformon.
 • Reklámozd a szolgáltatásaidat minden lehetséges online felületen!

11. Tarts tanfolyamokat, oktass online

otthoni munka online oktatásban

Az interneten való oktatás egy nagyon jó módszer a tudásod, szakértelmed értékesítésére. Csak egy számítógépre van szükséged, egy webkamerára, internetre és el is kezdheted oktatóként vagy tanítóként.

A lehetséges témakörök száma végtelen, csak egy érdeklődő közönséggel kell összekapcsolnod a tudásod, és könnyen szerezhetsz belőle pénzt.

Jól gitározol? Ajánlj fel leckéket olyanoknak, akik szeretnének megtanulni! Folyékonyan beszélsz idegennyelveket? Adj órákat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A lehetőségek száma végtelen…

Végezhetsz szabadúszói munkákat, de vannak kifejezetten olyan oldalak, amelyek tanulókkal kötnek össze, így könnyebben elkezdheted.

Oktatáshoz:

Tanításhoz:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • A létrehozása néhány perc, de ügyfeleket találni sokáig tarthat.
 • Ha kurzusokat hozol létre, akkor ez még több időt vehet igénybe

Fizetés: Közepes

 • Az, hogy mikor és hogyan kapod meg a pénzed a platformtól függ, amelyen dolgozol. Az oktatóoldalak általában egy munkamenet után fizetnek vagy kétszer havonta, míg a legtöbb online tanulással foglalkozó oldal, mint ahogy a Skypesuli esetében is, a tanár és a diák megegyezése szerint rendeződnek a költségek

Lehet, hogy megvan a szakterületed, de folyamatosan fejlődnöd és tanulnod kell neked is, hogy naprakész információkat és tudást tudj megosztani. Ez nagyon fontos, ha szeretnél kitűnni a konkurencia közül.

 • Az oktatók átlagosan éppen csak kicsivel a minimálbér felett keresnek. A bevételek felmehetnek a hitelesített tudással egy bizonyos tárgyakon belül.
 • A tanárok 300.000 és 3.000.000 Ft közötti összegeket kereshetnek havonta!

Követelmények:

 • Legyen egy számítógéped és egy webkamerád.
 • Legyen egy jó internetkapcsolatod.
 • Rendelkezz egy jó minőségű fülhallgatóval és mikrofonnal.

12. Nyiss egy webáruházat

Az internetnek köszönhetően el tudod adni a termékeidet világszerte anélkül, hogy elhagynád a lakásod!

Ha egy kisebb bolttal kezded, az internetes értékesítés a legjobb megoldás. Nincsenek olyan költségeid, mint a bérleti díj vagy áram, vezetheted az egészet egyedül, és értékesítheted a termékeidet korlátlan számú vásárlóknak!

Amint megvan a terved, ideje hogy hirdetni kezdj. Íme néhány módszer, hogy hogyan tedd:

Spocket

A dropshipping egy könnyű módszerét keresed? A Spocket többféle termékválasztékkal, jó ügyfélszolgálattal és gyors kiszállítással rendelkezik. Szerintünk ők lennének a legjobb választás.

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Egy közösségi média felület elkészítése néhány perc csupán.
 • Egy weboldal, vagy eCommerce site elkészítése tovább tarthat.

Fizetés: Gyors

 • Vegyél ki pénzt a fiókodból, amint véghezvittél egy eladást.
 • Nagyon magas a globális konkurencia, akikkel versenyezni kényszerülsz.
 • Napokba vagy hetekbe telhet, amíg vásárolni kezdenek tőled.

Függ attól, hogy mekkora nyereséged származik egy eladott termékből

Követelmények:

 • Hozz létre oldalakat olyan közösségi média felületeken, mint a Facebook vagy az Instagram és/vagy hozz létre egy webáruházat egy eCommerce oldalon.
 • Találj egy megbízható kiszállító céget.
 • Használj olyan integrált fizetési módot, amely elfogad minden ismertebb hitelkártya típust.
 • Végezz kutatást, hogy hogyan tudnád jobbá tenni, fejleszteni a terméked/szolgáltatásod.
 • Találj módszereket a vállalkozásod népszerűsítésére.

13. Írj saját e-könyvet és add el

Régebben csak néhány szerencsés író volt képes kiadni a könyveit. Viszont a mai modern világban, a saját kiadású könyvek értékesítése és online reklámozása könnyebb, mint valaha.

Kiadhatod a könyved e-könyvként. Csak legyen kompatibilis bármilyen eszközzel, mert ez a módja annak, hogy a könyvet világszerte a közönség kezébe adja, elkerülve a tortúrát, amit a kiadók-on keresztül történő kiadás jelent.

Íme néhány weboldal, ahol el tudod adni az e-könyved:

A saját oldaladon keresztül.

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Lassú

 • Egy könyv megírása tarthat néhány hétig vagy néhány évig is.

Fizetés: Közepes

Az íráshoz meg kell találni az arany középutat a logika és kreativitás között, és ezek mellett tudni kell figyelni a részletekre is.

Az, hogy mennyit keresel, több mindentől függ, tehát nincs egy „átlagos bevétel” hogy így fejezzük ki magunkat. Kezdődhet havi 6000 forintnál és felmehet 15 millió forint fölé is.

Követelmények:

14. Értékesíts fotókat és műalkotásokat

munka otthonról eladni fényképeket

Használd a művészi képességeidet arra, hogy pénzt keress az elkészült alkotásokból. Ez a módszer akkor a legjobb számodra, ha sokáig szabadúszó fotós voltál, vagy alkotsz a szabadidődben. Ahelyett hogy „éhező művész” lennél, tartozz inkább a sikeresek közé!

Íme néhány pénzszerzési módszer, amiben megmutathatod a tehetséged:

 • Tedd közzé az alkotásod az Instagramon és vállalj megbízásokat vagy vegyél fel rendeléseket
 • Készíts egy Facebook oldalt az alkotásaid értékesítésére.
 • Ha megfelelően kommunikálsz a követőiddel, megkérheted őket, hogy támogassák a művészi törekvéseidet a Patreon-on vagy hasonló platformokon keresztül.
 • Add el a művészi fotóidat az Etsy nevű oldalon.
 • Értékesíts stock fotókat az Alamy, Shutterstock oldalán.
 • Reklámozd magad, mint szabadúszó művész olyan oldalakon, mint az Upwork

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Egy értékes műalkotás vagy egy minőségi fotó elkészítése órákat vagy napokat vehet igénybe.

Fizetés: Közepes

 • Ha az egyéni csatornáidon keresztül adod el a műveidet, a tied lehet a nyereség amint az eladás lezajlott. Azonban, ha olyan harmadik fél által kezelt platformon értékesítesz, mint például a fotós Alamy és a művészi Etsy, akkor van egy meghatározott fizetési ütemezés.

Értékes műalkotások vagy fotók készítése nem lesz probléma, ha művészi beállítottságú vagy. Viszont a munkáid értékesítése nehéz lehet.

Ha gyors vagy és sok alkotást tudsz létrehozni, vagy csak néhány, de nagyon értékes művet hozol létre, akkor elegendő pénzt kereshetsz, hogy ez hatalmas jövedelemforrássá váljon.

Követelmények:

 • Rendelkezz egy természetes művészi hajlammal.
 • Álljanak rendelkezésedre a megfelelő anyagok és eszközök a műved vagy fotód elkészítéséhez.
 • Ismerd jól a megfelelő marketing technikákat.
 • Válassz egy olyan platformot, ahol el tudod adni a műveidet.

15. Értékesíts Amazonon

munka otthonról eladás amazon

Ha nagy tömegeket akarsz elérni a webshopoddal, az Amazonon való értékesítés a legjobb megoldás. 1994-ben alapították, azóta pedig a legnépszerűbb online forgalmazóvá vált az egész világon. Kétféle értékesítési tervet kínál:

 • Egyéni értékesítés – Az Amazon 300 forintnyi összeget von le az eladott termékből plusz egyéb díjak. Ez egy nagyon jó választás, ha kevesebb mint 40 terméket adsz el havonta.
 • Profi értékesítés – 12.000 forint havi díjat kell fizess plussz egyéb díjak, ha több mint 40 terméket adsz el havonta.

Egy nyereséges termék választása eladási termékként csakis az érdeklődési körödtől, piackutatásodtól és a tőkédtől függ.

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Eltarthat néhány napig vagy hónapig, amíg elkezdhetsz közzétenni termékeket az oldalon, mivel először felülvizsgálják a jelentkezésedet.

Fizetés: Közepes

Tervezz előre, mert az első alkalommal értékesítők számíthatnak rá, hogy várniuk kell egy hetet vagy akár 30 napot, hogy megkapják a termékük kifizetett árát. Viszont ha már egy ideje végzel már eladásokat, és figyelsz az értékesítési visszajelzésekre, a kifizetési periódus lecsökken 3 és 5 nap közötti időtartamra, vagy 2 hetente egyszer is történhet.        

A termékednek meg kell felelnie az Amazon elvárásainak, és módszereket kell találnod arra, hogy kitűnj a konkurencia közül a megfelelő kulcsszavakat használva, vagy rengeteg pozitív visszajelzést gyűjtve.

Az értékesítők 300 ezer forinttól 8 millió forintig terjedő összeget is kereshetnek egy hónap alatt. Viszont ha a termékeidre nagy a kereslet, szerezhetsz jóval nagyobb, 8 millió és 80 millió forintnyi összeget is akár.

Követelmények:

 • Legyen egy szállítód a termékeid eladásához.
 • Döntsd el milyen Amazon értékesítő fiókot szeretnél nyitni.
 • Keress rá és olvass utána, hogy hogyan lehetsz a leginkább nyereséges az Amazonon, a konkurencia ellenére.

16. Feliratozz hanganyagokat és videó fájlokat

Jó a koncentráló képességed és gyorsan tudsz gépelni? Ha igen, akkor kereshetsz pénzt feliratozással. Egyszerűen átalakítod a hanganyagot szöveggé. Egy számítógéppel és internetkapcsolattal neki is láthatsz.  

Három kategóriára oszthatók azon iparágak, amelyek keresik a feliratozókat:

 • Általános
 • Jogi
 • Orvosi

Az „általános” minden olyan tartalmat magába foglal, amihez nem kell különös szakmai ismeret. Bármi lehet, YouTube videóktól kezdve, podcastokig, dokumentumfilmekig vagy szemináriumokig.  Az orvosi és jogi feliratozás jobban fizet, de ezekhez szükséges az előző tapasztalatok felmutatása, vagy a tárgyban végzett tanulmányok megléte.

Ezeken az oldalakon könnyen találhatsz feliratozó munkákat:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Egyes ügyfelek követelhetik, hogy elvégezz egy felkészítő képzést, mielőtt elkezdenél feliratozni.

Fizetés: Gyors

 • Bizonyos oldalak hetente egyszer fizetnek, míg mások akkor fizetnek, amikor elvégzed a munkát.

Ez a fajta munka nagyon erős koncentrációt igényel, ami kimerítő lehet.

Az átlagos órabér 5-6000 Ft a térségtől függően, de vannak olyan feliratozó szakemberek, akik havonta akár 700 ezer Ft felett is kereshetnek.

Követelmények:

 • Tudj nagyon gyorsan gépelni, legyen nagyon jó a hallásod, jó nyelvtani ismereteid és legyél képes észrevenni az apró részleteket.
 • Legyen egy számítógéped stabil internetkapcsolattal.
 • Legyen egy minőségi fülhallgatód.
 • Dolgozz egy olyan nyugodt környezetben, ahol semmi nem vonja el a figyelmed a munkáról.

17. Értékesíts kézzel készített termékeket

munka házi kézzel készített termékekkel

Ha szeretsz apró tárgyakat készíteni, akkor használhatod ezt a képességed, hogy pénzt szerezz otthonról.

Az olyan dolgok, mint a részletekre való odafigyelés és a limitált darabszám az, ami miatt a kézzel készített termékek olyan nagyon keresettek. Ne felejtsd el kifejteni, hogy miért lelkesedsz érte, az emberek hajlamosak jobban ragaszkodni márkákhoz és történetekhez, mint magához a termékhez

Néhány remek hely, ahol végezhetsz eladásokat:

Spocket

A dropshipping egy könnyű módszerét keresed? A Spocket többféle termékválasztékkal, jó ügyfélszolgálattal és gyors kiszállítással rendelkezik. Szerintünk ők lennének a legjobb választás.

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Lassú

 • Órákba vagy napokba telhet egy-egy termék elkészítése.

Fizetés: Gyors

 • A vevők általában azonnal fizetnek.

Kellenek hozzá bizonyos képességek, energia és tehetség, hogy minőségi termékeket hozz létre. Ha hibázol a készítés közben, tönkreteheted, és valószínűleg nem fogod tudni eladni a terméket.

Az olyan kézzel készített termékek, mint az ékszerek vagy bútorok akár több mint 300 ezer Ft-ba is kerülhetnek.

Követelmények:

 • Szerezd be azokat a szükséges alapanyagokat és eszközöket, amelyek szükségesek a terméked létrehozásához.
 • Legyen egy tiszta és rendezett munkakörnyezeted.

18. Indíts Podcast-ot

munka otthonról podcast

Ha szeretsz különféle témákról beszélni, akkor a podcast készítés neked való.

Amióta a podcast-ok online elérhetők, rengeteg embert elérhetsz!  A Podcast-ok emellett jól kiegészíthetik a már működő vállalkozásod. Használd arra, hogy a termékeidről és szolgáltatásaidról beszélj bennük, miközben kapcsolatot építesz ki a közönségeddel.

Íme 5 módszer, hogy pénzt szerezz a podcastok-ból:

 • Csatlakozz egy affiliate programhoz és reklámozz a podcast-jaidban.
 • Szerezz szponzorokat.
 • Ajánlj fel exklúzív tartalmat egy feliratkozási díjért cserébe.
 • Használd fel üzleti ötlet közösségi finanszírozására.
 • Népszerűsítsd a meglevő vállalkozásod, állítsd be magad, mint elismert szakember, aki új lehetőségeket mutat be.
Oszd meg történeteidet, és tudasd a világgal a Podcastok segítségével, miközben pénzt is keresel. Indíts Podcast-ot akár ma ezekkel a platformokkal!
BuzzSprout
 • Hozz létre fiókot ingyen
 • Indíts podcatot 90 napra
 • Nincs szükséged bankkártyára, lemondhatod bármikor, nem kell szerződést aláírni.
Podbean
 • Ingyenes a fiók létrehozása az Alap szolgáltatásokkal
 • Pénzvisszafizetés és üzemidő garancia
 • Beépített monetizációs lehetőségek
Captivate fm
 • 7-napos ingyenes próbaverzió
 • Hozz létre korlátlan mennyiségben podcastokat a Captivate szolgáltatással
 • Podcaster : 5.600 Ft havonta – 12.000 letöltés havonta

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Gyors

 • Gyorsan elkészülsz a hangfelvétel elkészítésével, főleg ha nem kell sokáig szerkesztened.

Fizetés: Lassú

 • A legtöbb szponzornál elvárás, hogy legyen legalább ezer feliratkozód ahhoz, hogy dolgozzon veled.

Könnyű felvenni magad, ahogy beszélsz, ám, hogy mindig legyen egy stabil listád ötletekkel, rendszeres közzétételi ütemezésed/órarended és meg is hallgasd a hallgatóid visszajelzéseit sokkal nehezebb.

Kereshetsz évente akár 300 millió forintot Ezek általában szponzoroktól, reklámokból (ezer letöltés után fizetnek) és exkluzív fizetős tartalmakból tevődnek össze.

Követelmények:

 • Legyen egy megfelelő felvevő készüléked.
 • Legyen egy hangszerkesztő szoftvered.
 • Készíts egy listát az általad érintett témákról és oszd be őket egy terv szerint.
 • Válassz egy podcast vezető platformot

19. Készíts és tervezz pólókat

munka otthoni banner tervezés pólók

Do you enjoy designing unique art that can spark up a conversation?

If you do, you could definitely create and design t-shirts! As long as you have wit and creativity plus some photoshop skills, you can begin with this business idea.

Here are some sites where you can create and sell your designs:

Előnyök

Hátrányok

Elindulás: Közepes

 • Pólókat dizájnolni és felrakni a weboldaladra nagyon egyszerű. Nehezebb lehet egyedi mintákat létrehozni.

Fizetés: Gyors

 • Azonnal megkapod a pénzed, amint az eladás megtörtént.          

Időbe telik olyan mintákat készíteni, amelyek a célcsoportod tetszését kiválthatja

Nagyon könnyen szerezhetsz havonta közel 1 millió forintot a megfelelő minták és értékesítés segítségével.

Követelmények:

 • Telepíts a számÍtógépedre egy képszerkesztő programot.
 • Döntsd el, hogy hogyan szeretnéd reklámozni a pólómintáidat.
 • Regisztrálj egy ajánlott póló értékesítő weboldalra.

Kezdők útmutatója az otthoni pénzszerzéshez

munka otthonról

Tehát van egy számítógéped és egy stabil internetkapcsolatod… De hogyan kellene megtervezned az otthoni munkakörnyezeted? Olvasd el a következő részt, ami arról szól, hogy hogyan kell egy helyiséget berendezni a sikerre.

Az otthoni munkatered berendezése

Otthonról dolgozni teljesen más, mint egy hagyományos munkahelyen. Szükséged van a megfelelő környezetre, eszközökre és gondolkodásmódra, hogy a lehető leghatékonyabb és legproduktívabb legyél.

Az otthoni munkatered

Egy megfelelő otthoni iroda nagyon fontos. Azt ajánljuk, hogy szentelj erre a célra egy teljes szobát a lakásodban, ami irodaként és munkasarokként fog funkcionálni. Egy iroda vagy kijelölt munkatér sokkal hatékonyabbá tesz és a segítségével képes leszel komolyabban venni a munkád, és amit érte teszel.

Mindenképpen szerezz be egy jó széket, íróasztalt, legyen kellemes zene körülötted, ha ez segít, és megfelelő világítás a szobádban. Az ilyen apró dolgok azok, amik segítenek úgy érezni magad, mintha egy irodában ülnél, és ezt fontos elhitetni az agyaddal, mert el kell majd különítse valahogy a munkaidőt az otthoni szabadidőtől.

Hogy hogyan néz ki a munkatered, az sokban függ attól, hogy milyen munkát végzel otthonról. Nagy a különbség a között, hogy hogyan kellene kinézzen egy művész környezete és egy olyan személy környezete, aki a fogyasztói magatartásról végez kutatást például. A legfontosabb dolog természetesen az, hogy te hogyan érzed, hogy mi az, amitől hatékonyabban és kényelmesebben tudsz dolgozni.

Íme néhány dolog, ami a munkateredbe szükséges:

Egy íróasztal

Ne egy véletlenszerűen választott asztalt használj a lakásodban a munkád elvégzéséhez… inkább fektess be egy íróasztalba, amit csak munkára használsz. Ez segíteni fog a koncentrációban. Próbálj olyat vásárolni, amelynek állítható a magassága, de egészségesebb, ha váltogatod az ülést és az álldogálást miközben dolgozol.

Egy jó számítógép

Egyszerűen nincs rosszabb egy lassú gépnél, aminek a hűtő ventilátora hangosabb, mint egy felszálló repülőgép. Mindenképp olyan számítógépen dolgozz, amelyiken kellemes dolgozni. A legtöbb esetben nem elég egy iPad vagy tablet, mert sok olyan programra lehet szükséged amelyek, nem futnak ezeken az eszközökön.

Egy stabil internetkapcsolat

Az otthonról végezhető munkák többségét számítógépen kell végrehajtani, amelyen működőképes kell legyen az internet, hogy kommunikálni tudj a külvilággal. Bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő, stabil internetkapcsolattal rendelkezel, ami erős jelet biztosít a munkateredben, így nem lesz nehézkes elvégezni a munkádat.

Hangfalak vagy egy fülhallgató.

Szükséged lehet hangfalakra, hogy zenét hallgass miközben dolgozol, mert általában a zene jobb kedvre derít mindenkit. Megelégedhetsz egy jó fülhallgatóval, amit használhatsz videóhívásokra is.

Egy üveg ásványvíz

Bután hangozhat, hogy egy ilyen apróság bekerülhet az ajánlott eszközök közé, de tényleg szükséges, hogy mindig legyen víz az asztalodon. Amikor dolgozunk, gyakran megfeledkezünk a folyadékpótlásról. Ha mindig tartasz egy üveg vizet az asztalodon, emlékezteted önmagad arra, hogy hidratálj intenzív munka közben, amikor erősen koncentrálsz az elvégzendő munkára.

Itt találsz majd olyan munkákat, amiket otthonról is lehet végezni

Annak érdekében, hogy ott tudd hagyni a munkahelyed és otthonról kezdj el dolgozni a képességeid értékesek kell legyenek. Néha viszont nehéz találni valamit, amivel pénzt kereshetsz. Szerencsére rengeteg különböző weboldal van létrehozva, amelyek összekötik a szabadúszókat a munkaadókkal. Ezek az oldalak egyszerűen segítenek a szabadúszóknak, hogy munkát találjanak, és nagyszerű közeg a kezdéshez, ha plussz bevételt szeretnél keresni. Összegyűjtöttük a legjobb oldalakat a munkaszerzésre:

Az otthoni munkavégzés előnyei és hátrányai

munka otthonról

Akárcsak az irodai munkavégzésnek, az otthoni munkának is meg vannak az előnyei és a hátrányai, amiket figyelembe kell vegyél:

Előnyök

Fokozott rugalmasság

Vedd vissza az irányítást az életed felett, és dolgozz akkor, amikor neked a legjobb.

Nem kell elszenvedd a munkába menet jelentkező csúcsforgalmat

Ki az, aki valóban szeret a forgalomban ülni? Vagy forró, zsúfolt, zajos tömegközlekedési eszközökön utazni? Dolgozz otthonról és ints búcsút az ingázás minden kényelmetlenségének!

Azt viselhetsz, amit csak akarsz

Ne fojtsd meg magad kényelmetlen irodai öltözetben! Talán a pizsamádban érzed magad a legkényelmesebben a munkavégzéshez? Ha igen akkor hajrá!

Több időd marad a családodra és barátaidra

Azzal, hogy te szabod meg, mikor dolgozol, könnyebb időt szakíts a szeretteidre.

A saját munkatered kialakításának a lehetősége

Szabadon eldöntheted, hogyan szeretnéd kialakítani a munkatered, hogy hogyan nézzen ki és mi hova kerüljön. Teljesen tőled függ, hogy milyen típusú holmikat helyezel az otthoni irodádba, milyen széken ülsz, vagy milyen zenét hallgatsz.

Nincsenek külső zavaró tényezők

Nincsenek kollégák, akik megállva az asztalodnál kizökkentenek a munkaritmusodból.

Pénzt takarítasz meg

Otthon képes leszel saját magad megfőzni az ebéded, ez megkímél attól, hogy minden nap ebédet vegyél.

Hátrányok

A szeretteid követelőzőbbek lehetnek veled

Az első dolog, amit észreveszel majd, főleg ha a családoddal élsz, vagy a barátaiddal, hogy elvárásaik lesznek veled szemben. Egyszeriből túl sokat vagy otthon, a családod, barátaid körében, és a szeretteid ezt úgy értelmezik, hogy több időd van rájuk, vagy a házimunkára, vagy akármi másra, amit ők szeretnének.

Nehéz lehet nekik megérteni, hogy te tulajdonképpen dolgozol, amikor otthon vagy, és ezért nagyon fontos, hogy ezt a tudtukra add, másképp folyamatosan zavarnak majd a munkádban.

Kevesebb szociális kontaktus

Amikor otthon dolgozol bizonyos szempontból el vagy szigetelve másoktól és nincsenek meg ugyanazok az interakciók másokkal, mint amikor a munkahelyeden dolgoztál. Nehezebb fenntartani a barátságot a kollégákkal, hirtelen egyedül ebédelsz, és nincs több munka utáni sörözés.

Teljesen önálló munkavégzés

Ha nehezen megy valami, vagy nem sikerül, senki nincs, akit megkérdezhetnél… Például ha a laptopod lefagy, nincs IT specialista vagy munkatárs, aki megjavítja neked, és rendbe hozza.

Túl sok munka

A munka és pihenés közti vonal könnyen elmosódik, amikor otthonról dolgozol.

Nehéz lehet 100%-ban kikapcsolni, és azt tapasztalhatod, hogy mindig a munkádon gondolkodsz. A legjobb tanácsunk, ismét, az lenne, hogy hozz létre egy rendszerezett időbeosztást, ami segít elválasztani a munkát és a kikapcsolódást.

Túlságosan elkényelmesedhetsz a munkáddal

Amikor otthon vagy, ellazult állapotban vagy, kényelmes környezetben, az ágyad közel van hozzád, és könnyen elfeledkezel magadról, hogy csak üldögélsz a kanapén a Tv-t bámulva. Ahogy már azt előzőleg említettük, nagyon fontos, hogy legyen egy munkasarkod, egy irodád, egy szoba, amit csak a munkának szentelsz.

Még egy utolsó dolog…

munka otthonról

Attól függetlenül, hogy már végzel távmunkákat, csak fontolgatod, vagy arra készülsz hogy elkezded, reméljük, hogy ez az útmutató segített neked tisztábban látni a dolgokat…

Összegzésképpen, íme néhány előnye az otthoni munkavégzésnek:

 • Több szabadság
 • Nagyobb rugalmasság
 • A lehetőség, hogy bárhonnan dolgozz akkor, amikor akarsz
 • Több családdal és barátokkal eltöltött idő
 • Több időd marad arra, hogy gondoskodj magadról, időt szánj a hobbijaidra és szenvedélyeidre.

Bárki dolgozhat szabadúszóként, de a sikerhez fegyelmezettnek kell lenned. A szabadságért, a rugalmasságért és a pénzügyi jövő irányításának lehetőségéért cserébe szervezettnek és elszántnak kell lenned.

Ha bizonytalan vagy a kezdéssel kapcsolatban, csak jusson eszedbe miért akarod otthagyni a munkahelyed és a hagyományos munkaviszonnyal járó életmódot. Gondolj azokra az okokra, amelyek miatt vágysz arra, hogy megváltoztasd az életed, aztán képzeld el magad előtt a jövőt, ami után áhítozol.

És ne feledd, minél többet vizualizálod a saját sikered, annál valószínűbb, hogy eléred. Sok szerencsét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top