Kriptovaluta Kereskedés (Kezdők Számára Is)

hogyan kereskedj kriptovaluta
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Manapság a kriptovaluta kereskedés nagyon népszerű téma miután a pár forintról induló bitcoin értéke elérte már az 5 millió forintot is.

Mi a kriptovaluta és miért érdemes kereskedni vele? Hogyan növelheted a bevételeidet a kriptovaluta segítségével? És ami még fontosabb, nehéz megtanulni a kriptovaluta kereskedést? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz ebben a témában, amire csak szükséged lehet.

A kriptovaluta kereskedés összefoglalója

Itt találsz egy rövid összefoglalót a kriptovaluta kereskedés lépéseiről:

hogyan kereskedj kriptovaluta

Válaszd ki, hogy melyik kriptovaluta érdekel, és tudj meg mindent róla, mielőtt belevágsz: A tudás hatalom

kriptovaluta kereskedés

Állíts be pénztárcát a valutához, amivel kereskedni szeretnél. Minden típusnak saját tárcára van szüksége

kriptovaluta tőzsde

Regisztrálj a kereskedési felületekre, amiket használni szeretnél, és haladj végig az azonosító folyamatokon

kriptovaluta kereskedés

Határozd el, hogy milyen kereskedési stratégiát fogsz alkalmazni: rövid távú, hosszú távú vagy ezek keveréke

kriptovaluta kereskedés

Kezdj a népszerűbb valutákkal, így az alacsonyabb kockázatú csoportba tartozol majd

Míg sok ember hasznot húzott a kriptovaluta körüli felhajtásból, a kísértés olyanokat is magával ragadott, akik a kriptovaluta kereskedés kellő ismerete nélkül vágtak bele és ezzel figyelmen kívül hagyták azokat a lehetőségeket, amelyekkel stratégiailag növelni tudták volna befektetéseiket.

Mi azonban aprólékosan részekre bontjuk és bemutatjuk a kriptovaluta kereskedés leghatékonyabb módszereit. Ha még új vagy a kripto világában, akkor számodra lehet, hogy mindez furcsán hangzik és felteszed a kérdést…  Mi is tulajdonképpen a kriptovaluta?

Egy gyors összefoglaló: Mi a kriptovaluta?

A kriptovaluta egy digitális valuta, amely nem köthető egyetlen hagyományos valutához vagy centralizált szervezethez sem. Nem áll tehát egyetlen bank, szövetségi rendszer vagy kormány tulajdonában sem, így független az eurótól, a dollártól, de még az ezüsttől és az aranytól is.

A csalás megelőzése és a biztonságos bitcoin pénzkeresés érdekében a kriptoválutával történő tranzakciók egy ún. blokkláncban kerülnek digitálisan rögzítésre, ami a gerince és egyben a kulcsa is a kriptovaluta sikerének. A blokklánc a “papír könyvelés” digitális változata a tranzakciókról vagy nyugtákról.

A tranzakciók egy szigorú visszaigazoló folyamaton mennek keresztül, így biztosítják, hogy csak valódi tranzakciókat adnak hozzá a blokklánchoz, az egyének számára pedig azt, hogy bevételt szerezhetnek az interneten kereskedés, befektetés, bányászat, vagy valuta vásárlás folyamán.

Ezek alapján hogyan kereskedj kriptovalutával?

kriptovaluta tőzsde

A kriptovaluta kereskedés - hogyan válj profi kereskedővé

Mielőtt fejest ugrasz a kriptovaluta kereskedésbe, fontos, hogy olvass eleget az iparágról: a bitcoin, az ethereum és a litecoin csupán 3 a rengeteg létező kriptovaluta közül, amivel kereskedhetsz a különböző felületeken. Mielőtt nekikészülsz a befektetéshez és a kriptovaluta vásárláshoz, nagyon fontos, hogy olvass, olvass és olvass sokat a témáról!

Mint bármely másik jó tőzsdei befektetés a kriptovaluta kereskedés sem kivétel a kockázat veszélye alól. Tulajdonképpen kockázatos, de nagyon jövedelmező is lehet. Például a Winklevoss ikrek lettek az első bitcoin milliárdosok. És nem ők voltak az egyetlenek, akik a kripto kereskedéssel jutottak a csúcsra! Azonban fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta kereskedés előtt mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat, tehát nyitott szemmel kell járni!

Miután kellően utánajártál mindennek, már nagyon egyszerű elkezdeni a kriptovaluta kereskedést. Amire szükséged lesz:

otthon végezhető munkák

Egy kriptovaluta pénztárca (vagy 2)

Csak úgy, mint a hagyományos pénztárca, a kripto pénztárca is értéket tárol: de a coinjaid mellett egy saját privát kulcsot is hordoz, ennek segítségével vásárolhatsz és értékesíthetsz kriptovalutát. Ez tartja biztonságban a kriptovalutádat.

A privát kulcs egy azonosító kártyához hasonlítható az egyedi sorozatszámával. Amikor vásárolsz vagy értékesítesz, a privát kulccsal adsz engedélyt a kriptovaluta mozgásra a saját kriptovaluta pénztárcád és az üzleti partnered között.

Ugyanúgy, mint a fizikailag létező pénztárca, a digitális pénztárca is pontosan megmondja neked, hogy melyik kriptoból mennyi van benne, tárolhatod benne az újonnan szerzett coinokat és kifizethetsz másokat. Azonban pont, mint a hagyományos tárcádat, ezt is tartsd MINDIG biztonságban.

kérdőív kavalkád

Egy kriptovaluta kereskedési platform (vagy akár több is)

Attól függően, hogy melyik típusú kriptovalutával szeretnél kereskedni, több platformot is használhatsz. Nem éppen biztonsági okokból, hanem többnyire csupán azért, mert nincs olyan egységes felület, ahol az összes kriptovaluta elérhető lenne.

Ennyi az egész! Egy kis tudás, egy kriptovaluta pénztárca és 1-2 kereskedési platform és indulhat a kriptovaluta kereskedés!

Kereskedési tippek kezdőknek

hogyan kereskedj kriptovaluta

Olvass, kutass a témában és újra csak olvass!

Amint azt korábban is említettük az első és legfontosabb dolog, amit érdemes megtanulni a kriptovaluta kereskedésről az, hogy olvass sokat és gyűjts be rengeteg információt mielőtt belevágsz. Meg kell tanulni hogyan működik, a terminológiáját, a kereskedési trendeket, mert ha az ember csak úgy fejest ugrik a témába, akkor bizony összecsaphatnak a feje fölött a hullámok.

Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy mit csinálsz, akkor sok pénzt veszíthetsz ahelyett, hogy keresnél!

kriptovaluta tőzsde

Kereskedési stratégiák elsajátítása

Igen, a kriptovaluta kereskedés nagyon új, és különbözik a tőzsdei- vagy részvény kereskedelemtől. Azonban a kereskedési stratégiák és a trendek hasonlóak. Szánj időt ezek megismerésére és megtanulására mielőtt belevágsz a kriptovaluta kereskedésbe.

Az bizonyítottan nagyon előnyös, ha valaki tudja, milyen jeleket kell figyelembe venni ahhoz, hogy meghatározza mikor a legjobb vásárolni vagy értékesíteni a piacon.

kriptovaluta kereskedés

Kezdj a népszerű kriptovalutákkal

Semmi rossz nincs abban, ha kezdőként olyan népszerű kriptovalutákból veszel, mint a bitcoin, ethereum vagy a litecoin. Bár lehet, hogy nagyon idegőrlő, amikor a hírek ezek értékeinek az eséséről és emelkedéséről szólnak, de nagyon sok beszámoló áll belőlük rendelkezésre, olvashatsz róluk, tanulmányozhatod őket, sokat tanulhatsz róluk.

Amikor már rájössz, hogyan működik a kereskedelem a népszerű kriptovalutákkal, akkor már tudni fogod, mire figyelj a kevésbé népszerű altcoinok kiválasztása során. Bár ezek több kockázatot hordoznak magukban, nagyobb nyereségre is tehetsz szert általuk!

hogyan kereskedj kriptovaluta

Amire vigyázni kell a tőzsdéken

Oké, tehát akkor ledöntötted, hogy belevágsz a kriptovaluta kereskedésbe. Íme néhány dolog, amire nagyon komolyan oda kell figyelni, ha kereskedni szeretnél:

Kockázat

Mindegy, hogy mit csinálsz, milyen biztonságos a kripto pénztárcád, milyen szilárd a kereskedési stratégiád, a kriptovaluta kereskedés kockázatos. Igen, valóban kockázatosak a részvények és a kötvények is, de érdemes fokozottabb óvatossággal közelíteni a kripto kereskedéshez. El is áruljuk, hogy miért:

A többi befektetéstől eltérően a kriptovaluta fluktuációja sokkal erősebb és sokkal drámaibb arányban történik. Korábban említettük a cikk során, hogy a kriptovaluta decentralizált és nem áll bank vagy más intézmény szabályozása alatt. Bár ez nagyon sok lehetőséget megnyit a kriptovaluta előtt, azt is jelenti, hogy nem tartozik annyi biztonsági háló hozzá.

Az olyan trükkök, mint a buborékok, a pump and dump és a szenzációs újságcikkek drasztikus mértékben befolyásolják a kriptovaluta árát akár egyik óráról a másikra is és meglehetősen gyakran előfordulnak. Ez a tőzsdén is megtörténik ugyan, de ott a szabályozások jobban megvédik ezektől a befektetőket.

Maga a blokklánc technológia is védett a csalóktól, a másolástól vagy megváltoztatástól, de valójában naponta jön létre új kriptovaluta, amely akár lehet átverés is.

Sok értékes kriptovalutának megvan a lehetősége arra, hogy megváltoztassa a jövőt, de ezzel együtt megjelennek azok is, akik elvennék az emberek befektetéseit és azok egyszerűen csak elvesznének. Ez előfordulhat, ha bitcoint fektetsz egy “új” altcoinba, majd az hirtelen eltűnik, így elveszíted a bitcoin befektetésedet.

Ezért nagyon fontos, hogy mindenki, aki kriptovaluta kereskedésbe kezd, legyen nagyon éber a befektetéseit illetően és ne ugorjon rá az új trendekre csak azért, mert más is úgy csinál.

A kormányzati szabályozások szintén nagymértékben befolyásolják a kripto kereskedési értékét. Néhány közülük abszolút nem nyitott a kriptovaluta piacára, bizonyos országok pedig megtiltották a vásárlást, értékesítését, vagy a birtoklását is.

Általában, ha a kriptovaluta megszerzésére vagy korlátozására vonatkozó országos szabályzati bejelentésére kerül sor, a valuta értéke hirtelen felugrik vagy lecsökken.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos észben tartani, hogy a kriptovaluta technológiája még mindig teljesen új. Igen, nagyon sokat hallottunk a sikeréről, de még mindig sok kockázat van, amitől elbukhat a bitcoin, az ethereum vagy akár maga a blokklánc technológia.

Azonban ne engedd, hogy ez elvegye a kedvedet a befektetéstől. Minden sikeres befektető ismeri a kriptovaluta kereskedés titkát: az összes kockázatba nagyon körültekintően kell belevágni. Amikor tehát azon gondolkozol, hogy mennyit és mibe szeretnél befektetni, tartsd észben, hogy ez a mennyiség soha ne legyen több, mint amit hajlandó lennél elveszíteni.

Gondolatok a kriptovaluta befektetésekről

Összességében nincs semmi ok arra, hogy akárki is ne befektetésként tekintsen a kriptovalutára. Korábban már javasoltuk, hogy mindenkinek ajánlott egy befektetési stratégiát keresni, aki kriptovalutával kereskedik.

Számos különböző stratégiával találkozhat az ember, így biztosan mindenki talál olyat, ami illik hozzá. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltétlenül mohón a diagramokat kell egész nap figyelni napi kereskedőként. Választhatsz hosszú távú befektetést is, ha azt érzed hozzád közelebb állónak!

hogyan kereskedj kriptovaluta

Hosszú távú kereskedési stratégia

Hogyha hosszú időn keresztül megtartod a kriptovalutát (hetekig, hónapokig vagy akár évekig), akkor az hosszú távú kereskedési stratégiának számít. Sokan, akik ezt választják, hisznek a kriptovaluta értékének sikeres növekedésében és többnyire szeretnék kiküszöbölni a rövid távú tranzakciók során előforduló emelkedéseket és csökkenéseket.

kriptovaluta tőzsde

Napi vagy napközbeni kereskedési stratégia

A hosszú távú stratégia ellentétének, a napi kriptovaluta kereskedésnek az előnye a különböző kriptovaluták értékének kisebb mértékű emelkedése. Az egyik előnye a nagyon változékony kripto piacnak, hogy a rövid távú növekedés rengeteg profitot jelenthet a befektetőknek, ha jól csinálják. Az egyetlen hátránya a napi kriptovaluta kereskedésnek, hogy ez inkább egy teljes munkaidős állás, mintsem egy alkalmankénti hobbi.

Tehát az, hogy hosszú távra fektetnél be, vagy inkább a gyors profitot részesíted előnyben, teljesen rajtad múlik; döntsd el melyik kriptovaluta kereskedés illik jobban hozzád. Nincs rossz válasz!

Purchasing Your Cryptocurrency of Choice and Final Thoughts

Amint úgy érzed, hogy kész vagy belevágni a kriptovaluta kereskedésbe, nézd át a komplett útmutatóinkat, amik lépésről lépésre végigvezetnek a vásárlás folyamatán:

kriptovalutával
Bitcoin vásárlás
kriptovalutával
Litecoin vásárlás
kriptovalutával
Ripple vásárlás
kriptovalutával
Ethereum vásárlás
kriptovalutával
Monero vásárlás

A kriptovaluta egy meglehetősen új és trendi technológia rengeteg sikerrel és sok kockázattal. A kriptovaluta kereskedés mikéntjének elsajátítása meglehetősen jövedelmező lehet a portfóliódra nézve, és a tudásoddal másfajta bevételekre is szert tehetsz.

Sok kereskedő adja el a szakértelmét konzultációba, workshopba csomagolva, vagy keress pénzt blogolással. Összességében elmondhatjuk, hogy bármely befektetés sok kockázattal jár, és ha rosszul viszik véghez, a kezdeti tőke elvesztésével is járhat. Azonban rengeteg megoldás létezik arra, hogy a kriptovaluta kereskedés egy sikeres vállalkozássá alakuljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top