Hogyan Működik a Kriptovaluta Vásárlás [Az útmutató]

kriptovaluták
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

A kriptovaluta a jövő. Talán már te is hallottad a “kriptovaluta” és a “bitcoin” kifejezéseket, nagyon gyakran szerepeltek a hírekben és a közösségi médiában az elmúlt években, és talán úgy hangzik, mintha ugyanazt jelentenék. Azonban a bitcoin csak egy része a kriptovaluták világának. A digitális valuták százait fejlesztették ki, és sok ember napi szinten kereskedik velük.

Ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan vásárolj kriptovalutát, amivel rögtön belevághatsz te is!

Hogyan indulj el a kriptovaluták világában

A kriptovaluta nem csak egy digitális valuta, amivel kereskedhetünk annak érdekében, hogy online pénzt keressünk: ez egy egyedi kódolású rendszer titkosítással, blokklánc technológiával, ami meglehetősen nehézzé teszi a manipulálását vagy a hamisítását. Úgy hozták létre, hogy független legyen a kormányzati intézményektől.

Ezen tulajdonságok miatt a kriptovaluta egy nagyon izgalmas vállalkozás a pénzügyi befektetők és a technológia iránt rajongók számára. Megosztja a világot a digitális pénz és sok ajtót kinyit a digitális valuta jövőbeli előrelépésével kapcsolatban.

Tehát ha kriptovaluta vásárlás a terved, de nem tudod, melyiket vegyed, akkor innen mindent megtudhatsz a kriptovaluták világáról.

Legális?

Az emberek első számú félelme a kriptovalutával kapcsolatban az, hogy valami helytelent vagy illegálisat csinálnak. A kriptovaluta 2017-es híressé válása az elképesztő nyereségek és veszteségek ideje volt.

Azonban mivel egy teljesen új és ismeretlen iparágról van szó, néhány kormány saját szabályozást vezetett be a kriptovaluta elszámolásával és adóztatásával kapcsolatban.

Pár ország teljesen bezárta kapuit a kriptovaluta kereskedelem előtt.

Ez azt jelenti, hogy maga a kriptovaluta illegális? Nem egészen. Csak egy új koncepció. Mivel teljesen új, a kormányzati intézményeknek meg kellett birkózni olyan kérdésekkel, mint például hogyan adóztassák a kriptovalutát, hogyan előzzék meg az átveréseket és még egy sor egyebet is. Idővel, a legtöbb befektető szerint a kriptovaluta iparág és a kormányzatok félelmei megoldódnak.

Azonban addig is nézz utána a saját országod szabályozásainak. Ha a kormányod speciális követelményeket támaszt a befektetések vagy az adózás szempontjából, akkor ezeket fontos tudni és követni. Reméljük, ha jelenleg tiltott is a kriptovaluta a környékeden, akkor ez a közeljövőben változni fog!

kriptovaluták

Melyik kriptovalutát érdemes vásárolni?

Valószínűleg a kriptovaluta vásárlás alkalmával sokaknak ezek a legnépszerűbb választások jutnak eszébe:

bitcoin
Hogyan vásárolj bitcoint
ethereum
Hogyan vásárolj ethereumot
litecoin
Hogyan vásárolj litecoint
ripple
Hogyan vásárolj ripplet

Ez a négy legnagyobb és legnépszerűbb kriptovaluta ma a piacon és remekül lehet velük online pénzt keresni.

Ha még új vagy a kriptovaluta világában és azt szeretnéd tudni, melyiket a legérdemesebb vásárolni és hogyan tudod mindezt megtenni, akkor remek helyen jársz. Nemcsak nyilvántartást találsz a sikereikről, de rengeteg információt találsz róluk, amiből sokat tanulhatsz.

Hogyan segít mindez? Ha olyan kriptovalutát keresel, ami tranzakciókhoz és/vagy befektetésekhez lenne a legalkalmasabb, akkor rengeteg lehetőséget találsz erre. Megtanulhatod, mit kell figyelni egy kriptovalutánál, mikor és hogyan vásárolj belőle, és hogyan fektess be.

Ha konzervatívabb látásmóddal közelítesz a kriptovaluta felé, akkor a vásárlás és az értékesítés is nagyon jó megoldás, és rendkívül jövedelmező is lehet. Nem igényel sok tehetséget, tudást és időt ellentétben azzal, ha napi kereskedelmet szeretnél folytatni vele.

Valamint ez a 4 valuta akkor is remek választás a kezdéshez, ha kevésbé népszerű, de jövedelmező lehetőséget keresel a piacon.

A pénztárca beállítása: Az első lépés kriptovaluta vásárlás esetén

kriptovaluta vásárlás

Az első dolgok egyike, amit kriptovaluta vásárlás előtt meg kell tanulni az, hogyan állíts be magadnak egy pénztárcát hozzá. Ez egy olyan hely, ahol a kriptovalutádat tárolod – ugyanúgy, mint a hagyományos pénzt a fizikai tárcádban.

Több különböző fajta létezik: online / offline, hardver és papír pénztárca. Ha kezdő vagy, akkor egyelőre tökéletes választás lesz egy online pénztárca, amivel meg tudod vásárolni a kiválasztott valutát és elkezdheted a kereskedést. Ezután kiválaszthatod melyik kriptovalutát szeretnéd megvenni és átutalhatod a bankodba.

Íme néhány népszerű kriptovaluta pénztárca:

coinbase

Coinbase.com: Jelenleg ez a legnépszerűbb webes pénztárca a piacon. Ez egyben egy kriptovaluta bróker is, azonban a pénztárca funkciója nagyon egyszerűvé és könnyűvé teszi az online kriptovaluta vásárlást és tárolást. Innen majd továbbíthatod a valutát egy másik, biztonságosabb tárcába.

exodus

Exodus: Ez a szoftver pénztárca közvetlenül a számítógépeden tárolja a valutádat. A szoftver maga több kriptovalutával is kompatibilis és a felülete egyszerű navigációt és használatot tesz lehetővé.

mycelium

Mycelium: Ez az egyik legnépszerűbb mobil pénztárca alkalmazás a piacon. A legfőbb előnye, hogy közvetlenül az okostelefonodon tárolhatod a kriptovalutádat és el is érheted ott bármikor. Azonban ha te hajlamos vagy elveszíteni a telefonodat, akkor ez nem a legjobb megoldás számodra.

Ezek mindegyikét könnyű telepíteni és hozzákapcsolni a bankszámládhoz. Azonban kérni fogják a személyazonosság igazolását biztonsági okokból. Ezeken kívül bármikor beruházhatsz egy offline szoftver tárcába, ami a saját számítógépeden fut, vagy egy hardver pénztárcába, mint például egy speciális USB meghajtó vagy külső merevlemez, ami teljesen offline tárolja a kriptovalutát, de választhatsz egy papír alapú verziót is, amit kinyomtatsz és utána biztonságos helyen tárolod.

Nézd meg a kriptovaluta pénztárcáról szóló cikkünket további információért.

Kriptovaluta vásárlás kereskedési felületeken

kriptovaluta vásárlás

Amint beállítottad az online pénztárcádat, regisztrálnod kell online kriptovalutakereskedési oldalakra, ahol el tudsz kezdeni pénzt keresni a digitális valuta vásárlásával és értékesítésével. A legtöbb ilyen felületen minden kriptovalutához tartozóan találsz feljegyzéseket az árak változásáról akár egyik pillanatról a másikra történt változás, akár éves teljesítmény tekintetében.

Kriptovaluta vásárlás esetén végig kell haladni egy személyazonosító folyamaton, akár a pénztárca esetében. Ezután vásárolhatsz közvetlenül digitális valutáért cserébe, hogy legyen mivel belevágni. Ezután már tudsz vásárolni és értékesíteni a sajátodból.

Ez a folyamata:

kriptovaluta vásárlás

Állítsd be a fiókodat

Annak érdekében, hogy majd utalhasd a tulajdonodban lévő kriptovalutát, be kell fejezni a személyazonosító folyamatot.

kriptovaluták

Válaszd ki a kívánt kriptovalutát

A kereskedési felületek segítenek szemmel tartani a piaci érték növekedését és a keresletet. Így tehát amikor majd vásárolsz vagy értékesítesz, elég jól meg tudod becsülni az árakat.

kriptovaluta vásárlás

Ellenőrizd a tranzakciós díjakat

Minden tőzsdének más tranzakciós díjai lehetnek, és a legtöbben kriptovalutában számolják ezt fel. Fontos ellenőrizni, hogy aktuálisan ez pontosan mennyi. Hiszen a 0,1 BTC elfogadhatóan hangzik, ám átszámolva hagyományos valutára ez 150.000 Ft! Tehát tartsd szemmel a díjakat!

kriptovaluták

Vásárolj kriptovalutát

Amikor vásárolsz vagy értékesítesz kriptovalutát egy tőzsdén, megadhatsz egy ajánlattartományt vagy konkrét árat, amit hajlandó lennél fizetni a választott kriptovalutáért.

Például:

  • Tegyél ajánlatot 3 Etherre (Ethereum) minimum 75.000 Ft-ért, maximum pedig 100.000 Ft-ért / Ether
  • Várj, amíg valaki szintén ajánlatot tesz az általad is kiválasztott tartományban, ekkor az ajánlatod elfogadásra kerül és megkapod az etherjeidet.

A javaslatunk: Kraken

Kraken a világ egyik legnagyobb kriptovaluta kereskedési felülete. A digitális valuták széles választékát kínálja és sok országban használható.

Egy kissé ijesztő lehet a kezdők számára és bár szükség van némi tanulásra és beállítások létrehozására, alacsonyabb tranzakciós díjakkal üzelemnek, mint a többi tőzsde. Végül mivel szinte minden országban elérhető, ez a legjobb lehetőség az online kriptovaluta vásárláshoz.

Vásárolj kriptovalutát direkt kereskedéssel

Ha kriptovaluta vásárlás más módján gondolkozol, a közvetlen kereskedés érdekes módszer lehet számodra. Ellentétben a tőzsdei felületekkel, ennél a fajta kereskedésnél közvetlenül más emberektől vásárolsz, vagy éppen nekik értékesítesz a kereskedési felület használata helyett.

Ezzel kiküszöbölöd a tranzakciós díjakat.

Azonban a direkt vásárlás azt jelenti, hogy nincs beállított piaci ár. Az eladóknak megvan a szabadságuk a saját árak beállítására, a vásárlóknak pedig meg kell találni, hogy mennyi az, amit még hajlandóak fizetni érte.

Az ajánlatunk: peer-to-peer kölcsön vagy kereskedés

tradingHa a kriptovaluta vásárlást direkt módon szeretnéd végrehajtani, az általában azt jelenti, hogy van olyan ismerősöd vagy barátod, akivel kereskedni szeretnél. Nem sokan használják ezt a módszert, mert nem feltétlenül szükséges. Azonban ha olyan országban élsz, ahol a tőzsdei platformokon nehéz vásárolni és értékesíteni a szabályozások miatt, akkor a peer-to-peer kölcsön jobb megoldás lehet.

Vásárolj kriptovalutát brókereken keresztül

A kriptovaluta bróker pontosan ugyanazt a szolgáltatást kínálja, mint egy tőzsdei platform, ahol digitális valutát vásárolhatsz és értékesíthetsz. Azonban míg azokon a felületeken váltakozik a kereskedési ár, a bróker megad egy fix összeget a vásárlók és az eladók számára.

Ha brókeren keresztül kereskedsz, akkor szert teszel arra az előnyre, hogy a fix árakkal könnyű és előrelátható a tranzakció. Bár ő is levon egy prémium százalékot a munkájáért, tehát itt is van “tranzakciós díj”.

De ez a legkiszámíthatóbb azok számára, akik a vásárlást és értékesítést preferálják. Ugyanakkor, ha még csak most tanulod a kriptovaluta vásárlás menetét, akkor a kereskedési felületek túlságosan zavarosnak mutatkozhatnak a számodra. Ebben az esetben egy bróker jó megoldás lehet számodra, mivel ez általában kevésbé problémás.

kriptovaluta vásárlás

A javaslatunk: Coinbase

A Coinbase a legnagyobb és legnépszerűbb kriptovaluta bróker a piacon. Az online pénztárca funkciójával a vásárlástól kezdve a rövidtávú tárolásig nagyon egyszerű a használata. A felületét is könnyű használni, így ez lehet a legjobb hely digitálisvaluta-vásárlásra kezdők számára, akik még most tanulják a kriptovaluta vásárlás mikéntjét.

Összefoglalás

kriptovaluta vásárlásA kriptovaluta vásárlás folyamatát megtanulni kezdetben kicsit ijesztő lehet, de ha belevágsz, nagyon jó szórakozás! Olyan sokat lehet tanulni a mögötte húzódó technológiáról, a történelméről; és természetesen sok pénzt is lehet vele keresni.

Amint azt a cikkből megtanultad, kevesebb, mint 10 perc alatt elkezdheted a következő 3 lépéssel:

A magasabb piaci árak ellenére azt javasoljuk, hogy a kriptovaluta vásárlás technikáját a jó hírnevű kriptokkal kezdd, mint a bitcoin, ethereum vagy a litecoin. Izgalmas eredményeket produkálhatnak a számodra. Összességében fényes jövő áll a kriptovaluta előtt. Átgondolt vásárlásokat és kereskedéseket hajts végre, figyeld a piacot és mindenek előtt élvezd a kalandot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top