Ethereum Vásárlás: Útmutató Lépésről Lépésre

etherium bányászat
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Az ethereum a bitcoin után a második legnagyobb kriptovaluta. Az ethereum nem csupán egy coin, amellyel kereskedsz. Ez egy egyedülálló kriptovaluta, amely leginkább a fejlesztőket célozza meg. Rengeteg potenciál rejlik benne, ezért ha meg szeretnéd tudni, miért jó ötlet az ethereum vásárlás, illetve meg szeretnéd ismerni a vásárlás praktikáit, jó helyen jársz!

Ethereum vásárlás: Gyors áttekintés

Csak úgy, mint minden más kriptovaluta esetében, az ethereum vásárlás is egy kis felkészültséget igényel, melynek segítségével meg tudod vásárolni és tárolni tudod ethereid.

A következőkre lesz szükséged:

ethereum bányászat

Készíts egy ethereum tárcát

ethereum vásárlás

Válaszd ki a felületet, amelyen vásárolni szeretnél a következő alternatívák közül: közvetlen kereskedés, kriptovaluta brókerek vagy kereskedési felületek, mint például a Kraken

etherium bányászat

Igazold a személyazonosságod az általad választott felületen

ethereum bányászat

Válaszd ki és állítsd be a fizetési módot, mint például VISA, bankkártya vagy PayPal

ethereum vásárlás

Vásárold meg az ethereid

Először is adni fogunk egy gyors áttekintést az Ethereumról, majd részletesen végig megyünk minden egyes lépésen, hogy pontosan tudd, mit kell tenned.

Mi is az ethereum?

etherium bányászat

Az Ethereum 2015. júliusában indult, mint operációs rendszer és osztott számítógépes felület. Ugyanazon a blokklánc modellen alapul, mint a Bitcoin, viszont az Ethereum a technológiát okos szerződések létrehozására használja, amelyek megkönnyítik a hiteles tranzakciókat, harmadik fél hozzájárulása nélkül.  

Az alapítók egyike, Vitalik Buterin, szerint az Ethereum célja nem más, mint decentralizált alkalmazások építése blokklánc technológia segítségével.

Az ether (ETH), az Ethereum kriptovalutája, egy nyilvános főkönyvként működik, amely maradandóan feljegyzi a tranzakciókat a saját blokkláncán. Tehát ethereum vásárlás során igazából az Ethereum kriptovalutáját, az ethert (ETH) vásárolod meg. Itt egy gyors összefoglaló táblázat az Ethereum tulajdonságairól:

Létrejötte2015. július
ValutaToken
Kínálat típusaInflációs (nincs meghatározott mennyiség)
Coin mennyiség korlát18 millió ETH / év
Új token kibocsátási – időMinden 10 – 20 másodpercben
BányászhatóságIgen
Blokkjutalom részletek5 ETH / új blokk
Kezdeti jutalom5 ETH
Jelenlegi blokkjutalom5 ETH
Jelenlegi értéke1 ETH = 96.000 HUF (2019. június)
RendeltetésDApp-ok (decentralizált applikációk) létrehozása az ethereum blokkláncán.
CélA token az okos szerződések készítésének elősegítése céljából lett létrehozva.

Az ethereumot az különbözteti meg a többi kriprovalutától, hogy a hagyományos fizetőeszközökhöz hasonlóan, szintén inflációs alapon működik. Tehát ha szeretnél megismerkedni az ethereummal, és érdekel a coinok generálása, illetve az ethereum bányászat, akkor ez egy kiváló lehetőség lehet.

Az ethereum vásárláshoz szükséges tárca létrehozása

Bármilyen online munkáról is legyen szó, akár feladatok végrehajtása egy vállalat számára vagy kriptovalutákba való befektetés, fontos gondoskodnod arról, hogy a pénz átutalása során biztonságban legyél.

Az első és legfontosabb dolog ethereum vásárlása során nem más, mint egy online tárca létrehozása, amelybe át tudod utalni az ethereid megőrzésre bármely kriptovaluta tőzsdéről. 

A Coinbase és a MyEtherWallet nagy népszerűséget élvez az online tárcák körében. Vagy akár regisztrálhatsz az ethereum weboldalán is, és létrehozhatsz egy online ether tárcát! Az ethereum vásárlás lebonyolítása után megnyithatod az online tárcád, és átutalhatod a megvásárolt kriptovalutáid biztonságuk megőrzésének érdekében.

ethereum bányászat

Az online tárca létrehozása mellett ajánlott egy offline szoftver- vagy hardveralapú tárcába is befektetni az ethereid teljes biztonsága érdekében. Habár az online tárcák legtöbb esetben biztonságosak, egy olyan tárca, amely leveszi ethereid az internetről, védelmet nyújt az esetleges oldalfeltörésektől.

Tehát, amikor online tárcát használsz, csak annyit tarts rajta, amennyivel kereskedni szeretnél. Az ether befektetésed jelentősebb részét viszont utald át egy offline hardveralapú tárcába megőrzésre.

Ethereid offline tárolására szolgáló tárcák például az Exodus vagy a Ledger Nano S hardvertárca. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen online, offline vagy hardveres tárca felel meg leginkább a szükségleteidnek, olvasd el útmutatónkat, amely megtanít, hogyan tárold a kriptovalutáid.

Hogyan válassz ethereum kereskedési felületet

A tárcád létrehozása után, a következő lépés az ethereum vásárláshoz egy kriptovaluta tőzsdére való regisztráció. Habár rengeteg nemzetközi tőzsde található a piacon, országtól függően létezhetnek olyan tőzsdék, amelyek előnyben részesülnek az általad választott kriptovaluták vásárlása során.

Bizonyosodj meg arról, hogy több lehetőséget is fontolóra vettél, hiszen némelyik jobban megfelelhet az igényeidnek. Íme néhány ethereum vásárlás lehetőség:

etherium bányászat

Közvetlen kereskedés (Peer-to-Peer)

Ez a lehetőség azt jelenti, hogy ethereidet közvetlenül az eladótól vásárolod meg, közvetítő (például tőzsde) részvétele nélkül. Ennél az opciónál az eladó egy általa meghatározott árfolyam szerint kínálja ethereit, te pedig dönthetsz, hogy elfogadod-e az általa meghatározott árat. A megegyezés után az eladó az általad vásárolt ethert átutalja közvetlenül a tárcádba.

Azok az emberek, akik ezt az opciót választják, általában ismernek valakit, akitől vásárolni tudnának. Léteznek olyan országok, ahol a kriptovalutákkal való kereskedés meghatározott szabályzatok szerint történnek, ezért a közvetlen kereskedés ilyen esetekben talán a legkézenfekvőbb opció.

Habár a közvetlen kereskedésnek vannak hátrányai (például a vevőnek nincs nagy kihatása az árfolyamra), azt is figyelembe kell venni, hogy a közvetlen kereskedés során nincs közvetítő által kiszabott tranzakciós költség, így talán ez a legtisztább módja az ether vásárlásnak.

ethereum bányászat

Kriptovaluta bróker

Azok számára, akik szeretnének megismerkedni az ethereum vásárlás módjaival, viszont nem akarják egyből belevetni magukat a piac útvesztőibe, a kriptovaluta brókerek egyszerű köztes alternatívát kínálnak.

A kereskedési felületekkel ellentétben – ahol az eladók és vevők teszik meg ajánlataikat –, a kriptovaluta brókerek az eladók és a vevők megegyezése alapján határoznak meg egy árfolyamot. Ne feledd, hogy a kriptovaluta brókerek minden tranzakcióra 5-10 százalékos díjat számolnak fel, tehát ezeket a költségeket is figyelembe kell venned, amikor kereskedési felületet választasz.

Igaz, hogy a kriptovaluta brókerek nem kínálnak a kereskedési felületekhez hasonló árképzési rugalmasságot, viszont bonyodalmas eljárásoktól kímélik meg ügyfeleiket.

Ezt a kényelmet kell itt megfizetned. Mivel ez egy egyszerű opciónak tűnik, sokan – akik nem jártasak az ethereum vásárlás útvesztőiben –, regisztrálnak kezdetben egy ismert brókercégnél, mint például a Coinbase.

ethereum vásárlás

Kereskedési felületek

A kereskedési felületek, mint például a Kraken, olyan mint egy piac, ahol lehetőség van a kriptovalutákat adni – venni, illetve a kriptovalutákkal pénzt keresni: Ez az a hely, ahol a vevők és az eladók ajánlatot tehetnek a számukra elfogadható árakra – akár egy meghatározott árra vagy akár egy ártartományra – az etherhez hasonló kriptovaluták piaci értékétől függően.

A kereskedési felületeken néhány másodperctől néhány percbe telhet, amíg valaki elfogadja az ajánlatod, és megtörténik a tranzakció. Kereskedési felületeket használva lépésről lépésre ráérezhetsz arra, hogy mennyit hajlandóak az emberek fizetni az olyan kriptovalutákért, mint az ether.

A brókereknél és a kereskedési felületeken is vásárolhatsz ethert más kriptovaluták átváltásával, mint például a bitcoin, litecoin vagy a ripple. Emellett bankkártyát, hitelkártyát, bankszámlát vagy akár PayPal fiókot is használhatsz, így közvetlenül pénzért vásárolhatsz ethert. 

Fontos megemlíteni az ethereum vásárlás kapcsán, hogy a tranzakciós költségekkel is számolnunk kell: A kereskedési felületeken a költségek általában kriptovalutában vannak megadva. Bizonyosodj meg róla, hogy összehasonlítottad az adott kriptovaluta értékét egy hagyományos fizetőeszközzel. Így jobban fel tudod mérni, hogy megéri-e neked egyáltalán.

Te sem szeretnél 25.000 forint értékű etherrel kereskedni, ha a tranzakció költsége 10.000 forint!

Ez egy drasztikus példa, viszont fontos, hogy mindig ellenőrizzük a kereskedési felület tranzakciós költségeit, mielőtt belekezdünk a kereskedésbe.

Ethereum vásárlás tippek

Van néhány óvintézkedés, amelyeket figyelembe kell venni az ethereum vásárlás során. Igaz, hogy az etherrel való kereskedés különböző online pénzkeresési módszerekkel izgalmas lehet, azonban senki sem szeretné, ha a fiókja veszélybe kerülne és elveszítené a kriptovaluta befektetéseit.

ethereum vásárlás

otthon végezhető munkák

Tedd biztonságossá a tárcád és a tőzsde fiókjaid

Amikor létrehozod a fiókod, ne felejts el hozzáadni minden elérhető biztonsági intézkedést a fiókod biztonságának megőrzése érdekében.

Ez magába foglalja a rendszeres jelszó cserét: ajánlott havonta változtatni. Továbbá ajánlott, hogy a tárcádhoz és a kereskedési platformon levő fiókodhoz való hozzáférést mindig privát környezetben tedd. Ez lehet, hogy túlzásnak hangzik, de ezek a lépések segítenek megóvni a befektetésed biztonságát.

Sok online, offline és hardvertárca, illetve a tőzsdefiók rendelkezik 2 lépcsős azonosítással. Ha engedélyezed ezt a biztonsági intézkedést, akkor senki sem férhet hozzá a fiókodhoz anélkül, hogy jóváhagynád a bejelentkezést a telefonodról vagy a számítógépedről.

kérdőív kavalkád

Készíts biztonsági másolatot a tárcáidról, és engedélyezd a helyreállítás opciót

A lehetséges biztonsági intézkedések mellett fontos biztonsági másolatot készíteni a tárcáidról, és engedélyezni a helyreállítási opciót az offline és hardveralapú tárcáidnál.

Habár minden tárca és tőzsde igyekszik a lehető legnagyobb biztonságot nyújtani; azonban ha a számítógéped megtámadja egy vírus, megsérül, elromlik vagy ellopják, nem sokat tehetsz. Biztonsági másolatok és helyreállítási opciók által viszont visszaszerezheted a hozzáférésed a tárcáidhoz.

Annak ellenére, hogy ezek az eshetőségek valószínűtlennek hangzanak, nem lehetetlenek, ezért tegyél meg mindent az ether befektetésed biztonsága érdekében.

otthoni munkák

Igazold a személyazonosságod a tőzsdéknél

A legtöbb kereskedési felület és brókercég ingyenes regisztrációt biztosít, viszont addig nem fogsz tudni ethert vásárolni és eladni, ameddig nem igazolod a személyazonosságod.

Ez több okból szükséges: Az első a fiókok biztonsága. A második pedig az, hogy a tőzsdék megbizonyosodjanak róla, hogy minden egyes felhasználó valós személy, és nem egy robot vagy fiktív személy által készített hamis fiók.

A legtöbb tőzsde kettő dolgot kér a személyazonosságod igazolásához: az érvényes személyi igazolványod másolatát és egy aktuális fényképet magadról. Néha az is megeshet, hogy további bizonyítékot is igényelnek, mint például a tőzsde neve egy papírra írva magad mellett.

Amikor mindkettőt beküldöd felülvizsgálatra és a kérelmed elfogadásra kerül, teljes hozzáférésed lesz a kereskedési felülethez. Ezután már csak a fizetési módot kell meghatároznod, és máris belekezdhetsz az ethereum vásárlás gyakorlat általi elsajátításába

Összefoglaló

ethereum bányászatAz ether jelenleg a második legnagyobb kriptovaluta a piacon. Mivel a felépítése az alkalmazások fejlesztésére van alapozva, rengeteg helye van még a növekedésre. Az ethereum vásárlás elsajátítása rengeteg befektetési lehetőséget tár fel, és kiváló megélhetést is biztosíthat. Mire vársz még? Vásárolj ethert még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top