facebook pixel

Hogyan kapj YouTube fizetést (2020-es útmutató lépésről lépésre)

youtube pénzkeresés
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

A legtöbb emberhez hasonlóan valószínűleg neked is vannak kedvenc YouTube csatornáid, amiket szívesen nézel nap mint nap. Talán a készítői valamikor azt is elmesélték, hogy hogyan adták fel a munkájukat azért, hogy főállású YouTuberek legyenek. Lehet, hogy legbelül éget a vágy, hogy megtudd, hogyan kapj YouTube fizetést, de azt gondold, hogy ennek megtanulása túl sok időbe telik, túl nehéz, és úgysem fog sikerülni.

NEKIK bejött, de neked sosem működne…Szeretnél hallani valami elképesztőt?

Az a helyzet, hogy ha van egy jó stratégiád és tudod, hogy milyen módszereket használj, YouTube fizetést szerezni KÖNNYŰ és SZÓRAKOZTATÓ, még te is meg tudod csinálni!

Mindössze annyi a dolgod, hogy használd ezeket a módszereket, tartsd be a posztjaid ütemezését, és a legjobb úton leszel afelé, amit a legsikeresebb YouTube sztárok is elértek – például Daniel Middleton (DanTDM), aki egy év alatt nagyjából 4,5 milliárd forintot keresett.

Ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan készíts YouTube csatornát 5 perc alatt, bemutatjuk a különböző módszereket a YouTube bevétel megszerzésére, és adunk néhány extra tippet is, hogy a csatornád biztosan sikeres legyen.

A cikk végére tudni fogod, hogyan kapj YouTube fizetést.

FEJEZET 4 - Értékesítés a videókban… ezt ne hanyagold el
FEJEZET 4

Értékesítés a videókban… ezt ne hanyagold el

FEJEZET 5 -5 tipp, hogy a YouTube csatornán bevételt szerezz
FEJEZET 5

5 tipp, hogy a YouTube csatornán bevételt szerezz

FEJEZET 1 Hogyan készítsd el a YouTube csatornádat

Mielőtt megtanulod, hogyan szerezz bevételt a YouTube-on, létre kell hoznod egy saját csatornát. Ez nagyon egyszerű lesz:

Hogyan készítsd el a YouTube csatornádat

1. Lépj be a YouTube-ra

Lépj be a YouTube-ra

2. Kattints a jobb felső sarokban a bejelentkezés gombra

Lépj be a YouTube-ra

3. Jelentkezz be vagy hozz létre egy Google fiókot

Jelentkezz be vagy hozz létre egy Google fiókot

4. Ha bejelentkeztél, kattints a jobb felső sarokban a fogaskerék ikonra

Ha bejelentkeztél, kattints a jobb felső sarokban a fogaskerék ikonra

5. Ezután a fiókod információi alatt lehetőséged lesz csatornát létrehozni

Ezután a fiókod információi alatt lehetőséged lesz csatornát létrehozni

Ha segítségre van szükséged, nézd végig lépésről lépésre, hogy hogyan hozz létre YouTube csatornát.

FEJEZET 2 Hogyan kapj YouTube fizetést: Az 5 fő módszer

5 fő módszer van arra, hogy pénzt keress a YouTube-on, ezeket mutatjuk most be:

Öt fő módszer a YouTube-on történő pénzkereséshez - a képernyőn pénzt kereshet
 • Legyél YouTube partner és keress pénzt a hirdetésekkel
 • Alakíts ki partnerprogramot különböző márkákkal vagy keress szponzorokat
 • Használj rajongói finanszírozási felületet, hogy pénzt szerezz a csatornádnak
 • Értékesíts termékeket!
 • Igényelj közösségi finanszírozást a munkád díjazására

De mégis, mennyit fizet a YouTube? Mielőtt a kérdésre választ kapnál, nézd át a módszereket egyesével, és ismerd meg a működésüket:

1

Legyél YouTube partner és keress pénzt a hirdetésekkel

Arra tekintettel, hogyan kapj YouTube fizetést, a legegyszerűbb út a hirdetéseken keresztül vezet: ehhez engedélyezned kell, hogy a videóidban hirdetések jelenjenek meg, és amikor valaki rákattint ezekre vagy megvásárolja a terméket, jutalékot kapsz.

Ahhoz, hogy a reklámok után pénzt kapj, YouTube partnerré kell válnod. Ezt úgy tudod megtenni, hogy belépsz az Alkotói Stúdiódba, és engedélyezed a Bevételszerzési lehetőséget. Regisztrálnod kell a Google AdSense-re is.

Részletes információt találsz itt ezekről a lépésekről.

A videó feltöltése után egy zöld $ jelet fogsz látni mellette, ha a bevételszerzési lehetőség engedélyezve van. Nézd át a Google leírását az ikonokról.

Ahogy láthatod, a videók nem mindig alkalmasak bevételszerzésre. Az a gond az AdSense-el, hogy RENGETEG megtekintést és kattintást kell szerezned ahhoz, hogy jelentősebb bevételre tegyél szert, és a YouTube nagyon szigorúan szabályozza, hogy melyik videó alkalmas bevételszerzésre.

Ezek alapján azt javasoljuk, hogy válassz a hirdetések mellé másik bevételi forrást is, ha szeretnéd mielőbb megtudni, hogyan kapj YouTube fizetést.

2

Alakíts ki partnerprogramot különböző márkákkal vagy keress szponzorokat

Ahogy a csatornád növekszik és egyre több feliratkozód lesz, számíts rá, hogy meg fognak keresni azok a cégek, akik szeretnék, ha bemutatnád a terméküket a közönségednek.

Ez egy remek módja a YouTube-os bevételszerzésnek, hiszen nincs más teendőd, mint megmutatni néhány kedvelt terméket a videókban.

A szponzorok általában fizetnek egy egyszeri díjat a videóban való megjelenésért, valamit kapsz egy egyedi linket is, amivel extra jutalékot kaphatsz, hogyha azon keresztül vásárolják meg a terméket. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy fizetést kapj a YouTube-tól.

Például ebben a videóban láthatod, ahogy Lilla, a Joy magain szakértője, a Deichmann cipőket reklámozza:

Alakíts ki partnerprogramot különböző márkákkal vagy keress szponzorokat​

Ehhez hasonló a nem szponzorált partnerprogram: itt nem fognak téged szponzorálni, csupán bemutatsz egy terméket vagy szolgáltatást, és jutalékot kapsz, amikor valaki rákattint vagy megvásárolja a terméket.

Tudj meg többet erről az útmutatónkban.

3

Használj rajongói finanszírozási felületet, hogy pénzt szerezz a csatornádnak

Amikor azon gondolkozol, hogy hogyan kapj YouTube fizetést, nézz körbe a rajongói finanszírozás területén is, mint például a Patreon. Itt lehetősége van a nézőidnek egy bizonyos összeggel hozzájárulni a tevékenységedhez.

Lehet, hogy lesz, aki havi 300 Ft-ot ad, más 3000 Ft-ot, és így tovább. Te pedig viszonzod ezt valahogy cserébe, például ajándékokat vagy kedvezményeket kínálsz a patrónusaidnak. Lehet ez egy Skype hívás minden hónapban, elérés egy videofájlhoz, vagy bármi más.

Használj rajongói finanszírozási felületet, hogy pénzt szerezz a csatornádnak​

A népszerű Szabó Leslie szintén a Patreont választotta, hogy támogatói segítségével 2 havonta meg tudjon jelenni egy-egy dal videóklip vagy koncertfelvételével

Ennek az oldalnak a nagyszerűsége abban rejlik, hogy ki tudsz építeni magadnak egy “fizetést” és tudod, hogy mennyi az, amire számíthatsz. Mindössze annyit kell tenned, hogy létrehozol magadnak egy oldalt a Patreonon ahová a nézőidet tudod irányítani, és ahol néhány vonzó kedvezményt kínálsz nekik a támogatásukért cserébe.

Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…
15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

Szeretnél plusz pénzt keresni?

Van egy listánk a legjobb Online Pénzkeresési módszerekkel.

Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egyet, és el is kezdhetsz pénzt keresni, még ma.

4

Értékesíts termékeket!

Ha szeretnéd tudni, hogyan kapj YouTube fizetést, akkor nagyon jó ötlet, hogy a saját termékedet vagy szolgáltatásodat értékesítsd. A YouTuberek rengeteget keresnek ezzel, és sokaknak ez a fő bevételi forrásuk.

Attól függően, hogy mivel foglalkozol a csatornádon, értékesíthetsz:

Amint a csatornád növekszik, látni fogod, hogy mi az a közös pont, amit a közönséged is szeret, és te is szívesen csinálsz. Ezután létrehozhatod a saját weboldaladat, ahol bemutathatod a termékedet, az emberek pedig megvásárolhatják azt. A Pénznindzsa oldalán található Hogyan szerezz pénzt a blogolásból cikk pedig segít a saját honlap létrehozásában.

5

Igényelj közösségi finanszírozást a munkád díjazására

Közösségi finanszírozást az Indiegogo oldalon tudsz elindítani; ide bárki feltöltheti a projekt részleteit, amin éppen dolgozik, ezt követően az emberek pedig “támogatni” tudják azt.

A legjobb ebben az oldalban, hogy tulajdonképpen nem is kell elkezdeni a projektet mindaddig, amíg meg nem kapod a megfelelő anyagi támogatást, így tulajdonképpen az emberek fizetnek neked, hogy azt csináld, amit szeretnél.

Hogyan csináld:

A YouTube csatornádon közzétett projekthez direkt linket is építhetsz be, ami eljuttatja a csatornád nézőit a finanszírozó oldalra, így rögtön támogatni tudják a tervedet. Feltölthetsz videót magadról, ahogyan az alkotásaidon dolgozol, bemutatót készíthetsz az elkészült mintákról, vagy bármi másról, amivel felkeltheted az érdeklődésüket.

Milyen típusú projektek alkalmasak a közösségi finanszírozásra?

Bármilyen, a vezeték nélküli fejhallgatótól kezdve a könyveken át a videójátékokig.

Íme egy példa egy Indiegogo kampányról:

Igényelj közösségi finanszírozást a munkád díjazására​

A videók által szerezhető jövedelmek felfedezése rengeteg szabadságot kínál: egy olyan rendkívüli időszakban élünk, amikor lehetőség van előre megkapni a pénzt egy olyan munkáért, amit még el sem kezdtünk; így biztosak lehetünk benne, hogy eladható terméket készítünk.

Nincs miről gondolkozni…

Javasoljuk, hogy nézd át ezeket a weboldalakat, amikor a Youtube-os jövedelemszerzési lehetőségeiden dolgozol.

FEJEZET 3 Összefoglaló arról, hogyan kaphatsz YouTube fizetést

Íme egy összefoglaló a YouTube bevételszerzés különböző formáinak előnyeiről és hátrányairól:

összefoglaló arról, hogyan lehet pénzt keresni a YouTube-on

Előnyök

 • Könnyű belevágni (a regisztráció kevesebb, mint 10 percig tart)
 • Általános módszer a YouTube-on
 • Már az első videóval bevételt szerezhetsz

Hátrányok

 • A szigorú YouTube szabályozás esetleg valótlan okok miatt nem engedélyezi a bevételszerzést az adott videóval
 • Nehéz magas jövedelemre szert tenni, hacsak nincs nagyon sok néződ és feliratkozód

Előnyök

 • Könnyű bevételszerzési lehetőség, hiszen mindössze annyit kell tenned, hogy beszélsz egy termékről, vagy elhelyezel egy linket a nézők számára

Hátrányok

 • Attól függően, hogy mit reklámozol, a jutalék esetleg alacsony lehet
 • A szponzorokat ez csak akkor fogja érdekelni, ha népszerű vagy a YouTube-on

Előnyök

 • Állandó és megjósolható “fizetést” szerezhetsz
 • Kombinálja a YouTube csatornád lehetséges látogatóit a Patreon lehetséges vevőivel/ támogatóival

Hátrányok

 • Támogatni kész és elkötelezett rajongókra van szükség ahhoz, hogy a YouTube csatornán keresztül támogassanak.
 • Vonzó előnyöket kell biztosítani a támogatásukért

Előnyök

 • Magas bevételi lehetőség
 • Pénzt kapsz azért, amit szeretsz csinálni

Hátrányok

 • Hűséges rajongókkal kell rendelkezned, mielőtt elkezdenéd ezt a módszert alkalmazni vagy bele kell fektetned a keresőmotor optimalizálásba

Előnyök

 • Magas bevételi lehetőség
 • Saját terméket hozol létre, amit el tudsz adni
 • Kombinálja a YouTube csatornád lehetséges látogatóit az Indiegogo lehetséges vevőivel/ támogatóival

Hátrányok

 • Kell legyen egy jó ötleted, és legalább némi munkát be kell fektetned, hogy létrehozz egy bemutatót a készülő alkotásról.

FEJEZET 4 Értékesítés a videókban… ezt ne hanyagold el

Talán kicsit kényelmetlenül érzed magad, amikor az “eladás” kerül szóba, de ha komolyan szeretnéd tudni, hogyan kapj YouTube fizetést, akkor ez egy nagyon fontos dolog. Valami nagyszerűt próbálsz az embereknek adni… a saját termékedet vagy az általad ajánlottat. A következő a helyzet:

Az eladás tulajdonképpen az, amikor megmutatod az embereknek, hogy miért van szükségük az adott termékre, és segíted őket az úton, amíg maguktól azt nem mondják rá, hogy “IGEN”! Ha valóban megszeretnéd tudni, hogyan kapj YouTube fizetést, akkor meg kell tanulnod jól eladni és felkelteni az emberek érdeklődését, hogy tőled akarjanak vásárolni

3 fontos dolgot kell észben tartani, ha értékesíteni szeretnél a videódban:

hogyan lehet eladni a videóidat anélkül, hogy őrült lenne
1

Mindig legyen call-to-action gomb a videóban

Mindig mondd el a nézőidnek, hogy milyen lépéseket tegyenek annak érdekében, amit eladni kívánsz.

Például, ha Indiegogo kampányt indítottál, akkor hívd fel a figyelmüket, hogy kattintsanak a linkre, hogy az adott oldalra jussanak és megtekinthessék a részleteket.

Ha feltöltöttél egy podcastot, és szeretnéd, hogy meghallgassák, akkor oda kell irányítanod őket.

A call-to-action gomb használata az egyik rejtett titok, és most, hogy már megfejtetted, tudni fogod, hogyan kapj YouTube fizetést.

2

Mindig kérd meg nézőidet, hogy iratkozzanak fel és kapcsolják be az értesítéseket

Korábban azok a nézők, akik feliratkoztak a csatornára értesítést kaptak, amikor új videó került feltöltésre. Nemrég azonban a YouTube megszüntette ezt a funkciót.

Ez nagyon fontos dolog, meghatározhatja a YouTube kereseted nagyságát.

Értesítés nélkül a nézőid nem szereznek tudomást arról, hogy új videó kerül fel a csatornára; ezzel potenciális nézőket, azaz bevételt veszítesz. Természetes, hogy amikor valaki az első alkalommal nézi meg egy videódat, azt szeretnéd, hogy feliratkozzon, és a továbbiakban értesüljön az új feltöltésekről.

Ezért ajánlott a videó bármely részében megkérni a nézőt, hogy iratkozzon fel és kapcsolja be az értesítéseket.

3

Használj call-to-actiont és linkeket a videó leírásában

A videó leírása nem csupán arra szolgál, hogy röviden leírhatod, miről szól a videó, hanem nagyszerű hely arra is, hogy újabb tevékenységekre kérd fel a nézőidet: például tekintsenek meg egy terméket, vagy iratkozzanak fel a levelezőlistára. A kutatások azt mutatják, hogy ez remek módszer arra, hogy megtaláld a választ arra a kérdésre, hogy hogyan kapj YouTube fizetést.

Például ennek a videónak a leírásában Rubint Réka megkéri a nézőt, hogy látogasson el a weboldalára, és kövesse őt a Facebook-on is:

Használj call-to-actiont és linkeket a videó leírásában

A leírásban szereplő további call-to-action lehetőségekkel tovább növelheted annak az esélyét, hogy a nézők abba az irányba tegyenek lépéseket, amit te szeretnél, és így több bevételt szerezz magadnak!

FEJEZET 5 5 tipp, hogy a YouTube csatornán bevételt szerezz

Íme 5 tipp hogyan szerezz további YouTube bevételt:

Íme 5 tipp hogyan szerezz további YouTube bevételt:
1

Maradj következetes, és folyamatosan törekedj a videók minőségének javítására

Az egyetlen módja annak, hogy több elkötelezett feliratkozót és rajongót  szerezz, hogy következetesen töltesz fel videókat. Ez a YouTube pénz forrásának igazi titka.

Ezzel nemcsak több pénzt keresel, de egyre jobban és magabiztosabban fogod érezni magad a kamera előtt, amitől sokkal meggyőzőbb leszel, és így több néződ fog vásárolni.

Ha egyszer elkezdtél felépíteni valamit, ne hagyd abba, meglátod, hogy napról napra jobb leszel benne.

2

Fejleszd az eszközeidet

Milyen videót nézel szívesen a YouTube-on? Gyenge okostelefonos kamerával készült remegős videókat vagy jó minőségű DSLR kamerával készült stabil videókat?

Van néhány jó hírünk számodra:

Amíg csak ismerkedsz azzal, hogyan kapj YouTube fizetést, teljesen RENDBEN van, ha okostelefont használsz. De amint elkezd fejlődni a csatornád, ajánlatos befektetni egy jobb felszerelésbe.

Ebben az útmutatóban körül tudsz nézni, hogy milyen kamerát vegyél, ha már készen állsz rá.

3

Készíts kiváló minőségű tartalmat, és hallgass a közönségedre

Tudod, hogy mi az első számú hiba, amit a legtöbb kreatív ember elkövet alkotás közben?

CSAK MAGUKNAK készítik, nem pedig a KÖZÖNSÉGNEK.

Mindig a közönség legyen az első, gondolj rájuk, és kérdezd meg, mit szeretnének.

Ez persze nem jelenti azt, hogy valami tőled távol álló dolgot kellene csinálnod csak azért, mert azt szeretnék. Olyat alkoss, amit szívesen csinálsz, és nekik is tetszik.

És akkor csoda történik – pénz áll a házhoz.

4

Terjeszkedj a közösségi médiában és készíts saját honlapot

A legsikeresebb YouTube felhasználóknak van saját honlapjuk ahol más termékeket is értékesítenek. Egyéb csatornákon is jelen vannak, mint például az Instagram, Twitter, készítenek podcastokat, és így tovább.

Ahogy egyre sikeresebbé válsz, érdemes a megfontolni a terjeszkedést és több platformon jelen lenni, így egyre több embert tudsz elérni. Ha például az Instagramon is meg szeretnél jelenni, olvasd el útmutatónkat arról, hogyan tudsz ott is pénzt keresni.

5

Találj ki szuper címet, és használj megfelelő indexképet

Csak egy szuper címmel tanulhatod meg, hogyan kapj YouTube fizetést, ezért figyelemfelkeltő címet kell adnod a videóidnak.

Videók milliói vannak fent a YouTube-on, ezért egy jó cím feltétlenül szükséges ahhoz, hogy rákattintsanak, megnézzék, és végül fizessenek neked.

Például rákerestünk, a “hogyan írjunk könyvet” kifejezésre, és itt van néhány a találatok közül:

Kiemeltük azt a kettőt, ami nekünk a legjobban tetszik. Ezek figyelemfelkeltőek, és ha könyvet szeretnél írni, talán ezek, amelyek tényleg a segítségedre lehetnek.

Hasonlítsuk össze a “hogyan írjunk regényt?” címmel. Lehet, hogy ez is hasznos lenne, de ha információt szeretnél, akkor valószínűleg a másik kettőt választod.

Itt olvashatsz még a jó cím szerkesztéséről.

Láthatod, hogy az is nagyon fontos, hogy milyen indexkép jelenik meg a videóból, akár ezen is múlhat, hogy valaki rákattint-e vagy sem! Különböző influenszerek mást és mást mondanak arról, hogy mi a leghatékonyabb cím, valaki szerint minél egyszerűbbnek kell lennie, más szerint inkább a színpompás a nyerő.

Azt javasoljuk, hogy próbálj ki néhány stílust, hogy lásd, melyik tetszik legjobban a nézőidnek. Az indexképek elkészítéséhez nagyszerű program a Canva. Előtte azonban érdemes elolvasni néhány jó ötletet a jó indexkép létrehozásáról.

A terved, hogy megtanuld, hogyan kapj YouTube fizetést, már csak egy lépés

Ezzel az útmutatóval könnyedén megtanulhatod, hogyan kapj Youtube fizetést. Most irány a YouTube, készíts magadnak saját csatornát, töltsd fel az első videódat, és kezdj el pénzt keresni.

Csak egy lépésre van a terve, hogy megtanulja, hogyan kell fizetni a YouTube-on

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top