Mennyit keresnek a Youtuberek - Nézzünk a mélyére!

mennyit keresnek a magyar youtuberek
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Azt hiszed csak álmodsz, amikor azt gondolod, hogy megélhetsz a YouTube-ból?…Sok embernek azonban ez már sikerült! Valójában nagyon sok youtuber már a családjával együtt kilépett a korábbi munkájából és csak erre fókuszálva keres egyre többet a YouTube-on.  Ez felveti azt a kérdést, hogy mennyit keresnek a youtuberek vajon, illetve azt is, hogy te mennyit kereshetsz vele.

Nézzük meg, kik keresnek a legjobban és pontosan mennyit. Később megmutatjuk, kik ezek az emberek és mivel futottak be.

2017 top 10 YouTube csillaga

Meg leszel lepve, mennyit keresnek a youtuberek a teljes népszerűség és bevétel tekintetében:

mennyit keresnek a youtuberek

4,1 milliárd forint

Daniel Middleton vagyis DanTDM egy profi játékos és ismert YouTube személyiség.

mennyit keresnek a youtuberek
3,8 milliárd forint

Evan Fong, vagyis VanossGaming egy videójáték kommentátor és ismert YouTube személyiség.

mennyit keresnek a youtuberek
3,5 milliárd forint

A Dude Perfect egy sport és egyéb szórakoztató videókat készítő csapat: a Coby ikrek, Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones és Tyler Toney részvételével.

mennyit keresnek a magyar youtuberek
3,1 milliárd forint

3,1 milliárd

mennyit keresnek a youtuberek
3,1 milliárd

Mark Fischbach egy ismert játékos, aki a szokatlan kommentálási stílusáról ismert: képes a közvetítés alatt sikítani, káromkodni és sírni is akár.

mennyit keresnek a youtuberek
3 milliárd forint

Felix Kjellberg (PewDiePie) és YouTube játékos és kommentátor, akinek a stílusa meglehetősen lökött és botrányos.

mennyit keresnek a youtuberek
2,8 milliárd forint

Jake Paul egy olyan YouTube személyiség, aki szintén a Vine-on indult, de feltűnt egy, a Disney Channel által jegyzett vígjáték sorozatban is.

mennyit keresnek a youtuberek
2,75 milliárd forint

A Smosh egy rajzolt humorral foglalkozó oldal, amit Ian Andrew Hecox és Daniel Anthony Padilla vezet. Az eredeti oldal 2002-ben indult.

mennyit keresnek a magyar youtuberek
2,75 milliárd forint

A Ryan Toysreview egy áttekintő csatorna, amit Ryan vezet – egy fiatal fiú, aki játékokat tesztel.

mennyit keresnek a magyar youtuberek
2,6 milliárd forint

Lilly Singh a “Superwoman”-ként is ismert YouTube személyiség. Indiai családból származik és a csatornáján depresszióval kapcsolatos problémákkal foglalkozik, valamint komédiákat, társadalmi szatírákat tesz közzé.

osztó

Mennyit keresnek a youtuberek?

Mennyit keresnek a youtuberek tehát? Az index.hu szerint egy közösségi felületeket jól használó youtuber hiába nagyon fiatal, vonzó szponzorációs célpont a legnagyobb multiknak is, és a kampányokból simán kihozhat annyi pénzt, amit mások normál bérmunkával keresnek. Általánosságban a Google az AdSense bevételének a 68%-át fizeti ki, ami elég magas, hiszen így a publikálók 68 ezret keresnek minden YouTube-on megkeresett 100.000 forintból.

Az a kérdés, hogy mennyire értékes az a csatorna vagy videó, és hogy mennyi látogatót ér el. A hirdetők többnyire 10 és 70 forint között fizetnek megtekintésenként, attól függően, hogy mennyi néző és feliratkozó van a csatornára. Az Influencer Marketing Hub szerint egy átlagos YouTube csatorna bevétele 4500 Ft körül van 1000 megtekintésenként, ami azt jelenti, hogy a publikáló nagyjából 1300 forintot keres rajta.

Ha kíváncsi vagy és szeretnél többet megtudni erről, akkor olvasd el az útmutatónkat arról, hogy hogyan keress pénzt a YouTube-on.

legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?
ProfitFarmer jelkártyája
ProfitFarmers: Az online pénzkeresés könnyű módja.
Mi magunk próbáltuk ki, kíváncsi vagy az eredményekre?
Szinte 750.000 Ft nyereség. Kevesebb, mint 25 perc naponta.
Nézd meg az ismertető videót, hogy megtudd te is, hogyan kereshetsz pénzt vele.

Az első publikálástól - a csúcsig vezető utazás

Ha valaha is rákerestél arra, hogy mennyit keresnek a youtuberek és összehasonlítottad a saját csatornáddal, akkor könnyű rájönni, hogy miért nincs bevétel az induláskor:

mennyit keresnek a magyar youtuberek

A kezdők csupán egy maroknyi nézővel indulnak feliratkozó nélkül. Ez nem annyira válik a YouTube hasznára és így az átlagos felhasználó nem keres túl sokat. Legalábbis biztosan nem egy teljes álláshoz elegendő pénzt. A legjobban kereső YouTube felhasználók azonban milliomosok, sőt világszerte ismert hírességek lehetnek! Vegyük például Logan Paul-t, akinek több, mint 16 millió követője van, vagy Justin Biebert, aki a YouTube-ról indult és mára a világ egyik leghíresebb embere több millió Instagram követővel. Ha utánanézel, hogy jó esetben mennyit keresnek a youtuberek, le fog esni az állad.

Bár kétségkívül izgalmas álmodozni a szerencséről és terveket szőni miközben arról olvasol, hogy mennyit keresnek a magyar youtuberek, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a semmiről indulva kell létrehozni az első “egymillió megtekintést”. Feliratkozókat kell szerezned, ami növeli a nézettséget és az összes megtekintések számát is: Minél több van belőlük, annál többen kattintanak a YouTube célzott reklámjaira. Eközben nemcsak pénzt, hanem hírnevet is szerzel a YouTube-on, mint minőségi tartalmat publikáló felhasználó.

Ha meg szeretnéd tudni, mennyit keresnek a youtuberek, a következő lépés az “emelkedő megmászása”. Ez egy lassú, de állandó folyamata a videók elkészítésének és publikálásának. Az első egymillió megtekintés után már egy “lejtősebb” utazás kezdődik, amely további lendületet ad.

A legjobb módja, hogy megalapozd a YouTube hírnevedet az, ha népszerű témákban készítesz videót. Még nem ismernek téged, így a vlog készítés vagy egy audió felvétel egy népszerű témáról remek módja annak, hogy elérd azokat az embereket, akik más esetben nem találnának meg. Népszerű a DIY videó, a hírességekről, vagy hírekről szóló kommentár, listák, “bukások” és más vicces esetek, termékismertetők, kisállatok és más bemutatók. Az, hogy mennyit keresnek a youtuberek nagyban múlik a választott témán vagy iparágon.

A következő lépés ahhoz, hogy megtudd mennyit keresnek a youtuberek, a középső állomás megismerése. Ha el is éred ezt, és esetleg egy “kisebb influenszer” lettél, akkor sem mondhatjuk, hogy kiemelkedő jövedelemre tennél szert. Vannak feliratkozóid (talán 20.000) és közepesen sikeres videóid, de szükséged van egy löketre ahhoz, hogy bejuss a kategória top 100-a közé (hiszen témánként több ezer publikáló van!). 

Néhány kezdő influenszer a középhaladó szinten akár elérhet pár marketing céget, míg mások közösségi finanszírozó oldalakat kereshetnek fel az ajánlatukkal (például a Patreon vagy a GoFundMe oldalát). A Patreon főként az önálló YouTube művészekre és előadókra fókuszál és átlagosan 1800 forint támogatási összeget javasol minden hozzájárulónak, maga a cég pedig 5%-ot tart meg magának jutalékként. Nem csak a követőidet kérheted meg, hogy támogassanak, de a Patreon szponzoraitól is számíthatsz anyagi segítségre.

Mennyit keresnek a youtuberek a kezdetekkor - Stratégiák, hogy rögtön az elején pénzt keress

A saját YouTube csatornád indításánál jó ötlet rögtön partnerprogrami marketingben részt venni. A termékismertetőkre, különösen az egyedi termékek esetében nagy igény van, és te jutalékot kaphatsz, ha segítesz eladni ezeket a termékeket. Úgy működik, hogy egy speciális partner linket jelenítesz meg a videódban és az innen érkező vásárlásokat nyomon követik. Íme egy link arról, hogy hogyan keress pénzt partnerprogrammal akkor is, ha korábban még soha nem vettél részt benne.

mennyit keresnek a youtuberek

Indíthatsz rögtön egy Google Adsense számlát is, lehetővé téve a bevételszerzést, miközben kulcsszavakat és kifejezéseket linkelsz a videódhoz. Ezzel ki tudod vinni a kampányt a YouTube-ról, és hasznot szerezhetsz a külsős promócióból is. Összességében az offsite marketing egy nagy és jelentős segítség annak meghatározásában, hogy végül mennyit keresnek a youtuberek.

A fizetett forgalom, amit gyakran alkalmaznak olyan oldalakon, mint például az Instagram, nem igazán működnek a YouTube-on, hiszen senki nem szeretne időt pazarolni olyan videók megtekintésére, amelyek nem érdekesek vagy nem tartozik az érdeklődési körébe. Az Adsense segít nagyobb forgalmat elérni a minőségi videóidnál a CPM (ezer megjelenítési költség) vagy a CPC (kattintásonkénti költség) használatával. A CPC alkalmazása nagyobb kihívást jelent, hiszen sok néző nem kattint a hirdetésre, hacsak nem nagyon vonzó.

A CPM olcsóbb, mert könnyebb megtekinteni, de a pénzszerzéshez szükséges, hogy a néző legalább 30 másodpercig – vagy akár a feléig megnézze a reklámot. Ne feledd, hogy a YouTube jutalékot kap ezekből a partnerkampányokból és az Adsense akkor fizet, ha elértél 25.000 forint profitot. Ha szeretnél megtudni többet a témáról, akkor olvasd el a cikkünket arról, hogyan keress pénzt a youtube-on.

Ha továbbra is érdekel, mennyit keresnek a youtuberek, akkor nézzük, hogyan válhat valaki egy kis influenszerből meghatározó véleményvezérré.

Hogyan válj kezdőből meghatározó véleményvezérré

Az egyik oka annak, hogy a kis- és közepes influenszerek otthagyják a munkahelyüket az, hogy több pénzt keresnek azzal, ha nagyobb mennyiségű videót készítenek a YouTube-ra – ami pedig nem megy könnyen, ha az embernek két munkája is van.

Hogyan változik meg azoknak az élete, akik elérik milliós bevételt? A bevétel sokkal egyenletesebb. A legmagasabb szintű YouTube előadók közé kerülnek, és jelentős véleményvezérré válnak. A YouTube javaslata szerint érdemes hetente legalább egyszer – de inkább kétszer feltölteni új videót, hogy sikerüljön a rajongótábor kiépítése, és hogy a fiókja aktív maradjon.

Mennyit keresnek a youtuberek? Ez a publikálás minőségétől és az egyenletességétől függ.

mennyit keresnek a youtuberek

Általános szabályként elmondható, hogy ne készíts nagyszerű videókat néhány havonta… az nem hatásos. Inkább legyenek nagyon jók a videóid, de azok rendszeresen jelenjenek meg. Ez az, ami majd sikeressé tesz.

Ha már megalapoztad a hírneved és nagy követőtáborod van, megkereshetsz különböző márkákat, hogy túllépj a YouTube bevételen és közvetlenül nekik dolgozz termék kihelyezéssel vagy szponzorált tartalmakkal. Emiatt komplikáltabb kiszámítani, hogy mennyit keresnek a youtuberek, hiszen minden eset más. Itt elolvashatod, hogyan szerezhetsz több feliratkozót, hogy sikerüljön eljutnod idáig.

Azt azért fontos észben tartani, hogy ha el is éred a milliós nézettséget és már lejtmenetben vagy, akkor is még több, mint 2000 csatornával versenyzel, akik mind fel tudják mutatni ugyanezt. Egy másik lehetőség, hogy csatlakozol más csatornák hálózatához (amik hasonló tartalommal rendelkeznek) a gyakoribb megjelenés érdekében.

Más szóval, ha már sokakat magadénak mondhatsz, akkor onnantól egyre többet fogsz még szerezni (a gazdag gazdagszik).

Tudd meg mennyit kereshetsz a YouTube-on

Ha szeretnél foglalkozni a matek részével is, akkor hasznos lehet a Youtube bevétel kalkulátor, mint például ez, ami a socialblade.com oldalon található. A kalkulátor segít neked kiszámolni, hogy mennyit keresnek a youtuberek. Ezzel a becsléssel hozzávetőlegesen meg tudod állapítani, mennyit fogsz keresni, persze a CPM tartomány és a napi nézettség függvényében. Bár ez nem pontos összeg, de segít abban, hogy célokat tűzz ki a csatornádnak.

mennyit keresnek a youtuberek

Néhány esetben az a legjobb, ha meghatározod, mennyit keresnek a youtuberek megtekintésenként.

Például ha egy csatorna képes elérni a napi 1 milliós nézettséget, akkor kár lenne napi 60.000 forinttal beérnie, ha megkeresheti az 1 millió forintot is. A legjobb forgatókönyv az évi 370 millió forintos bevétel – a YouTube milliomosok így csinálják.

Magyar példa lehet Dancsó Péter Videómánia elnevezésű csatornája, ebből a cikkből pedig megtudhatod, mennyit keresnek a magyar youtuberek. Ha például a YouTube 50 forintot kér a hirdetőtől egy 30 másodperces reklámért, a feltöltő csak akkor fog pénzt keresni ebből, ha a néző végignézi azokat. Az átugrott hirdetések nem hoznak pénzt, ezért fontos, hogy a feltöltő jó kapcsolatot építsen ki a nézők és a szponzor között, bátorítva a nézőket a reklámok elfogadására – anélkül, hogy túlságosan tolakodó lenne.

 Ha csupán a nézők 15%-a nézi meg a hirdetést, az 150 fizetett reklámot jelent 1000 nézőnként. Ha 45 forint az ár, az 6750 forintot jelent a hirdetőnek a te 4590 forintoddal (68%) együtt.

Egy másik szempont, amit érdemes figyelembe venni a hirdetőnek, hogy az ár csak részben a megtekintések függvénye. Emiatt a népszerű youtuberek, akik több ezer előfizetővel rendelkeznek, elkérhetnek akár 2,5 millió forintot is 100.000 megtekintésenként.

osztó

Összefoglalva tehát mennyit keresnek a youtuberek? Hasonlóan, mint a TV és a film esetében nagyrészt azon múlik, milyen kapcsolat jön létre a publikáló és a célközönség között. Nem lehet előre megjósolni az óriási sikert. Azonban ha megnézed a többi youtuber hogyan alakította ki a rajongói táborát és megpróbálsz te is hasonló technikákat, akkor a közepes szint felé emelkedhetsz és akár milliók figyelmét is megszerezheted.

Onnantól az üzeneted tökéletesítésére kell fókuszálnod és arra, hogy a csatornádra tévedő hétköznapi nézőből rajongó vagy feliratkozó váljon. Mennyit keresnek a youtuberek? Valójában azt kapják vissza, amennyi munkát befektettek, hiszen a kemény munka, a következetesség és a kreativitás profittá változik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top