YouTube Pénzkeresés [Üzleti Betekintés]

pénzkeresés youtube
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Nehéz elhinni, hogy LimeWire-el ellentétben a YouTube csak 2005-ben kezdett beindulni mint egy „legális” videómegosztó weboldal. Az Alexa szerint a YouTube a második legnépszerűbb weboldal az interneten. Mostanra sokan tudják már hogyan lehet pénzt szerezni a YouTube-al, csak azt nem sejtik, hogy igazából ez a pénz honnan is jön. Hogyan működik a YouTube pénzkeresés, ha minden ingyen van? A következő cikkben választ kapsz erre a kérdésre.

YouTube pénzkeresés: A leegyszerűsített folyamat

Mint számos másik weboldal a YouTube is a Google Adsense-el keres pénzt, ami egy a leghatékonyabb módszerek közül, hogy elérjük a kívánt fogyasztói kört. A Google és a YouTube nem volt mindig összekötve, az együttműködés viszont logikus lépés volt.

Ezért is vette meg a Google a YouTube-ot 318 milliárd forintért 2006-ban. Nehéz egy olyan cég ellen versenyezni, aminek olyan globális ambíciói vannak, mint például a tartalomgyártás 76 nyelven, napi 30 millió látogató kiszolgálása, és egy olyan aktív közösség fenntartása, mely 400 órányi tartalmat készít minden egyes nap.

Tehát a kérdésre, hogy hogyan működik a Youtube pénzkeresés a válasz, hogy ez egy törvényes média hálózat, ami hasonló a CBS, ABC, FOX, NBC, Comedy Central, Cartoon Network és más tartalom-közvetítő hálózathoz. Minden egyes ilyen vállalat a hirdetési bevételből szerzi a jövedelmét.

youtube pénzkeresés

A YouTube nem mindig kelti egy szórakoztató hálózat benyomását, mivel a rajta található tartalom a felhasználók által gyártott és ez a tartalom lehet szórakoztató műsor, videó klippek, zenés videók, komédia, művészi munkák stb.

A profi és az amatőr tartalom keveredése más megvilágításba helyezi a YouTube-ot a többi weboldalhoz és média csatornához képest méghozzá ingyenes hozzáféréssel. Csábító, nem igaz?

A YouTube alap szolgáltatásai ingyenesek, ám némely tartalom elérése prémium előfizetést igényel. Azonban a felhasználónak meg van a lehetősége, hogy TÖBB EZER csatornára iratkozzon fel ingyenesen.

Az ingyenes tartalomért cserébe a YouTube hirdetéseket fog lejátszani a felhasználóknak, amikért külső cégek fizetnek; ennek a pénznek egy részét a tartalom gyártója kapja meg, míg a maradék a YouTube kezében landol.

A hirdetők lehetőségei

A következő lépés a Youtube pénzkereséssel kapcsolatban, hogy megválaszoljuk milyen lehetőségeik vannak a hirdetőknek akár nagy cégekről, akár kisvállalatokról, akár magánszemélyekről van szó.

youtube pénzkeresés

Szponzorált videók

youtube pénz

A sponzorált videók a keresési eredmények első vagy második találataként szerepelnek. Pont mint a Google vagy Yahoo böngészők keresője, ahol a felhasználó által keresett tartalom első pár találata szponzorált tartalom lesz.

A szponzorok általában a hirdetés nézettségével arányosan fizetnek a Youtube-nak. Ha szeretnéd, hogy a videóid a legmagasabb rangsorolásba kerüljenek és még magasabb nézettséget szerezz, akkor van egy cikkünk a számodra.

pénzkeresés youtube

Beágyazott hirdetések

pénzkeresés youtube

A legtöbben ismerik a „videó előtti” és „videó közbeni” hirdetéseket. Ezeket egyszerűen „idegesítő hirdetéseknek” hívjuk általában, mert videó előtt és közben is megjelennek és akár 10 másodperctől 15 percig is terjedhetnek.

Ezek beágyazott hirdetések, amikkel bizonyos felhasználói csoportokat tudunk megcélozni, ám ha nem találjuk el a megfelelő célcsoportot a hirdetés egyszerűen csupán zavaró lesz.

A videó előtti hirdetés, nevéhez kötődően a kiválasztott videó lejátszása előtt fut le, míg a videó közbeni pedig valamikor a lejátszás közben. A hirdetőket a reklámról való benyomás és nézettség alapján fizettetik meg. Általában ezeket a videókat átlépik a felhasználók, szóval megeshet, hogy nem is kerül sor a fizetségre. Azon hirdetések, amik rövidebbek ám nem átléphetők nyilvánvalóan drágábbak.

youtube pénz

Banner hirdetések

youtube pénzkeresés

A YouTube kínál úgynevezett „reklámcsík” videós hirdetéseket is, ezek inkább főbb hirdetések és automatikusan elindulnak, amint az oldal betölt – így garantált a nagyobb nézettség.

Ez magyarázatot ad arra, miért fizetnek a hirdetők prémium árat ezekért a reklámokért. Többféle reklámcsík – más néven szalaghirdetés – formátum létezik a szimpla képtől kezdve a videókon át vagy akár a kettő keveréke is lehetséges. Így tehát a YouTube pénzkeresés akkor is működik, ha a hirdetőnek különleges igényei vannak.

youtube pénzkeresés

Fizetett felhasználó által gyártott tartalom

youtube pénz

A YouTube szintén érdekelt a fő tartalomgyártók sikerében, akiknek több millió megtekintésük és feliratkozójuk van, hiszen minél többen nézik a videóikat, annál több pénzt keres vele a YouTube is.

A YouTube blog szerint lehetőség van fizetős taggá válni, amely egy új bevételszerzési funkció. A Csatornatagság révén a nézők számos jutalomban és előnyben részesülhetnek.

Természetesen a YouTube felhasználók többségének nincsen milliós nézettsége vagy ennyi előfizetője, így azok, akik ezzel büszkélkedhetnek, szintén hatalmas nézőközönséget tudhatnak magukénak, ezért a YouTube prémium jutalmakkal illeti őket, mint például a 55/45 arányú osztozás, ami önmagában is jobb, mint egy studióval vagy hálózattal kötött átlagos szerzői jogú szerződés.

Már csak ezek miatt is érdemes megtanulni hogyan szerezzünk minél több YouTube előfizetőt ha növelni szeretnénk a bevételünket.

youtube pénz

YouTube Red

youtube pénz

Hogyan lehetséges a YouTube pénzkeresés, ha prémium tartalomról van szó? A YouTube Red többé-kevésbé a YouTube saját HBO vagy Netflix verziója. Ez a szolgáltatás prémium előfizetést igényel (nagyjából 2800Ft havonta) ami egyedi és professzionális szórakozást garantálva kiterjed az egész YouTube-ra, YouTube Zene és YouTube Játék terén is.

Számos felhasználó használja a Red-et, hiszen megszünteti a hirdetéseket, feloldja a rejtett tartalmat, és akár offline is tudunk videókat nézni, emellett sok más tagsági bónusz részesei is lehetünk.

pénzkeresés youtube

YouTube Filmek és TV-műsorok

pénzkeresés youtube

Hogyan jön létre a YouTube pénzkeresés, ha partnercégekről van szó?  A YouTube-nak is megvannak a maga versenytársai például az Amazon Prime Streaming, ami felajánlja a lehetőséget, hogy megvásároljanak bizonyos „fizetett műsorokat” mint például filmek vagy TV sorozatok, amiket egyébként egyesével kellene megvenni.

Ezeket bármikor megnézhetjük és a felállás hasonló a YouTube Red-hez annyi eltéréssel, hogy a tartalmat más stúdiók/viszonteladó cégek birtokolják, így a profit eloszlik, a YouTube esetében viszont nem.

A YouTube Red egyedi műsorok hálózata, míg a YouTube Filmek inkább általános mozi filmek magasabb árkategóriában. Ilyen esetben az ár felmehet akár 1900Ft magasságba is filmenként.

youtube pénzkeresés

YouTube TV

pénzkeresés youtube

Hogyan valósul meg a YouTube pénzkeresés, ha közben más műsor szolgáltatókkal is megy a verseny? A YouTube néha társul más partnerekkel is, mint például a Showtime, NBC, CBS Sports, és más kábel TV csatornákkal, hogy egy kizárólag internetes prémium lehetőséget biztosítson.

Ezzel a partner csatornák is előnyre tesznek szert, hiszen bővül a nézőközönségük az eddigi csak kábeltévé nézőkről az internetezőkre is, és a YouTube is felveheti a versenyt az olyan konkurens hálózatokkal, mint a Netflix vagy a Hulu.

A YouTube TV szerint, a felhasználók körülbelül 60 csatornányi tartalomra számíthatnak (körülbelül 11000Ft havidíjért), a csatornák között pedig vannak helyi sport, hír és élő közvetítések is.

Ez a legpraktikusabb választás az olyan családok számára, akik nem akarnak kábeltévére költeni, de interneteznek, hogy értesüljenek az újdonságokról a világban. A YouTube TV legújabb funkciói között van egy DVR (digitális videófelvevő) opció is, ami egy kábel- és szatellit szolgáltatók által kifejlesztett szolgáltatás.

youtube pénz

Partnerprogram

youtube pénzkeresés

A YouTube szintén kap jutalékot a cégektől, ha bizonyos videók segítik a cég termékeladásait. Ez a model hasonlóan működik az Amazon esetében is.

Ahogy ebben a cikkben is említik, a készítők bizonyos linkek elhelyezésével is kereshetnek pénzt a YouTube-on keresztül, ha például bemutatnak és/vagy használnak egy terméket. A készítő és a YouTube is profitál ebből – de csak akkor, ha egy vásárló a link használatával vesz terméket.

Mielőtt belemennénk olyan kérdésekbe is, hogy „Mennyit keresnek a youtuberek” legjobb, ha először megértjük magát a jövedelem keresési folyamatot. Ha tudjuk hogyan működnek a hirdetések, a szponzorált tartalmak valamint, hogy hogyan keresnek ezzel mások pénzt, könnyebb lesz kitalálni a következő lépést.

Most, hogy megválaszoltuk a YouTube pénzkeresés kérdését, tisztábban meghatározhatod a célközönségedet és a céljaidat. Szóval mire vársz, hozd létre a saját YouTube csatornádat és máris a helyes úton vagy, hogy profitszerzésre használd a Youtube-ot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top