Kriptovaluta bányászat [Az útmutató]

kriptopénz bányászat
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Most, hogy már bizonyossá vált a kriptovaluta létjogosultsága valamint a jövőben játszott fontos szerepe, talán már azon gondolkozol, hogy hogyan szerezhetnél te is belőle. Egyszerűen megvásárolhatod, de akár meg is tanulhatod, hogyan bányászd saját magad a kriptovalutát. Hogyan működik a kriptovaluta bányászat? És mit is jelent ez pontosan? Tényleg lehet így profitot termelni? Ebben a cikkben megtudhatod a választ ezekre a kérdésekre is, így könnyen el tudod dönteni, hogy vajon ez-e a neked való pénzkereseti forma.

A kriptovaluta bányászat (például bitcoin vagy ethereum) tulajdonképpen egy tranzakció megerősítése a blokkláncban (egy blokk nyilvános főkönyvhöz történő hozzáadása, amely nyomon követi a tranzakciókat); azonban ez több, mint az egész rendszer biztonságának biztosítása… Ez a technológiába való befektetés módja is, legalább annyira, mint a pénzkereseté.

Az a legjobb a kriptovaluta bányászatban, hogy mivel ez egy decentralizált rendszer része, ezért a világ bármely tájáról csatlakozhatsz bányászok csoportjához, hogy együtt fantasztikus eredményeket érjetek el, és sok pénzt keressetek.

Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen könnyen el lehet kezdeni, mire lesz szükséged hozzá, és mit érdemes átgondolni még a legelején. Ha szeretnél többet megtudni úgy általában a kriptovalutákról, olvasd el a kriptovaluta útmutatónkat.

Komplett ellenőrzőlista a kriptovaluta bányászathoz

Habár bárki válhat kriptovaluta bányásszá, van néhány követelmény, amit érdemes átnézni, mielőtt fejest ugrunk ebbe a gyors pénzkereseti lehetőségbe.

Szükség van felszerelésre, jó feldolgozási teljesítményre és egyéb fontos dolgok figyelembevételére (például jogi követelmények). Íme a komplett ellenőrzőlista:

1

Ellenőrizd, hogy rendelkezel-e a szükséges hardverrel

kriptovaluta bányászat

Számítógépek

A választott kriptovaluta függvényében a saját érdekedben állhat egy erős, nagy teljesítményű számítógép beszerzése. A számítógépnek a tranzakciók folyamatos feldolgozása érdekében napi 24 órában képesnek kell lennie üzemelni..

Ez azt jelenti, hogy ezt az erőforrást 100%-ban a bányászatnak kell szentelni, így a saját otthoni számítógéped nem alkalmas erre a feladatra.

Azonban fontos észben tartani, hogy vannak olyan kriptovaluták is, amiket kifejezetten a saját otthoni számítógépeden tudsz hatékonyan bányászni. Válaszd ki, hogy melyik valutát szeretnéd bányászni és nézz utána, hogy mik a technikai követelményei a bányászatának.

kripto bányászat

Elektromos áram

Az egyik dolog, amit nagyon gyorsan megtanulsz majd a kriptovaluta bányászattal kapcsolatban az, hogy szükség van folyamatos, stabil áramellátásra a zavartalan bányászathoz. Ez egy folyamatos pénzkiadást fog jelenti számodra, így ezt mindenképpen figyelembe kell venni.

Ha olyan országban élsz, ahol megbízható az elektromos hálózat és emellett olcsó és jól hozzáférhető, akkor számodra remek beruházás lehet a bányászat.

kriptopénz bányászat

Szoftver

Minden bányásznak speciális kriptovaluta bányász szoftvert kell telepítenie a számítógépekre, amik a megfelelő algoritmusokkal dolgoznak a bányászat folyamán. Például, ha bitcoinnal szeretnél bevételt szerezni, akkor a szoftver, amit használni fogsz hozzá, nem lesz alkalmas ethereum bányászatára és ugyanez visszafelé is igaz. Fontos, hogy a kiválasztott valutához a megfelelő szoftvert szerezd be!

2

Állíts be magadnak egy kriptovaluta pénztárcát, ahol tárolhatod a kibányászott coinokat

Az összes kibányászott kriptovalutához szükséged lesz egy hozzá tartozó pénztárcára, amelybe letétbe helyezheted a coinokat. Minden kriptovalutának saját pénztárcája van, így mindegyikhez külön be kell állítanod egyet, amit bányászni szeretnél.

3

Nézz utána, hogy megfelelsz-e az országod jogi követelményeinek

Fontos figyelembe venni, hogy a kriptovaluta a hírneve ellenére is egy nagyon új koncepció és a kormányok érintettek lehetnek a technológia szabályozásában és kezelésében.

Néhány kormány szabályozást vezetett be a kriptovaluta kereskedelmével és bányászatával kapcsolatban, míg más országok kompletten betiltották. Mielőtt belevágsz a kriptovaluta bányászatba, győződj meg róla, hogy semmilyen jogi akadály nem áll az utadba.

A másik dolog, amit bányászként észben kell tartani, hogy teljesen meg kell felelned a helyi jogszabályoknak is. Az elektromos szabványok és biztonsági előírások betartása mellett a fogyasztás tekintetében is törvényes keretek között kell maradnod.

Mielőtt nagyobb bányászati állomást telepítesz, nézz utána, hogy a helyi áramszolgáltató el tud-e látni elegendő mennyiségű energiával, és mekkora az a mennyiség, amit legálisan felhasználhatsz.

Végül mielőtt belevágsz a kriptopénz bányászatba, járj utána, hogyan kell elszámolni a digitális valutából származó jövedelmet.

kripto bányászat

4

Állíts fel célt kifejezetten a kriptovaluta vállalkozásodhoz

Aminek a fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni a kripto bányászat kapcsán, az az információk gyűjtése a kezdés előtt. Rengeteg kriptovaluta közül választhatsz, és míg némelyik éppen a virágkorát éli, vannak olyanok, amelyek még nem tartanak ott.

Utána kell tehát nézned a kriptovalutáknak, a mögötte álló technológiának, a céljainak; így megtudhatod, hogy érdemes-e rászánni az idődet.

Igen, van néhány olyan valuta, amelynek a bányászata az elején drágább, mint amennyit kereshetsz vele. De ha ez a választott kripto eléri a célját és berobban, akkor az összes bányászat által megszerzett coinod tíz- vagy százezreket fog érni darabonként!

Azonban ahhoz, hogy eljuss erre a szintre, kellő gondossággal meg kell vizsgálnod, hogy melyik a legmegfelelőbb valuta számodra.

5

Használj kriptovaluta bányász kalkulátort, hogy megtudd a tervezett coin-bevételed megéri-e a befektetést.

A kriptovaluta bányász kalkulátor a segítségedre lesz abban, hogy kiderítsd a bányászatba fektetett összeg megtérül-e a későbbiekben (nem érhető el minden típusú kriptovalutához, főként az újakhoz nem).

Ha megnézel egy bitcoin, ethereum vagy litecoin kalkulátort, akkor láthatod, hogy segítenek kideríteni vajon a várható kereseted eléri-e majd a befektetési céljaidat, valamint azt is, hogy melyik crypto bányászatával érheted el legkönnyebben a befektetésed megtérülését.

Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb eredményt kapd, feltétlenül vedd figyelembe:

Ha bányász közösséghez csatlakoznál, akkor az általánosan fizetendő díjat vedd figyelembe és azt, hogy mekkora részesedést kapsz, ha hozzájuk csatlakozol.

otthoni munkák

Határozd el, hogy egymagad szeretnél kriptovalutát bányászni, esetleg bányászközösséghez csatlakoznál, vagy pedig a felhő alapú bányászatot választod.

Három lehetőség közül választhatsz a kriptovaluta bányászat során:

Mindegyik verziónak megvannak a maga előnyei és hátrányai is, itt részletesen elolvashatod:

kriptovaluta bányászat

Önálló bányászat

Az önálló bányászat általában azt jelenti, hogy kialakítasz egy saját számítógépes rendszert, ami csak egy meghatározott típusú kriptopénz bányászatával foglalkozik. Vásárolnod kell egy vagy akár több számítógépet ehhez, amiknek a teljes kapacitását erre kell fordítani.

A kriptovalutát annak függvényében fogod megkapni, hogy milyen gyakran erősítesz meg egy tranzakciót. Tehát, ha mondjuk, csak 1 géppel bányászol egy olyan nagy kriptot, mint a bitcoin, akkor az esélyed arra, hogy olyan gyorsan igazolj vissza egy tranzakciót, mint az, aki 100 bányász géppel dolgozik egyszerre, szinte egyenlő a nullával.

Azonban ha olyan kriptovalutát választasz, amin nem dolgozik sok bányász, akkor ez egy járható út lehet számodra.

Az is jó megoldás lehet, ha befektetsz 100 bányász gépbe, amit el tudsz helyezni egy raktárban. Ha ezt választod, akkor úgy alakítsd ki a helyiséget, hogy jól tudjon szellőzni vagy klimatizált legyen, az elektromos vezetékek megfelelően legyenek bevezetve, és rendszeresen ellenőrizze azokat egy szakember; így biztonságban lehetnek a gépeid.

Senki sem szeretné, ha a beruházását ellopnák, megsérülne vagy tönkremenne egy hibás vezeték miatt.

osztó
kriptovaluta bányászat

Mining Pools

A legnépszerűbb és leginkább ajánlott lehetőség azok számára, akik még csak ismerkednek a kriptovaluta bányászattal, a bányász közösség. Ez azt jelenti, hogy csatlakozol emberek egy csoportjához, akik szintén kriptot bányásznak és a nyereséget pedig minden alkalommal elosztjátok.

Hogyan tudod ezt megtenni?

Az egyik módja, hogy te és az ismerőseid létrehoztok egy bányász közösséget. Ellentétben az önálló verzióval, itt megosztjátok egymás között a kiadásokat és az erőforrásokat, hogy fenn tudjátok tartani a bányászközpontot. Ha az erőfeszítéseitek sikeresek, akkor a visszaigazolt blokkok után járó nyereségen majd osztozhattok.

Egy másik lehetőség, hogy csatlakozol egy nagyobb bányász közösséghez. Ebben az esetben hozzáadod a bányász erőforrásaidat egy már létező csoportéhoz és a blokkok után járó bevételt is megosztjátok majd.

A bányász közösségek nagyszerűek, ha nagyobb kriptovalutát szeretnél bányászni és csak limitált erőforrással rendelkezel. A hátránya ennek a módszernek, hogy a bevételed nem lesz olyan magas, ha sokan vagytok a csapatban, azonban sokkal rendszeresebben fogsz részesedést kapni.

Ezeket vedd figyelembe, amikor kiválasztod, hogy melyik csapathoz csatlakozz: hírnév, hash teljesítmény, költségek és kifizetések. A hash teljesítmény az a sebesség, amellyel a bányász vagy a bányászközösség a kriptovaluta kód megoldásán dolgozik, valamint azt is meghatározza, hogy a csoport mennyire járul hozzá az együttes kriptovaluta bányászat erőfeszítéseihez.

Rendszerint, minél nagyobb a hash teljesítmény, annál több a siker.

A költségek és a kifizetések egy bányászközösségben az eltérő egyéni hozzáadott hash teljesítmény miatt minden egyes résztvevő számára különbözőek lesznek.

kripto bányászat

Felhő alapú bányászat

Nem lenne sokkal egyszerűbb csak bérelni az összes drága felszerelést ahelyett, hogy mindent megvásárolnál?

Pontosan erről szól a felhő alapú bányászat!

A szolgáltató bérbe adja a tulajdonában lévő hardvereket és szoftvereket egy bizonyos díj ellenében. Tulajdonképpen hash teljesítményt vásárolsz tőlük. Ez így sokkal olcsóbb, hiszen nem kell elkölteni sok pénzt a felszerelésre.

Ezzel a folyamattal egy felhő alapú bányászattal dolgozó csapat tagja lehetsz és ez egy remek választás, ha kriptovalutát bányásznál, mert nagyon egyszerűen megérthető és nem szükséges hozzá sok technikai tudás, hogy belevágj.

A két szolgáltató, akit ajánlunk a Genesis Mining és a Hashflare. Nagyon egyszerű használni ezeket és meglehetősen kevés munkát igényelnek. Csupán jelentkezned kell egy üzleti tervbe és onnantól hátradőlve várhatod, hogy a választott kriptovaluta hozzád áramoljon.

Mennyi pénzt kereshetsz a kriptovaluta bányászattal?

kriptovaluta bányászat

Attól függ, hogy mennyi pénzt tudsz vele keresni, hogy mennyit fektetsz be. Néhányan napi 4-5 ezer Ft-ot keresnek azzal, hogy a számítógép teljesítményének egy részét crypto bányászatra fordítják.

Azonban vannak, akik napi 200 ezer forint bevételre is szert tesznek! Ha tehát te komolyan gondolod, és tényleg szeretnéd tudni, hogyan működik a kriptovaluta bányászat, akkor ez egy kiváló módszer lehet arra, hogyan keress pénzt online.

Szükség van fizikai munkára a kripto bányászathoz? Nincs, eltekintve a számítógépek összeszerelésétől. Amint ez készen van, csak hagyni kell a gépeket dolgozni. Ez egy nagyon egyszerű módja a passzív jövedelem megszerzésének.

A legjobb a bányászatban, hogy nem kell megvásárolni a kriptovalutát, hogy bevételt termelj: A bányászat folyamatának eredményeként kapod jutalmul a valutát! Az is jó megoldás lehet, ha összeállítasz egy kriptovaluta kereskedési portfoliót, és minden nap figyeled a piaci grafikonokat.

A kriptovaluta bányászat és a blokklánc

Tehát mi a kriptovaluta bányászat és miért lett ilyen sikeres és jövedelmező? Részben a mögötte rejlő forradalmi technológia és kódolás miatt.

A kriptovaluta felemelkedése előtt az adatok tulajdonjoga és biztonsága akadályozó tényező volt a technológiai iparban hosszú időn át. A kriptográfia és a blokklánc technológia tette lehetővé a biztonság és a decentralizált tulajdonjog rétegének kialakítását, aminek köszönhetően ilyen nagy dobásnak számít ma a kriptovaluta és a bányászata.

A blokklánc technológia decentralizált rendszerének a szépsége, hogy olyan önkéntesekre alapul, akik az erőforrásaikkal és az idejükkel járulnak hozzá a kripto bányászathoz.

A kriptovaluta bányászat megismerése és maga a bányász munka nem csupán a digitális valuta további növekedését segíti elő, de jövedelmező befektetés is, amivel extra pénzt kereshetsz.

Végül még két dolgot fontos tisztázni:

kriptopénz bányászat

Biztonság és megerősítés

A blokklánc technológia a biztonság egy típusaként működik: kódok állandó “blokkjait” hozza létre, amelyek a tranzakciók hitelességének igazolására használhatók.

Ha valaki például kriptovalutával vásárol egy pizzát, akkor a vásárláskor az elköltött kripto blokklánc kódját összehasonlítják az igazolás megerősítéséhez.

Ez azt jelenti, hogy pl. 10 bányász a kriptovaluta kódról készült feljegyzést összehasonlítja azokat egymáséval és a függőben lévő tranzakcióéval.

Amint a kód és a tranzakció is megerősítésre kerül, a “vásárlást” elfogadják, és az új tranzakció egy blokk formájában hozzáadódik a kriptovaluta blokkláncához.

A blokklánc kialakítása miatt amennyiben valaki megpróbálná feltörni a rendszert, a bányászok több, mint 50%-ának az adatait fel kellene törje ahhoz, hogy a tranzakciója elfogadásra kerüljön. Ha szerinted ez lehetséges, akkor igen, elméletben működhet.

Azonban mivel egy decentralizált rendszerről van szó, amiben a világ minden tájáról önkéntesek milliói dolgoznak a tranzakciók megerősítésén, az esélye annak, hogy több száz számítógépet véletlenszerűen feltörjenek szinte lehetetlen.

osztó
kripto bányászat

Hogyan hozz létre kriptovalutát

Az egyik módszer a kriptovaluta bányászat önkénteseinek ösztönzésére a jutalmi rendszer. Mivel több bányász dolgozik ugyanazon a tranzakción, az a bányász (vagy csoport) aki elsőként visszaigazolja azt, jutalmul egy előre meghatározott számú újonnan kibocsájtott coint kap jutalmul.

Amikor hosszú távú befektetést szeretnél létrehozni, alaposan végig kell gondolni a lehetőségeket valamint a költségeket is a várható kifizetésekkel és jutalmakkal szemben.

A PénzNindzsa részletes kriptovaluta bányász útmutatója

Íme egy összeállítás a PénzNindzsán a különböző valuták bányászatáról. Kattints rá, és ismerd meg pontosan, melyik hogyan működik:

bitcoin
Bitcoin bányászat
litecoin
Litecoin bányászat
ripple
Ripple bányászat
ethereum
Ethereum bányászat
monero
Monero bányászat

Tehát miért is érdemes kriptovalutát bányászni?

A fentiek alapján miért is hasznos megtanulni a kriptovaluta bányászatot? Tényleg megéri a befektetést?

kriptovaluta bányászat

Sok résztvevő számára a kriptovaluta bányászat nem csupán a jövedelmezőségről szól, hanem a technológiával párhuzamos fejlődésről is.

A blokklánc technológia fejlődése sok izgalmat tartogat még a jövőre nézve. Így a kriptovaluta bányászat sokkal inkább már egy előrelátó lépés lehet bárki számára a fejlődő jövő felé.

Anyagi szempontból pedig a bányászat egy remek lehetőség profit termelésre a kriptovalutákkal. Hagyni a sok számítógépet elvégezni a bányász munkát és begyűjteni a jutalmat azt jelenti, hogy a befektetőnek csak a kezdeti hozzájárulást kell megtennie. Ha érdekel a kriptovaluta, akkor ez egy remek alapja lehet a befektetési stratégiádnak.

Összességében tehát a kriptovaluta bányászat több, mint egy befektetés. Ez egy lépés a növekvő blokklánc technológia támogatása és jövője felé egy folyamatosan változó világban. Ha tehát egyedi módon szeretnél passzív jövedelmet kialakítani magadnak és kész vagy hozzájárulni az erőforrásaiddal, valamint szívesen részt veszel valami izgalmas dologban, akkor a bányászat fantasztikus lehetőség a számodra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top