facebook pixel

Ripple Vásárlás: Útmutató Lépésről Lépésre

ripple vásárlás
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

A ripple – vagy ismertebb nevén XRP a világ 4 legismertebb kriptovalutájának egyike. De mi is ez valójában és miért van ilyen nagy kereslet rá? Miért érdemes megtanuld a ripple vásárlás folyamatát még ma?

Íme egy gyors áttekintés, hogyan kell ripple-t vásárolni:

ripple bányászat

Hozz létre egy online pénztárca regisztrációt és állítsd be magadnak

ripple bányászat

Válaszd ki, hogy melyik kereskedési platformot szeretnéd használni a ripple vásárlásra

ripple vásárlás

Döntsd el az aktuális piaci árak alapján, hogy milyen árat vagy hajlandó fizetni a ripple-ért

ripple bányászat

Várd meg, hogy az eladó elfogadja a tranzakciót

ripple bányászat

Kész, már a tiéd is a ripple!

Ebben a cikkben részletesen elmagyarázunk minden lépést, így akár egyedül is tudsz majd ripple-t vásárolni.

Mi a ripple? Mi az XRP?

A Ripple egy San Francisco-i székhelyű cég, amely a határon keresztüli kereskedelemre fókuszál. A Ripple fő célja, hogy a globális tranzakciókat hatékonyabbá tegye egy világon átívelő pénzügyi hálózat kialakításával.

Ezáltal a banki átutalás esetén szükséges 3-4 napos feldolgozási időt a ripple néhány percesre vagy akár másodpercesre tudja csökkenteni.

Így megszületett az XRP, a Ripple kriptovalutája. A 2012-ben bemutatott XRP hídként funkcionál 2 hagyományos valuta között, amelyeket határokon keresztül utalnak át.

Ez a táblázat összefoglalja a Ripple általános tulajdonságai, jellemzőit:

Alapítás dátuma2012. január
ValutaXRP
FelhasználásHatárokon átnyúló fizetés
Teljes mennyiség100 billió XRP
Inflációs??Nem
AlgoritmusA helyesség igazolása (PoC)
Tranzakciós idő4 másodperc
ProgramnyelvC/C++, JavaScript, Java, GO
CélpiacPénzügyi intézmények
BányászhatóNem

A ripple vásárlás áttekintése

Eltérően a bitcointól, a Ripple még dolgozik azon, hogy valutája szélesebb körben elérhető legyen a piacon.

Ugyanakkor, a ripple vásárlásakor a folyamatban nincs eltérés: hozz létre egy pénztárcát, majd regisztrálj egy olyan kriptovaluta tőzsdére, ahol elérhető a ripple.

Íme a részletek:

osztó
lepes ikon

Döntsd el hol tárolnád a ripple-t és hozz létre egy pénztárcát

Mint minden esetben, ha kriptovalutával szeretnél pénzt keresni az első lépés egy online tárca létrehozása, ahol tárolhatod a coinokat. Némelyik közülük inkább bitcoinnal és ethereummal működik, azonban sok kompatibilis az XRP-vel is.

Ezek például remekül működnek a ripple-lel: 

gatehub
GateHub
exarpy
Exarpy
coinpayments
CoinPayments

A GateHub és a CoinPayments többféle valutát is kezel, az Exarpy-ban azonban kizárólag ripple-t tárolhatsz.

Az online tárcád beállítása után áthelyezheted a coinokat egy biztonságosabb offline vagy hardveres pénztárcába. Ha a ripple vásárlás befektetési célokat is szolgál, akkor a nem internet alapú tárca beszerzése feltétlenül ajánlott. A legtöbb fő offline és hardveres tárca támogatja a ripple használatot.

A széles körben elterjedt Ledger Nano S hardveres pénztárca a leginkább ajánlott opció. Ez nem csupán egy teljesen offline tárca, ami garantáltan biztonságban tartja a coinjaidat, de egyéb kiegészítő biztonsági opciókat is tartalmaz.

lepes ikon

Válaszd ki, hogy melyik kereskedési platformról fogsz ripple-t vásárolni

ripple vásárlás

Ellentétben a többi népszerű kriptovalutával, a ripple nem bányászható, ezért ripple bányászat sincs. Így a ripple vásárlás csak tőzsdei regisztrációval működik.

Mindez széles körben elérhető számos nemzetközi kereskedelmi felületen, mint például ezeken:

kraken
Kraken
bitstamp
BitStamp
coinone
CoinOne
bitso
BitSo

Azonban ha olyan országban élsz, amelynek van preferált kereskedési felülete, akkor jobb lenne azt a médiumot használni, hiszen akkor az valószínűleg a leginkább kompatibilis az ország pénznemével és a bankszámláival.

A legtöbb felületre ingyenesen regisztrálhatsz, azonban amíg nem igazolod a személyazonosságod, addig nem vásárolhatsz és értékesíthetsz kriptovalutát. Így bizonyosodnak meg arról, hogy a felhasználók emberek nem pedig robotok, valamint ezzel megelőzik a hamis fiókok létrehozását is.

ripple bányászat

Amennyiben a ripple vásárlás során a kereskedési felület nem kéri a személyazonosság igazolását, azt mindenképpen egy figyelmeztető jelnek kell tekinteni, mert az oldal akár törvénytelen is lehet.

Regisztráció során az oldal kérni fog néhány alap adatot, mint például a név, email cím és hasonlók. A személyazonosság igazolásához pedig szükség lehet a személyi igazolványra, esetleg egy friss fotóra magunkról mellette egy cetlivel, amire a tőzsde nevét vagy az aktuális dátumot kell ráírni.

Amint megadod ezeket az adatokat és a fiókodat jóváhagyták, más kereskedhetsz is a ripple-lel.

A kereskedési felülettől függően esetleg arra is van lehetőség, hogy hagyományos valutáért vásároljunk ripple-t ( XRP-t ). Ha így járunk el, akkor hozzárendelhetünk a felülethez hitelkártyát, bankszámlát vagy akár Paypal egyenleget is. Ezután már meg is vásárolhatod a ripple-t a piacról.

Más kriptovalutával is vásárolhatsz ripple-t, például bitcoinnal vagy ethereummal. ​

Íme néhány ripple vásárlás piaci tipp:

otthon végezhető munkák

Nézd meg az aktuális árát a piacon

A legtöbb kereskedési felületen elérhető egy áttekintés az összes kriptovalutáról. Találhatsz egy percenkénti összesítést a ripple eladási és vételi áráról.

kérdőív kavalkád

Vedd figyelembe a tranzakciós díjat is

Mindegyik kereskedési felület fel fog számolni tranzakciós díjat. A legtöbb esetben ezt kriptovalutában számítják. Arra fontos ilyenkor figyelni, hogy számítsuk át hagyományos valutára, így tudjuk meg mi is a valódi értéke.

Például ha 0.06112367 BTC a díj, az nagyon kedvező, alacsony díjnak tűnhet. Azonban átváltva hagyományos valutára ez pl. nagyságrendileg 100.000 forintot jelentett volna 2019 május elejei árfolyamon!

otthoni munkák

Határozd meg a maximum árat vagy tartományt, amit hajlandó vagy fizetni

2 módszer közül választhatsz a vásárlás és értékesítés során:

kérdőív kavalkád

Tárold megfelelően a valutát

Amikor már megtanultad a ripple vásárlás fortélyait, és beszereztél belőle valamennyit, akkor tárold azt megfelelően egy pénztárcában. Ha induláskor csupán online verzióval rendelkezel, a későbbiekben akkor is érdemes letölteni vagy vásárolni egy offline változatot vagy egy hardveres pénztárcát, így biztonságban tudhatod a megszerzett ripple-t.

lepes ikon

Bizonyosodj meg arról, hogy biztonságban van a ripple, amit szereztél

ripple vásárlás

A kriptovaluta az egyik legizgalmasabb módja a PénzNindzsán bemutatott bevételszerezéseknek, mi feltétlenül ajánljuk.

Azonban a legfontosabb, amit nem tudunk elegendően kihangsúlyozni a ripple vásárlás vagy bármelyik egyéb kriptovaluta megvétele esetén az, hogy hogyan is tartsuk biztonságban!

Bár rengeteg cég a világ minden táján azon dolgozik, hogy a kereskedési felületeik biztonságosak legyenek, van néhány dolog, amit te is tehetsz ennek érdekében:

otthon végezhető munkák

Rendszeresen változtasd meg a jelszavadat

Nagyon fontos, hogy rendszeres időközönként állíts be új jelszót magadnak. Így biztosíthatod, hogy az egyenleged védve legyen bejelentkezési szempontból. Ajánlott ezt havonta megtenni.

kérdőív kavalkád

Csak biztonságos helyen lépj be a pénztárcádba és a kereskedési felületre

Ez nem paranoia, csupán még egy biztonsági intézkedés, amit megtehetsz, hogy a kíváncsi szemek ne pillanthassanak át a vállad felett. Ha csak otthon indítasz tranzakciókat, azzal csökkented annak a kockázatát, hogy bárki bepillanthasson a kriptovaluta befektetési portfóliódba, megláthassa a jelszavadat, vagy bármi egyebet.

otthoni munkák

Használd a rendelkezésre álló biztonsági intézkedéseket

Ha a tárcád vagy a kereskedési felület biztosít 2 szintű azonosítást, akkor feltétlenül élj vele. Így ha valaki megpróbál bejelentkezni a fiókodba, akkor ezt nem tudja megtenni, hiszen jóvá kell hagynod ezt a mobilodról vagy egy másik számítógépről.

Igen, ez valóban lassítja egy kicsit a saját bejelentkezésedet a számládra, de az extra biztonság miatt mindenképpen megéri.

kérdőív kavalkád

Fektess be egy offline vagy egy hardveres pénztárcába

A legfontosabb teendő a ripple vásárlása után, hogy offline tárolóhelyre helyezd azt át. Teljes mértékben megéri a kis beruházás, amit egy szoftveres vagy hardveres tárca jelent, hiszen így át tudod helyezni vagy tudsz biztonsági másolatot készíteni az adatokról, így nem veszhet el, nem tudják meghekkelni vagy online ellopni.

Az online pénztárcák persze sokat tesznek a biztonságuk fenntartásáért, azonban ha te ezzel a lépéssel nyugodtabban használod a kriptovalutákat, akkor mindenképpen megéri.

Fontos észben tartani, hogy a legtöbb offline és hardveres pénztárca nyújt visszaállítási lehetőséget; ha valami komoly probléma merülne fel a számítógépeddel vagy a hardveres tárcával, akkor egy sor biztonsági lépésen átjutva újra hozzájuthatsz a kriptovalutádhoz.

Egy gyakorlati példa arra, milyen nagyszerű a ripple és hogyan is használd

ripple bányászat

Például 225.000 Ft-ot kell fizetnem egy lengyel cégnek almák szállítmányozásáért. Elküldhetem az összeget Ripple XRP-ben is a cégnek, aki azt néhány másodperc alatt át tudja váltani lengyel złotyra. A tranzakciós díj 0,0007 XRP lenne, ami ( 2019. májusi érték szerint ) elhanyagolható összeg forintra átszámolva.

Ha azt választanám, hogy utalom a pénzt, mondjuk a Western Unionon keresztül, akkor az 3-5 napig tartana, és kb. 20.000 forintba kerülne egy ekkora összegnél. Az utalási díj 250.000-szer magasabb, és az egész folyamat is sokkal több időt vesz igénybe!

Végső gondolatok az XRP-ről

Az XRP forradalmasítja és optimalizálja a mai társadalmi igényeket. Bár nincs olyan magasan az értéke, mint más kriptovalutáknak – mint például a bitcoin, ethereum vagy a litecoin -, de a világ minden tájáról érdeklődnek befektetők, üzletemberek a nemzetközi kereskedelem egyszerűsítése iránt.

Ha szeretnéd bővíteni a kriptovaluta portfóliódat és azon gondolkozol, hogy a ripple vásárlás jó ötlet lenne-e ehhez, akkor a válaszunk mindenképpen az, hogy igen! Nagyon izgalmas lehetőséget rejt a nemzetközi piac felélénkítésére, ha tehát megteheted, hogy befektess, akkor vágj bele most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top
Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…

15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?