facebook pixel

Litecoin Vásárlás: Útmutató Lépésről Lépésre

litecoin vásárlás
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”
A litecoin népszerűsége, stílusa és célja miatt sokan beszélnek a litecoin vásárlásról, hiszen megvan rá a lehetőség, hogy átvegye a bitcoin helyét a közeljövőben. Ebből a cikkből részletesen megtudhatod, hogyan kezdj el foglalkozni a litecoinnal.

A litecoin vásárlás áttekintése

A litecoin a 4 legnépszerűbb kritovaluta egyike ma a piacon. Hasonló koncepcióval készült, mint az elődje a bitcoin, azonban a litecoin hatékonyabbnak tűnik, valamint a bitcoin néhány hibáját is kijavították benne.

A litecoin vásárláshoz szükséged lesz arra, hogy:

litecoin vásárlás

Hozz létre egy olyan pénztárcát, ami litecoint is tud tárolni

Vásárlás Litecoin második lépés

Válaszd ki az alábbi 3 módszer valamelyikét litecoin vásárláshoz: kereskedési felület, kriptovaluta bróker, vagy közvetlen kereskedés

litecoin vásárlás

Haladj végig a szükséges biztonsági és személyazonosságot igazoló lépéseken

Vásároljon Litecoin negyedik lépést

Kapcsolódj a bankszámládhoz

litecoin vásárlás

Vásárold meg a litecoint!

Most nézzük lépésről lépésre a részleteket, azonban előbb itt egy rövid áttekintés a litecoin történetéről:

A litecoin rövid története:

Amikor a litecoin vásárlásról gyűjtünk információt, fontos tudni egy keveset az eredetéről is: A litecoin egy digitális valuta, amit Charles Lee hozott létre 2011-ben. A bitcoin folyamatának megfigyelése után, a sikerek és kudarcok az online jövedelemszerzés kapcsán a litecoint már javítva fejlesztették ki és építették fel a bitcoin technológia alapján.

Számos tekintetben a bitcoin riválisának tervezték.

Szintén deflációs ellátási rendszerrel és maximalizált coin számmal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy összesen 84 millió litecoin lehet csupán forgalomban. A hagyományos valuták nem ezt a rendszert követik és a központi hatóságok, mint például a kormányzat elrendelheti nagyobb mennyiségű pénz gyártását, amely pedig így befolyásolja az értékét.

A másik figyelemre méltó dolog az, hogy milyen gyors a tranzakciós idő. A litecoin egy Scrypt nevű gyors algoritmus alapján működik, ami felgyorsítja a tranzakciós időket. A litecoin esetében átlagosan 2,5 percbe telik a tranzakciós folyamat és annak megerősítése.

Fontos tudni, hogy a litecoin vásárlás csupán egy lehetőség a coin megszerzésére, ám a litecoin bányászat is megfontolandó opció.

Litecoin vásárlás lépésről lépésre

litecoin vásárlás

Hozz létre egy litecoin pénztárcát

litecoin vásárlás

Az első dolog, amit létre kell hoznod az egy litecoin pénztárca. Ebben tárolhatod majd a litecoint, amit vásároltál vagy értékesíteni szeretnél.

Többet is megtudhatsz a cikkünkből, amely arról szól, hogyan állítsd be a pénztárcádat lépésről lépésre és hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet számodra.

A legnépszerűbb és leggyakrabban használt változat az online pénztárca, mint például a Coinbase. Miután beállítottad, használhatod a benne lévő litecoint vásárlásra és kereskedésre, csakúgy, mint egy valódi pénztárca esetében. Ez remek választás a kis összegű, napi tranzakciók lebonyolításához.

Egy másik lehetőség a szoftveres pénztárca, mint például az Electrum. Ezt a számítógépre kell telepíteni, így offline mivolta miatt még nagyobb biztonságot nyújt a hekkelés ellen. A harmadik és egyben legbiztonságosabb lehetőség a hardveres pénztárca, mint például a Ledger Nano.

litecoin vásárlás

Válaszd ki a 3 opció közül hogyan szeretnél litecoint vásárolni

A litecoin, mint a legtöbb kriptovaluta szinte az összes fő kripto tőzsdén megvásárolható, úgymint a kereskedési felületeken, közvetlen kereskedésen és kriptovaluta brókereken keresztül.

Itt olvashatsz mindegyikről, és megtudhatod hogyan működnek:

trading

Kereskedési felületek

A legjobban talán úgy lehet leírni a kereskedési felületet, mint egy piacteret, ami olyan embereknek szól, akiket érdekel a pénz világa. Általában élő diagramot is tartalmaznak, ami megmutatja hány ember kereskedik napi-, óránkénti- vagy akár percenkénti összesítésben.

Ez egy remek választás azok számára, akik bele szeretnének mélyedni a kriptovaluta kereskedés világába, hiszen akik kereskedni szeretnének, ezt a platformot részesítik előnyben ahhoz, hogy ki tudják hozni a legtöbbet a befektetésükből. Továbbá azt is láthatod, hogy a litecoinnak éppen milyen piaci értéke van.

Amikor vásárolni vagy értékesíteni szeretnél litecoint, beállíthatsz egyedi árat vagy akár egy meghatározott tartományt is. Amikor valakinek az ajánlata beleesik ebbe a tartományba, létrejön a tranzakció. Innen már csak meg kell várni, amíg feldolgozásra és megerősítésre kerül. Ezután már a tiéd is a litecoin.

Az olyan kereskedési felületek, mint a Kraken ajánlhatnak egyéb opciókat is a litecoin vásárlás mellett: néhány engedélyezi a hitelkártya, vagy bankszámla vagy PayPal közvetlen hozzákapcsolását a tőzsdéhez, így hagyományos valuta utalásával rögtön vásárolhatsz is a felületen litecoint. Más kriptovalutákért (bitcoin, ethereum…) cserébe is szerezhetsz magadnak litecoint a tárcádon keresztül.

Fontos észben tartani, hogy szinte az összes kereskedési felületen kell tranzakciós díjat fizetni, amit kriptovalutában számítanak fel. Amikor megnézed, hogy ez mennyi is pontosan, ne felejtsd el átváltani az értékét hagyományos valutára, hogy lásd, ez elfogadható-e számodra.

Ha például a díj 1 LTC, az elsőre nagyon kevésnek hangzik, ám ha átváltod forintra, akkor már látod is, hogy körülbelül 20.000 forintról van szó.

crypto

Kriptovaluta brókerek

Ha nem rajongsz az élő piaci folyamatok nyomonkövetéséért vagy nem szeretnél saját befektetési stratégiát létrehozni, akkor a kriptovaluta bróker lehet a megoldás számodra. Sokban hasonlít a kereskedési platformra, a bróker megad egy meghatározott árat, amin értékesít és vásárol litecoint. Ebben az esetben nincsen tárgyalási folyamat az eladó és a vásárló között.

A brókerek azonban 5-15% közötti jutalékot számítanak fel maguknak – attól függően, hogy kit választasz. Ha tehát a litecoin vásárlás folyamatának megismerése közben úgy érzed, hogy a piactér túl sok neked, akkor egy bróker – akár a Coinbase – remek választás lehet számodra… azonban kétségkívül így drágább, mintha magad csinálnád.

trading

Közvetlen kereskedés

Eltérően a korábbi kettőtől, a közvetlen kereskedés esetében nincs harmadik fél vagy tőzsde.

Általában a közvetlen kereskedés két olyan ember között jön létre, akik már korábban is ismerték egymást: az eladó egy általa meghatározott áron kínálja a litecoint, a vásárló pedig eldöntheti, hogy szeretné-e megvásárolni. Mivel az eladónak van nagyobb szabadsága ebben az esetben, így egyéb költség vagy tranzakciós díj már nem merül fel.

litecoin vásárlás

Az utolsó lépések a litecoin megvásárlásához

litecoin vásárlás

Akár a kereskedési felületet, akár a brókert, akár a közvetlen kereskedést választod, meg kell bizonyosodnod róla, hogy a tranzakciók a lehető legbiztonságosabban mennek végbe. A litecoin vásárlás során felmerül néhány dolog, amit a legtöbb neves tőzsde kérni fog tőled:

litecoin

A személyazonosság igazolása

Sok tőzsdére ingyenesen lehet regisztrálni, de addig nem vásárolhatsz kriptovalutát, amíg nem igazolod a személyazonosságod. Általában fényképet is igényelnek. Ezután már a tőzsde egészét használhatod.

Erre annak biztosítása érdekében van szükség, hogy a kereskedni szándékozó emberek valójában nem robotok, vagy nem csalók, akik esetleg fel akarják törni a rendszert.

litecoin vásárlás

További biztonsági lépés beállítása

Ha van lehetőség a tőzsdén a 2 szintű azonosításra, akkor ajánlott azt beállítani. Így van még egy biztonsági lépés, ha valaki más szeretne bejelentkezni a számládra.

litecoin vásárlás

Állítsd be a fizetési módot

Attól függően, hogy hol szeretnél litecoint vásárolni, szükség lesz fizetési mód beálllítására. Vásárolhatsz közvetlenül hagyományos valutáért cserébe, vagy akár más kriptovalutával is fizethetsz érte – például bitcoinnal.

Lehetőség van a tőzsdei egyenlegedet hitelkártyával, PayPal számlával, bankszámlával vagy akár litecoin pénztárcával összekötni.

osztó

Akármelyiket is választod, egy népszerű tőzsde valószínűleg mindegyik lehetőséget engedélyezni fogja. Egyedül a PayPal lehet kivétel biztonsági okok miatt. Azonban a személyazonosság igazolásával és a további biztonsági beállításokkal egyértelmű lesz a fizetési módszer a litecoin tőzsdei felület kiválasztása után.

litecoin vásárlás

Az utolsó lépés: Vedd meg a litecoint!

És ennyi! Így működik a litecoin vásárlás! Nagyon egyszerű, igaz?

Bár a litecoin még nem olyan népszerű, mint a bitcoin, jelentős növekedést mutat és igazán fényes jövő elé néz. A kriptovaluta kétségtelenül tartja magát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top
Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…

15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?