Bitcoin Bányászat: hogyan csináljuk - Az alapvető útmutató

bitcoin bányászat
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

A bitcoin és a digitális valuták mögött rejlő siker csakis a blokklánc technológián keresztül jöhet létre, és a blokklánc pedig a bitcoin bányászat folyamatának köszönhetően létezik. A bitcoin bányászat módszerét nem birtokolja vagy központosítja egyetlen szervezet sem, így ha valaki erre szeretné fordítani a számítógépe erejét, bele is vághat és megtanulhatja a bitcoin bányászat fortélyait.

A kriptovaluták, különösen a bitcoin, megosztó hangulatot keltettek a világban, mert – szemben azzal, ahogy a világ a pénzre tekint – a hagyományos fizetőeszköztől a digitális, kormányoktól független valuta felé fordították a figyelmet. A bitcoin bányászat során az igény az önkéntesekre csak nő, és bár sok munkával jár, aki ismeri a bitcoin bányászat folyamatát, sok pénzre tehet szert.

Tehát mi az a bitcoin bányászat? Jövedelmező befektetés lenne belevágni? Ebből az útmutatóból megtudhatod mindezt és azt, hogy milyen könnyű is elkezdeni.

A bitcoin bányászat mikéntje

Íme egy áttekintés, hogy miket fogsz megtanulni a bitcoinról ebben a cikkben:

bitcoin bányászgép

Hogyan bányássz bitcoint?

mi az a bitcoin bányászat

Miért éri meg bitcoint bányászni?

bitcoin bányászat

Hogyan zajlik a bitcoin bányászat?

bitcoin bányászat kezdőknek

Mire van szükséged hozzá?

bitcoin bányászgép

Legális bitcoint bányászni?

bitcoin bányászat

Jövedelmező bitcoin bányászni?

A bitcoin bányászat a blokklánc technológia gerince és emiatt maga a bitcoin létezésének alapja is. A bányászat teszi lehetővé az új bitcoinok létrehozását, de ami még fontosabb, elősegíti a biztonságot és a tranzakciók blokkláncba történő beágyazásának jóváhagyását.

Vannak speciális követelmények a bitcoin bányászathoz?

A bitcoin bányászathoz ismerni kell a nagyon is speciális követelményeket. Ahhoz, hogy lépést tudj tartani a bitcoin létrehozásával, megerősítésével és biztosításával, egy gördülékeny, állandó rendszerre van szükséged.

Ennek oka részben a bányászok számára felkínált jutalom. Az első bányász, aki megerősíti, hogy egy tranzakció 100%-ban hitelesen beágyazódott a blokkláncba, bitcoint kap jutalmul (aminek jelenleg sok százezer forint az értéke). Ezért tudsz sok pénzt keresni a bitcoin bányászattal.

A másik ok pedig a felhasználók: A bitcoinnal való kereskedés ugyanolyan hatékonysággal kell működjön, mint a hagyományos valutával történő tranzakció… senki nem szeretne órákat várni arra, hogy élelmiszert vásárolhasson. Minél gyorsabban visszaigazolják a tranzakciót, annál gyorsabban folytathatják az emberek az életüket.

bitcoin bányászat kezdőknek

Tehát, ha valaki hatékonyan szeretne bitcoint bányászni, akkor nemcsak pontosan vissza kell igazolni a tranzakciót, de mindezt a leggyorsabban kell megtennie, hogy jutalmat kapjon.

Kezdeti beruházásra van szükség speciális számítógépek, bányász szoftver és megbízható energiaforrás formájában ahhoz, hogy egy bányászati helyet lehessen működtetni.

Ha emberek milliói szeretnének tranzakciókat végrehajtani napi szinten bitcoinnal, akkor a bányászoknak nem csak egy alapvető tudásra van szükségük a bitcoin bányászatról, hanem garantálniuk kell a biztonságot, és vissza kell igazolniuk a tranzakciókat olyan gyorsan és hibátlanul, ahogy csak lehetséges – különösen, ha szeretnék megkapni az újonnan kibocsátott bitcoint.

Ezek miatt a követelmények miatt a technológiai felkészültség (megfelelő számítógép, szoftver, energiaforrás…) a legfontosabb.

Miért bányássz bitcoint

Mint korábban is említettük, a sikeres bányászok újonnan kibocsátott bitcoint kapnak minden blokklánchoz adott tranzakcióért. A bitcoin bányászat ismerete egy alternatív mód a bitcoin szerzésre anélkül, hogy váltani vagy vásárolni kelljen, és egy nagyszerű módszer az online pénzkereséshez (amiről a weboldalunk szól).

Sok ember számára, akik szerint a kriptovaluta a jövő pénzneme, a bitcoin bányászatban és valami új létrehozásában részt venni különösen izgalmas vállalkozás.

Bár a bitcoin bányászat kezdőknek is jövedelmező lehet, de sok időt és áldozatot igényel. Természetesen van más módja is a gyors pénzkeresetnek vagy a jövedelem kiegészítésének, mindez csupán azon múlik, hogy te mit szeretnél. Ha komolyan gondolod a bitcoin bányászatot, és időt és pénzt fektetsz bele, kétségtelenül profitot fogsz termelni vele előbb vagy utóbb.

Hogyan működik a bitcoin bányászat?

Mielőtt belemegyünk a részletekbe, tudnod kell, hogy a bitcoin bányászat 3 fontos funkciót tölt be:

1

Az új bitcoinok elosztása

Attól a pillanattól kezdve, hogy a bitcoint létrehozták, egészen addig, amíg el nem éri a piaci felső határt (valamikor a 22. században), 10 percenként bocsátanak ki egy új bitcoint. Mivel a bitcoint nem nyomtatják papírra, a bitcoin kiutalásakor beállított kódot más bányászok nem tudják meghamisítani. Nincs infláció vagy túltermelés.

2

Megerősíti a bitcoin tranzakciókat

Amikor valaki vásárol, értékesít vagy kereskedik a bitcoinnal, létrehoznak egy tranzakciót, ami hozzáadódik a blokklánchoz. A hagyományos valutával végrehajtott vásárlás során blokkot kapunk, így tudjuk bizonyítani a vásárlás törvényességét.

Hasonlóképpen a kód blokkja hozzáadódik minden bitcoin tranzakcióhoz, amit több forrás is meg kell erősítsen. Lényegében ez azt jelenti, hogy a bányászok a világ minden tájáról ugyanazt a tranzakciót fogják feldolgozni, biztosítva azt, hogy mindenkinek a kódjai megegyezzenek.

Másképpen fogalmazva, a bányászok összehasonlítják az eladók és a vevők blokkjait biztosítva azt, hogy a tranzakció valódi. Amikor ez megtörtént, a tranzakció véglegesen hozzáadódik a blokklánchoz.

3

Biztosítja a bitcoin blokklánc hálózatot

A bitcoin tranzakciók megerősítésére való bányász folyamat egy nagyon intenzív módja a blokkláncban való biztonság megteremtésének. Mivel több bányász dolgozik egyidejűleg a tranzakciók megerősítésén, lehetetlen, hogy valaki hamis tranzakciót kreáljon, vagy akár módosítsa, illetve leállítsa azt.

osztó

bitcoin bányászgép

Most, hogy tisztáztuk a funkcióit, folytassuk azzal, hogy hogyan néz ki a bitcoin nyers formájában: Egy hosszú kód, amelyet nem lehet megduplázni vagy módosítani. Amikor a tranzakciót megerősítették, a bitcoin kódja véglegessé vált ahhoz, hogy bekerüljön a blokkláncba.

A bitcoin bányászok dolga összehasonlítani a kód karakterláncait a vonatkozó tranzakcióval, hogy egyeznek-e a küldő és a fogadó adatok. Amint ez kész, a tranzakció maga hozzáadódik a blokklánchoz. Az első bányász (vagy bányászcsoport) aki ezt megerősíti, megkapja az újonnan kibocsátott bitcoint. Tehát a bányászok versenyeznek, hogy elsőnek nyerjék meg a visszaigazolt karakterláncot.

legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?
ProfitFarmer jelkártyája
ProfitFarmers: Az online pénzkeresés könnyű módja.
Mi magunk próbáltuk ki, kíváncsi vagy az eredményekre?
Szinte 750.000 Ft nyereség. Kevesebb, mint 25 perc naponta.
Nézd meg az ismertető videót, hogy megtudd te is, hogyan kereshetsz pénzt vele.

Az eszközök megszerzése: Mire van szükség a bitcoin bányászathoz?

Oké, most már biztosan érdekel, hogyan vágj bele a bitcoin bányászatba.

Kezdjük az alapoknál:

1

ASIC gép

bitcoin bányászat kezdőknek

Az ASIC (Application Specific Integrated Circuits) speciális számítógép, amit kifejezetten bitcoin bányászathoz terveztek.

Bár a bitcoint úgy tervezték, hogy hagyományos számítógéppel is lehessen bányászni, a bányászok gyorsabb és hatékonyabb módszert találtak, egy jobb technológia integrálását a bányászat feldolgozási kapacitásába. Ezután létrehoztak egy új számítógépet – egy bitcoin bányász gépet – kifejezetten komoly bányászatra, így olyan gyorsan fel tudják dolgozni a tranzakciókat, amilyen gyorsan csak lehetséges.

2

Bitcoin bányász szoftver

Önmagában az erős számítógép nem jelent semmit, ha nincs megfelelő szoftver is hozzá. Van néhány lehetőség erre, hiszen létezik külön szoftver Linuxhoz, Windowshoz és Machez is.

Ha csatlakozol egy bányász csoporthoz – ami kifejezetten ajánlott, némelyik szoftver jobb lehet, mint a többi. Így egyesítheted az erőforrásaidat a többi bányászéval, hogy gyorsabban meg tudjátok oldani a blokklánc tranzakciókat.

A bányász szoftver növelni fogja a hash rátát vagy a feldolgozási rátát a csoportban, így nagyobb esélyed lesz gyorsabban megerősíteni egy tranzakciót, ami által gyakrabban szerezhetsz pénzt (bitcoint, egyenesen a bitcoin pénztárcádba).

3

Folyamatos villamosenergia ellátás

Ez egyik hátrány – vagy előny attól függően, hogy hol vagy – a stabil, folyamatos villamosenergia ellátásra való igény. Mivel a tranzakciók folyamatos feldolgozásához egyenletes energiaellátásra van szükség, olyan helyen kell felállítani a bitcoin bányászgépeket ahol folyamatosan biztonságosan üzemelhetnek.

Például, gyakran a klimatizált csarnokok felelnek meg a kritériumoknak, ahol ASIC számítógépek százait láthatjuk folyamatosan dolgozni a tranzakciókon.

osztó

bitcoin bányászat

Ezen tények tükrében nem ajánlott egyedül belevágni a bitcoin bányászatba otthon a saját számítógépünkkel: Az egyszerűen nem rendelkezik a megfelelő kapacitással és sebességgel az elég gyors bányászathoz.

Lényegében a bitcoin növekedésének köszönhetően tényleg csak a kifejezetten bányászatra létrehozott számítógépekkel érdemes belevágni. Bár el kell osztani a profitot a bányászok között, ez még így is jelentős összeg, ha a csapat folyamatosan bányászik.

Legális a bitcoin bányászat?

Annak ellenére, hogy a bitcoin nagy hullámokat kavart a hírekben az elmúlt időkben, a cégek és kormányok még mindig óvatosak a digitális valutával és gyakran szabályozni is szeretnék a kriptovalutát. Néhány ország megtiltotta a használatát, mások pedig szabályozták; ezzel szeretnék megvédeni a felhasználókat és a befektetőket az átveréstől.

Ez meglehetősen ironikus, tekintve a bitcoin belső biztosítékait, összehasonlítva a hagyományos valutával, ahol hatalmas lehetőség van az átverésekre és a csalásokra.

Ezért mi a PénzNindzsánál azt javasoljuk neked, hogy nézz utána a tartózkodási helyeden a jogszabályoknak mielőtt belevágsz a bitcoin bányászatba. Ha legális, akkor győződj meg arról is, hogy betartod-e a helyi adózási szabályokat is.

Fontos tipp: Bár a legtöbb helyen engedélyezik a bitcoin bányászatot, ne hagyd figyelmen kívül az áramfelhasználást, mielőtt belevágsz. Ha valaki nagy teljesítményű számítógépeket üzemeltet napi 24 órában minden nap, az a folyamatos energiafogyasztással és hőtermeléssel nem csak azt teszi kockára, hogy a szolgáltató esetleg nem tud megfelelő teljesítményt biztosítani, de kockáztatja egy esetleges tűz kialakulását is.

A bányász helyiség kialakításakor ajánlott igénybe venni egy elektromosságban szakképzett ember segítségét, aki ellenőrzi, hogy a számítógépek biztonságosak-e, és megfelelő a szellőző rendszer. Ellenőrizni kell, hogy a kábelek védettek-e a természeti elemektől, nincs hirtelen fellépő energiavesztés vagy áramtüske, vagy egyéb váratlan probléma.

Az utolsó dolog, amit valaki látni szeretne az, hogy a befektetése lángokban áll, mert a kivitelezéskor spórolt az elektromos vezetékelésen.

Végül a legnagyobb és a legfontosabb kérdés azok számára, akik érdeklődnek a bitcoin bányászat iránt: Lehet vele pénzt keresni?

Nyereséges a bitcoin bányászat?

Íme néhány megfontolandó dolog a bitcoin bányászat jövedelmezőségének vizsgálatakor:

1

Elektromos áram díjak

Mivel a bitcoin bányászat egy energiafaló vállalkozás, érdemes ott belevágni, ahol ennek költségei alacsonyabbak. Nem szeretnéd a bitcoin bányászatból származó nyereségedet áram költségekre (működési költségekre) kifizetni.

2

Kezdő befektetés

Különösen erős számítógépre és speciális szoftverre van szükség, így a beruházás előtt érdemes átgondolni, hogy a bitcoin bányászat tényleg neked való-e. Nem ugorhatsz csak úgy bele, meg kell tervezned egy kezdeti tőkeberuházást, ha komolyan gondolod.

3

Tagság egy bányász közösségben

bitcoin bányászgépKorábban is említettük, hogy nem túl jó ötlet egyedül belevágni. Ahhoz, hogy sikeres legyél és sok pénzt keress a bányászattal, érdemes csatlakozni egy bányász csoporthoz. Persze, meg kell osztani a profitot, de jobb kapni egy kis szeletet a tortából, mint torta nélkül maradni, nem?

A legjobb opció a felhő bányászat: bányász hardver és szoftver bérlése speciális szolgáltatótól. Fizetsz egy bizonyos díjat és bányásznak helyetted.

A felhő bányászat nagyon ajánlott, mert könnyű megérteni és szinte semmilyen kezdeti beruházást nem igényel. Ha érdekel, akkor nézd meg a Genesis Mining és a Hashflare oldalát; 2 szolgáltató, amelyet ajánlunk.

4

A bitcoin illékonysága

Bár rengeteg lehetőség van a kriptovalutában a növekedésre és fejlődésre, fontos figyelembe venni, hogy a napról napra változó értéke miatt rendkívül illékony is. Így mielőtt beleugranál a bányászatba, gondold át, hogy hosszú távra tervezel-e, nem pedig csak egy trendi hóbortként tekintesz rá.

osztó

Továbbá van néhány bitcoin kalkulátor, amivel meg tudod nézni, hogy milyen megtérülésre számíthatsz, így láthatod, hogy megéri-e ráfordítani az idődet.

A bitcoin és a kriptovaluta jövője nem csupán egy népszerű téma, de egy izgalmas vállalkozás és lehetőség is nagy profitra… főként, ahogy egyre inkább a digitális valuta irányába tolódunk.

A bitcoin bányászat ismerete a kirakós szerves része. Még ha te magad nem is szeretnél bányász lenni, az, ha tudod hogyan működik, a téma hozzáértőjévé tesz és további lehetőségekhez segít a bitcoin világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top