facebook pixel

A Bitcoin Befektetés [A profithoz vezető út]

bitcoin befektetés
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Biztosan hallottad már amint valaki azt mondja, hogy “a múlt évben bitcoinba kellett volna fektetnem” vagy, hogy “bitcoinba fogok fektetni”. Ez felkeltette a figyelmedet, és most azon gondolkozol, hogy “vajon már túl késő, hogy bitcoinba fektessek?” A válasz egyértelműen nem, nem késő! Azonban néhány dolgot érdemes átgondolni mielőtt megnézzük hogyan működik a bitcoin befektetés.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk a lehetőségeket és mindazt, amit tudnod kell róla; valamint bemutatjuk a különböző befektetési stratégiákat ehhez az online pénzkeresési módszerhez.

Mi a bitcoin és miért olyan népszerű?

Ha még nem hallottál a bitcoinról, akkor röviden összefoglalva: ez egy formája a digitális valutának, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a tranzakciók során olyan hagyományos valutákat helyettesítsen, mint a dollár vagy az euró.

2009-ben vezette be Satoshi Nakamoto, és ez az új befektetési forma, valamint az esetleges jövőbeli pénz mivolta gyorsan felkeltette az emberek érdeklődését világszerte.

Amikor bevezették 2009-ben, 1,309 BTC-t lehetett kapni 250 Ft-ért. A nagy érdeklődés miatt 2017 decemberére már 5 millió forintot ért a bitcoin. 2018 júliusában pedig 1,5 millió forint körül mozgott 1 bitcoin ára.

A bitcoin értékének váltakozása egyértelműen nagyon hullámzó volt eddig. A bitcoin alapú befektetésnek és az egyéb kriptovalutába való befektetésnek a kilátásai egyaránt izgalmasak és kockázatosak. Az értéke egyik napról a másikra felmehet, majd a következő pillanatban akár le is zuhanhat.

Talán sajnálod, hogy nem fektettél be mielőtt nagyon felment az ára, de még nem késő; előfordulhat, hogy ismét az egekbe szökik majd. Be kell-e fektetned bitcoinba? Ez rajtad múlik, mérlegelned kell az előnyöket és a hátrányokat. Erre a kriptovalutára előreláthatóan még fényes jövő vár.

Ha eldöntötted, hogy befektetsz, megmutatjuk hogyan csináld.

Hogyan legyen bitcoin befektetésed: A sikerhez vezető stratégia

bitcoin befektetés

Mi a legjobb módja a befektetésnek? Mielőtt fejest ugrasz bele, és elvárod, hogy extra pénzt keress megduplázva – vagy akár háromszorosára, négyszeresére növelve – a befektetésedet, nem árt, ha néhány dologgal tisztában vagy:

1

Figyelj, végezz kutatásokat és tanulj a bitcoinról és a körülötte felmerülő trendekről

Mielőtt beleugranál egy befektetésbe és profitot próbálnál termelni a bitcoinnal, mindenképpen szánj időt arra, hogy megtudd mi az a bitcoin.

Hogyan működik? Mitől működik? Miért érdekli az embereket?

Olvasd el a bitcoin történetét, piaci teljesítményét, a róla megjelent híreket és azt, hogy milyen aktuális események befolyásolják a bitcoin értékét.

Ez sok időt és tanulást jelent, de ha növelni szeretnéd a befektetésed értékét, akkor ez feltétlenül szükséges. Maradj jól informált és ez segít majd jó döntéseket hozni a bitcoin vásárlásának és eladásának időpontjáról.

2

Tekints úgy a bitcoinra, mint befektetésre a tőzsdén

Igen, a bitcoin új, izgalmas és a jövő valutájának bizonyul. De tudod mi a közös benne a tőzsdével? A piaci ciklusok.

Az egyetlen különbség a tőzsde és a bitcoin között az, hogy az utóbbi piaci ciklusai rövidebbek, és jóval változékonyabbak. Tehát ha nincs ismereted a befektetésre vonatkozóan, akkor szánj némi időt a tőzsdei ciklusok tanulmányozására és gondold át, hogyan alkalmazhatod mindezt a bitcoinra.

3

Ismerd fel a piaci ciklusok jeleit

A piaci ciklusok rendelkeznek olyan jelekkel, amelyek segítenek a befektetőknek felállítani egy stratégiát annak érdekében, hogy maximalizálják a befektetéseket és csökkentsék a veszteségeket. Valamint ez segíthet megtanulni sok mindent a bitcoin befektetésről és arról, hogy mikor érdemes belépni a piacra.

Sok különböző kereskedési stratégiát használnak az emberek a napi kereskedéstől a rövid- és hosszú távú befektetésekig. Rajtad múlik, hogy melyiket választod, attól függően, hogy melyik kényelmes számodra, illetve, hogy alacsony vagy magas kockázatot vállalsz.

Bár nincsen egységes stratégia olyan befektetésre, ami mindenkinek beválik, de sokat segíthet a sajátod kidolgozásában, ha olvasol a piaci ciklusokról és azok trendjeiről.

4

Ne hagyd, hogy az érzelmeid irányítsanak

Az egyik legnehezebb dolog a bitcoin befektetésben, hogy ne legyél érzelmileg érintett. Könnyen megeshet bárkivel, hogy a nagy rohanásban csak VESZ, VESZ és csak VESZ, aztán pedig pánikba esik, amikor a befektetése értéke csökkenni kezd.

Az a probléma azzal, ha engeded, hogy az érzelmeid befolyásoljanak, amikor kereskedsz, hogy végül elveszíted majd a befektetésedet. A legjobb, amit ez ellen tehetsz, hogyha választasz egy befektetési stratégiát és kitartasz mellette. Fegyelmezettséget követel, de hosszú távon mindenképpen megtérül.

Úton a pénzügyi szabadság felé

Tehát eldöntötted, hogy bitcoint vásárolsz, és most tudni szeretnéd, hogyan vágj bele. 2 dologra lesz szükséged:

bitcoin mint befektetés

Bitcoin pénztárca

Az első és legfontosabb dolog, amire szükséged lesz ha bitcoinnal szeretnél kereskedni, egy bitcoin pénztárca: online vagy offline módja a bitcoinjaid tárolásának.

Többféle lehetőség létezik erre a piacon, kezdve az online számlától és szoftvertől az offline meghajtókon át a papír pénztárcáig.

bitcoin befektetés

Tőzsdei felület

Létezik több különböző online tőzsdei felület, ahol kereskedhetsz bitcoinnal és egyéb kriptovalutával. A legtöbbet egyszerű használni és könnyen át lehet váltani a hagyományos valutát bitcoinra vagy egyéb kriptovalutára.

Attól függően, hogy helyileg hol vagy, találhatsz olyan felületet, ami a hagyományos valutád bitcoinra való átváltásában a legjobban beválik. Így megtanulhatod a bitcoin befektetés mikéntjét, figyelheted a piacot és pénzt kereshetsz bitcoinnal.

Napi vagy hosszú távú kereskedés?

Tekintve a bitcoin növekedését az elmúlt néhány hónapban akad, aki megkérdezi, hogy a napi vagy a hosszabb távú befektetés a jobb? A válasz: ez csakis tőled függ.

Íme néhány kérdés, amit át kell gondolnod a bitcoin befektetés előtt:

Gondold végig a válaszaidat, mert segíthetnek dönteni a bitcoin befektetésről és a stratégiáról, amit alkalmazni kellene.

Hosszú távú befektetések:

bitcoin alapú befektetés

A hosszú távú befektetés tarthat hónapokig vagy akár évekig is. Nagyobb időtávban gondolkozol, így nagyobb elkötelezettséget is vállalsz.

bitcoin befektetés

A befektetők nem követik olyan szoros figyelemmel a piacot. Ez nem azt jelenti, hogy abszolút nem nézed, de a kisebb ingadozások nem befolyásolnak téged.

bitcoin mint befektetés

Befektetőként talán találtál egy olyan kriptovalutát, ami mögé szívesen beállsz, vagy talán erősen hiszed, hogy egy bizonyos coin nagyobb szerepet fog játszani a jövőben. Így sokkal jövedelmezőbb, ha a kriptovalutád jól teljesít.

Ha ezek igazak rád, akkor talán érdemes inkább a hosszú távú stratégiát megfontolni. Sok kezdő választja ezt, hiszen ez kevésbé kockázatos.

Napi befektetések:

bitcoin alapú befektetés

A rövid távú befektetés jelentheti akár a pár másodpercest vagy a pár napost is a piactól függően. Több rohanás és izgalom jár vele, mint a hosszú távú verzióval.

bitcoin befektetés

A befektetőnek nagyon szorosan figyelemmel kell követniük a piac árait, hiszen a következő befektetés attól függhet, hogy az előző elért-e egy bizonyos profitot vagy veszteséget termelt.

bitcoin mint befektetés

Ez kockázatosabb és hajlamosabb a veszteségekre, de jövedelmezőbb lehet a hosszú távú befektetésnél, ha jól csinálják.

Bár a napi kereskedés nem olyan hangzatos, viszont kétségtelenül egy magas kockázatú, ám magas nyereségű opció lehet. Ha kényelmesen tudsz kereskedni és dolgozni a kriptovaluta piaccal, akkor számodra talán ez a szimpatikusabb változtat.

Akármelyik befektetési platformot vagy módszert választod, győződj meg róla, hogy elfogadják a bitcoint. Az erről szóló írásunk megmutatja neked, hogy hol fektetheted be a bitcoinjaidat.

Bitcoin bányászat

bitcoin mint befektetés

Egy másik módszer a bitcoin befektetésre a bitcoin bányászatban való részvétel: tranzakciók biztosítása és igazolása számítógépes feldolgozó programokon keresztül. Amikor a tranzakció megerősítésre kerül és hozzáadódik a blokklánchoz, a bányász közösség bitcoint kap jutalmul.

Azonban erre csak magas feldolgozási teljesítményű, egyenletes áramellátással rendelkező speciális számítógépek alkalmasak. Manapság a legtöbben bányász közösségekhez csatlakoznak, ahol egyesített erőforrásokkal járulnak hozzá a bányászat folyamatához.

Megéri a bitcoin bányászat befektetés céljára? Az attól függ. Ha tudsz és hajlandó is vagy erőforrásokkal hozzájárulni a bányászathoz, akkor ajánlott egy bitcoin kalkulátor használata, hogy lásd a bányászat jó lehetőség-e a számodra.

Az adókról és a kormányzatokról

bitcoin alapú befektetés

A bitcoin befektetés izgalmas és ijesztő is lehet egyszerre. Sokat kereshetsz a befektetéseiddel, de mindig győződj meg róla, hogy legálisan hajtod végre őket.

Talán a kormányod rendelkezik szabályozással és megadóztatja a bitcoinból származó jövedelmet, de az is előfordulhat, hogy nem. Akármelyik is igaz, alaposan nézz utána.

Ha létezik szabályozás arra, hogy hogyan valld be a jövedelmedet az adózási nyomtatványon, vagy van bármilyen szabályozás a bitcoinról, akkor ezekről mindenképpen tudnod kell, még mielőtt belevágsz.

Összegzés

A befektetés bitcoinban zavarosnak, kockázatosnak és kihívásokkal telinek tűnhet elsőre, de számos mód létezik az okos befektetésre és a profittermelésre. A titok csupán annyi, hogy mindig tudd meg a lehető legtöbb információt, mielőtt beleugrasz, és mindig csak tiszta fejjel fektess be!

A kezdéshez összeállítottuk számodra ezt az útmutatót, de ha még bizonytalan vagy a bitcoin befektetéssel vagy a kriptovaluta izgalmas világával kapcsolatban, akkor olvasd el az átfogóbb cikkeinket, amiket az útmutató során említettünk.

Sok szerencsét a befektetéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top
Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…

15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?