Keress pénzt Virtuális Asszisztensként

virtualis asszisztenskent ninja ikon

Nehézség

Alacsony
Alacsony

Idő

Alacsony
Alacsony

Jövedelem

nagy
nagy
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Tartós pénzkereseti módszer a PenzNindzsa pontszám-n

A virtuális asszisztensek olyan cégeknek segítenek, akik nem tudnak vagy nem szeretnének állandó adminisztratív kollégát felvenni, de időről időre vannak ilyen jellegű feladataik. Virtuális asszisztensként rugalmas munkaidővel számolhatsz és még utaznod sem kell sehova. A kereseted pedig 70-80 ezer forint is lehet egyetlen nap alatt. Jól hangzik? Akkor olvass tovább!

Ha már van adminisztratív területen szerzett tapasztalatod, akkor ez egy jó alkalom lehet arra, hogy vállalkozóvá válj és szabadúszóként keress pénzt a tudásoddal.

Egy dologra oda kell azonban figyelned. Vannak olyan szervezetek, amelyek pénzt számolnak fel azért, hogy a te profilodat is szerepeltetik az oldalukon, mint közvetítők. Ezekbe nem érdemes belemenni, mert a valódi szervezetek ezt teljesen ingyenesen csinálják.

Miről is van szó?

A virtuális asszisztens nem más, mint olyan titkárnő/titkár, aki otthonról dolgozik, saját számítógépén. Persze nem mindenkinek való ez, rendelkezni kell a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy valaki ebben jó legyen.

Keress pénzt virtuális asszisztenskéntA munka sokféle feladatot takar, a bejövő hívások fogadásától, e-mail üzenetek küldésééig, meetingek szervezéséig stb. Minél specifikusabb ismeretekkel rendelkezünk, annál többet kereshetünk és annál könnyebben találhatunk online munkákat. Például ha már 5 év tapasztalatunk van marketing területen és kiválóan ismerjük a Microsoft Publishert, akkor ezen a területen szakértőként is eladhatjuk magunkat.

A cégek akkor vesznek fel virtuális asszisztenseket, ha nincs igazán szükségük teljes munkaidős kollégára. Így nem csak pénzt spórolnak, de irodai költségeket is. A virtuális asszisztens nem részmunkaidős kollégát jelent, sokkal inkább profi vállalkozót, aki a saját költségeit és bevételeit, eszközeit kezeli.  Virtuális asszisztensként a te feladatod lesz az ügyfelek felkutatása és a szolgáltatásaid reklámozása.

Annak érdekében, hogy sikeres lehess ezen a területen, rendelkezned kell bizonyos IT ismeretekkel. Nem elég az alapok alapos ismerete. Azzal is tudnod kell kezdeni valamit, ha hirtelen tönkremegy a géped a munkanap közepén, hiszen az irodától eltérően itt nincsen IT részleg, akik majd jönnek és segítenek.

Mielőtt belefognál a dologba, fontos a home office terének megfelelő kialakítása. Először is megfelelő internetszolgáltatásra lesz szükséged, ami akkor is profin működik, ha egyszerre több ablak van megnyitva a gépeden. Másodszor, szükséges egy munkahelyi telefon, egy számítógép minden szükséges programmal, egy headset, amin keresztül az ügyféllel tudsz majd kommunikálni. Ezek a dolgok mind leírhatóak az adóból.

A virtuális asszisztensekre egyre nő az igény. Egyre több cégnek van ugyanis szüksége időlegesen adminisztratív segítségre. A megállapodástól függően választhatsz napi díjazást vagy órabért is. A tipikus órabér 6000 és 10.000 forint között van.

Szeretnél plusz pénzt keresni?

Van egy listánk a legjobb Online Pénzkeresési módszerekkel.

Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egyet, és el is kezdhetsz pénzt keresni, még ma.

ninja a metrikák ikonnal

Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…
15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

ninja hulló pénzzel

Hogyan csináld?

Mielőtt belevágnál, érdemes egy listát készítened a kompetenciáidról.

Próbálj meg az alábbiak mentén gondolkodni:

 1. Kompetenciák és programok, amelyekben jó vagy, illetve van benne tapasztalatod. Ez lehet a Microsoft Word, Excel, vagy akár meetingek szervezése stb.
 2. Olyan kompetenciák és programok, amelyek fontosak adminisztratív területen, de még van mit fejlődnöd bennük.
 3. Olyan kompetenciák és programok, amelyeket meg szeretnél tanulni, fejleszteni szeretnél.
 4. Olyan kompetenciák és programok, amelyeket szeretsz használni és olyanok, amelyeket nem.

Ha ez megvan, akkor már tudni fogod, mi az a terület, amire specializálódni szeretnél.

Mire lesz szükséged?

Fontos az olyan programok ismerete, amelyek a szövegszerkesztéshez, email küldéséhez és kezeléséhez, valamint a programok megszervezéséhez adnak segítséget.
A jó virtuális asszisztens legnagyobb erénye, hogy mindig elérhető. A hívásokat az első három csengésig fel kell venni, az email-eket még aznap meg kell válaszolni.

És igen, ezt az ügyfelek le is ellenőrzik, fel fognak hívni, hogy lássák, mennyire vagy hatékony.

Szükséges-e speciális végzettség?

Egyértelműen a tapasztalat a legfontosabb ennél a szakmánál. A legtöbben azt mondanák, hogy legalább 5 év hasonló területen szerzett tapasztalattal kell rendelkezned majd ahhoz, hogy a legjobb pozíciókat megtaláld.

Ami még fontos ezen felül, hogy a Microsoft és az Apple szövegszerkesztő és táblázatkezelő programjait a lehető legjobban tudd használni. Ha ebben nem vagy a legjobb, akkor érdemes felfrissíteni vagy kiegészíteni a tudásodat, mert ezek alapvetőek lesznek a munkádhoz.

Mint minden más esetben, most is érdemes egy pillantást vetni a gazdaságra és munkaerőpiacra.

 • Szükség van most virtuális asszisztensekre vagy sem?
 • Az igényekhez képest vajon túl sok vagy túl kevés asszisztens van most?
 • Mennyiért dolgoznak mások?

Érdemes minden információt összeszedni és ezt követően dönteni.

Válassz egy nevet és alapítsd meg saját vállalkozásodat

Alapvető fontosságú, hogy a vállalkozásodnak valami hangzatos nevet válassz. Ez az első, amire az ügyfél felfigyel, így fontos, hogy könnyen megjegyezhető és pozitív kicsengésű legyen. Persze egyéni vállalkozás esetében, ha saját nevedet választod, az is tökéletesen megfelelő.

Fontos azonban a végleges döntés előtt leellenőrizni, hogy nem létezik-e már esetleg a választott név. Ezután már nincs más hátra, mint elintézni a papírmunkát és már kezdhetjük is.

Biztosítás és adók

A társadalombiztosítás minden vállalkozási formában biztosított a számodra, így ha már megvannak a papírok, ezzel nem kell foglalkoznod. De addig figyelj arra, hogy be legyen fizetve minden, hogy probléma esetén is tudj állami egészségügyi ellátásban részesülni.

Az adókkal kapcsolatos ügyek intézése is teljesen a te felelősséged lesz majd vállalkozóként. Ez konkrét adóügyi ismereteket igényel, amelyek persze elsajátíthatók, de érdemes megfontolni szakértő, könyvelő alkalmazását, aki leveszi a vállunkról ezt a terhet.

A pénzügyek és a kezdeti költségek

Mielőtt belevágnál, érdemes egy pillantást vetni a pénzügyi tervekre is, nehogy valami olyanba kezdjünk bele, ami végül nem lesz jövedelmező számunkra. Ha ugyanis nem sikerül elegendő ügyfelet gyűjtenünk, akkor valószínűleg eléggé csekély nyereségre számíthatunk. Megengedhetjük magunknak, hogy 1-2 hónapig ne legyen jövedelmünk vagy csak kevés? Mindig a legrosszabbal kell számolnunk és el kell gondolnunk azt is, hogy hogyan tudnánk kezelni a helyzetet.

A kezdéshez legyen egy erre a célra kialakított szobánk (vagy egy íróasztalunk legalább), egy telefon, egy megbízhatóan működő internet és egy számítógép minden szükséges programmal. Számold ki, hogy mennyit kell keresned, hogy legalább ezek fenntartását ki tudd fizetni.

Iratkozz fel egy ügynökséghez

Ahhoz hogy megtaláld az első megbízásodat, érdemes feliratkoznod egy ügynökséghez.

Egy csomó olyan ügynökség van, akik pénzt vonnak le a felhasználóktól a közvetítésért cserébe, de ebbe soha ne menjünk bele. Egyetlen törvényes és hivatalos ügynökség sem fog pénzt kérni ezért. Ne dőljünk be az adminisztratív és más költségeknek, ne fizessünk semmit.

Hasonlóan kerüljük az olyan oldalakat, amelyek nagy bevételt kínálnak gyorsan. Ha ezek valóban működnének, akkor mindenki odacsődülne, ez pedig egyáltalán nincs így. A legjobb, amit tehetsz, ha feliratkozol a VOT-ra és az ehhez hasonló oldalakra, amelyek nem kérnek semmiféle jutalékot, de segítenek összekötni téged cégekkel.

Érdemes csatlakozni a Virtuális Asszisztensek Társaságához is, amely szintén ingyenes és sok mindenben tud segíteni. Itt két típusú tagság létezik: a sztenderd tagság és a jóváhagyott tagság.

 • A sztenderd tagság azoknak van, akik érdeklődnek a virtuális asszisztencia iránt. Így lehetőségünk nyílik fórumokhoz csatlakozni és kérdezni a tapasztaltabbaktól
 • Ahhoz, hogy jóváhagyott tagok legyünk, már ebben a szakmában kell dolgoznunk. A weboldalad és az email címed alapján fog leellenőrizni a Társaság és ha ezek alapján megfeleltél, akkor használhatod az oldal logóját és az adatbázisukban is szerepelni fogsz, ami remélhetőleg újabb megbízásokhoz fog vezetni.

Az elején eléggé zavaró lehet, hogy csak jóváhagyott tagként férhetsz hozzá az adatbázishoz, de ez az egész közösség érdekét szolgálja. Így mindenki a tisztességes módon csinálja, ami jót tesz az egész szakmának.

Az az első lépés, hogy iratkozzunk fel egy ügynökséghez, de ez nem jelent azonnal munkát is. Mindig lesznek olyanok, akik ugyanazt csinálják amit te, csak még nálad is tapasztaltabbak és képzettebbek, így arra nem érdemes alapozni, hogy rögtön az első naptól fogva özönleni fog a bevétel. Kezdetben a saját munkád népszerűsítéséhez kérd az ismerőseid, családod és barátaid segítségét.

Hirdetés

Az indulás mindig nehéz, ebben az esetben is. Az első ügyfelekhez való eljutás bizony nem egyszerű, de ha már sikerült valahova bejutnod, akkor már sokkal gyorsabban megy.

Az első ügyfelek megszerzéséhez tudnod kell, hogy pontosan mely cégeket szeretnéd megszerezni mint leendő ügyfeleket. Nem írhatod magadról azt, hogy kis-és középvállalatoknak dolgozol, ennél sokkal jobban kell specifikálni. Tartsd észben, hogy a cégek válaszkészsége 1-2% mindössze. Gondolod, hogy ekkora merítésből nagyon sokan fognak visszajelezni?

A legjobb, ha készítesz egy listát a kompetenciáidról és kiemeled azokat, amelyekben a legjobb vagy, majd megnézed, hogy melyek azok a cégek, amelyek pontosan ezeket a kompetenciákat keresik méghozzá a legmagasabb szinten. Kérdezd meg magadtól, hogy miért is lenne szükségük a te szolgáltatásaidra, mi az, amit te tehetsz azért, hogy a vállalatuk jobban menjen, mi az ami téged megkülönböztet a versenytársaktól.

Hogy megtaláld a legmegfelelőbb hirdetési csatornát, gondold végig az alábbiakat:

 •  Milyen felületeken találhatóak meg ezek a cégek? Miket használnak, mit olvasnak?
 •  Milyen módokon keresnek általában?
 •  Milyen módon lehet őket legkönnyebben elérni?

A hirdetések egyéb módjai

Ha megengedheted magadnak, készíts egy saját weboldalt a vállalkozásodnak. Nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre hangzik. Használhatsz ingyenes blogmotorokat is, mint a Blogger vagy a WordPress, amelyek igazán felhasználóbarátok.

Egy blog például arra is nagyon jó lehet, hogy az önéletrajzunkat feltegyük rá és könnyebben el tudjuk adni magunkat és a szolgáltatásunkat. Így megtanulhatjuk hogyan keressünk pénzt a saját blogunkkal és a korábbi munkáinkról is kitehetünk cikkeket, kommenteket.

Ha nem szeretnénk blogot vagy saját website-ot létrehozni, gondoljuk meg egy LinkedIn profil megalkotását, ami szintén lehetőséget ad arra, hogy mások megtaláljanak minket.

Próbálkozhatunk a Facebookon és a Twitteren is. Sok cég hirdet állás a saját közösségi oldalán, amiről nem jó lemaradni, ugyebár

És persze nem érdemes megfeledkeznünk a régi jól bevált személyes kommunikációs formáról sem. Sose tudhatjuk, kivel futunk össze, így érdemes mindig zsebben tartani néhány szépen kivitelezett névjegykártyát is.

Az elején, amikor még nincs olyan sok ügyfelünk, ez nem annyira fontos, de később bizony fontos, hogy legyen egy jól körülírt rendszerünk, amely alapján dolgozunk, hogy minden a helyére kerüljön.

Mondani is felesleges, hogy minél többet kínálunk, annál többet keresünk. Így hát érdemes mindig új dolgokat elsajátítani, hiszen a tudás növeli az értékünket a munkaerőpiacon, így később egyre többet kereshetünk.

Mennyit kereshetünk?

Ez értelemszerűen attól függ, hogy milyen szolgáltatást kínálunk és hogy napi vagy órabérben van a munkánk elszámolva. Óránként átlagosan 6.000-10.000 Ft-ot kereshetünk ezzel a munkával, a napidíj pedig 60.000 Ft körül van átlagosan.

Hasznos linkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top