Keressen pénzt online Fordításokkal

online forditasokkal ninja ikon

Nehézség

Magas
Magas

Idő

Közepes
Közepes

Jövedelem

Közepes
Közepes
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Stabil kereseti módszerek a PenzNindzsa pontszám-n

Annak ellenére, hogy az internet egyre több időnket veszi el és szinte mindenki rendelkezik internet hozzáféréssel, a jó szakemberekre még mindig szükség van. A gépi fordítások ugyanis néha nagyon mellélőnek, szóval, ha jók vagyunk nyelvekből, akkor akár meg is élhetünk ebből a képességünkből.A fordítás remek lehetőség arra, hogy szabadúszóként pénzt keress, ebből a cikkből pedig azt is megtudhatod hogyan tedd meg mindezt.

Fordítsd másoknak és keress pénzt

Az angol a világ egyik legnépszerűbb nyelve az interneten, mégsem mindenki kommunikál zökkenőmentesen idegen nyelven és ez azt jelenti, hogy azok, akik képesek fordítani magyarról angolra és angolról magyarra, jól kereshetnek ezzel a képességükkel. Ha beszélünk még egy nyelvet pl. németet vagy spanyolt az is nagy előny lehet. Persze bármelyik nyelv a hasznunkra lehet, legyen az egy európai vagy ázsiai nyelv, mindegy.

Az olyan oldalak, mint a Tenbux.com, a gigbucks.com vagy a zeerk.com, mind a Fiverr mintáját követik. Ezeken az oldalakon ún. gigeket árulhatunk, amelyek 5 dollárral kezdődnek és minden egyes oldalon van lehetőségünk Írás és kommunikáció témában hirdetni, vagyis korrektúrát, fordítást és egyéb kreatív írásokat elvállalni.

A Fiverr-en 5 perc alatt létre tudunk hozni új profilt, amivel már kezdhetünk is értékesíteni. Így kereshetünk pénzt online fordításainkkal.

Így csináld

Kezdésképpen hozzunk létre egy Fiverr fiókot, vagy más ehhez hasonlót. A bejelentkezési procedúra nagyjából minden oldalon azonos. Mindössze kattintsunk a Csatlakozom gombra, majd töltsük ki a megfelelő mezőket a kért információkkal, ez eddig nagyjából egyszerű.

Ha megvan a fiók, már bele is vághatunk. Készítsünk egy gig-et, vagyis egy ajánlatot. Amennyiben ez egy fordítást ajánló gig, tegyük az Írás és fordítás kategóriába ( a Gigbucks-on Fordítási szolgáltatások, a Tenbucks-on csak Írás név alatt szerepel). A gig leírásában azt is megjelölheted, hogy mely nyelveken vállalod a fordítást, valamint megadhatod a szolgáltatás árát is. Általában 500 szóért 5 dollárt szoktak kérni.

Amint jóváhagyják a gigedet, a vevők máris kontaktálhatnak veled a szolgáltatás megvétele céljából.

Erre nincs egyértelmű válasz, hiszen számos tényezőtől függ, hogy éppen mire van kereslet. Pl. az azonos szolgáltatást nyújtók száma, mennyire népszerű a nyelv, amit ajánlunk és egyebek mint pl. Személyes bemutatkozásunk vagy videónk.

Mennyit lehet keresni?

Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy ha arról álmodozunk, hogy a Fiverr segítségével leszünk milliomosok, akkor csalódni fogunk. De az is igaz, hogy ha szeretünk írni vagy fordítani szabadidőnkben, akkor miért is ne csinálnánk ezt egy kis bevételért cserébe.

A sztenderd ár 5 dollár egy ajánlatért. A regisztráció ingyenes az oldalon, viszont a Fiverr a bevételünk 20%-át megtartja, vagyis minden 5 dollárból 4 dollárt kapunk meg. Arra is lehetőségünk van, hogy nagyobb fordításokért extra szolgáltatásokat kínáljunk, pl. 1 napos határidőt. Ha egy gig 500 szavas 5 dollárért, akkor 1100 szót kínálhatunk 10 dollárért és így az elégedett ügyfél 100 szót ingyen kap. Néha gyorsan meg kell lennie a munkának, ilyenkor az extra gyorsaságért extra díjakat is felszámolhatunk, 5-10 dollárral emelhetjük az árat.

A megkeresett pénzünket Paypal számlára utalva kapjuk meg. A Paypal-lal ingyenesen és biztonságosan kezelhetünk pénzt, majd utalhatjuk azt át bankszámlánkra.

Ha ez a kereseti mód elnyeri a tetszésünket, megegyezhetünk a megrendelővel, hogy Skype-on vagy email-ben tartjuk a kapcsolatot, így még a 20% regisztrációs díjat is megspórolhatjuk magunknak.Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan szerezhetsz még munkát a szabadúszó portálokon kívül akkor olvasd el az útmutatónkat a online munkalehetőségekről.

Sok szerencsét !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top