Keress pénzt Webfejlesztőként

Keress pénzt webfejlesztőként
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”
webfejlesztokent ninja ikon

Nehézség

Közepes
Közepes

Idő

Magas
Magas

Jövedelem

Közepes
Közepes

Webfejlesztőként a karrier nagyon jutalmazó lehet, de sok szakértő belefárad abba, hogy nap, mint nap a feletteseinek kell megfelelnie és válaszolnia. Ezért dönt sok webfejlesztő úgy, hogy elindítják a saját üzletüket és független webfejlesztők lesznek több kliensnek. Ha a főmunkaidős munkád felmondásán gondolkozol, hogy pénzt keress független webfejlesztőként, vagy ha csak részmunkaidőben akarsz függetlenül plusz pénzt keresni, néhány dolgot meg kell tanulnod ahhoz, hogy sikeressé válj. Olvass tovább, hogy megtanuld, hogyan kerülj be a világba független webfejlesztőként.

Potenciális fizetés szabadúszóként

Az első dolog, amire a legtöbb ember gondol, az az, hogy mennyit fognak keresni független webfejlesztőként ahhoz képest, hogy mennyit keresnek alkalmazottként.

A szabadúszókra szakértőkként tekintenek általában az iparban, olyan embereknek tartják őket, akik nagyon jók a szakmájukban, ezért függetlenül is képesek szolgáltatást biztosítani az embereknek. Olyan szakértőknek tartják őket, akiket alkalmakként felbérelhetnek, hogy a cégnek egy különleges projekten dolgozzon webfejlesztőként.

Maguk az alkalmazottak viszont szinte mindig több dologhoz értenek. Még akkor is, ha a munkájuk megnevezése webfejlesztő, szinte elvárás, hogy valamilyen grafikus dizájn képességük is legyen, emellett még internet marketing tapasztalat, így a webfejlesztőknek általában változatos feladatokat kell elvégezniük.

Általánosságban viszont a szabadúszók többet keresnek, mint az alkalmazottak. Tapasztalt szakértő létüknek megfelelően többet kaptak sokkal, mint az alkalmazottak egy átlagos munkaidőben. A rövid távú haszna a cégeknek a szabadúszókkal az, hogy nem kell fizetni értük biztosítást, kompenzációt vagy más kiadást, ezért is kapnak több pénzt.

A mai felhő alapú világban, valamint az online versengés eredményeképpen a piac fizetési modellje kissé megváltozott. A szabadúszók még mindig többet kapnak, mint az alkalmazottak, viszont a különbség már nem olyan nagy. Ahhoz, hogy több pénzt keress szabadúszóként, mint alkalmazottként, sok időt kell befektetned; viszont megoldható.

Mennyit kereshetsz

Nincs konkrét válasz arra a kérdésre, hogy mennyit kereshetsz szabadúszóként. A salary.com weboldal statisztikái szerint az átlagos kereset a webfejlesztőknek, akik munkáltatóként dolgoznak azok évi 14 millió és 21 millió forintot keresnek tapasztalattól függően, tehát a szakmabeli dolgozók fele kevesebbet keres ennél, a másik fele pedig többet keres.

Nem könnyű információt találni arról, mennyit is keresnek a szabadúszók. Találni néhány blogot a szabadúszó webfejlesztőkről, akik azt állítják, többet keresnek évente, mint 28 millió forint, viszont a legtöbb ember ennél kevesebbet fog keresni.

Az első évedben azon fogsz dolgozni, hogy kialakítsd a vevőkörödet, ezért átlagosan évi 12,5 millió forintot fogsz keresni. A tapasztaltabb szabadúszók hazavisznek 15 millió és 24 millió forint közti összeget. A földrajzi helyzeted is befolyásolhatja a kereseted, főleg, ha a közeledben keresel vevőket ahelyett, hogy online keresnél. Fejlesztők, akik olyan nagyvárosokban élnek, ahol drága megélni, általában többet keresnek évente.

Más kompenzációk

A fizetés az a fajta kompenzáció, amire az emberek legtöbbször gondolnak, amikor arról van szó, mennyit kereshetnek szabadúszó webfejlesztőként. Viszont vannak más fajta kompenzációk is, amelyet a területen való munkáért kaphatsz.

Egyik módja, ahogy a szabadúszókat kompenzálják az az ingyenes reklámozás. Kitehetsz ilyenkor egy hirdetést a kliensed weboldalára, vagy valamilyen módon hirdetni fognak téged, hogy kevesebb legyen a marketing ára. Másik formája a szolgáltatások cseréje valamilyen áruért. A szabadúszók sok esetben nagy kedvezményeket kapnak szoftvereken, számítógépeken, perifériákon és más fontos dolgokon, vagy cserélhetik a szolgáltatásukat más profi szolgáltatásra, mint például a számvitel vagy a könyvelés.

Ezek a cserék és előnyök nem növelik a fizetésedet szabadúszó webfejlesztőként, viszont csökkentik a működtetési költségedet, így több pénzt tudsz megtartani. Amikor kliensekkel tárgyalsz, tartsd észben a cserekereskedelmet és a kedvezményeket is, így növelheted a keresetedet alternatív kompenzációk segítségével.

Keress pénzt webfejlesztőként

Hozzáadott szolgáltatások

Magyarországon sok cég azt akarja, hogy a webfejlesztők többet tegyenek, még akkor is, ha szabadúszókat bérelnek fel rendes alkalmazottak helyett. Eredményképpen sok webfejlesztő több dolgot csinál, mint például grafikus dizájn vagy tartalomírás.

Habár lehet, hogy nem akarod kiterjeszteni a szolgáltatásaidat több dologra, mint a webfejlesztés, megvannak az előnyei. Ha egy cég nem akar több szabadúszót felbérelni egy projekt elkészítéséhez, valószínű, hogy többet fizetnek neked, ezzel egy esélyt kapsz, hogy projektenként többet keress. Persze mindegyik projektbe több időt kell fektetned, hogy az összes szolgáltatást teljesítsd a készségeidnek megfelelően.

Egy másik előnye a több szolgáltatásnak a versenyképesség. Ha képes vagy az összes szolgáltatást biztosítani egy weboldal megépítéséhez, akkor biztosabban megszerezheted a munkát a kliensektől, mivel ki fogsz tűnni a konkurencia közül. Ez főleg akkor fontos, amikor kezdő vagy és keményebben kell dolgoznod az új kliensek szerzéséhez, mint egy tapasztalt szabadúszó webfejlesztőnek.

Fontos dolgok a szabadúszókról

Mielőtt pénzt keresnél szabadúszó webfejlesztőként, fontos, hogy megértsd, nem mindig stabil. Az órabéred munkától függően változni fog. Ha olyan vagy, aki nem szereti a bizonytalanságot, akkor lehet, hogy ez a munka nem neked való. Nézzük meg, milyen folyamatosan változó más lehetőségek vannak még a szabadúszó webfejlesztőknek:

Órák

A legtöbb ember számára a legnagyobb előnye a szabadúszóságnak az, hogy te rendezed a napirendedet úgy, ahogy akarod. Habár igaz, hogy ha a magad főnöke van, akkor rugalmasabb leszel, de ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet dolgozol, olykor az ellentétét is jelentheti.

Amikor először kezdesz szabadúszóként, gyorsan kell befejezned a projekteket és kiváló minőségű szolgáltatást nyújtanod, így segítheted a bizniszedet nőni. Ez azt jelenti, hogy gyorsan kell visszahívnod és válaszolni emailekre, és lehet, hogy hosszú órákat kell dolgoznod. Nem szokatlan a szabadúszóknak, hogy napi 9-12 órát.

A jó hír az, hogy amint az üzleted nő, több ember akarja, hogy nekik dolgozz, így kiegyensúlyozottabb életed lesz, mivel kevesebbet kell dolgoznod. Kitartásra lesz szükséged, ha túl akarsz lenni a kemény munkán, ami a bizniszed kiépítésével jár.

Fizetések

Másik dolog, ami változó a szabadúszóknak, az a fizetés módja és ideje. Kezdőként a kliens kegyelmétől függsz és muszáj lesz követned a fizetés módját, bármilyen is lehet az.

Gyakran a cégek nem fizetnek, amíg nem fejezted be a munkát. Így garantálják azt, hogy befejezed a projektet, ezzel viszont kockáztatnod kell azt, hogy nem is fognak fizetni neked, vagy csak sok idő múlva. Idővel viszont előleget fognak fizetni, lassanként fizetik a részleteket, amíg be nem fejezed a projektet.

Valószínű lesz olyan is, hogy rendes bevétel nélkül leszel a megegyezett fizetési mód miatt. Ezért fontos, hogy legyen egy takarék számlád, ami kisegíthet ilyenkor az üzleti és a személyes kiadásokban.

A fizetési mód is változó lehet. Sok szabadúszó a PayPal mellett dönt, de a készpénz és a csekkek szintén használatban vannak. Az utalás Western Union-on át, vagy más bankon át szintén kényelmesek lehetnek, viszont díjaik vannak. Hitelkártyával is csinálhatod, de akkor is fizetned kell, ha pénzt kapsz a klienseidtől. Fontos, hogy tekintettel legyünk az elérhető pénzünkre, amikor a fizetés módját tárgyaljuk. Néhány fajta fizetéshez várni kell egy bizonyos időt, utána érheted csak el a pénzt.

Más opciók

Keress pénzt webfejlesztőként

Szabadúszónak lenni nagyon jutalmazó lehet, és sok webfejlesztő, aki alkalmazottból szabadúszó lett azt fogja mondani, hogy örülnek ennek a döntésüknek, és ismét megtennék.

Viszont a szabadúszói munka nagyon stresszes lehet. Kliensek olykor határozatlanok lehetnek, és több szerkesztést követelhetnek a befejezett munkádon. Ez azt jelentheti, hogy több órát dolgozol, így kevesebb lesz az órabéred.

Valamint a család és barátok is hozzátehetnek a stresszhez. Nem feltétlen értik meg, milyen is otthonról dolgozni és elvárhatják, hogy dolgokat csinálj nekik, vagy csak úgy beszélgess velük a telefonon. Jó ötlet, ha elvárásokat állítasz fel a körülötted lévő emberekkel, mielőtt elkezdesz otthonról keresni pénzt, és fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindenki megérti, mit kell tenned ahhoz, hogy sikeres legyél.

Habár a szabadúszóknak nem kell azzal tölteniük az idejüket, hogy a főnöküknek felelnek, a stresszt nem szünteti meg. Felelős vagy, hogy a klienseidet kielégítsd, és nem lesz egy felettesed, akihez tanácsért fordulhatnál. Továbbá a munka legtöbb részeit neked kell kezelned, mivel nincs körülötted egy csapat, akivel megoszthatnád a munkát és támogathatnának.

A stressz mellé még több negatív dolog járulhat, például le kell mondanod néhány alkalmazottaknak járó luxusról. Nem kapsz ösztönzőket vagy bónuszokat, és saját magadért leszel felelős. Ha beteg vagy, vagy valaki a családból meghal, esetleg ápolni kell, nem vehetsz ki szabadságot és nem jelenthetsz beteget. Ha nem dolgozol, nem fogsz pénzt keresni.

Hogyan növeld a bevételed

Többféleképpen tudsz webfejlesztőként extra pénzt keresni és klienseket bátorítani az új vételre. Néhány ötlet, hogyan keress pénzt online szabadúszóként:

Évszakonkénti testreszabás

Sok cég szereti időszakonként frissíteni a weboldalát, így érdekesebbé téve azt. Hathatsz erre a vágyra évszakonkénti szolgáltatással, csomagokkal, amelyekben újradizájnolod az oldalt a megadott évszak szerint. Ha olyan csomagot ajánlasz fel, ami több szolgáltatást magába foglal, akkor belefoglalhatsz hirdetési és marketing tanácsadást a megadott évszakkal kapcsolatban.

Mégegy bónusz lehet az egyedi e-kártya dizájn. Ajánlj fel klienseidnek egy egyedi e-kártyát, amit elküldhetnek emailben az ügyfeleinek évszakos üdvözlőként. A kártya simán üdvözölhet, vagy biztosíthat valamilyen kupont vagy kedvezményt az vétel bátorításához.

Próbálj olyan évszakos szolgáltatás csomagot biztosítani, ami tartalmazza az új dizájnt és plusz szolgáltatásokat megadott ünnepi napokig évente, és kérj díjat havonta, negyedévente vagy alkalmanként a szolgáltatásért, így biztosítva azt, hogy továbbra is használni fogják.

Hosting (Tárhely biztosítás)

Web tárhely szolgáltatással plusz bevételt tudsz szerezni az üzletednek. Sok tárhely cég kínál ismét eladási terveket, így csomagokat hozhatsz létre a klienseidnek. Külön árat kérhetsz a tárhelyért, sávszélességért, plusz email felhasználókért és sok másért. Kérheted a pénzt havonta, negyedévente vagy évente. Nemcsak azt jelenti, hogy folyamatos bevételt fogsz szerezni, hanem azt is, hogy csökkenti a stresszt, mivel súlyt vesz le a válladról.

Keress pénzt webfejlesztőként

Mondj nemet is tárgyaláskor

Amikor kliensekkel tárgyalsz, néha a legjobb szó az egyszerűen a „nem”. Néha ha megmutatod, hogy hajlandó vagy elhagyni ezt az asztalt egy bizonyos ok miatt, akkor arra ösztönzöd a klienst, hogy beleegyezzen a te kéréseidbe. Meglepődnél, ha rájönnél, hány kliens fizeti ki az általad diktált összeget, miután egy konkrét nemet mondasz.

Új szabadúszóként nagyon óvatosnak kell lenned, nehogy túl sokat ígérj. Ha résen vagy, hogy megkapd a munkát, néha beleegyezhetsz egy lehetetlen határidőbe vagy egy rossz fizetésbe; viszont ha nem tudod befejezni rendesen, vagy spórolnod kell a kliens kevés fizetése miatt, nem keltesz jó benyomást a jövendőbeli vevőidnek. A hírneved megcsorbulhat, és nem élvezheted azt az előnyt, hogy a kliensek még több klienst hoznak be, mivel nem lesznek teljesen elégedettek.

Amikor tárgyalásban vagy a klienssel, fontos, hogy valójában gondold át a dolgokat, eltekintve attól, hogy mennyit kell dolgoznod. Gondolj arra, hogy kevesebbet ígérsz, és többet teszel. Engedj meg magadnak több időt annál, mint amennyire szükséged van, hogy meglepd a klienst egy korai kézbesítéssel. Ha nem tudod biztosan megmondani, hogy képes vagy megoldani a munkát az adott határidőre, simán mondj nemet. Jobb, ha elhagyod a munkát és elveszted az érte kapott pénzt, mint hogy elfogadd, de ne teljesítsd az ígéretedet.

Szolgáltatásaid eladása és másnak dolgozás

Webfejlesztőként gyakran lesz olyan, hogy a vevőnek nem tetszik a munkád, amin keményen dolgoztál és hibátlanul működik is. Elhagyhatod ilyen esetben is a munkát, mivel van, hogy azt várja el a vevő, hogy nulláról kezdj ismét, így pazarolva több kemény órát, amit dolgoztál egy olyan weboldallal, amit nem is fognak használni.

Vagy biztos, hogy elpazaroltad azt a több órát?

Eladhatod az oldalt valakinek, így profitot keresel rajta. Sok cég, esetleg webfejlesztők megvehetik az oldalt, hogy sablonnak vagy bárminek használják. Szkripteket, grafikát és útmutatókat szintén eladhatsz újból, úgyhogy erre emlékezz, mielőtt kitörölnéd a fájlokat. Ráadásul olyan weboldalak is vannak, ahol web sablonokat és témákat adhatsz el online, így plusz pénzt keresve, valamint a nevedet is látni fogják, ami segíthet az újabb kliensek megszerzésében és a népszerűsödéshez.

Másik módja, hogy felhasználd a nem használt munkádat az, hogy odaadd valakinek, pl. kliensnek ingyen. Talán nem érted, miért akarnád ezt csinálni, de az igazság az, hogy úgy is pénzt keresel, ha magáért a sablonért nem kérsz pénzt. Itt van néhány mód, ahogy megteheted:

 • Biztosíts szolgáltatást, ahol személyre szabod az ingyenes sablonokat, megváltoztatod a grafikákat, módosítod az elrendezést, és olyan szöveget teszel be, amilyenre a cégnek van szüksége.
 • Biztosíts alap sablonokat ingyen, és biztosíts prémium sablonokat plusz pénzért. Tehetsz hozzá widgeteket, más funkciókat a prémium verzióban, amiért fizetnek a klienseid.
 • Biztosíts más szolgáltatásokat is klienseidnek pénzért. Kérhetsz pénzt telepítésért és beállításért, keresőmotor optimalizálásért és más plusz szolgáltatásokért, amelyek hasznosak a számukra.
 • Az ingyen dolgok másik haszna az ajánlások. Az emberek imádnak ingyen dolgokat kapni, és úgy érezhetik, hogy tartoznak neked. Így ajánlhatnak más embereknek is, amellyel új klienseket szerezhetsz.
 • Testreszabási szolgáltatások. Az imént említettük, viszont a testreszabás nagyon jó módja annak, hogy növeld a bevételed. Vannak kliensek, akiket érdekelhet egy weboldal sablonja, mint például:
 • Fejlesztők, akik újak a szakmában és képességüket próbálják építeni. Ha ezek az emberek weboldalt keresnek olyan funkciókkal, amit nem tudnak még létrehozni, hozzád fordulhatnak és megvehetik.
 • Nagy cégek és kis üzletek, akik készíteni akarnak, vagy frissíteni akarják a weboldalukat egy bizonyos árért.
 • Fejlesztők és cégek, akik nagyon komoly határidők alatt vannak, és fizetnek, hogy más végezze el helyettük a munkát.

Nem számít, mennyi ember akar sablonokat venni, személyre akarják szabni a dizájnt, hogy megfeleljen az elvárásaiknak. Felajánlhatod szolgáltatásaidat, hogy időt takaríts meg nekik. Ha sablonokat árulsz online, ne feledkezz meg a hirdetésről, hogy változtatni tudsz rajta nagyon gyorsan, mivel te csináltad őket. Add meg a weboldalad, email címed, Skype információdat vagy más módját, ahogy kapcsolatba tudnak veled lépni.

Testreszabási munkákért nem fogsz annyit kapni, mint a fejlesztési munkáért, de jó lehet a bevételed kisegítéséhez, és hamar stabil munkát találhatsz szabadúszó webfejlesztőként.

Taníts

Napjainkban sok ember webfejlesztőként akar dolgozni, hogy megcsinálják a saját weboldalukat. Eredményképpen lehetőségek kínálkoznak fel tapasztalt szakembereknek, hogy pénzt keressenek az információ átadással. A leggyakrabban ezek az útmutatók és képzések vannak:

 • Útmutató CSS használatáról
 • Útmutató Photoshop használatáról
 • Útmutató Dreamweaver használatáról
 • Útmutató Illustrator használatáról
 • Útmutató a Java és Java Script használatáról
 • Útmutató HTML és PHP programozási nyelvekről
 • Útmutató Drupal használatáról
 • Útmutató WordPress használatáról
 • Útmutató CMS használatáról
 • Útmutató Facebook használatáról
 • Útmutató YouTube használatáról
 • Útmutató Twitter használatáról

Amikor lassú szakaszok közepett vagy, próbálj meg néhány útmutatót írni. Árulhatod őket e-könyvként a weboldaladon vagy olyan piacokon, mint az Amazon vagy az Apple iBookstore. Továbbá vannak harmadik féltől származó oldalak, amelyek útmutatókat adnak el az embereknek. Továbbá felajánlhatsz webináriumokat és többféle webfejlesztői témákat.

Próbáld ki a szabadúszó oldalakat

Ha éppen egy lassú időszak közepén vagy, akkor kipróbálhatsz szabadúszó weboldalakat az új kliensek eléréséhez. Néhány legismertebb:

Ezeken az oldalakon átböngészheted a vevők projektjeit, akik webfejlesztőt keresnek. Elolvashatod a leírást és licitálhatsz, ahol leírod, mit fogsz csinálni a pénzért és mik az egyedi képesítéseid. Más oldalaknál hirdethetsz egy szolgáltatást egy adott összegért. Majd emberek, akiknek web dizájn segítségre van szükségük, megvehetik a szolgáltatást.

Nem számít, melyik szabadúszó oldalon vagy fent, az oldalnak fizetned kell az ár bizonyos részét, mivel az oldalukat használod, hogy hasznot szerezz. A fizetési mód változó, vannak havidíjas oldalak is. De megéri, mivel ezeken az oldalakon stabil munkát találhatsz anélkül, hogy sokat befektetnél marketingbe. Emiatt általában nagyon is megérik az árukat. Csak vizsgáld meg rendesen az oldal százalék díját, és ez alapján díjazd meg a klienseidet.

Merj egyedinek lenni

Amikor klienseket kell keresni és üzletet bonyolítani, gyakran kreatívnak kell lenned a szabadúszó webfejlesztés világában. Simán felállítani egy oldalt és kiírni, hogy elérhető vagy nem fog bevételt hozni, és nem leszel attól még sikeres szabadúszó.

A marketing nagyon fontos része lesz a sikerednek, főleg az elején. Néhány módja, ahogy hirdetheted magad:

Közvetlen mail

Szórólapokat kiragasztani közeli cégekhez, vagy egy email listát összerakni, akiknek elküldöd a szolgáltatásaidat jó módja lehet annak, hogy közvetlen kapcsolatba lépj kliensekkel.

Ajánló csoportok

Ajánló csoportok olyan klubok vagy organizációk, amelyekben emberek mindenféle szakmából találkoznak rendszeresen. Megbeszélik a szolgáltatásaikat és üzleteiket, és megtudják, mit csinál a többi tag. Majd megemlítik a tagok szolgáltatásait más klienseknek is, hogy segítsenek nekik az üzletükben. Ezekben a csoportokban elvárják tőled is, hogy másokat is ajánlj.

Ajánlási ösztönzők

A jelenlegi vevőidnek jó ötlet, ha valamilyen javakat vagy kedvezményeket adsz ajánlásokért cserébe, mivel így kreatívan szerezhetsz új klienseket. A beszédbeli ajánlás a legerősebb formája a hirdetésnek, főleg akkor, ha szabadúszóként dolgozol.

Mindig folytasd a tanulást

Tudod, hogy a webfejlesztés világa folyamatosan fejlődik. Új technológiák jönnek folyamatosan, a divat is jön és megy. Ha sikeres web dizájner akarsz lenni, akkor lépést kell tartanod az ipar változásával.

Vegyél szemináriumokat és kurzusokat, és gyakorold tovább a képességeidet, ez segít a további tapasztalatszerzésben. Ezzel más leszel, mint a konkurenciád és növeled az esélyeidet a sikeredhez.

Tartsd észben, hogy nem fognak fizetni a képzésedért és oktatásodért szabadúszóként. Ezt az előnyt csak az alkalmazottak élvezhetik. Eredményképpen a saját szabadidődet kell feláldoznod az önképzéshez; viszont hosszútávon nagyon jól megéri.

Állíts fel egy rutint, hogy tanulsz valami újat rendszeresen, mondjuk havonta egyszer, negyedévente egyszer, évente kétszer. Amikor böngészel, olvass cikkeket, amelyek a webfejlesztésről szólnak és iratkozz fel az iparral kapcsolatos publikációkra, hogy nyomon követhesd a változásokat.

Építs ki kapcsolatokat

Keress pénzt webfejlesztőként

Szabadúszóként a saját irodádban leszel, ami valószínűleg a saját házadban van, de ez nem jelenti azt, hogy a többi ember nem lesz fontos a számodra. Ahogy előzőleg említettük, az ajánlások nagyon sokat jelenthetnek az üzleteden, ezért fontos, hogy jó kapcsolatokat építs ki. Menj el hálózattal kapcsolatos eseményekre, és online is lépj kapcsolatba szabadúszó csoportokkal. Nemcsak esélyt kapsz az új ajánlásokhoz, de kapcsolatba léphetsz más emberekkel, akik értik a szabadúszók nehézségeit és kihívásait. Ötleteket oszthattok meg és adhattok egymásnak tanácsot, támogatást.

Meglepő módon a konkurenciával való kapcsolat hasznos lehet. Amikor muszáj lemondanod valamilyen munkáról, akkor jó dolog, ha tudsz nekik egy nevet adni, akiről tudod, hogy jó munkát fog végezni. Tedd ezt néhányszor, és meglepetten tapasztalhatod, hogy új klienst kaptál, akinek a konkurenciád ajánlott be. Továbbá a kapcsolatokkal megtudod, milyen szolgáltatásokat biztosítanak a szakmádban a webfejlesztők.

Következtetés és utolsó szavak

Tehát a lehetőségek a pénzkeresésre szabadúszó fejlesztőként nagyon jók. A piac és az igény a szabadúszó webfejlesztőkre egyre csak nő, és ha jó megközelítéssel lépsz be a piacra, jó pénzt szerezhetsz.

A webfejlesztés nem az egyetlen dolog, amivel pénzt kereshetsz. Másik nagyon népszerű módja az szabadúszókénti pénzkeresésnek a Virtuális asszigsztens. Itt simán asszisztensként dolgozol online, ami szintén lehet webfejlesztő.

Ha érdekel, miképpen tudsz még pénzt keresni, nézd meg az online bevételszerzési módokat, amikről tudunk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top