Keress pénzt Szövegel Írásával

Keress pénzt szövegel írásával
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Tehetséged van az íráshoz? Ha rendelkezel ezzel az adottsággal, akkor könnyedén kereshetsz pénzt azáltal, hogy cégeknek és magánszemélyeknek írsz szövegeket mindenféle témában.

Szövegírás kötetlenül egy nagyszerű otthoni munka, és ezáltal meg lehet belőle élni teljes, vagy akár rész munkaidőben is.

 • Jó ötleteid vannak az íráshoz
 • Tudod, hogyan kell találni szövegírói munkákat
 • Jó árakat tudsz szabni
 • Fenn tudod tartan a magas minőséget a szövegeidben
 • Mindig határidőn belül elkészülnek a munkáid

Ha érdekel téged a szövegírói munka, jobb ha elvégzel egy online kurzust ezzel kapcsolatban. Ezek a kurzusok adnak néhány jó ötlete, és megtanítanak tartalmat készíteni. Készíts egy portfólit néhány előbbi munkádből, hogy a leendő klienseid láthassák a munkád minőségét és a stílusodat.

Abban az esetben, ha nincs még tapasztalod a szövegírás területén, akkor akár saját magadnak is írhatsz néhány szöveget amit belerakhatsz a portfóliódba. Próbálj meg néhány termékleírást, cikket, és blog posztot írni. Figyelmesen olvasd át, miután elkészült, hogy megbizonyosodj róla, teljes mértékben helyes, és hibáktól mentes. Amint kész a portfóliód, elkezdheted a munkakeresést, és nekikezdhetsz a pénzkeresésnek. Ez a cikk tippeket, és útmutatást biztosít neked, hogy biztos lehess a sikeredben.

Ninja Metric Ikon

Nehézség

Közepes
Közepes

Idő

Közepes
Közepes

Jövedelem

Közepes
Közepes

Szövegírói munkák keresése

Két lehetősége van a szövegíróknak munkák keresésére:

 1. Bármilyen témakörben elvállalod a munkát, témától függetlenül
 2. Ha csak bizonyos témakörökben vállalsz el munkákat

A legtöbb szövegíró az első módon kezd neki az online pénzkeresésnek, ugyanis csak így van lehetőségük, és így tudnak portfóliót építeni. Ha már rendelkezel megfelelő nagyságú klienstáborral, lehetőséges lesz válogatni a munkák közül, és csak azokat kell elfogadnod, mely téma téged is érdekel.

A specializáció azért is jó lehet, mert szakértőként hirdetheted magad a cégeknek az adott témában. Ez segíthet hozzájutni néhány valóban jól fizető munkához. A verseny a munkákért nagyon nagy, tehát sokszor olyan szövegírók akik csak néhány témában dolgoznak több munkát kapnak, mint az általános szövegírók.

Sok téma közül választhatsz, amire specializálódhat, például:

 • Alternatív gyógyászat és wellness
 • Csecsemők és gyermekek
 • Szépség
 • Építészet
 • Oktatás
 • Pénzügy
 • Bútorok
 • Zöld és környezetbarát termékek
 • Egészségügy
 • Otthoni barkácsolás, Csináldmagad
 • Munka és karrier
 • Ön-segítség
 • Szolgáltatások időseknek
 • Vallás
 • KKV ( Kis-, és középvállalkozások)
 • Szoftverek és technika
 • Utazás
 • Bor és étel

Hogyan válassz témát? Gondolkodj el a képzettségeden, és a tapasztalaidon. Ha már dolgoztál egy-egy iparágban ez előtt, akkor a megszerzett tapasztalatot felhasználhatod a szövegeidben. Emellett a saját érdeklődési körödben is gondolkozhatsz. Ha eddig a pénzügyi ágban dolgoztál, de teljes szívedből utáltad az egészet, akkor egy másik témakör, mondjuk az utazás vagy az egészségügy jobb választás lehet.

Ha kiválasztottad a témát, akkor írj néhány példa cikket. Ebből még akár pénzt is kereshetsz, ha felrakod pl a Hubpages-re. Ez után lesz néhány linked, amit meg tudsz mutatni a leendő vásárlóidnak.

Mennyit keresnek a szövegírók

Amikor kiszabod az áraidat, mindig vedd figyelembe a versenyt. Versenyképes árakkal dolgozz, hogy biztosan hozzájuthass néhány munkához. Emellett azt is tartsd észben, hogy megfelelő órabért szabj ki.
Ha fogalmad sincs, hogy mennyit kérj, akkor menj fel az Upwork-höz hasonló oldalakra, és nézd meg, mások milyen árajánlatokat adnak. Ez azért jó, mert láthatod, mi az átlag bér mielőtt a saját árajánlatodat benyújtanád.

Miután befejezted a munkát, kérd meg a vásárlót, hogy hagyjon véleményt rólad. Adj kedvezményt olyan embereknek, akik másoknak ajánlanak téged.

A szövegírás több típusú írást is magába foglal. Írhatsz termékleírásokat, weboldalakra szövegeket, ebook-okat, jelentéseket és még sok mást. Valamelyik projektnél az egész árat kell megszabni, valahol oldalanként, valahol pedig szavanként. Más munkáknál pedig órabért lehet szabni. Egy kicsit nehéz követni, hogy pontosan mennyi időt is töltesz írással, de ezzel jobban lehet keresni ha megfelelően van beállítva.
Itt bemutatjuk, hogy mennyit is kereshetsz napi 8 óra munkával heti 5 napon, ha jó órabért szabsz meg.

– Ahhoz, hogy 9,000,000 Ft-ot keress egy év, 750,000 Ft-ot egy hónap alatt 4680 Ft-os órabérrel kell dolgoznod.

-Ahhoz, hogy 15,000,000 Ft-t keress egy év, 1,200,000 Ft-ot egy hónap alatt 7500 Ft-os órabérrel kell dolgoznod.

– Ahhoz, hogy 28,800,000 Ft-t keress egy év, 2,400,000 Ft-os egy hónap alatt 15,000 Ft-os órabérrel kell dolgoznod.

– Ahhoz, hogy 36,000,000 Ft-t keress egy év, 3,000,000 Ft-t egy hónap alatt 18,750 Ft-os órabérrel kell dolgoznod.

Keress pénzt szövegel írásával

Állítsd be az áraidat

Akkor pontosan mennyit kell felszámítanod? A válasz a tapasztalatod múlik, és azon, hogy mire van szükséged a sikerhez. Alaposan át kell gondolnod, hogy mennyi pénzre van szükséged, ha teljes munkaidőben, mennyire ha rész munkaidőben dolgozol.

A legfontosabb,hogy tartsd magad a szabott áraidhoz. Ne változtasd nagy mértékban a díjadat csak azért, hogy kapj munkát. Ugyanis nem fogsz sok pénzt keresni, és lemaradsz a jól fizető munkákról, mert el leszel foglalva az olcsókkal. Nemet mondani egy leendő ügyfélnek nagyon nehéz lehet, de a te érdekedet szolgálja.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem alkudhatsz. Ha 12,000 Ft-os órabért akarsz, akkor mondj 15,000 Ft-t az elején. És utána lemehetsz egészen 12,000 Ft-ig, így mindketten jól jártok.

Tippek ahhoz, hogy pénzt kereshess szövegíróként

Időbe telhet, míg sikeres szabadúszó szövegíró leszel, de ezeket a tippeket megfogadva gyorsabban lehetsz sikeres:

1. Csak a lehetségest ígérd meg

Amikor elfogadsz egy munkát, mindig az igazat mondd azzal kapcsolatban, hogy mennyit írsz meg adott idő alatt. Mindig jobb kevesebbet ígérni, és felülteljesíteni. Ha szerinted egy projekt 5 napig tart, mondj 1 hetet a kliensnek. Ezáltal még boldogabb is lesz, hogy hamarabb végeztél. Késni egy munkával egy óriási hiba amit a szövegírók elkövethetnek, mert sokszor ezek a szövegek időre kellenek a megrendelőnek is.

2. Légy biztos a saját értékedben

Ha te magad sem hiszed el, hogy megér a munkád óránként 15,000 Ft-t, akkor senki nem fog ennyit fizetni. Magabiztosnak kell lenned, és meg kell mutatnod a vevőnek, hogy te vagy a legjobb választás. Ha jól írsz, meg fogsz lepődni, hogy mennyiek kifizetik ezt a pénzt. Ez annál igazabbá válik, ha már van egy erős portfóliód.

3. Jól oszd be az idődet

Az otthonról való pénzkeresés szövegíróként nagyon sok előnnyel jár, de ha nem osztod be megfelelően az idődet, akkor nagyon sok kellemetlenséggel járhat. Olyan munkakörnyezetet teremts, ahol a lehető legkevesebb a zavaró tényező.

Minden napra készíts egy beosztást. Ezt olyanná alakítod, amilyenné csak szeretnéd. Kialakíthatod úgy is, hogy egyben ledolgozol 8 órát, és csak ebédelni és kávézni állsz meg, vagy dönthetsz úgy, hogy ledolgozol reggel 4, és este 4 órát nagy szünetet tartva a kettő között. A legfontosabb dolog, hogy megfeleljen neked, és ha megfelel, akkor kövesd úgy, mint ahogy a munkádban is követed.

Emellett észben kell tartanod a határidőket, és a megállapodásokat. Minden nap készíts egy listát, hogy aznap milyen dolgokat kell megcsinálnod. Hogy milyen sorrendben csinálod meg, az rajtad múlik. Sok szövegíró csak egy munkán szeret egyidőben dolgozni. Mások pedig kis blokkokban dolgoznak, és minden nap csak keveset csinálnak meg belőle. Ki kell próbálnod mindkettőt, és azt követni ami számodra jobbnak tűnik.

4. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj

Az írás egy munka, melyet gyakorlás nélkül nem tudsz csinálni. Ha éppen nincs munkád, akkor írj cikkeket amelyeket aztán megosztasz olyan oldalakon, mint hub pages( és persze keresel vele pénzt ) vagy add el olyan oldalaknak, mint pl a Constant Content. Esetleg indíthatsz egy saját blogot is, melyen megoszthatod a cikkjeidet, még ezzel is kereshetsz egy kis plusz pénzt. Minél többet írsz, annál gyorsabb leszel, és annál magasabb minőségű szövegeket fogsz írni.

5. Mindig gondolkozz előre

Keress pénzt szövegel írásával

Nagyon rossz helyzet lehet az egy szövegírónak, ha nincs munka. Éppen ezért mindig keress következő nagy projekteket, hogy ne maradj munka nélkül. Minden nap áldozz egy kis időt a munkakeresésre. Tegyél árajánlatot a szabadúszó oldalakon, küldj e-maileket a hirdetőknek, vagy fejleszd a weboldaladat ahol hirdeted saját magad. Ezáltal lecsökkentheted annak a lehetőségét, hogy miután befejezel egy nagyobb munkát, további munka nélkül maradj.

Emellett ne félj a kis munkáktól sem a szabad időszakok kitöltésére. A kicsi néha naggyá válhat.

Utolsó szavak

Szövegíróként pénzt keresni az interneten nagyon jó módszernek számít. Összegyűjtöttünk néhány linket, mely segíthet neked a szövegírói pályán, vagy ha valami mást szeretnél kipróbálni alternatívákat is ajánlunk.

1 thought on “Keress pénzt Szövegel Írásával”

 1. Mirjam vagyok!
  Iskolába járok, ügyvitelt tanulok!
  Nagyon is érdekeltek az író készségek, mindig szerettem volna blogot vezetni, de sosem tudtam hogyan kezdjek hozza!
  És most támadt egy hatalmas ötletem van egy könyv író ismerősöm, az ő életet, minden napjait szeretném leírni. 300 km kellene utaznom hogy találkozhassanak az íróval aki sok fiatal életében szerepel, bármire képes lennék, ha kaphatnek egy kis motivációt!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top