Online munka: 8 bárhonnan végezhető pénzkeresési módszer

online munka
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Úgy érzed, hogy korlátozva vagy, ha irodában kell dolgoznod? Ha a válaszod igen, nem vagy egyedül. Napjainkban egyre több olyan emberrel találkozunk, akik a szakértők új nemzedékéhez tartoznak, és nem tűrik, ha helyhez kötöttek. Egy átlagos 9-től 5-ig tartó irodai munka egyre kevésbé tűnik csábítónak. A jövőbeli munkák szó szerint bárhonnan végezhetők, hiszen lehetőségünk van kihasználni az online munka által nyújtott lehetőségeket.

A szabadúszó gazdaság fellendülésének köszönhetően rengeteg online munkalehetőséget találhatunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasak legyünk és megtaláljuk a munkánk és a magánéletünk közötti egyensúlyt. Ráadásul az online munka végzéséhez szükséges feltételek rendkívül kedvezőek, ami még vonzóbbá teszi ezt a lehetőséget.

Természetesen akadnak olyan munkák is, amelyek tapasztalatot és szaktudást igényelnek. A lehetőségek többsége azonban elérhető olyan emberek számára is, akik nem rendelkeznek előzetes tapasztalattal. Ha az online munkát mellékkereset céljából szeretnéd végezni, vagy talán ott akarod hagyni a munkahelyed, és teljesen az online munkára szeretnél koncentrálni, mindkét esetben találhatsz számodra megfelelő munkát.

Ahhoz, hogy elkezdhess pénzt keresni – a tartózkodási helyedtől függetlenül -, összeállítottunk neked egy 8 pontból álló listát az online munka által nyújtott lehetőségekről:

FEJEZET 4 - Fizetett felmérések

Fizetett felmérések – Keress pénzt a véleményed megosztásával

FEJEZET 5 - YouTube – Legyél vlogger

YouTube – Legyél vlogger

FEJEZET 1 Szabadúszó online munka

A szabadúszó munkavégzés az online pénzkeresés egyik legelterjedtebb formája. A „gig gazdaság” (eseti munkák) lehetővé teszi számunkra, hogy olyan munkákat válasszunk, amelyek megfelelnek képességeinknek, és akár az otthonunk kényelmében léphetünk bele az online munka világába.

Fejezet 1 - Szabadúszó online munka

Legyen szó írásról, webdizájnról vagy akár mobil alkalmazások építéséről, mindenki számára akad valami. Szabadúszóként te határozod meg a munkaidőd, és annyit dolgozol, amennyit szeretnél. Számos internetes szabadúszó álláshirdető felület létezik, amelyeken napi szinten ezrével jelennek meg az új álláshirdetések. Neked csupán annyi a dolgod, hogy létrehozol egy felhasználót, jelentkezel az álláshirdetésekre, és máris élvezheted az online munka előnyeit.

A két fő módja van a szabadúszó munkák keresésének:

Upwork.com

Az első, egy olyan oldalon keresztül, mint például az Upwork, ahol a vállalatok különféle munkákat jelentetnek meg, leírva elvárásaikat és te, mint szabadúszó pályázhatsz a munkákra egy jól megfogalmazott ajánlattal.

google.com/alerts

A második – amely véleményünk szerint hatékonyabb –, olyan értesítések beállítása, melyek a szabadúszó munkával kapcsolatos kulcsszavak megjelenéséről figyelmeztetnek a Google Értesítő segítségével. Ilyen módon soha nem fogsz lemaradni egyetlen jó online munka lehetőségéről sem, amikor egy vállalat közzétesz egy elérhető munkát. Ne feledd, a legjobb szabadúszó álláshirdető maga az internet!

online dolgozik

A szabadúszó munkák egyik előnye az, hogy bármikor megeshet, hogy egy eseti munka során hosszú távú ügyfelet szerzel. Ilyen módon biztos pénzforráshoz juthatsz anélkül, hogy folyamatosan munka után kellene kutatnod. 

FEJEZET 2 Kriptovaluták – használj digitális fizetőeszközöket a bevételed növelése érdekében

Az utóbbi időkben sűrűn olvashatunk a kriptovalutákról, hiszen nem egy ember lett milliomos altcoinokba fektetve.

Fejezet 2 - Kriptovaluták – használj digitális fizetőeszközöket a bevételed növelése érdekében

De mik is azok a kriptovaluták? Több különböző “coin” létezik, amelyek a hagyományos fizetőeszközöktől függetlenül működnek, és nem tartoznak egy kormány vagy központi bank irányítása alá sem, nem úgy, mint például a forint.   

A kriptovaluták 100%-ban digitálisak: tárolásuk, vásárlásuk és a velük való kereskedés mind-mind online történik. Azonban a kriptovalutákkal is ugyanúgy tudsz kereskedni, mint ahogy a különböző részvényekkel, és pénzt is kereshetsz, ha az általad választott kriptovaluta ára felmegy megvételének időpontjától számítva. A legtöbb ember így keres pénzt kriptovalutákkal. 

A legismertebb kriptovaluták közé sorolhatjuk például a Bitcoint, Litecoint és az Ethereumot. Befektethetsz csupán egy valutába, vagy diverzifikálhatod a portfóliód több különböző valutába való befektetéssel.  

A kriptovalutákba való befektetésnek több módja létezik, azonban ha vásárolsz egy meghatározott mennyiséget, a legegyszerűbb dolog megtartanod és egy időre elfelejtened. Ezután türelmesen vársz a megfelelő pillanatra, amikor eladhatod és pénzt kereshetsz belőle!

Bitcoin Coin
Bitcoin
Litecoin Coin
Litecoin
Ethereum Coin
Ethereum

FEJEZET 3 Blogolás – Építsd fel a saját pénzforrásod

A blogolás talán az online munka és pénzkeresés egyik legrégebbi formája.

Fejezet 3 - Blogolás – Építsd fel a saját pénzforrásod

Az előző módszerektől eltérően, a blogolással nem lehet egyik napról a másikra bevételhez jutni. Bloggerként az az elsődleges feladatod, hogy egy olyan blogot hozz létre, amelynek tartalma érdekli az embereket. Emellett népszerűsítened is kell a blogodat, hogy az emberek szép számban látogassák azt. Azonban a blog egyik legfontosabb karakterisztikája az, hogy a blogolással saját online pénzforrásodat hozhatod létre. Amikor a blogod már meglehetősen népszerű és érdekes tartalommal van megtöltve, akkor akár egy vállalkozás is lehet belőle.

Több módja is van a blogolással való pénzkeresésnek. Az egyik elterjedtebb módszer a blogon való hirdetések és szponzorált bejegyzések közzététele. A blogod témájával kapcsolatos márkák megkérhetnek, hogy írj egy bemutatót a termékükről. A legjobb az egészben az, hogy idővel akár felbérelhetsz szabadúszókat is a blogodon való online munka végzésére, ahelyett, hogy a saját idődet áldoznád rá.

Egy blog elindításának, online pénzkeresés céljából, nagyon kevés akadálya van. Akár ingyen is elindíthatsz egy blogot. Több különböző felület létezik, amelyeken igazán szép és modern tervezősablonok segítségével – akár már néhány kattintással is – létrehozhatod a saját blogodat. A legismertebb ilyen felületek közé tartozik például a Wix, a Squarespace és a WordPress.

Ha leginkább egyedi kialakítást és rugalmasságot szeretnél, akkor a WordPress a legjobb választás weboldalak és blogok létrehozására. Nincs szükséged tervezői szakértelemre, hiszen ingyenes és prémium témák ezrei érhetőek el az interneten. Csupán annyi a dolgod, hogy kiválasztod a számodra megfelelő témát, telepíted, és már bele is foghatsz az online munka végzésébe.

Wix.com
Squarespace.com
WordPress.org

FEJEZET 4
Fizetett felmérések – Keress pénzt a véleményed megosztásával

Minden vállalatnak szüksége van piackutatásra, hogy felmérje termékeit és kiismerje a célközönséget. Ehhez különböző felméréseket használnak, hogy megértsék mi a véleménye a potenciális vásárlóknak. Itt jönnek a képbe a fizetett felmérések, az online munka egyik legkönnyebben végezhető formája, amellyel egész szép összeget kereshetünk.

Fejezet 4 - Fizetett felmérések

A legfontosabb dolog egy jó és megbízható elemző cég kiválasztása. Ajánlott az összes felmérést végző vállalathoz csatlakozni (legalábbis a jobbakhoz) annak érdekében, hogy tudomást szerezzünk minden elérhető felmérésről. Létezik néhány módszer, mint például böngészőbővítmények vagy szóbővítők használata a felmérések gyorsabb kitöltése érdekében, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy óránként több pénzt keress a fizetett felmérésekkel való online munka során.

A fizetett felmérések egyik jól fizető változata a fókuszcsoportokhoz való csatlakozás. A fókuszcsoportokat arra használják, hogy kiderítsék egy adott demográfiához tartozó emberek véleményét egy termékről. A felmérésektől eltérően, a fókuszcsoportok egy kicsit rendszertelenebbek a lehetséges válaszok szempontjából, és több időt vesznek igénybe. 

Általában 30 perctől 1 óráig tartanak, viszont a fizetés sokkal nagyobb az egyszerű fizetett felmérésekhez viszonyítva. Ha többet szeretnél megtudni, olvasd el a fizetett felmérésekkel kapcsolatos úmutatónkat.

FEJEZET 5 YouTube – Legyél vlogger

A BugTV egyik cikke szerint a YouTube-on, a világ második legnagyobb kereső-szolgáltató oldalán, havonta 3 milliárd keresést hajtanak végre. Ekkora forgalommal mindenki számára jut lehetőség, hogy érdekes videók készítésével, és azok YouTube-ra való feltöltésével részt vegyen az online munka piacán.

Fejezet 5 - YouTube – Legyél vlogger

Olyan ismert vloggerekkel, mint például Hunboxing, aki különböző termékek kicsomagolásával (unboxing) foglalkozik, a YouTube-on mindenki találhat saját ízlésének megfelelő videókat. Még professzionális videó-felszerelésre sincs szükséged ahhoz, hogy belevágj. Az egyetlen dolog, amire szükséged van az egy olyan téma, amely érdekes, vicces, megható vagy magával ragadó, és amelyet meg szeretnél mutatni a világnak.

Több módja is van annak, hogy az online munka által pénzt keress YouTube-on. Az első az, hogy YouTube Partner leszel, amelyre a YouTube csatornád létrehozása után tudsz jelentkezni. Ha elfogadják a jelentkezésed, akkor rendelkezésre áll majd az az opció, hogy a Google hirdetéseket jelenítsen meg a videóid alatt. Minél több megtekintése van egy adott videónak, annál nagyobb a megkereshető pénz összege.

A második mód pedig az, ha influenszerré válsz. Ha egy specifikus területre koncentrálsz, akkor jelentkezhetsz a különböző influenszer platformokon, amelyek összekötik az egyes márkákat a YouTube vloggerekkel. A megkereshető pénz összege általában az adott márkától függ, viszont az egyik előnye, hogy legtöbb esetben megtarthatod az általad reklámozott termékeket!

YouTube – Legyél vlogger
YouTube – Legyél vlogger

FEJEZET 6 Instagram – Válj vállalkozóvá vagy influenszerré

Az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi média platform, amely leginkább a szemet gyönyörködtető vizuális elemekre fókuszál. Ez rengeteg egyedi lehetőséget kínál különböző márkák számára és olyan embereknek, akik online munka végzésével szeretnének pénzt keresni.

Fejezet 6 - Instagram – Válj vállalkozóvá vagy influenszerré

online dolgozni

Mielőtt elkezdenéd az Instagram felfedezését, az első dolog, amit tenned kell az, hogy kiválassz egy területet. Ha nincs olyan terület, amelyre fókuszálsz, akkor hiába szerzel nagyszámú követőt Instagramon, nehezen fogsz pénzt keresni belőle.

Ha kiválasztottad azt a területet, amelyre koncentrálni szeretnél, két fő módja van az Instagramon keresztüli pénzeresésnek:

Indíts egy vállalkozást

Indíts egy vállalkozást

Légy influenszer

Légy influenszer

Ha egy vállalkozást szeretnél indítani az Instagramon, kezdheted azzal, hogy olyan termékeket árulsz, amelyek érdeklik a célközönséged. Még csak árukészletre sincs szükséged, hiszen kihasználhatod a közvetlen rendelés által nyújtott lehetőségeket. Csupán annyi a dolgod, hogy kövesd az Instagram marketing legjobban bevált módszereit, rendszeresen ossz meg érdekes képeket, és építsd fel a követőtáborod. 

Léteznek olyan vállalatok, amelyek kizárólag az Instagramról indultak és remekül működnek. A divattal, utazással és életmóddal kapcsolatos termékekre kimondottan nagy kereslet van az Instagramon.

Ha influenszer szeretnél lenni, akkor is érdekes képeket kell megosztanod a követőtáborod felépítéséhez, hiszen a követőid figyelmének lekötése az egyik legfontosabb alkotó eleme az Instgrammal való pénzkeresésnek. Influenszerként azonban nem kell termékeket árusítanod. Ehelyett, egy szép kis rajongótábor felépítése után, csatlakozhatsz az Instagram influenszer platformjához, és közvetlenül felkeresheted a márkák tulajdonosait, hogy együtt tudjatok működni az Instagramon való online munka során.

Még akkor is, ha csak egy mikro influenszer vagy mintegy 5.000-10.000 főnyi követőből álló táborral, pénzt kereshetsz abból, hogy megemlítesz az oldaladon más Instagram felhasználókat.

FEJEZET 7 Távmunkák – Élvezd a távmunka adta lehetőségeket

A távmunka nem csak a szabadúszókra vonatkozik.

Fejezet 7 - Távmunkák

Egyre több vállalat kezdi belátni, hogy az ipari korból fennmaradt elképzelés, mely szerint csak az irodában lehet dolgozni, ma már nem érvényes. Ezek a vállalatok kihasználják az otthonról dolgozni kívánó munkaerőt, és ennek eredményeként egyre több távmunka jelenik meg az álláspiacon, így lehetőséged van az online munka adta lehetőségek kihasználására.

A távmunkák remek lehetőséget kínálnak, ha nem szeretnél helyszínhez kötötten dolgozni, miközben állandó jövedelmet biztosítasz magadnak. Ha a szabadúszó munkák felkutatása akadályoz abban, hogy egy rugalmas és kiegyensúlyozott életet teremts magadnak, ne felejtsd, hogy egy interneten keresztül végezhető távmunkával is tudsz pénzt keresni.

Az Indeed.com-on jelenleg több, mint 19,817 távmunka állás érhető el. Ráadásul az Indeed nem az egyetlen oldal, ahol távmunkákat találhatsz. Rengeteg oldal létezik még, mint például a WeWorkRemotely és a FlexJobs, amelyeken szó szerint több ezer távmunka ajánlatot találhatsz. Az ilyen oldalaknak köszönhetően rengeteg lehetőséged van az online munka általi pénzkeresésre, akár

Indeed.com
weworkremotely.com
Flexjobs.com

FEJEZET 8 Partnermarketing – Értékesítsd mások termékeit és szolgáltatásait

Sok ember számára az online munka egy vállalkozás elindítását jelenti. Szerencsére a legtöbb feltörekvő vállalkozónak nem szükséges saját terméket vagy szolgáltatást létrehozni ahhoz, hogy egy online vállalkozást indítsanak. Miért? Itt jön képbe a partnermarketing.
Fejezet 8 - partnermarketing

A partnermarketing (idegen szóval affiliate marketing) a marketing egy olyan formája, ahol a saját közönségednek reklámozod más emberek termékeit és szolgáltatásait. Amikor sikerült eladnod egy adott terméket vagy szolgáltatást, a bevétel egy része a tiéd. Igazából ezzel mindegyik fél nyer: Te azzal nyersz, hogy nem kell pénzt és időt áldoznod saját termék vagy szolgáltatás létrehozására. 

A célközönséged remek termékekkel és szolgáltatásokkal ismerkedik meg, amelyek összhangban vannak a szükségleteikkel. Az általad reklámozott termékek pedig több vásárlót szereznek anélkül, hogy egy vagyont költenének internetes hirdetésekre és marketingre.

A partnermarketing legjobb része nem csak az, hogy rengeteg partnermarketing program létezik, de korlátlan azon eszközök száma, melyek segítségével reklámozhatsz. Partnermarketinget végezhetsz a blogodon, egy Facebook csoportban, az Instagramon vagy akár YouTube videókon keresztül is.

Nem számít, melyik eszközt választod az online munka e formájának végzéséhez mindaddig, amíg létezik egy szép számú követőtáborod, pénzt tudsz keresni a partnermarketinggel. Sok tinédzser úgy keres pénzt, hogy miután létrehoz egy oldalt csak úgy a szabad idejében, az általa kedvelt vagy vicces termékek használatát kezdi el reklámozni.

Természetesen olyan termékeket és szolgáltatásokat kell választanod, amelyek érdeklik a követőtáborod. Viszont ahogyan azt korábban is említettük, olyan sok partnermarketing program létezik, hogy soha nem fogsz kifogyni a reklámozható termékekből.

internetes munka

A legtöbb partnermarketinges valamilyen készterméket vagy digitális terméket reklámoz, mint például e-könyveket vagy program alkalmazásokat. Az Amazon a késztermékek piacának legnagyobb képviselője. Amazon partnerként, minden termék eladásából jutalékot kapsz, ha az adott terméket a te partnerlinkeden keresztül vásárolták meg. 

A legjobb dolog az egészben az, hogy akkor is kapsz jutalékot, ha nem az általad reklámozott terméket vásárolják meg, hanem egy másikat, mindaddig, amíg az Amazonra a te linkeden keresztül jutottak el.

Zárszóként…

Ez a cikk korántsem meríti ki az internetes munka által kínált pénzkeresési lehetőségeket.

Zárszóként

Még ha te rendes munkaidős szeretnél is maradni, egyre több vállalat támogatja a távmunkát világszerte. Így neked is lehetőséged van a teljes munkaidős állással járó biztonságot élvezni, megőrizve a munkavégzés helyszínének és a munkaidő meghatározásának rugalmasságát.

Sikertörténetek ezreiről olvashatunk az interneten. Ha van időd, bátorságod és szenvedélyed jóformán bármire, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy az online munka által kínált lehetőségekből biztosítsd a jövedelmed. Sőt, ha van elég kitartásod, az internetes munka segítségével akár többféle bevételforrást is kialakíthatsz magadnak. Csupán annyi a dolgod, hogy megtedd az első lépést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top