Keress pénzt online YouTube-on

youtube pénzkeresés

Nehézség:

gyors pénz

Szükséges idő:

pénzkeresés

Jövedelemszerzési:

pénzkereseti lehetőség

Àtlag órabér

HUF

PenzNindzsa pontszám:

Varieret indtjeningsmetode på PenzNindzsa pontszám

YouTube a világ legnagyobb videó megosztó oldala és több milliárd felhasználó látogatja havonta. 2013-ban megjelent a YouTube dán verziója, amely elérhető .dk-val .com helyett. Ez azt jelenti, hogy a dánoknak lehetőségük van partnerprogramba lépni az oldallal, így a videóikkal pénzt kereshetnek. Ezt videóiddal kapcsolatos reklámokkal teheted meg.

Nem a hirdető cégek fizetnek, hanem a Google/YouTube.

Hogyan dolgozz YouTube-on

Ahhoz, hogy pénzt keress a YouTube-on, először YouTube felhasználóvá kell válnod. Ezt megteheted egy profil készítésével Gmail fiókodat használva (ha nincs Gmail fiókod, ezt a linket használva ingyen készíthetsz egyet).

A következő lépés a YouTube partnerprogram igénylése – ezt itt teheted meg.

Ha előzőleg feltöltöttél olyan videókat, amelyek megszegték a szerzői jogokat, vagy megszegted az oldal szabályait, nehezebb lehet partnerré válnod. Egy SMS-en át igazolnod kell, hogy te vagy az, akinek mondod magad.

Amint visszaigazolják a partnerséget, engedélyezheted a reklámokat. Ehhez egy Google Adsense felhasználói fiókot kell készítened. Az Adsense a Google reklámokért felelős részlege. Adsense felhasználói fiókot egyszerű létrehozni, viszont egy óráig tarthat, mire visszaigazolnak. Fontos, hogy aktív felhasználói fiókod legyen, amelyen a saját tartalmad szerepel. Itt megnézheted, hogyan készíts Google Adsense felhasználói fiókot.

Ha részletesebben szeretnéd tudni, hogyan kezdj bele, akkor követheted a lépésről-lépésre készített útmutatóinkat arról, hogyan keress pénzt YouTube-on.

Hogyan tölts fel videókat

Ha készítettél egy profilt, akkor videókat kell feltöltened – ezekkel keresel pénzt, ha az emberek nézik. Minél több ember nézi a videódat, annál többet keresel. Ezért fontos, hogy a videód tartalma jó legyen, az ötlete eredeti és a leírása megfelelő, továbbá hogy legyen címe, valamint egy testreszabott indexképe. A legmegtekintettebb videó témák az egészség és fitnesz, játékok, autók és motorok, informatika és technológia, és a sport.

YouTube-on való pénzkeresést kombinálhatod termékek tesztelésével. Amikor teszteled a kapott terméket, levideózhatod és feltöltheted YouTube-ra. Sok ember kíváncsi mások véleményére egy adott termékkel kapcsolatban, és így sok megtekintést szerezhetsz. Ajánlott, hogy elolvasd a „keress pénzt a véleményeddel” útmutatót, mivel az őszinte véleményeddel is kereshetsz pénzt.

Fontos tudni, hogy megfelelő szerzői joggal kell rendelkezned a feltöltéshez. Illegális másokról feltölteni, vagy engedély nélküli zenét használni. Ha szükséges, elolvashatod a Google útmutatóját a szerzői jogról.

Ahhoz, hogy sok látogatót és feliratkozót szerezz, angolul ajánlott videókat készítened, nem dánul, így minden nemzetiség könnyebben megértheti a videóidat.

Mennyit kereshetsz?

youtube pénzkeresésA kereseted attól függ, hányan látják a reklámot a videóidon és hányan kattintanak rá. A kereset a bemutatott reklámon is múlik. Jópár megtekintés után kapsz csak pénzt utána, de mivel a partnerség nem kerül semmibe, nem veszíthetsz a próbálkozással, főleg, ha már van egy aktív YouTube fiókod. Sok megtekintés kell a pénzkereséshez, tehát előny lehet, ha már van egy aktív YouTube fiókod.

Szabályok, amelyek alapján sok pénzt kereshetsz YouTube-on

Ezek olyan emberekről példák, akik több milliót kerestek YouTube-bal, és otthonról dolgoznak. Ezeknek az embereknek gyakran van egy csatornájuk, hűséges nézőkkel. A legnagyobb YouTube-osok között találsz olyan embereket, mint PewDiePie, Crazy Russian Hacker, és Smosh. Ezek a YouTube személyiségek nagyon különbözőek egymástól, de mégis hasonlítanak. Több feltétele van a sikeressé válásnak, vagy a jól keresésnek. Itt felsoroltunk több dolgot, amely igaz a legjobb YouTube-osokra:

A legnagyobb siker eléréséhez fontos, hogy sok megtekintésed legyen. YouTube-on az emberek nagy része tud angolul, és bizonyos értelemben ez a YouTube „hivatalos” nyelve. Ha készítesz egy csatornát angolul, a lehetséges megtekintések száma sokkal nagyobb, mintha pl. dánul csinálnád. Tehát ha sokat akarsz keresni, akkor angol YouTube csatornát csinálj.

Egy másik hasonló dolog a legtöbb tehetséges YouTube-osnál az, hogy sok feliratkozójuk van.Gyakorlatilag a feliratkozók más emberek YouTube-on, akik követik a csatornád. Ezzel értesítést kapnak, ha feltöltesz egy videót, és általában az első nézők között vannak. A jó dolog a feliratkozókban az, hogy hűséges nézői a csatornádnak. Mint ahogy említettük, a videódon szereplő megtekintések alapján keresel pénzt, és ha biztosítod a követőket, akkor szinte a bevételedet is biztosítani tudod.

Rengeteg YouTube-os használ más közösségi oldalakat a feliratkozók megszerzésére. Ezen közösségi oldalak között szerepel a Facebook, az Instagram és a Twitter, amelyek kiváló helyek arra, hogy reklámozd magad.

Most valószínű, hogy készíteni fogsz egy Facebook-oldalt, Instagram-profilt vagy Twitter felhasználói fiókot a hirdetésre, így tehát hasznos lehet, ha elolvasod, hogyan keress rajtuk is pénzt.

Ahhoz, hogy sok néződ és feliratkozód legyen, fontos, hogy tudj „adni” valamit a nézőidnek. Nem jó, ha unalmas vagy érdektelen videókat csinálsz, mivel ezektől nem kapsz megtekintést. A legjobb YouTube-osok nagyszerű szórakoztatást biztosítanak az egész csatornájukon, amelyeket az emberek látni akarnak. Ha jó tartalmat tudsz készíteni a csatornádon, akkor nagy eséllyel pénzt is fogsz keresni.