Keress pénzt az eBay-en

Keress pénzt az eBay-en

„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”
Ninja Metric Ikon

Nehézség

Közepes
Közepes

Idő

Közepes
Közepes

Jövedelem

Közepes
Közepes

Az online piacterek napra napra gyarapodnak, és ezáltal az ott árusítás egy nagyon jó mód az online pénzkeresésre. Viszont a saját webáruház létrehozása, menedzselése, hirdetése költséges és időigényes feladat lehet. 

Az eBay mint az egyik legnépszerűbb internetes oldal, egy megoldást kínál erre a problémára. Termékek árusítása az eBayen keresztül egy rendszeres jövedelem forrásává válhat, mely könnyedén segíthet neked az e-kereskedelemmel belépni az online munkák világába, hogy pénzt keress online. 

Sokan hoztak már létre sikeres boltokat, mely által megengedhették maguknak, hogy otthagyják az állásukat és milliomossá váltak! Termékek árusítása az eBayen keresztül egy rendszeres jövedelem forrásává válhat, mely könnyedén segíthet neked a gyarapodásban. És a legjobb, hogy minden otthonról végrehajtható, és nem igényel túl sok mindent a részedről.

Ahhoz, hogy nekikezdhess az eBay-en való árusításnak, és pénzt tudj ezzel keresni kövesd a következő lépéseket:

1 Lépés: Kezdj bele

1. Hozz létre egy eBay fiókot

Ha még nincs eBay fiókod, akkor látogasd meg a weboldalukat, és regisztrálj egyet. A regisztráció teljes mértékben ingyenes. Ha már vásároltál valaha az eBay-ről, akkor a meglévő fiókoddal árusítani is tudsz. Miután befejezted a regisztrációt, a “My eBay” oldalon tudod kezelni az árusítani kívánt termékeidet, és itt bonyolíthatod le a vásárlókkal a kommunikációt. 

Ha most regisztrálsz fiókot, akkor nagyon figyelj oda a felhasználónév-választásra . Fontos, hogy olyat válassz, mely bizalmat gerjeszt a vásárló felé hangzásával.

2. Döntsd el, hogy mire érdemes jelentkezni és mire nem

Az eBay két lehetőséget biztosít az ő díjaik felszámítására–az általános szerződés alapján, és előfizetések alapján. Megmutatjuk, hogy mi a különbség:

 • Az általános, szerződés alapján lévő díjbeszedésnél nem kerül pénzbe a termék feltöltése. Maximálisan 50 terméket tölthetsz fel egy hónapban, és a jövedelmed 10%-a az eBay-é. Kezdőknek ezt a módot szoktuk ajánlani.
 • Előfizetés esetén havonta $15.95 és $179.95 közötti összeget kell fizetned azért, hogy árulhass. Minden előfizetés megszab egy maximális termékszámot havonta, és megmondja, hogy mennyi lesz az ő pénzük a te jövedelmedből. Előfizetéssel a bevételed 4-9%-a lesz az eBay-é.

3. Készíts egy PayPal fiókot

Ahhoz, hogy az eBay-en árulhass, egy PayPal fiók erősen ajánlott. A PayPal lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy biztonságosan fizessenek online, az eladók számára, hogy pénzt fogadjanak egyszerűen, majd azt nyomtatott csekk, banki átutalás formájában megkapják, vagy egyszerűen el is költhetik online áruházak százezreiben. 

Nem kötelező, hogy legyen PayPal fiókod ahhoz, hogy árulhass az eBay-en, de a vevők 90%-nak van PayPal fiókja, és úgy szeretne fizetni. Ha te nem fogadsz el PayPalt, akkor a konkurens eladók termékeiből több el fog kelni, neked ezzel jelentős jövedelemkiesést okozva. 

Egy PayPal fiókot készíteni nem túl nehéz feladat. A Paypal.com-on pillanatok alatt megvalósítható, és a legjobb, hogy teljesen ingyenes.

4. Találd ki, hogy mit fogsz árulni

Mielőtt elkezdnél termékeket vásárolni különböző nagykereskedőktől, hogy majd továbbadd őket az eBay-en, a legjobb, ha először a házadban található felesleges dolgoktól szabadulsz meg ilyen módon. Csinálj egy nagytakarítást, és válogasd ki azokat a dolgokat, amire többé már nincs szükséged. Aztán kövesd ezeket a tippeket:

 • Nézd meg az eBay-en található “Checking Inspiration House”-t, hogy megtudd milyen termékeket árulnak mások, és körülbelül milyen áron.
 • Nézd meg a különböző kategóriákat, és derítsd ki, hogy más árul-e a tiédhez hasonló terméket.
 • Olyan termékeket válassz, amikről sok mindent tudsz. Fontos, hogy sok mindent tudj a termékedről, hogy tudj segíteni a vásárlóknak, ha azok a segítségedet kérnék abban, hogy mondd meg nekik: a termék jó lesz-e nekik vagy sem. Ennek eredményeképpen olyan terméket ne próbálj meg eladni, amiről semmit nem tudsz.
 • Ha már mindent eladtál a házból, vagy több mindent is szeretnél árusítani akkor nézz körül a garázsvásárokon, piacokon, magánvásárokon, hátha találsz valamit amit olcsón beszerezhetsz, majd drágábban továbbadhatsz az eBay-en.

5. Kicsiben kezdj bele

Igaz, csábítónak tűnhet, hogy azonnal rengeteg pénzt lehet keresni az eBay-en, viszont jobb ha mindig először csak kicsiben kezdünk neki és fokozatosan, az idő múlásával bővítjük a kínálatot. Ha kevés terméked  van, akkor gyorsan válaszolj a vevőknek és gyorsan add fel csomagjaikat, mert ezáltal jó visszajelzést fogsz kapni az eBay-en belül. 

Azzal sok energiát, időt is elvesztesz, hogy megírsz 50 hirdetést, mely senkire sem hat. Idővel kitapasztalhatod, hogy mi az ami hatásos, és mi az ami nem.

2 Lépés: Tölts fel egy terméket

1. Gondold át, hogy melyik eladási mód való neked

Az eBay egy egyszerű aukciós portálnak indult, de mára már több módon is lehetőségünk nyílik eladni. Mielőtt feltöltenél egy terméket, el kell döntened, hogy ezek közül mely lenne a legjobb számodra. Mindegyik fajtának van előnye és hátránya is egyben:

Tradicionális Aukció

Keress pénzt az eBay-en

A tradicionális aukciónál megadsz egy kezdőárat, és az aukció idejét. Ezek után a felhasználók licitálnak a termékre abban a hitben, hogy ők fognak nyerni az aukció végében. A végén az a személy, aki a legmagasabb licitet tette fel a vevőddé válik.

Beállíthatsz 3, 5, 7 vagy 10 napos aukciókat. Ha már 10-nél magasabb visszajelzési rátád van, akkor 1 napos aukciókat is állíthatsz be. Sokszor a vevők csak szemmel követnek egy aukciót, és csupán az utolsó napon licitálnak rá. 

Éppen ezért a hosszabb aukciót sokszor jobban szerepelnek a rövidebbeknél. Aukción árulni mindig egy picit stresszes dolog, ugyanis nem tudhatod, hogy a végén mennyiért kel el a termék. Ezért nagyon fontos a minimális tét, amit beállítasz. Egyrész kicsinek kell lennie a minimális tétnek, hogy az vonzó legyen sokak számára, de mégsem lehet túl kicsi, nehogy a végén hoppon maradj és ne keress vele semmi pénzt.

Rezervált aukciók

A rezervált aukciók nagyjából úgy működnek, mint a tradicionális akcuók; azzal a különbséggel, hogy itt beállíthatsz egy minimális árat ami alatt nem adod el a terméket. Ezáltal megnyílik a lehetőséged, hogy kis kezdőárat szabj meg, viszont mégsincs meg annak a veszélye, hogy veszítesz a tranzakción. A hátulütője csupán az, hogy az eBay felszámol egy árat akkor is, ha nem sikerült eladni a terméket.

Vedd meg azonnal

A vedd meg azonnal funkcióval a vásárló azonnal megvásárolhatja a terméket egy előre rögzített áron anélkül, hogy licitálnia kellene rá. A vásárlós pont olyan lesz, mintha egy más webáruházból vásárolnák. Sokan azért is szeretik a vedd meg azonnal tranzakciókat, mert így nem kell azon izgulniak, hogy nem ők nyerik a licitálást, hanem megveszik és várják a termék megérkezését. 

A licites termékeknél is megszabhatsz egy vedd meg azonnal árat, vagy beállíthatod, hogy csak úgy lehessen azt megvásárolni. Ha úgy döntesz, így bocsátasz áruba egy terméket, akkor dönthetsz úgy, hogy 3, 5, 7, 10 vagy 30 napig legyen az elérhető, vagy akár beállíthatod azt is, hogy addig éljen amíg azt meg nem szakítod.

Legjobb ajánlat

A legjobb ajánlat a vedd meg azonnal termékeknél elérhető kiegészítő funkció. Ha ezt beállítod, akkor a vevőnek lehetősége nyílik arra, hogy ajánlon egy árat. Ha lejár a termék eladásának az ideje, és azt nem adtad el, akkor lehetőséged van, hogy a legmagasabb árat kínáló személynek add azt el. Dönthetsz úgy is, hogy elutasítod az ajánlatot, és újra feltöltöd a terméket eladásra.

2. Állítsd be az árat

Az eBayen nagyon nagy a verseny minden kategóriában, ezért fontos, hogy ellenőrizd mások ajánlatait is, mielőtt feltöltöd a sajátodat. Miután bejelentkeztél az eBay rendszerébe, kattints az “Advanced Search” gombra, és válaszd ki a “Completed Listing” funkciót. Ez után keress rá arra a termékre, amit el szeretnél adni.

Olyan termékeket keress, amik az általad választott módon kerültek eladásra. A lehető leghasonlóbbat keresd. Nézd meg, hogy mennyit kapott az eladó a termékért, és ezek ismeretében állítsd be a saját áraidat. Ha nagyjából ugyan az a termék, mint a tiéd akkor állítsd be ugyan azt az árat. Ha nem, akkor csökkentsd vagy növeld az árat. Számítsd ki azt is, hogy mennyit fog felszámolni neked az eBay. 

Az “eBay Profit Calculator” nevű alkalmazással könnyedén kiszámolhatod, hogy adott esetben mennyi pénzt keresel egy eladással.

3. Készítsd képeket

Az eBay előírja, hogy minden terméknél legalább egy fotónak kell, hogy szerepeljen. Emlékezz, a fényképek arra is remekül szolgálnak, hogy reklámozd a termékeidet, és keress pénzt olyan felületeken is, mint az Instagram. Kövesd a következő tippeket, hogy a lehető legjobb képeket készítsd el, melyeket az eBay is elfogad:

 • A fotónak legalább 500 pixel szélesnek kell lennie, és nem tartalmazhat semmilyen írást, vagy művészi motívumokat.
 • Egyszínű háttérnél készítsd a fotót, a termék elejéről. Általában a fehér háttér a legmegfelelőbb kivéve ha a termék csillog, mert ilyen esetben a fekete háttér az ajánlott. Használhatsz terítőt, vagy szövetet, vagy akár egy posztert is háttérnek.
 • Figyelj oda a termék világosságára. Ne legyen szivárványszínű a termék egyik része sem. Kapcsold ki a vakut a kamerádon.
 • Ne fogd a kamerát, inkább tedd le valamire. Lehetetlen kézzel tökéletesen tartani a kamerát. Egy állvánnyal sokkal szebb képet lehet készíteni.
 • Több távolságból is készíts képeket, hogy minden részlet látszódfjon. Ezáltal később választhatsz, hogy melyiket töltöd fel. Több képet is készíts, és ha van a terméknek valami hibája, arra is hívd fel a figyelmet. A vevők szeretik, ha tiszta lapokkal játszik az eladó. Az sem egy rossz ötlet, ha a termék elejéről, oldaláron, és hátuljáról is mellékelünk képeket. Az eBay általában pénzt számol fel az extra képekért, de jó ha vannak, ha esetleg egy vásárló megkeres téged üzenetben további információkat kérve.
legutóbbi hírek
A ProfitFarmers néhány hét alatt mintegy 750.000 Ft-ot hozott nekünk.
Szeretnéd te is megtudni, hogyan keress pénzt a ProfitFarmers-szel?
ProfitFarmer jelkártyája
ProfitFarmers: Az online pénzkeresés könnyű módja.
Mi magunk próbáltuk ki, kíváncsi vagy az eredményekre?
Szinte 750.000 Ft nyereség. Kevesebb, mint 25 perc naponta.
Nézd meg az ismertető videót, hogy megtudd te is, hogyan kereshetsz pénzt vele.

4. Válaszd ki a szállítási módot

Miután feltöltötted a képeket, megírtad a hirdetést, gondolkodj el azon, hogyan fogod azt eljuttatni a vevőhöz. Mérd meg a tömegét, és számold ki, hogy mennyibe is kerülne neked a termék feladása.

Egy mód erre, ha a szállítási összeg kalkulátort használjuk. Ez esetben betáplálod a rendszerbe, hogy milyen nehéz a termék, mik a méretei. Ez után a rendszer automatikusan kiszámolja a szállítás költségét attól függően, hogy a vevő hol lakik.

Másik lehetőség lehet az, hogy az “Ebay Shipping Calculator”-t használod, amely kiszámítja a szállítás költségét különböző csomagküldő szolgáltatásoknál, és te pedig egy általánydíjat számítasz fel a szállításért. Harmadik lehetőség pedig, hogy ingyenes szállítsd kínálsz azáltal, hogy a szállítás költségét beépíted az árba, vagy te állod azt teljes mértékben. Az utolsó opció akkor a legjobb, ha nagy profittal dolgozol.

5. Készítsd el a termék leírását

Nem árulhatsz az eBay-en, ha nincs megfelelő leírásod. Ahhoz, hogy megfelelő leírást készíts használd a következő útmutatót:

 • Készíts egyértelmű címet, hogy a vásárló egyértelműen tudja, mit is árulsz. Használj olyan kulcsszavakat a címben, amire az emberek gyakran rákeresnek. A cím legyen lényegretörő. A névnek nem kell sem cukinak, sem kreatívnak lennie. Az igazság az, hogy jobb is ha nem vagy az, ha az eBay-en árulsz.
 • A termék minden funkcióját fejtsd ki. A lehető legtöbb információt próbáld meg közölni a leendő vásárlóiddal. Fontos, hogy említsd a termék pontos adatait, mint pl a méret, szín, a termék állapota. Minél több információt tartalmaz a leírás, annál valószínűbb, hogy el tudod azt adni, és nem fogsz naponta 100 levelet kapni különböző kérdésekkel.
 • Fontos, hogy ne csak a termék funkcióit, hanem az előnyeit is kifejtsd. Fejtsd ki, hogy miért jó, ha valaki megveszi ezt a terméket, és hogy miért jobb a tiéd miat a többi hasonló termék. Viszont törekedj arra, hogy soha ne állíts valótlanságokat.

Keress pénzt az eBay-en

3 Lépés: Egy vásárlás teljesítése

1. Lépj kapcsolatba a vásárlóval

Amikor eladsz egy terméket, akkor kapsz egy emailt az eBay-tól amely tartalmazza a vásárló e-mail címét. A legtöbb esetben a vásárlók ki is fizetik a terméket rögtön az után, hogy a vedd meg azonnal gombra kattintottak, szóval néhány extra információval is szolgálni fog számodra ez az értesítés. A legjobb viszont, ha te is küldesz egy e-mailt a vásárlónak, melyben megemlíted a vásárlás pontos összegét, a szállítás díját, és az egyéb felmerülő költségeket.

2. Győződj meg arról, hogy valóban fizettek

Bizonyosodj meg arról, hogy a vásárló valóban kifizette a termék árát. Ha a vásárló nem fizet, akkor emlékeztesd 2-3 alkalommal. Ha ez sem vezet célra, akkor a “resolution center”-ben ( megoldások központja ) további lépéseket tehetsz, hogy megkapd a pénzed. Soha ne add fel a terméket, míg nem kaptad meg a pénzt érte.

3. Postázd a terméket

Amint megbizonyosodtál arról, hogy a terméket kifizették csomagold be gondosan, és add fel minél hamarabb. Az időbeliség lesz az egyik meghatározó szempont, amikor értékelést hagynak neked szóval ne késlekedj soha. Az eBay-ről ki tudsz nyomtatni címkét az egyszerűbb címzéshez. 

Amikor feladtad a terméket, a követési számot közöld a vevővel. Emellett kérj értesítést a kézbesítésről, hogy biztos lehess benne, megkapta azt a vevő. Az is egy jó ötlet, ha bebiztosítod a csomagot, vagy felajánlod a vásárlónak, hogy egy kis extra díjért fizetsz biztosítást a csomagért. 

A biztosítás védelmet biztosít a szállítás során keletkezett károk esetén. Ha nem biztosítod be a csomagot, és az megsérül szállítás közben, akkor a vásárló megreklamálja a rendelést.

4. Hagyj értékelést

Ha a tranzakció lezárt, hagyj egy jó értékelést a vásárlónak. Ha szép, és jó dolgokat írsz egy vásárlóról, akkor nagy valószínűséggel azt viszonozni fogja, ami segít neked a gyarapodásban.

5. Fizesd ki a díjaidat

A legtöbb esetben az eBay a bankkártyádról, vagy a PayPal fiókodról automatikusan leveszi a költségeket. Mindig bizonyosodj meg arról, sikeresen végbement a tranzakció, nehogy probléma legyen belőle.

4 Lépés: Építs egy sikeres vállalkozást

Ahhoz, hogy az eBay egy jövedelmező dolog legyen számodra kövesd a következő tippeket:

Kommunikálj a vásárlóiddal

Ha jó visszajelzéseket akarsz kapni, és ezzel együtt extra pénzt keresni, komminukálnod kell. A vásárlók megijednek, ha nem kommunikál velük az eladó, még akkor is, ha mindent időben csinálsz. Vedd fel velük a kapcsolatot szinte azonnal a vásárlás után. 

Figyeld az email fiókodat folyamatosan, hogy, ha kérdések merülnek fel a termékeiddel kapcsolatban azokra válaszolni tudj . Egyszerűbbé teheted ezt az eBay alkalmazással, melyet letölthetsz a telefonodra vagy a táblagépedre, amely értesítést küldd egy-egy üzenet esetén. Mindig légy udvarias, és megértő. Pont olyan légy, mint amilyen hozzáállást te is elvárnál fordított helyzetben.

Hagyj visszajelzést gyorsan

Como ya te hemos dicho, las calificaciones son fundamentales para los compradores. Calificar rápidamente aumentará las chances de que tus clientes te califiquen positivamente. No esperes que el cliente te califique para hacerlo tú. Si has recibido tu dinero, siempre deja una calificación positiva.

Válassz egy termékcsoportot

Ha megvizsgálod milyen termékek mennek a legjobban az eBay-en, válassz te is egy termékcsoportot amivel foglalkozni fogsz. Ezáltal szakértővé válhatsz, és egy visszatérő vevőcsoportot alakíthatsz ki. Így sokkal egyszerűbben kereshetsz pénzt.

Terjeszd ki a vállalkozásod

Ha már kezdesz belejönni az eBay-en való kereskedésbe, kiterjesztheted a vállalkozásod azzal, hogy partnerséget kötsz egy nagykereskedővel vagy egy csomagtovábbítóval akik hasonló termékekkel foglalkoznak mint az általad árusítottak.

Legyen a célod a “Power Seller” cím elérése

A Power Seller-ek(Legjobb eladók) a legmegbízhatóbb eladók az eBayen. Csupán a top 4% nyeri el ezt a címet. Ha sikerülted elérned ezt a címet, akkor nagy valószínűséggel rengeteg pénzt kerestél már.

Ezt a címet a következőkkel érheted el:

Keress pénzt az eBay-en

 • Legalább 90 napja árusítasz.
 • Havonta legalább $1000 jövedelmed van, 3 hónapban egymás után.
 • Havonta legalább 4 terméket töltesz fel, 3 hónapban egymás után.
 • A értékelési pontjaid 100 felett vannak, és legalább 98% pozitív visszajelzés.
 • Időben befizeted az eBay díjait.
 • Minden eBay szabályt követsz, tisztelsz és betartasz.

Korrigálj minden terméket mielőtt azt eladásra kínálsz. Keress meg minden hibát, és javítsd azt ki. Bizonyosodj meg arról, hogy a termékleírsaid nyelvtani hibáktól és elírásoktól mentesek. Az elírások a kulcsszavakra való keresésnél is keveredést okozhatnak, ezáltal kevesebb emberhez jut el a terméked.

Mindig tartsd szem előtt, hogy a megbízhatóság a siekr titka. Mindig próbálj meg megoldani minden felmerülő problémát. Még, ha valami rosszul is sűlt el, lehetőséged van arra, hogy a vásárlót kompenzálva jó értékelést kapj.

Sok szerencsét az eBay-es pénzkereséshez!

1 thought on “Keress pénzt az eBay-en”

 1. nem tudom, hol tudok segitséget kérni ebben igy leirom ide, tudtommal ugye ezután jövdelem adót kell fizetni ha kicsiben is csinálom , ezt a paypal tranzakcio mikor eladom már le is vonja vagy pedig nekem kell intézni?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top