Toluna Vélemény

Toluna vélemény

„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

A Toluna az egyik legismertebb fizetett felmérésekkel foglalkozó oldal. Ha még nem hallottunk a Toluna-ról, akkor a cikk végére érve mindent megtudhatunk róla, ugyanis egy részletes elemzést készítettünk a weboldalról annak előnyeit és hátrányait is vizsgálva.

Mielőtt részletesebben olvasnánk a Toluna-ról, érdemes kideríteni, hogy pontosan mennyi pénzt is kereshetünk vele, ezután pedig könnyebb lesz megértenünk az oldal részletes elemzését is. Mindezekről olvashatunk lentebb.

A Toluna felmérési portál története

A Toluna Survey alapítója és üzemeltetője a Toluna Group Ltd., ami elsősorban piackutatással foglalkozik, központja a texasi Dallas, hivatalos székhelye pedig Párizsban van bejegyezve.

A cég világszerte meghatározó a piackutatás és felmérés világában, versenytársai között megtalálhatók az olyan népszerű cégek, mint pl. a Pinecone. A cég szilárd alapokon fekszik és 16 fiókteleppel rendelkezik szerte Európában, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, valamint Észak-Amerikában, emellett szoros együttműködésben áll a legnívósabb médiaügynökségekkel és véleménykutató csatornákkal.

A Toluna ismertebb ügyfelei között megtalálhatjuk a Financial Times-t, az Advertising Age-t és a Time Magazine-t, ugyanis egy vezető fizetett felmérésekkel foglalkozó cégről van szó, aki széles felhasználói bázist tudhat a magáénak. A cég nemrég elindította innovatív eszközét, mellyel a felmérésben résztvevők kiválasztásának folyamatát kívánja javítani, ezzel még pontosabbá téve a kapott eredményeket. Ennek a kifinomult eszköznek a neve SmartSelect.

A Toluna világszerte 2,5 millió fizetett felméréseket kitöltő felhasználóval büszkélkedhet.

Mivel mostanában a kérdőívekkel foglalkozó cégekhez gyakran magas kockázatot asszociálunk, fontos, hogy utánanézzünk a cégnek az onlinepenzkereses.hu weboldalon. Ahogyan az elvárható, a Toluna kiváló értékelést kapott az oldalon, emellett pedig akkreditált is, ami mind azt igazolja, hogy a Toluna egy teljesen legitim cég.

Az onlinepenzkereses.hu-n csupán 17 negatív visszajelzés szerepelt, és nagy meglepetésünkre az összes problémát meg is oldották, ami arról tesz tanúbizonyságot, hogy a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelei elégedettek legyenek.

A Toluna Survey-hez kapcsolódó csalások

Toluna vélemény

A Toluna nemrég megvásárolt egy Greenfield Online nevű céget, ami egy 100%-osan legitim módon működő cég. Azonban csalók létrehoztak egy céget a nagyon hasonló, Greenfield Financial néven, amivel kapcsolatban az onlinepenzkereses.hu ki is emelte, hogy a két cég nem ugyanaz és a Greenfield Financial csak egy csaló csekkbeváltó cég. Ezért azt javasoljuk mindenkinek, hogy maradjon távol az ehhez hasonló szervezetektől, ugyanis számos weboldal létezik, ami nagyon hasonlít a keresett oldalra, de ezek általában mind gyanús eredetűek.

Már egy néhány perces internetes keresés után is tisztább képet kaphatunk bármely cégről és egészen biztosan meg tudjuk majd ítélni, hogy az mennyire megbízható, a cég pedig nem sokáig tudja rejtegetni a róla alkotott véleményeket. Ezért mielőtt úgy döntünk, hogy időt vagy pénzt fektetünk bármilyen weboldalba, fontos, hogy részletesen ellenőrizzük az arról írt véleményeket, ezzel biztosítva, hogy pozitív tapasztalattal gazdagodunk majd.

Az egyik legjobb módja annak, hogy leteszteljük egy internetes platform valódiságát, hogy feliratkozunk annak levelezőlistájára, majd egy idő után leiratkozunk róla. Ha a cég a leiratkozás után is e-maileket küld nekünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szóban forgó cég nem megbízható, ami valljuk be, nem túl jó előjel.

Erre és ehhez hasonló célokra érdemes létrehozni egy teszt e-mail címet. Csakis azokban a cégekben bízhatunk meg, akik betartják a cégpolitikájukat. A Toluna soha nem küld e-maileket azután, hogy leiratkoztunk a levelezőlistájukról.

A Toluna rendkívül fontosnak tartja ügyfeleit és soha nem tenne olyat, amivel megingathatná azok bizalmát. A cég már 10 éve végzi tevékenységét ezen a területen és mindez idő alatt egy igen nívós és megbízható piackutató céggé nőtte ki magát.

A Toluna működő üzleti modellje

Kevesen képesek megbarátkozni a gondolattal, hogy a fizetett online felmérések valós bevételt nyújtanak. A Toluna bárkinek  segíthet egy kis fizetéskiegészítést szerezni, méghozzá felmérések kitöltése révén, amihez csupán néhány szabálynak és feltételnek kell megfelelnünk. Miután megismerkedtünk a rendszerrel, a Toluna segítségével könnyedén kereshetünk pénzt az interneten és biztos kiegészítő bevételhez juthatunk.

Toluna vélemény

Először is elmondhatjuk a Tolunáról, hogy hasonló a legtöbb fizetett felméréseket kínáló oldalhoz és használata ingyenes. Ha regisztrálni szeretnénk, akkor ezért semmilyen díjat nem kérnek tőlünk, illetve egyéb költségekre sem kell számítanunk. Ennek megfelelően viszont mi sem kapunk semmilyen garantált havi bevételt; a fizetségünk kizárólag azon múlik, hogy mennyi felmérést töltünk ki. Ezért nem szabad azt várni, hogy ezzel az otthonról végezhető munkatípussalhelyettesíthetünk majd egy valódi, havi szinten fizetett állást. Ne várd el, hogy a kérdőívek kitöltésével milliomos lesz belőled, ez csak egy lehetőség arra, hogy egy kis pénz üsse a markodat.

A Toluna néhány fizetett felmérése konkrét demográfiai csoportokat céloz meg, például egy bizonyos területen élőket, vagy egy adott jövedelmi szintű csoportot. Ebből kifolyólag a Toluna által kínált bevétel számos tényezőtől függhet.

A Toluna felhasználójaként akár a cég iOS applikációját is használhatjuk a felmérések kitöltésére.

A Toluna nem tájékoztat minket az egyes kérdőívek sikeres kitöltésével szerezhető pontok konkrét mennyiségéről. Az oldal nem teszi lehetővé a közvetlen készpénzes kifizetést, ehelyett inkább minden sikeresen befejezett felmérésért jutalompontokat biztosít. Azonban ezeket a pontokat később készpénzre vagy a Toluna oldalán elérhető tárgyi ajándékokra válthatjuk.

A kérdőívek kitöltésének ösztönzése

A Toluna 500 ponttal jutalmaz minket, ha először regisztrálunk a rendszerükbe. Ezután minden egyes fizetett felméréssel legalább 1000 pontos jutalmat szerzünk.

A Toluna oldalán megszerzett 3000 pont 274 Ft-nak felel meg.

Toluna vélemény

Mielőtt beváltanánk vagy kivennénk a pénzünket a Toluna-ból, minimum 60.000 pontot kell szereznünk. Pontjainkat beválthatjuk ajándékkártyákra vagy akár ki is utalhatjuk az annak megfelelő pénzösszeget pl.: a PayPal számlánkra. 60.000 pontot elérni nem olyan nagy kihívás a Toluna rendszerében, mivel átlagosan egy felméréssel 15.000 ponttal gyarapíthatjuk számlánkat.

Marketingkampánya részeként a Toluna jutalmakban részesíti azokat, akik aktívak a cég közösségimédia-felületein, így még pénzt tudsz keresni az Instagramon, Facebookon vagy a Twittere keresztül is Fórumokat és szavazásokat hozhatunk létre az extra jutalom reményében. A kapott jutalom értéke egyenesen arányos a véleménynyilvánításra szolgáló fórumok és szavazások résztvevőinek számával.

A Toluna egy nyereményjáték keretében minden hónapban kisorsol 685.000 Ft-ot, és ha az oldal regisztrált tagjai vagyunk, akkor részt is vehetünk ebben. A sorsolásban való részvételnek nincs semmilyen egyéb díja vagy előfeltétele.

A Toluna rendszerében azzal is pénzt kereshetünk, hogy előnyünkre használjuk annak hatalmas méretű felhasználói közösségét. A véleménynyilvánításokban és szavazásokban való részvétellel ugyancsak extra bevételre tehetünk szert.

Emlékezzünk, hogy a Toluna felméréseivel önmagában nem leszünk milliomosok. Viszont remek kiegészítő fizetésként működhet, ha napi 2-3 órát intenzíven rászánunk.

Vélemények a Toluna-ról

Úgy döntöttünk, hogy megvizsgálunk néhány, megbízható forrásokból származó véleményt a Toluna-ról. Az alábbi megállapításokat tettük ezek tükrében:

Bár a Toluna minden egyes kérdőív után biztosít pontokat számunkra, a kérdőívek elkezdésekor nem ad konkrét információt arról, hogy várhatóan mennyi pontot fogunk majd keresni. Csak majd a felmérés lezárultakor közli velünk a rendszer, hogy pontosan hány ponttal lettünk gazdagabbak.

Néhány vélemény szerint az emberek kifejezetten örültek annak, hogy a Toluna jóval több felmérés invitációt küldött nekik, mint más cégek. Emellett viszont azt is kiemelték, hogy ezek közül nem minden meghívásnak tudtak megfelelni, így nem tölthették ki az összes felmérést.

Mások azt tették szóvá, hogy lejártak a pontjaik. Ez valóban így történt, ám erről magában a Toluna szabályzatában is olvashatunk. Ha egy tag 6 hónapnál hosszabb időn keresztül nem mutat semmilyen aktivitást, akkor a felhasználójához tartozó pontok elévülnek. Ellenben ha viszonylag aktívak vagyunk, akkor nem lesz efféle gondunk a Toluna-val.

A Toluna egyik legkedveltebb funkciója az azonnali kifizetés. Amint kifizetést kezdeményezünk, egyből be is válthatjuk pontjainkat Amazon ajándékkártyára vagy akár Paypal egyenlegünket is gyarapíthatjuk, ez a tranzakció pedig perceken belül megtörténik.

Végezetül elmondhatjuk, hogy minden weboldal kap pozitív és negatív kritikát is. Mi főként pozitív véleményeket találtunk a Toluna-val kapcsolatban, köszönhetően annak, hogy a kifizetés remek, és az igért feltételek alapján működik. Ha napi néhány órát ezzel töltünk, akkor egész jelentős havi bevételt szerezhetünk az oldal segítségével.

A Toluna elemzésének összegzése

Toluna vélemény

A Toluna kétségkívül az egyik leginkább legitim fizetett felmérésekkel foglalkozó oldal, amit találhatunk. Ezért, ha egy korrekt felmérési platformot keresünk, akkor a Toluna a lehető legjobb választásunk, lévén, hogy csupán néhány, felmérésekben való részvétellel töltött órával egész szép párhuzamos jövedelemhez juthatunk minden hónapban.

Emellett a Toluna könnyen kezelhető és a regisztrációt követően akár azonnal elkezdhetünk kérdőíveket kitölteni. Ha még többet szeretnénk megtudni a fizetett online felmérések kitöltésének előnyeiről, akkor kattintsunk ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top