Keress pénzt Videojátékokkal

Keress pénzt videojátékokkal
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Videojátékokkal játszani szórakoztató, és nagyszerű időtöltés, valamint kihívást is jelenthet, de legtöbbször a játékosokat azzal kritizálják, hogy rengeteg időt töltenek el csupán szórakozásból, haszontalanul. Mindenek felett azt mondják, hogy egyáltalán nem lehet pénzt keresni videojátékokkal.

De ez nem igaz így.

Az igazság az, hogy a valóban elhivatott játékosoknak lehetőségük van keresni egy kis extra pénzt. Míg sokan nem hiszik el, hogy meg lehet élni belőle vagy milliomossá lehet válni kizárólag a játékkal, az igazság az, hogy szinte bárki kereshet belőle jelentős összegeket, melyeket félretehet, fizetheti belőle a kiadásokat, vagy befektetheti a játékba.

Öt nagy módszer van a videojátékkal való pénzkeresésre: videojáték blogok, videjáték útmutatók, YouTube videók, játékteszteleés és e-sportok. Olvass tovább, ha érdekel ez az öt módszer, és, ha úgy szeretnél pénzt keresni, hogy közben szereted amit csinálsz.

1. Légy videojáték blogger

Ha egy gyors és egyszerű módszert keresel az online pénzkerersés-re videojátékok játszása közben, a pénzkeresés a blogolással a válasz. Manapság sokan használják az internetet arra, hogy információkat és újdonságokat olvassanak az interneten, lehetőséget biztosítva ezzel azoknak akik imádnak a játékokról írni és tudnak használni olyan egyszerű eszközöket, mint a WordPress vagy a Blogger.

Sok fajta szögből megközelítheted a videojátékot. Lehet egy véleményező oldalad, ahol összehasonlítod a játékokat, leírod a pro és kontráikat, valamint képekkel szolgálsz. Vagy készíthetsz olyan weboldalat, mely újdonságokkal, videókkal szolgál a megjelenő játékokról. Külön témakörre specializált weboldalak is jók. Lehet, hogy egy bizonyos videojáték sorozatról szeretsz írni, vagy a vintázs, klasszikus játékokról vagy egy olyan témáról, mint a nők és a videojátékok.

Függetlenül attól, hogy miről írsz mindig bizonyosodj meg arról, hogy a posztjaid minősége megfelelő. Olyan tartalommal kell szolgálnod, ami visszahívja a látogatókat, vagy esetleg ami miatt áttérnek egy másik blogról a tiédre. Amellett, hogy érdekesen és informatívan írsz fontos, hogy áttekinthető, és könnyen kezelhető legyen a blogod. Használhatsz sablonokat, ha gyorsan személyre akarod szabni a blogodat.

Amint elkezdtél írni, népszerűsítened kell a blogodat. A blogolás és a cikkek megosztása a közösségi médiában egy okos stratégia a pénzkeresésre. Valójában, a bevételszerzés az Instagramon, Facebook-on, vagy Twitteren nagymértékben jót tesz a blogodnak Megszothatod a posztjaid akár játékokról szóló fórumokon, vagy egyezséget köthetsz más blog tulajdonosokkal, hogy kölcsönösen népszerűsítitek egymást.

Ahhoz, hogy pénzt keress a videojáték blogoddal, szükséged less arra, hogy hirdess a Google Adsense-szel vagy a Yahoo Publisher-rel. Ezek a szolgáltatások hirdetéseket helyeznek el a weboldaladon, és pénzt fizetnek neked ha valaki rájuk kattint. Bármilyen hirdetést is választasz fontos, hogy észben tartsd, hogy a reklámok illeszkedjenek az olvasók érdeklődési köréhez. Ha ezt nem tartod be, nem fog senki a reklámaidra kattintani.
Ha már egy picit népszerű az oldalad, akkor felveheted a kapcsolatot a játék kiadójával, és megkérheted őket arra, hogy had értékeld a játékukat. Ezáltal megkaphatod a játékot ingyen, és spórolhatsz.

2. Válj játék útmutató íróvá

Ha te magad is szeretsz játszani, akkor tudod, hogy milyen idegesítő lehet, ha eljutsz a játék egy bizonyos pontjára, és nem tudod folytatni, mert nem tudod mit kéne csinálni, vagy mit csinálsz rosszul. Ha ez történik, általában az internetet keresve deríted ki, hogy hogyan tovább.

Annak ellenére, hogy rengeteg ingyenes információ van ezekről az interneten, a fizetős útmutatók a legjobbak. Ha ilyeneket írsz, ezekkel is kereshetsz elég szép összegeket.

A Killerguides.net az egyik legnépszerűbb útmutató-forrás az online MMO játékokhoz. Ezen az oldalon egy útmutató vásárlása úgy történik, mint egy eBook-é, és általában 80 oldal hosszú. Általában $30(9000 ft) körüli áron árusítják ezeket, és az író részesedést kap minden egyes eladás után. Ha kiadsz egy eBook-ot, akkor folytatnod kell annak frissítését addig, míg a játék is él, ha továbbra is szeretnél részesedést kapni.

Növelheted a bevételedet azzal, ha az útmutatóidat közzéteszed közösségi portálokon, vagy online játékos fórumokon.

3. Készíts YouTube videókat, és termelj pénzt belőlük

Nem csak az útmutatókból játékozódnak a játékosok, ha egy nehéz részen túl szeretnének jutni. Sokan keresnek inkább YouTube videókat, ahol képernyőképekkel, vagy képernyőfelvétellel szemléltetik ezeket a feltöltők. Ha felveszed, miközben játszol ( megmutatod, hogyan kell tovább jutni egy nehéz részen ), azt feltöltöd a YouTube-ra, és bekapcsolod a reklámokat – kereshetsz szép összegeket így is.

Van azonban néhány probléma, melybe beleütközhetsz a videók készítése / publikálása során. Elsősorban ezek a videók sérthetnek néhány jogvédelmi törvényt. Általában a jogi szakértők azt mondják, hogy ha kommentálod a játékot miközben játszol akkor az a te szellemi termékednek számít, és szabadon felhasználhatod. A YouTube csak olyan videókon engedélyezi a reklámot, amelyek kommentárral rendelkeznek.

Ahhoz, hogy pénzt keress YouTube videókkal használhatod a Google Adsense-t. Ha regisztrálsz egy fiókot, akkor betesznek egy reklámot a video elé. Ha valaki rákattint a hirdetésre, akkor pénzt keresel. Ahhoz, hogy megkapd a pénzt, keresned kell egy bizonyos összeget, ám ez az összeg mindig más a Google-nél.

Twitch.tv egy másik hely ahol játék videókkal kereshetsz pénzt. Ez egy újabb oldal, amely teljes mértékben a videojátékokra van specializálva, és már nagy népszerűségnek örvend, és ez a szám csak növekszik. Ahhoz, hogy pénzt keress az oldalukon, ki kell töltened egy kérdőívet és jelentkezni. Ez után havi jövedelmet keresel a videód megtekintései és más tényezők alapján.

Ahhoz, hogy publikáló lehess meg kell felelned egy-két követelménynek, melyet a Twitch szab meg. Folyamatosan kell videókat feltöltened, és növelned a nézőid számát. Épp ezért először ingyen kell videókat közvetítened a Twitch-re, hogy felépíts egy nézőbázist, és népszerűséget szerezz.

Ha igazán pénzt akarsz keresni a YouTube-on, vagy a Twitch-en, a videóid minőségének megfelelőnek kell lennie. Igaz, hogy több millió ember néz játékokról videókat, viszont az is igaz, hogy több százezer ember készít is ilyeneket. Éppen ezért valami egyedit kell alkotnod, hogy kitűnj a többi közül.

Vicces, okos kommentárok, tippek, trükkök amelyeket csak néhányan tudnak segíthetnek abban, hogy a te videóidat nézzék, ezáltal nézőbázist szerezhetsz, és hamarosan pénzt is.

Szeretnél plusz pénzt keresni?

Van egy listánk a legjobb Online Pénzkeresési módszerekkel.

Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztasz egyet, és el is kezdhetsz pénzt keresni, még ma.

ninja a metrikák ikonnal

Ne küszködj többé anyagilag. Találj módszert rá, hogy akár még ma keress pénzt.

Csatlakozz azokhoz az ezrekhez, akik már megváltoztatták az életüket az online pénzkereséssel…
15+ különböző módszer, mindegyik kipróbált, mindegyik nyereséges.

ninja hulló pénzzel

4. Tesztelj videojátékokat professzionálisan

Mielőtt egy videojátékot kiadhatnának, le kell tesztelni, hogy nincsenek-e hibái, amelyek csökkenthetnék a játékélményt. Mivel ez több ezer órába telik, a videojáték fejlesztők speciális tesztelőket bérelnek fel, akik játsszák a játékukat, és ezáltal tesztelik azt.

Ha sikerül egy ilyen tesztelővé válnod, ez is egy jó jövedelmi forrás lehet; viszont ez a munka nehéz is lehet. Részletesnek, és meggondoltnak kell lenned. Ha hibát találsz, azt dokumentálnod kell, és jelenteni a fejlesztőknek. Általában a tesztelők nagy nyomás alatt dolgoznak, rövid határidőkkel, és meg van nekik szabva, hogy mennyi hibát kell találniuk.

A videojáték tesztelők általában $17,000(5100000 Ft) és $25,500(7650000 Ft) között keresnek évente. A nagyon tapasztalt tesztelők kereshetnek akár $42,000(12600000 Ft)-t is kereshetnek évente. Nem kell diploma ahhoz, hogy ilyen munkára jelentkezz; viszont olyan embereket választanak általában, akiknek van tapasztalatuk a számítástechnika, játéktervezés, grafikus tervezés vagy más, videojátékokhoz szorosan köthető szakterületen.

A videojáték tesztelés világa nagyon versengő lehet, ugyanis sokan látják a lehetőséget abban, hogy játszással keressenek.
Mielőtt jelentkeznél a munkára fontos, hogy tisztában légy a hátulütőkkel is. Az óránkénti fizetés nagyon alacsony, ha belegondolsz, hogy mennyi hibát kell találnod mennyi idő alatt.

Mivel a játéktesztelés nagyon időigényes, a tesztelők általában nem tudnak más állást vállalni ez mellett. Nagyon alacsony a munkahelyi biztonság ezen a szakterületen, ugyanis van olyan időszak, hogy nincs semmilyen munka. Ez azt jelenti, hogy jövedelem szempontjából nem a legbiztonságosabb módszer a játéktesztelés.

A legnagyobb előnye a játéktesztelésnek azonban mindenképpen az, hogy otthonról dolgozhatsz. Nem számít, hogy hol helyezkedsz el a világban, és ez teszi széppé a játéktesztelői munkát.

Ha sikeres szeretnél lenni a játéktesztelői munkakörben, akkor sokkal inkább hibakeresőként, mintsem játékosként kell gondolkoznod. Nem fogod annyira élvezni a játékot, mint amennyire élvezted mikor megvásároltad azt.

Emellett léteznek olyan oldalak, melyek fizetnek némi pénzt ha egy ideig játszol valamit. Kipróbálhatod például a PlayerResearch.com oldalt, mely fix összeget fizet 45 percnyi játékért, majd az utána megjelenő kérdőív kitöltéséért, vagy vélemény hagyásáért.

5. Légy E sport versenyző

Keress pénzt videojátékokkal

Ha nagyon jó vagy a játékok játszásában, válhat előled e sportoló. Az e sport versenyeken a nyertesek vagy nyertes csapatok pénzjutalmat nyernek. Igaz, hogy az e sport versenyzők nem keresnek annyit, mint a profi atléták, de a legjobbak itt is óriási mennyiségű pénzt keresnek.

Vegyük példul Jae Dong Lee-t, a jelenlegi legjobbat, aki többet keresett mint $500,000(150000000 Ft) azzal, hogy versenyeket nyert, vagy Marc Mangiacapra-t az Egyesült Királyságból aki körülbelül $65,000(19500000 Ft)-t keresett.

Ahhoz, hogy belépj az e sport világába legelőször a helyi versenyeken érdemes elindulni. Az internet segítségével kereshetsz az otthonodhoz közeli versenyeket. Ezekkel a versenyekkel többnyire csak kis összegeket lehet nyerni, de tökéletes arra, hogy megismerd az e sport világát. Néhány versennyel tovább juthatsz nagyobb versenyekre, ahol már nagyobb a nyeremény is. Minél többet gyakorolsz és versenyzel annál felkészültebb leszel éles helyzetben.

E sport versenyzőként ajánlott egy blogot, vagy YouTube csatornát, esetleg Twitch csatornát indítani, ugyanis könnyebben szerezhetsz látogatókat, és ezáltal több forrásból kereshetsz jövedelmet.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top