14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy Weboldalon

14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy weboldalon
„A PénzNindzsa fő célja az olvasók pénzügyi életének a jobbá tétele. Olyan vállalatokkal dolgozunk együtt, akik hasonló elképzeléssel rendelkeznek. Ebben a cikkben megjelenő linkek a partnereinktől származhatnak. Mi így keresünk pénzt.”

Ha azt akarod megtudni, milyen módjai vannak az gyors pénzkeresésnek, akkor valószínűleg már gyakran olvastál emberekről, akik weboldalakon keresik a pénzüket, ám ennek a bevételforrásnak a módja nem könnyű. Mert hát egy oldal nem fog magától pénzt hozni.

Az igazság az, hogy többféleképpen tudsz pénzt keresni egy weboldalon, így jó másodlagos bevételforrásnak. Több pénzkereső weboldallal lehet, hogy eleget fogsz kapni ahhoz, hogy pénzügyileg független legyél, ám ehhez a megfelelő lehetőségek kellenek. Olvass tovább, hogy felfedezd a 14 legjobb módját a weboldalakon való pénzkereséshez, hogy online keress pénzt.

1. Email Marketing

Az email marketing (hirdetés) valószínűleg a leghatásosabb módja a gyors pénzkeresésnek. Jó email címlistával képes lehetsz a pénzkeresésre, a márkád népszerűsítésére és a forgalmad megtartására.

az email marketinggel:

 • Hirdetheted a termékedet jelenlegi és leendő vevőknek
 • Biztosíthatsz fizetős jelentéseket, leveleket a feliratkozóidnak
 • Növelheted a forgalmad egy bevételt hozó weboldalon

Persze az email marketing sikere a jó listán múlik. A lista összeállításának legjobb módja azok a reklámok, amelyek a weboldalak legtetején jelennek meg, mivel nem tolakodók és könnyen észrevehetők. Nem tűnnek spamnek a weboldal látogatójának. A felugró ablakban általában olyasmi lesz, hogy „regisztráljon hírlevelünkre” vagy „kapjon hozzáférést exkluzív ajánlatokhoz az email listánkhoz való csatlakozással”. A látogatóknak megvan az opciójuk, hogy bezárják az ablakot, ha nem kívánnak csatlakozni, viszont a legtöbb ember be fogja írni az email címét ahhoz, hogy eltüntesse azt.

PopUp Domination az egyik legjobb ilyen reklámalkalmazás a piacon, és minden weboldallal működik. Többféle dizájn és téma van a kínálatban, amelyek közül választhatunk.

Ha nem akarsz egy ilyen reklámot alkalmazni a weboldaladon, akkor használhatsz egy olyan landing page-et (fogadó oldalt), amely bátorítja az embereket a listádhoz való csatlakozásra.

Az oldal tartalmazzon csatlakozással kapcsolatos előnyökkel. Találj módot arra, hogy az olvasó figyelmét megragadd. Mondd el, hogyan fogja őket segíteni az, ha a listádhoz adják a nevüket. Tedd az oldalt a lehető legvonzóbbá és legprofibbá. Az amatőr, spam kinézetű oldalak nem fogják meggyőzni a látogatókat. Valamint fontos, hogy keresőoptimalizált legyen, hogy az emberek könnyen rátaláljanak a weboldaladra böngészés közben.

Az efféle reklámok mellett még szükséged lesz egy szolgáltatásra, amely kezeli az email listád és segít a marketing kampányod nyilvántartásában. Az egyik legjobb ilyen alkalmazás az AWeber.

Az Email Marketing előnyei:

 • Egyből a vásárlónak hirdethetsz
 • Egy email nagy bevételt hozhat
 • Könnyű a használata
 • Bizonyítottan hatásos mód a stabil online pénzkereséshez

Az Email Marketing hátrányai:

 • Folyamatosan új neveket kell szerezned a listádba, és új neveket nem mindig találsz könnyen
 • Az email minősége fontos, mert a feliratkozók leiratkozhatnak, ha nem szeretik a tartalmat

2. Hirdetéses értékesítés

Minden weboldalnak vannak üres területei, és vannak cégek, akik fizetnek, hogy a hirdetéseik azokon a területeken jelenjenek meg. Többféle mód van az ezáltali pénzkereséshez, mint például:

 • Klikkek alapján történő fizetés, ahol klikkenként kapsz pénzt
 • 1000 megtekintésenként történő fizetés, ahol akkor fizetnek, ha már 1000-szer kint volt a hirdetés
 • Időkeret alapján történő fizetés, ahol időközönkénti fizetést kapsz, ha egy bizonyos ideig kint van a hirdetés.

Kétféleképpen tehetsz hirdetéseket a weboldaladra. Megkereshetsz leendő hirdetőket magad. Ez sok időbe telhet, de ha tényleg el tudsz adni néhány hirdetést, akkor az egész összeget megtarthatod. Ha nincs időd hirdetők keresésére vagy nem tudod, hogy kell, akkor használhatsz harmadik féltől származó szolgáltatásokat, mint egy internet marketing cég vagy egy olyan szolgáltatást, mint a Google AdWords. Viszont egy közvetítővel a bevétel egy részét a harmadik fél fogja megkapni.

A hirdetéses értékesítés előnyei:

 • A megfelelő fizetési móddal folyamatos bevételforrás
 • Könnyű csinálni
 • Hirdetsz vele és kapcsolatot építhetsz más cégekkel

A hirdetéses értékesítés hátrányai:

 • A tartalmadból elvehetnek
 • Gyakran lesznek új hirdetések, ezért neked gyakran kell frissítened az oldaladat
 • Ahhoz, hogy stabil bevételed legyen, korlátoznod kell, mennyit keresel. Például az időkeretes hirdetéssel pénzt fogsz kapni, viszont lehet, hogy kevesebbet, mint egy 1000 megtekintésenkénti hirdetésért.

3. Készíts egy álláskeresőt

14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy weboldalon

Ez egy olyan álláskereső a weboldaladon, ahol egy bizonyos területtel kapcsolatos munkák jelennek meg. Ezt a részt automatikusan generálja egy weboldal plugin, és a megjelenített munkák a tartalmaddal kapcsolatosak. Pénzt kereshetsz, ahányszor rákattintanak az egyik munkára.

Ahhoz, hogy az efféle pénzkeresési mód hatásos legyen, a pluginnak egy könnyen észrevehető helyen kell megjelennie az oldaladon. Sok látogatóra is szükséged lesz ahhoz, hogy pénzt keress ezzel a módszerrel. Ha meg akarod próbálni, akkor próbálj szerencsét a WordPress Jobpress témájával, amely az egyik legjobb álláskereső plugin!

Álláskereső készítésének előnyei:

 • Egyáltalán nem kell dolgoznod
 • Megbízhatóbbá és profibbá teszi az oldalad

Álláskereső készítésének hátrányai:

 • Nem illik minden fajta weboldalhoz
 • Csak a nagy forgalmú weboldalaknál hatásos
 • Nagy lehet a konkurencia

4. Árulj szolgáltatásokat

Az olvasóid azért látogatják az oldalad, mert értékesnek tartják az információt, amelyet biztosítasz. Megbíznak benned és a pályádon belül szakértőnek tartanak. A szolgáltatások árulása segít növelni ezt a bizalmat, a terméked értékét, valamint a blogodból származó bevételt.

Gondolj bele, hogyan segítheted még az olvasóidat az információn kívül? Ha egy gasztronómiai témájú blogod van, akkor biztosíthatsz táplálkozási tanácsadást vagy étrendtervezést. Ehhez adj hozzá a weboldaladhoz egy olyan oldalt, ahol elmagyarázod a szolgáltatásaidat és megkérheted az olvasót, hogy lépjen kapcsolatba veled több információért, vagy készíts egy kosarat, amely segítségével egyből megvehetik a szolgáltatást. Ha fizetőeszközként kriptovalutát is elfogadsz, egy másik pénzszerzési lehetőség is megnyílik előtted

A szolgáltatásod értékesítésének előnyei:

 • Sok ember élni fog a szolgáltatásokkal, ha szeretik a blogod tartalmát
 • Nagy bevételforrást jelenthet
 • Könnyen kézbesíthetsz a vevőidnek
 • Kevés reklamáció fog érni

A szolgáltatásod értékesítésének hátrányai:

 • Rendszeresen időt kell áldoznod arra, hogy pénzt keress
 • Ügyfélszolgálatot kell biztosítanod a vásárlóidnak, ami stresszes lehet
 • Az eladások száma általában nem állandó, úgyhogy a bevételed ingadozhat

5. Válj partnerré és írj értékeléseket

Termékek tesztjei sok embert érdekelhetnek, ezért jó lehet a weboldaladnak. Nem számít, miért vagy oda, könnyen találhatsz partnercégeket, akik illenek a blogod témájához, és sok cég örömmel ad ingyen mintát a termékéből az ingyen reklámért. Ha valaki megveszi a terméket az általad biztosított link által, a termék árának egy részét megkapod.

A terméktesztelés előnyei:

 • Nagyon hatásos módja a pénzkeresésnek
 • Ingyen termékeket kapsz a teszteléshez és értékeléshez
 • A legjobb márkákkal is kapcsolatba léphetsz
 • Segíthet a saját márkád építésében

A termékteszt írás hátrányai:

 • Őszintének kell lenned az értékeléseddel ahhoz, hogy az olvasók bizalmát megőrizd, úgyhogy néha negatív dolgokat kell mondanod, és ez lehet, hogy egy partnerbe fog kerülni. Ezért a tesztelni kívánt termékeket óvatosan kell, hogy kiválaszd.
 • Lehet, hogy a bevételed a poszt publikálása után fog csak megérkezni, így nem kapsz folyamatos bevételt értékelésenként.

6. Válj partnerré és reklámozz termékeket

14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy weboldalon

Partnerként egy termék hirdetése hasonló az értékelésekhez abban az értelemben, hogy értéket biztosítasz az olvasóidnak azáltal, hogy olyan dolgokat ajánlasz, amelyekről tudod, hogy hasznosak lennének számukra. A különbség annyi, hogy értékelés írása helyett máshogy hirdeted az adott terméket.

Például ha a blogod a weboldal dizájnról szól, akkor biztosíthatsz az olvasóidnak öt különböző, partnerfejlesztőid által készített témát. Továbbá egy konkrét terméket vagy szolgáltatást is megemlíthetsz. Például, ha fitnesz blogod van és a hidratáltság fontosságairól beszélsz, akkor megemlítheted azt a vizespalackot, amelyet a legkényelmesebben tudsz magaddal vinni a konditerembe.

Amikor az általad reklámozott termékből egy példányt eladnak, jutalékot fogsz kapni a partnertől. Az interneten sokat olvashatsz azokról, akik milliomosok lettek csupán a partnerprogrami jutalékokból származó bevételeikből. Ha a weboldalad forgalma stabil, és az olvasóid gyakran visszajönnek, hogy a blogodat olvassák, akkor ezzel a módszerrel sok passzív bevételt szerezhetsz.
Itt elolvashatod az útmutatónkat arról, hogyan keress pénzt partnerként.

A termék hirdetés előnyei:

 • Kiváló lehetőség jelentős bevételszerzéshez
 • Stabil módja annak, hogy passzívan szerezz bevételt

A termék hirdetés hátrányai:

 • A bevételed ingadozhat
 • Nehezen lehet tudni, mennyi jutalékot fogsz kapni

7. Hozz létre tagságot vagy prémium tartalmat

Ez a pénzkeresési mód egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert egyre több ember használja. Tulajdonképpen tagsággal vagy prémium tartalommal olyan extra tartalmat hozol létre, amely a közönséged számára értékes, és pénzt kérsz érte.

A tagsággal az olvasóid az összes exkluzív tartalmadhoz hozzáférést nyerhetnek egy bizonyos összegért, amelyet automatikusan kapsz mindaddig, amíg vissza nem vonják a tagságukat. Prémium tartalommal az olvasók megveszik egyenként a blog posztokat, videókat, e-könyveket és egyéb tartalmakat, amelyeket kínálsz.

Mindenfelé dolgot készíthetsz prémium tartalomként. Például ez a poszt tartalmazhatna linkeket prémium tartalomként, amelyek videókhoz vagy írott útmutatókhoz vezetnek arról, hogyan keress pénzt weboldalakon. A legfontosabb az, hogy olyan tartalmat ajánlj fel, amelyért az emberek fizetnek, és utána is biztosítsd a színvonalas tartalmat, különben az olvasóid leiratkozhatnak.

A tagság és prémium tartalom előnyei

 • Folyamatos bevételt jelent
 • Megfelelő „adagolással” sok tartalmat készíthetsz, amelyet aztán hosszú idő alatt, fokozatosan osztasz ki
 • Partnerektől forgalmat kaphatsz
 • Akár nagy bevételforrás is lehet

A tagság és prémium tartalom hátrányai:

 • A kezdeti lépések időigényesek lehetnek
 • Folyamatosan dolgoznod kell, hogy rendszeresen biztosíthass prémium tartalmat.

8. Árulj digitális termékeket

Ha a blogod olvasóbázisa megvan, akkor árulhatsz olyan digitális termékeket, amelyek kapcsolódnak a blogod témájához és értékesek a közönséged számára. Például árulhatsz e-könyveket vagy útmutató videókat olyan dolgokról, amelyekről a blogod szól.

A legnehezebb része a tartalom létrehozása. Amint megvan, hirdetheted ugyanúgy, ahogy a posztjaidat: közösségi oldalakon, kapcsolatokkal más blogokon és partner marketinggel. Egy digitális termék sok bevételt termelhet hosszú időn át, ha a témája „örökzöld”, azaz értékes marad az olvasó számára az idő múltával is.

Digitális termék árulásának előnyei:

 • Partnerek által nőhet az oldalad forgalma és így passzív bevételforrásra teszel szert
 • Úgy építheted a márkádat, hogy közben vezető szereplővé válsz az adott témában.
 • Akár nagy összegeket is kereshetsz vele

Digitális termék árulásának hátrányai:

 • Sok idő szükséges ahhoz, hogy egy terméket elkészíts és partnerkapcsolatokat építs ki

9. Árulj könyvtárlistákat

Nem sok blogger használja ezt a pénzkeresési módot a saját weboldalaikon. Kár, mert nagyon jó módja lehet a bevételszerzésnek az internetről, viszont ez neked jó hír, mert lehet, hogy te leszel az egyetlen ember a témádban, aki ezt az értékes szolgáltatást tudja biztosítani az olvasói számára.

A könyvtárlista olyan lista, amely a témádhoz kapcsolódó weboldalak linkjét tartalmazza. Mindegyik, a listán szereplő weboldal fizet azért, hogy a listán lehessen egy adott ideig, de akár beállíthatod úgy is, hogy addig szerepelnek és fizetnek, amíg meg nem szakítják az előfizetést. Először sok munka lesz megtalálni azokat az oldalakat, akik a listádon szeretnének lenni, viszont amint ezek megvannak, felállíthatod a könyvtárlistád és folyamatos bevételforrásra tehetsz szert viszonylag kevés munkával, hiszen csak alkalmanként kell frissítened a listát.

A könyvtárlisták kiváló alternatívák a reklámoknak, hiszen így nem kell aggódnod, hogy vajon zavarni fogja-e az olvasóidat az oldal kinézetének megváltozása. Ahhoz, hogy folyamatosan újítsd az olvasóidat fontos, hogy a könyvtárlistádból kell szerezni a forgalmukat, ezért szükséges a könyvtárlistát egy jól látható helyre helyezni az oldaladon, és rendszeresen hivatkozni rá.

A könyvtárlista árulás előnyei:

 • Jó bevételforrás lehet
 • Olvasók számára hasznos
 • Nem gyakran használatos, tehát egyedivé teszi az oldalad
 • Garantált bevétel lehet

A könyvtárlista árulás hátrányai:

 • A felállítása drága lehet
 • Nagy forgalom szükséges ahhoz, hogy a listádon akarjanak szerepelni más oldalak

10. Árulj webináriumokat

14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy weboldalon

A webináriumok online szemináriumok egy adott témáról, amelyek elérhetőek egy általad biztosított linken keresztül. Kétféleképpen tudsz pénzt keresni a webináriumokból. Az első lehetőség az, hogy magáért a webináriumért kérsz pénzt. Ilyenkor egy olyan témával kell előrukkolnod, ami megragadja az olvasók érdeklődését és feliratkoznak.

A második lehetőség az, hogy termékeket árulsz a webinárium közben. Így hirdethetsz egy partner terméket, a saját digitális terméked vagy bármilyen szolgáltatást. Viszont a webináriumnak értékesnek kell lennie önmagában, mivel nem csak egy reklám felület, ahol hirdeted a termékeket.

Jó webinárium programokba kell befektetned, mielőtt elkezded. A GoToWebinar remek választás, hiszen ingyenes és könnyen használható. Az első webináriumodat ajánlott ingyenesen elkészíteni, hogy megtanuld, hogyan is működnek a dolgok. Ha a résztvevőidnek tetszik, akkor a közeljövőben megrendezett webináriumodért hajlandóak lesznek pénzt kiadni.

A webinárium előnyei:

 • Kapcsolatot teremthetsz
 • Nagy érték lehet a vevőknek

A webinárium árulás hátrányai:

 • Nagy időbefektetést igényel
 • A webinárium programok drágák lehetnek
 • Nehéz lehet kiválasztani egy minden felhasználó számára kényelmes időpontot

11. Árulj valamit útmutatókkal

Az útmutatók nagy népszerűségnek örvendenek, mivel sok ember keres online lépésről-lépésre instrukciókat különböző témákban. Az útmutatók hozzáadása a blogodhoz majdnem garantált módja a forgalomszerzésnek, és ha az útmutatóba hirdetést is teszel, akkor még pénzt is kereshetsz. Az útmutatóval akár a saját digitális termékedet is árulhatod, vagy más szolgáltatásokat, vagy partner termékekhez biztosíthatsz linket, amelyeket az olvasóid az útmutató befejezéséhez használhatnak . Továbbá megtekintheted a cikkünket arról, hogyan keress pénzt oktatóként.

Az útmutatók előnyei:

 • Nagyon jó minőségű tartalom az olvasónak
 • Könnyen rátalálnak a keresőmotorok
 • „Örökzöld” tartalmat biztosít, ami pénzt hozhat hosszú időn át
 • Könnyen össze lehet rakni

Az útmutatók árulásának hátrányai:

 • A termékek kiválasztása sok időbe telhet

12. Árulj e-könyvet

Egyre több ember olvas e-könyvet a hagyományos papír könyv helyett. Egy mobilon olvasható e-könyv készítésével új közönséget érhetsz el, vagy a blogod olvasóit láthatod el plusz tartalommal egy bizonyos összegért.

Kétféleképpen lehet e-könyvet árulni. Árulhatod a könyvedet weboldalakon, mint például az Amazon vagy az Apple iBooks store, vagy akár a saját weboldaladon. Az első opcióval a blog posztokat könyvvé szerkesztheted. A második opcióhoz új tartalmat kell készítened vagy egyedül, vagy egy szellemíróval. A szellemíró olyan személy, aki helyetted, a te nevedben ír.

Független e-könyvekkel a akár szakértővé is válhatsz az online piacon. Ezzel a jövőben többféleképpen kereshetsz pénzt, még akkor is, ha esetleg a könyveidet már nem veszik olyan sokan, mint eddig.

Ha érdekel az e-könyvvel való pénzkeresés, akkor nézd meg az útmutatónkat arról, hogyan keress pénzt e-könyvekkel.

Az e-könyv értékesítés előnyei:

 • Nő az oldalad tekintélye
 • Hosszú időn át bevételforrás

Az e-könyv árulás hátrányai:

 • Nagyon időigényes, ha te magad írod a könyvet
 • Drága lehet, ha egy szellemírót bérelsz fel
 • Nem biztos, hogy önmagában is képes bevételt hozni

13. Biztosíts képzést és műhelyt

Az olvasóid azért látogatják az oldaladat, mert számukra értékes az általad biztosított információ, és valószínű, hogy legtöbbjük fizetne azért, hogy többet tanuljon egyenesen tőled.

Képzések és műhelyek segítségével pont ezt tehetik. Ha hirdeted és megfelelően árazod ezeket, akkor komoly bevételforrásra tehetsz szert. A trükk az, hogy a megfelelő témákat találd ki az olvasóid számára. Tarthatod a képzést és a műhelyt élőben egy bizonyos összegért, majd az olvasóidnak, akik nem tudtak részt venni eladhatod a videókat kevesebb pénzért, így kétféleképpen kereshetsz pénzt. Akár online edzőként is kereshetsz pénzt.

A képzés és a műhely előnyei:

 • Nagy bevételforrás lehet
 • Alkalmad lehet beszélni az olvasókkal
 • Növeli a tekintélyed a témában

A képzés és műhely árulás hátrányai:

 • Nagy időbefektetés szükséges
 • A képzésed és műhelyed hirdetése nem könnyű
 • Stresszes lehet

14. Add el az oldalad

14 mód, amellyel pénzt kereshetsz egy weboldalon

Ha pénzt keresel a weboldaladdal, a sok munka miatt magas áron tudod eladni. Habár lehet, hogy elsőre nyugtalanító ez az ötlet, a pénz, amit kaphatsz érte hamar megnyugtat. Többször előfordult, hogy a sikeres blogokat olyan magas árun tudták eladni, hogy a tulajdonosuknak utána évekig nem kellett dolgozniuk.

Az oldalad eladását meg tudod oldani online üzleti brókereken át vagy olyan webszolgáltatásokkal, mint a Flippa. Mindkét opciónál fizetned kell egy díjat, vagy a brókernek vagy a weboldal szolgáltatásának az üzlet lebonyolításához, de okos döntés, ha előtte átnézed a lehetőségeidet, mielőtt bármelyik szolgáltatást vagy brókert használnád.

Az oldalad eladásának előnyei:

 • Nagy összeget kapsz egyszerre
 • Akár 1 hónap alatt végbemehet a folyamat

Az oldalad eladásának hátrányai:

 • Amint az oldalad el lett adva, teljesen elveszted
 • Ezzel az oldaladdal közvetlen nem tudsz többé pénzt keresni, viszont ha van egy másik oldalad, akkor kereshetsz pénzt úgy, hogy partnerséget kötsz az előző oldaladdal.

Más mód az internetes pénzkereséshez

Az interneten nem csak egy weboldal birtoklásával lehet pénzt keresni. Sok más módja is van az internetes pénzkeresésnek, és legtöbbjük majdnem olyan jó, mint egy weboldallal való pénzkeresés.

Ha kíváncsi vagy, hogyan tudsz még online pénzt keresni, nézd meg az oldalunkat, ahol leírjuk, mik a legjobb módjai az internetes pénzkeresésnek.

Ha bármilyen kérdésed van a blogodon vagy weboldaladon való pénzkereséssel, vagy általánosságban az internetes pénzkereséssel kapcsolatban, nyugodtan írj egy kommentet, vagy írj nekünk a kapcsolat oldalon.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top